برنامه ویژه سایپا برای واردات خودرو + مدلهای احتمالی
مدیرعامل سایپا در جمع خبرنگاران در نمایشگاه مشهد از برنامه سایپا برای واردات خودرو پرده برداشت. محمدعلی تیموری اعلام کرد مذاکرات سایپا با رنو، چانگان و سیتروئن جهت واردات خودرو در حال انجام است.
مدیرعامل سایپا با اشاره به سابقه همکاری و شراکت سایپا با سه برند رنو، چانگان و سیتروئن، واردات و فروش محصولات این سه کمپانی خودروسازی را بر عهده سایپا دانست.
گروه خودروسازی سایپا با مالکیت 49 درصدی در شرکت رنو پارس و سهامداری 50 درصدی در شرکت سایپا سیتروئن شریک رنو و سیتروئن است. در خصوص برند چینی چانگان نیز شرکت سایپا طی قراردادی رسمی بهعنوان نماینده این برند در ایران بشمار میرود.
طبق اظهارات مدیرعامل سایپا مذاکراتی در خصوص واردات 6 مدل خودرو انجام گرفته که در ادامه با مشخصات و قیمت احتمالی آنها آشنا میشویم:
1- رنو مگان
مگان یکی از محبوبترین خودروهای دو دهه اخیر بازار خودروی ایران بشمار رفته و هنوز هم نمونههای کارکرده آن مشتریهای پروپاقرصی دارد. سدانی سایز متوسط با تواناییهای حرکتی قابل قبول و کیفیت بالا که هنوز هم در رده قیمتی 300 تا 500 میلیون تومان از گزینههای مطرح بازار خودرو است.
اولین حضور مگان در ایران به سال 1385 برمیگردد. پسازاینکه پروژه تولید تندر 90 در پارسخودرو کلید خورد، نسل دوم مگان با دو موتور 1600 و 2000 سیسی در ابتدا بهصورت وارداتی و سپس بهصورت مونتاژی در کارخانه پارسخودرو تولید و توسط سایپا به بازار عرضه شد.
این روند تا سال 1391 نیز ادامه داشت اما با شروع دور اول تحریمها رنو از ایران خارج شد و تولید نسل دوم مگان در ایران به آخر خط رسید. در ادامه کار نسل سوم مگان توسط نگین خودرو با نام اسکالا بهصورت وارداتی و البته محدود وارد خیابانها شد اما استقبال کم از آن باعث شد تا همان نمونهٔ پارسخودرویی کماکان در ذهن جامعه ماندگار شود.
بعد از برجام بود که نگین خودرو با رونمایی از نسل چهارم مگان در نمایشگاه خودرو تهران امیدها را برای حضور این سدان دوستداشتنی در خیابانهای کشور زنده کرد اما بسته شدن واردات باعث شد تا نسل جدید این خودرو پلاک ملی دریافت نکند.
اما حالا از سایپا خبر میرسد که قرار است مجدداً نسل چهارم مگان در کلاس بدنه سدان بهصورت وارداتی عرضه شود. اگرچه چند ماهی است نسل پنجم مگان در قالب یک کراساوور تمام الکتریکی معرفی شده اما در برخی از کشورهای دنیا کماکان نسل چهارم این خودرو بهعنوان یک محصول بنزینی و گازوییلی فروخته میشود.
هماکنون مگان نسل چهارم با 4 پیشرانه بنزینی متنوع و یک مدل گیربکس خودکار امکان سفارش گذاری دارد. دو موتور تنفس طبیعی 1.6 و 2 لیتری با قدرت 115 و 140 اسب بخار و دو پیشرانه توربوشارژ یک لیتری با قدرت ۱۱۵ اسببخار و 1.3 لیتری با قدرت ۱۴۰ اسببخار برای مگان سدان فراهم شدهاند. جعبهدنده ۷ سرعته دو کلاچه نیز قدرت این پیشرانهها را به چرخهای جلو منتقل میکند.
قیمت این خودرو در بازار جهانی با امکان سفارش گذاری بسیار متنوع پیشرانه و تجهیزات حدود 14 الی 20 هزار دلار است.
