صبح امروز سایپا سیتروئن با دعوت از رسانهها در محل کارخانه این شرکت در شهر کاشان، از مینی کراساوور مونتاژی C۳-XR رونمایی کرد.
به گزارش پدال، معاون شرکت سایپا سیتروئن از عرضه رسمی کراساوور سیتروئن C۳-XR در سه تیپ مختلف با کدهای V1، V2 و V3 خبر داده است. این خودرو که برای نخستینبار در نمایشگاه تحول صنعت خودرو ۱۴۰۳ و همچنین مراسم پایان سال سایپا در اسفند ۱۴۰۳ دیده شد، اکنون در سایت تولیدی سایپا-سیتروئن کاشان به نمایش درآمده و تست اولیه آن در اختیار خبرنگاران تخصصی حوزه خودرو قرار گرفته است.
نگاهی به پیشینه C۳-XR در ایران
سیتروئن C۳-XR سالهاست که در محافل خودرویی ایران نامی آشناست. پیشتر این خودرو با نامهای مختلفی نظیر سایپا سیلک و پروژه M۴۴ شناخته میشد و حتی چندینبار در قالب خودروهای مفهومی یا نمونههای اولیه در نمایشگاههای داخلی به نمایش گذاشته شد. C۳-XR که ابتدا در سال ۲۰۱۴ برای بازار چین طراحی شد، در همکاری مشترک سیتروئن فرانسه و دانگفنگ موتورز چین بر پایه پلتفرم PSA PS۱ ساخته شده و تاکنون دو فیسلیفت عمده را در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ تجربه کرده است.
مشخصات فنی سیتروئن C۳-XR (مدل عرضه در ایران)
مشخصات | مقدار |
---|---|
موتور | ۱.۲ لیتری توربوشارژ، ۳ سیلندر |
قدرت | ۱۱۶ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور بر دقیقه |
گشتاور | ۱۹۰ نیوتنمتر در ۳۵۰۰ دور بر دقیقه |
جعبهدنده | ۶ سرعته اتوماتیک دوکلاچه (Getrag آلمان) |
استاندارد آلایندگی | یورو ۶ |
مصرف سوخت ترکیبی | ۵.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر |
محور محرک | دیفرانسیل جلو |
وزن خالص | ۱۲۲۰ کیلوگرم |
حداکثر سرعت | ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت |
حجم فضای بار | ۴۲۰ لیتر |
تایر | ۲۰۵/۶۰ R۱۶ |
طراحی ظاهری و فضای داخلی
نمای جلو:
طراحی جلو این خودرو با استفاده از چراغهای LED باریک، جلوپنجره کرومی دو تکه و سپر با ورودیهای هوای بزرگ، هویتی مدرن و متمایز دارد که با زبان طراحی روز برند سیتروئن هماهنگ است.
نمای جانبی:
در بخش کناری، خطوط بدنه عضلانی، رینگهای ۱۶ اینچی دو رنگ، شیشههای دودی عقب و آینههای جانبی برقی با راهنما، حس پویایی و کلاس کراساوور را به خوبی القا میکنند.
نمای عقب:
در عقب خودرو شاهد چراغهای LED با گرافیک خاص سیتروئن، سپر اسپرت با تزئینات کرومی، اسپویلر سقفی و درب صندوق بزرگ با دسترسی آسان هستیم.
کابین داخلی:
فضای داخلی با داشبوردی مدرن، نمایشگر مرکزی ۹ اینچی، فرمان D-Cut با روکش چرمی، صندلیهای ترکیبی چرمی و پارچهای، نورپردازی داخلی و فضای مناسب ردیف دوم، تجربهای راحت و کاربردی ارائه میدهد.
امکانات ایمنی و رفاهی
تجهیزات ایمنی:
- ۶ کیسه هوا (جلو، جانبی و پردهای)
- سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)
- توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
- هشدار فشار باد تایر (TPMS)
- کمربند ایمنی هوشمند با هشدار برای سرنشینان
امکانات رفاهی:
- سانروف برقی
- صندلیهای برقی با گرمکن جلو
- نمایشگر ۹ اینچی لمسی با اتصال هوشمند
- فرمان برقی حساس به سرعت (EPS)
- تهویه مطبوع اتوماتیک با فیلتر گردوغبار
- شارژر USB و سیستم صوتی با کیفیت
تجربه رانندگی، فرمانپذیری و سیستم تعلیق
سیتروئن C۳-XR مطابق با سنت این برند فرانسوی، بیش از هر چیز بر راحتی سواری و کاهش انتقال ضربات به کابین تمرکز دارد. مهندسی سیستم تعلیق این خودرو با هدف جذب ضربات ناشی از دستاندازها و آسفالت ناهموار انجام شده و بهویژه در رانندگی شهری، نرمی قابل توجهی را به سرنشینان ارائه میدهد.