2- رنو ساندرو
رنو ساندرو یک هاچبک کوچک و اقتصادی فرانسوی است که علیرغم حضور نسل دوم این خودرو در بازار جهانی، نسل اول آن از سال 94 تا سال 98 توسط پارسخودرو تولید و عرضه شد. ساندرو به دلیل ویژگیهای فنی خوب، کیفیت و دوام بالا مورد استقبال بازار خودرو ایران قرار گرفت و هماکنون نیز نمونههای صفرکیلومتر و دستدوم آن با قیمتهای نجومی مورد معامله قرار میگیرد.
چندی قبل نسل جدید و سوم رنو ساندرو معرفی شد که بر مبنای پلتفرم جدید رنو بنام CMF طراحی شده است. ابعاد اتاق رنو ساندرو در نسل سوم با افزایش همراه بوده و امکانات بروز و ایمنی بالاتری نسبت به دو نسل قبلی خود دارد.
ساندروی 2022 را میتوان با دو پیشرانه و دو نوع گیربکس سفارش گذاری کرد. موتور سه سیلندر 1 لیتری تنفس طبیعی با قدرت 65 اسب بخار و 95 نیوتون متر گشتاور که با یک جعبه دنده 5 سرعته دستی هماهنگ شده و یا یک پیشرانه سه سیلندر 1 لیتری توربو شارژ با 90 اسب بخار قدرت و 142 نیوتون متر گشتاور که یک جعبه دنده CVT وظیفه انتقال نیرو را به چرخهای جلو بر عهده دارد.
ساندروی جدید در بحث پیشرانه و امکانات طیف وسیعی از اقشار درآمدی را هدف قرار داده و با توجه به اینکه این خودرو در تیپ پایه و یا نمونههای فول آپشن قرار دارد میتوان از حدود 8 الی 15 هزار یورو بابت خرید آن پرداخت کرد.
3- رنو سیمبل - رنو تالیانت
رنو سیمبل و یا نسل جدید آن رنو تالیانت در واقع همان داچیا لوگانی هستند که حدود 12 سال نسل اول آن در کشورمان توسط ایرانخودرو و پارسخودرو مونتاژ شد. تندر نود بهعنوان نمونه صندوقدار ساندرو بشمار رفته و هر دو از یک پلت فرم ساخته شدهاند.
پس از آنکه خودروسازان داخلی تمایلی به تولید نسل دوم لوگان نشان ندادند و ترجیح دادند که صرفاً فیسلیفتهایی از نسل اول را با نام پارس تندر و تندر پلاس تولید کنند، نگین خودرو بهعنوان واردکننده محصولات رنو نسل دوم داچیا لوگان را با نام رنو سیمبل وارد بازار کشور کرد.
در رنو سیمبل که سعی شده بود تا کمبود امکانات و هندلینگ ضعیف نسل اول جبران شود، با توجه بهظاهر بهمراتب بهتر نسبت به تندر نود و قیمت مناسب نسبت به سایر خودروهای وارداتی، نگین خودرو توانست تعداد بالایی از آن را در ایران بفروشد.
اکنون یک سال است که نسل سوم داچیا لوگان با نام رنو تالیانت به بازار جهانی معرفی شده؛ این در حالی است که در بازار کشورمان سه سال است به دلیل تحریمها دیگر هیچ محصولی از برند رنو تولید نمیشود.
پس از یک وقفه 4 ساله در واردات خودرو، سایپا بهعنوان یکی از شرکای رنو در ایران مقدمات واردات محصولات این برند فرانسوی را فراهم کرده و رنو تالیانت بهعنوان یکی از گزینههای واردات راهی کشورمان خواهد شد.
قیمت رنو تالیانت در بازار جهانی مشابه رنو ساندرو 2022، 8 الی 15 هزار یورو ارزش داشته و مشخصات فنی و امکانات رفاهی آن با ساندرو جدید مشترک است.
ناگفته نماند نسل دوم داچیا لوگان هنوز هم در برخی از بازارهای در حال توسعه نظیر برزیل و ترکیه در حال تولید بوده و این امکان وجود دارد که سایپا برای دستیابی به یک قیمت رقابتی و ارزان اقدام به واردات نسل قبلی این خودرو یا همان رنو سیمبل کند. رنو سیمبل در بازار جهانی با توجه به امکانات رفاهی و ایمنی از 10 تا 12 هزار دلار قیمت دارد.