سیستم تعلیق
C۳-XR از تعلیق مکفرسون در جلو و میله پیچشی در عقب بهره میبرد. در تستهای اولیه جادهای، این سیستم توانسته است عملکردی متعادل میان راحتی و پایداری ارائه دهد. عبور از دستاندازها و ناهمواریهای رایج جادههای شهری ایران بدون ضربههای خشک و آزاردهنده انجام میشود، هرچند در پیچهای تند با سرعت بالا، کمی بدنه به چپ و راست متمایل میشود که در این کلاس خودرو طبیعی است.
فرمان و هندلینگ
فرمان برقی حساس به سرعت C۳-XR عملکردی دقیق و روان دارد. در سرعتهای پایین، فرمان سبک است و پارک کردن یا مانور در کوچههای تنگ را ساده میکند. با افزایش سرعت، سفتی فرمان بیشتر میشود و حس کنترل بیشتری به راننده منتقل میکند. شعاع چرخش کم و دید مناسب از کاپوت جلو نیز باعث میشود رانندگی در محیطهای شلوغ شهری آسانتر باشد.
عایقبندی و سکوت کابین
یکی از نقاط قوت C۳-XR، عایقبندی مناسب کابین در برابر صدای باد و موتور است. حتی در دور موتورهای بالا، صدای پیشرانه به شکل کنترلشدهای به داخل منتقل میشود و حس یک خودروی باکیفیت اروپایی را القا میکند. البته در سطوح ناهموار با سرعت بالا، ورود صدای تایرها به گوش میرسد که با توجه به رده قیمتی خودرو، قابل قبول است.
رانندگی در جاده
در جادههای بینشهری، پیشرانه ۱.۲ لیتری توربو با وجود حجم پایین، کشش مناسبی را ارائه میدهد، بهویژه در دورهای میانی که گشتاور ۱۹۰ نیوتنمتر به خوبی در اختیار راننده قرار میگیرد. گیربکس دوکلاچه نیز تعویض دندههایی نرم و نسبتاً سریع دارد و برای رانندگی نرمال کاملاً کافی به نظر میرسد. هرچند در حالت رانندگی اسپرت، مکثهایی اندک در معکوسها دیده میشود که در خودروهای توربو معمول است.
موقعیت رقابتی در بازار ایران
C۳-XR در بازاری حضور مییابد که رقابت شدیدی با خودروهایی مانند پژو ۲۰۰۸ مونتاژ ایرانخودرو، چری تیگو ۷ پرو، فونیکس FX و دیگنیتی پرایم دارد. هرچند برند فرانسوی آن یک مزیت ذهنی برای مشتریان ایرانی محسوب میشود، اما موفقیت تجاری این خودرو در ایران وابسته به سه عامل کلیدی خواهد بود:
- قیمتگذاری رقابتی
- تأمین قطعات و خدمات پس از فروش گسترده
- عرضه پیوسته و تیراژ بالا
زمان عرضه و شرایط فروش
بر اساس اعلام رسمی مدیران سایپا سیتروئن، فروش این محصول از اواخر خرداد یا اوایل تیرماه سال ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد و تحویل خودروها به صورت ۹۰ روزه انجام میپذیرد. عرضه این خودرو در سه تیپ متفاوت، به منظور پاسخگویی به نیازها و بودجههای مختلف مشتریان ایرانی طراحی شده است.
قیمت سیتروئن C۳-XR
سایپا در کاتالوگ این خودرو، قیمت خدودی ان را در محدوده یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تعیین کرده که در این بازه، گرانتر از ریرا ایران خودرو و امویام X33 کراس و ارزانتر از تیگارد قرار میگیرد.
جمعبندی
سیتروئن C۳-XR با بهرهگیری از تجربه موفق همکاری سیتروئن و دانگفنگ، طراحی بهروز، مصرف سوخت پایین، پیشرانه توربو، امکانات کامل و کیفیت ساخت اروپایی، میتواند به یکی از گزینههای اصلی خانوادههای ایرانی برای خرید کراساوور شهری تبدیل شود. اگر سایپا سیتروئن بتواند سیاستگذاری مناسبی در حوزه خدمات پس از فروش، گارانتی و قیمتگذاری اعمال کند، این خودرو ظرفیت پر کردن جای خالی سیتروئن C۳ و حتی فراتر از آن را دارد.
yektachafi
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴این باید به قیمت نزدیک x22 پرو بیاد
وگرنه با کله میخوره زمین
خب مردم میرن تیگو هفت و پژو ۲۰۰۸ اینارو میخرن
A.m.A
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴واسه ماشینی که پارسال تولیدش متوقف شده زیادی ذوق و شوق دارن
ashkanyp
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴یک میلیارد و ۳۰۰ برای موتور ۱۲۰۰ سه سیلندر
منطقیه
Amir
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴اکثر خودرو ساز های جهان دارن از حجم موتور و سیلندر برای کاهش مصرف سوخت استفاده میکنن
احمد
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴چرا هرچی میگذره موتور ها کم حجم تر میشه
آخه 1.2 لیتری
آخه 3 سیلندر
کار به جایی میرسه که با پراید میشه از تموم ماشین خارجی ها سبقت گرفت
نکنین انصافا
Lyting
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴GMC هم گوشی ساخته
https://www.pedal.ir/wp-content/uploads/2025/05/saipa-citroen-c%DB%B3-xr-12.jpg بلوتوث سومی
ناشناس
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴😁😁😁
اسم بلوتوث رو هم میشه مثل اسم وای فای تغییر داد
Lyting
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴اره وای این گوشی جی پلاسه
شده GMC
حجتاله براهنی
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴یه احساسی بهم میگه این موتور به عملکرد فروش این ماشین در ایران ضربه میزنه!
ارسلان
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴حقوق کارمند چنده که این آشغال و یک و سیصد قیمت گذاری کردن ؟! یه کارمند ۱۰ سال حقوقش و باید جمع کنه این پلاستیک و آهن پاره رو بخره ؟!
جایگزینی برای ال ممد و ساندرو باید باشه در حقیقت…. البته همون ساندرو رو با این قیمت هایی که براش گذاشتن هیچ آدم سالمی نمیخره!
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴مگه این ماشین رو برای قشر کارمند اوردن؟
بچه خشگلا بچه پولدارا ماشینای میلیاردی شون دیگه قدیمی شده رفتن جدید آوردن
این ماشین ها رو آوردن تا آقا زاده ها سوار بشن بچه های مسیولین فقط این ماشینا رو سوار میشن خرجشونو باباشون میده
ما پول نداریم پرایدمونو ببریم صافکاری که رد شکنجه هایی که صاحب قبلیش با بدنش کرده رو درست کنیم
𝐀𝐥𝐢
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴مطمئن باش آقازاده ها تن به سوار شدن همچین اشغالی نمیدن
مصطفی
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴برای کارمند وکارگر نیست واسه گردن کلفتها تولید میشه عزیز کارمند وکارگر واسه پول پرایدش موندن شهروندی ما درجه بندی داره ماها شهروند اگه حساب بشیم اون اخر اخرها هست جامون شما فکر میکنی اینا نمیفهمند که با این حقوق ودرامد کارمند وکارگر نمیتونه بخره؟
محمد
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴جدا از قمیت گذاری بالا از نظر فنی برای ماشین اقتصادی که بنا به شرایط ایران قراره سال ها استفاده بشه ترکیب پر استهلاکی انتخاب کردن ، موتور تنفس طبیعی و جعبه دنده اتوماتیک معمولی انتخاب خیلی بهتری بود
کوروش
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴از وقتی یادمه این ماشین قرار بوده عرضه بشه، باور کنید امسال هم نمیاد
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴سایپا یکی از بدکار ترین خودروساز های کشور هست یعنی یه ماشین معرفی کنه تا بیارتش توی خط تولید کلی طول میکشه الان ماجرای اون سایپا آریا به کجا رسید ؟ کلا فراموشش کردن به نظر من یه ماشین ایرانی میتونست خوب باشه همون بود که فراموش شد
این هم فکرکردم نمیارن ولی آوردن بلخره
خدایی فاز سایپا رو درک نمیکنم کلا خودروساز های داخلی رو نمیشه درک کرد یه ماشین معرفی کنن تا نسل جدیدش نیاد نمیارنش حتی همین گمرک هم همینه تا نسل جدید ماشین نیاد ترخیص نمیکنن
R
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴میخواستم بگم با موتور ضعیف باز از هر لحاظ از کوییک سرتره تا اینکه قیمتو دیدم😂 خب با این قیمت کوییک خیلی سرتره😂
کوروش
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴دوستانی که به حجم موتور و تعداد سیلندر ایراد میگیرن فکر کنم راننده فرمول یک یا رالی هستن! دوستان این یه ماشین شهری و اقتصادی برای مصرف روزانه خانواده هست ماشین مسابقه و رالی نیست این حجم موتور برای این خودرو و این استفاده کاملا منطقی و مناسب هست و داریم میبینیم که اسببخار و گشتاور قابلقبولی هم میده.