در خصوص نسل دوم لوگان یا همان رنو سیمبل تنها پیشرانه موجود برای این خودرو همان موتور معروف تندر نود با نام K4M است. این پیشرانه با استاندارد آلایندگی یورو 5، امکان سفارش گذاری با گیربکس 5 سرعته دستی و یا 4 سرعته خودکار را دارد.
4- چانگان CS35 Plus
CS35 پلاس در واقع نسل جدید CS35 مونتاژی سایپا محسوب میشود که برای اولین بار در نمایشگاه خودروی چنگدو ۲۰۱۸ معرفی شد. این خودرو در طول فرایند توسعه قرار بود جایگزینی برای نسل قبلی باشد اما با تغییر سیاست چانگان این کراساوور با نام CS35 پلاس بهعنوان مدلی گرانتر در کنار همان نسل قبلی به بازار عرضه شد.
این خودرو با 2 پیشرانه 1400 توربو 160 اسب بخاری و 1600 تنفس طبیعی 128 اسب بخاری در بازار جهانی حضور داشته و سایپا قصد دارد تا نمونهٔ 1600 تنفس طبیعی آن را که با یک جعبه دنده 6 سرعته خودکار هماهنگ شده وارد بازار کند.
قیمت محصول اقتصادی چانگان بسته به پیشرانه و امکانات انتخابی بین 10 تا 16 هزار دلار است. به نظر میرسد که تیپ انتخاب شده توسط سایپا مجهز به امکانات متوسطی بوده و قیمت حدودی تمام شده آن 13 هزار دلار باشد.
5- چانگان UNI-T
خانواده محصولات UNI چانگان بهعنوان محصولات لوکس و پیشرفته این برند شناخته شده و در بازار جهانی استقبال خوبی از آنها شده است.
خانواده چانگان یونی ازنظر ظاهری نسبت به سایر محصولات چانگان پیشرفت قابلملاحظهای کرده و ترکیب انواع خطوط کوچک و بزرگ با حجمها و زوایای تیز جلوهای متفاوت به این محصولات داده است.
مدل کوچک این سری به نام UNI-T با دو پیشرانه 1.5 لیتر توربو و 2 لیتر توربو در حال عرضه بوده که سایپا تصمیم به فروش این محصول با موتور 1.5 لیتری دارد. این موتور توربو (GDI) 177 اسب بخار قدرت و 300 نیوتون متر گشتاور دارد و از طریق یک جعبه دنده 7 سرعته دو کلاچه قدرت را به چرخهای جلو منتقل میکند.
قیمت محصول چانگان در بازار جهانی از 17 الی 21 هزار دلار بوده و با توجه به مدل سفارش گذاری سایپا احتمالاً قیمت این خودرو 19 هزار دلار تمام میشود.
6- سیتروئن C3- XR
سیتروئن C3-XR نخستین بار در سال 2014 بهطور انحصاری برای بازار چین معرفی شد. خودرویی که در واقع نمونه هاچبک کراس پژو 301 و ایرانخودرو تارا بشمار میرود.
سیتروئن C3-XR تنها با یک موتور 1.2 لیتری توربوشارژ 3 سیلندر عرضه میشود که 116 اسب بخار قدرت و 190 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. نیروی این پیشرانه از طریق یک جعبه دنده 6 سرعته دو کلاچه به چرخهای جلو انتقال داده میشود.
سیتروئن C3-XR در بازار چین با قیمت 17 هزار دلار عرضه میشود و جوینت ونچر دانگ فنگ سیتروئن تولید آن را بر عهده دارد.
با توجه به برنامه سایپا برای داخلی سازی محصول سیتروئن با نام سایپا M44، قرار است ابتدا نمونه وارداتی وارد بازار شده و در ادامه این خودرو با ظاهری جدید و مشخصات فنی متفاوت نسبت به نسخه وارداتی در سایت سایپا کاشان تولید و به بازار عرضه شود.