R
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴شما یه ماشین با حجم و قدرت و کیفیت بالا معرفی کن سوار شیم ما اینارو نمیخوایم
yektachafi
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴استفاده داخل شهر؟
اینو فقط تهرانیا میتونن بگن حتی شهرستان های اطراف تهران هم کلی مسافت با ماشینشون طی میکنن
اون موقعس که بیفتی تو یه سر بالایی به بالا و پایین ماشین و صاحب شرکت فوش میدی
طرف مگه چقد پول داره دوتا ماشین بخره یکی واسه خارج شهر یکی داخل
جمع کنین مسخره بازیارو
توجیه و ماسمالی نکنین
حجتاله براهنی
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴نباید صرفا به اعداد و ارقام تکیه کرد. باید در شرایط واقعی بررسی بشه. نمونهاش برد بر اساس CLTC!! اون اعداد کجا و برد واقعی کجا؟ خروجی موتورهای توربو هم یه چیزی شبیه به همون استاندارد CLTC هست!
نیما
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴موتور 206 تیپ 5 میذلشتن روش بهتر بود
گاس فرینگ
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴موتورش توی مگاموتور تولید میشه؟
نمیشه بردارن جایگزین موتور توربو شاهین کنن؟
تنفس طبیعیش هم جایگزین موتور تیبا؟
رامتین
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴والا من بدم نیومد و با حدود 2 تومن برنامه چانگان cs35 داشتم ولی بنظرم این خودرو حس میکنم انتخاب بهتری باشه. البته هنوز بررسیش نکردم. موتور این خودرو یه مقدار البته ضعیفه ولی اگر همون موتوری باشه که روی اوپل موکا نصبه، میشه بهش اعتماد کرد. البته موتور اوپل ورژن قویتری را ارائه میکنه و با 1.2 لیتر حدود 130 اسب میده و یا بشکل هیبرید خفیف 140 اسب که بشدت گزینه های بهتری میشدن. در کل چیزی در ابعاد استپ وی یا x33 هست.
محمود
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴این در حد ۱.۳۰۰ ارزش خرید داره نه بیشتر و هیچ رقمه در سطح cs35 نیست
Nima
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴کابین تارا رو هم مثل این طراحی میکردن ، خیلی موفق تر میشد 😂
Aref
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴این اندازه ۲۰۰۸ قدیمی
ولی ریرا برگفته از پژو ۲۰۰۸ جدیده و بخاطر همین ابعادش بزرگ تره
من کاری به مشخصات ماشین ندارم ولی تا اوضاع مملکت درست نشه و قیمت ها فضایی باشه هر ماشینی که بیاد اکثر مردم توان خرید ندارن.
مهردادکمال
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴چراغ های جلو و عقب و جلوپنجره اش نمیتونه قدیمی بودن پلتفرم رو بپوشونه.از نمای بغل و داخل اش میشه دید که چندان ماشین به روزی نیست.با این حجم موتور و چهره بی هیجانش هیچ شانسی جلوی فونیکس نداره(بنظرم قیمت نهایی اش بالاتر از قیمت ادعایی اش هست و شرکت سازنده به طمع نام سیتروئن قیمت بالایی رو طلب میکنه)