بررسی تخصصی تویوتا هایلندر مدل 2021
21 سال پس از معرفی تویوتا هایلندر در آمریکا، استرالیا و ژاپن، این خودرو روانه بازار بریتانیا شده و زمان خوبی را نیز برای این کار انتخاب کرده چراکه شاسی بلندهای فول سایز محصولاتی محبوب و سودده بوده هرچند بازار پر از نشانهای لوکس و سطح بالاست. تویوتا فکر میکند با تجربهای بیش از 20 سال در این بازار میتواند در میان برندهای رده میانی موفقیت زیادی را نصیب خود کند.
با طول/عرض/ارتفاع به ترتیب 4966/1930/1755 میلیمتری، هایلندر بهطور قابلتوجهی بزرگتر از راو 4 است. این دو خودرو از پلتفرم مشترکی سود میبرند. هایلندر البته تنها شاسیبلند بزرگ سبد محصولات تویوتا نیست چراکه لندکروزر هنوز هم در حال عرضه بوده اما هایلندر جایگاه کاملاً متفاوتی نسبت به آن دارد. این خودرو از پلتفرم مدرنتری استفاده کرده و تنها با قوای محرکه هیبریدی در دسترس است. این شاسیبلند بزرگ خانوادگی تمرکز بیشتری روی جاده داشته و کار آفرود را تا حد زیادی به لندکروزر واگذار کرده است.
دو نسخه از هایلندر برای بازار بریتانیا آماده شده است. هایلندر اکسل قرار است سهم بیشتری از فروش را به خود اختصاص دهد و قیمت 50595 پوندی دارد. از جمله تجهیزات استاندارد این مدل میتوان به پوشش چرم مشکی در تمامی هفت صندلی، گرمکن صندلیها، کنترل تهویه مطبوع سه ناحیهای، فرمان گرم شونده، سقف پانورامیک و درب پشتی برقی اشاره کرد. حسگرهای پارک جلو و عقب و دوربین دندهعقب نیز جزو تجهیزات این خودرو هستند.
از جمله تکنولوژیهای داخل کابین نیز میتوان نمایشگر مرکزی 8 اینچی، اندروید اتو و اپل کارپلی، سیستم صوتی JBL با 11 بلندگو، شارژر بیسیم گوشی هوشمند، پشت آمپرهای دیجیتالی 7 اینچی و... را نام برد.
تریم دیگر این خودرو اکسل پریمیوم نام داشته و 52575 پوند قیمت دارد. این مدل اندکی لوکستر بوده و از هدآپ دیسپلی، دوربین پارک با دید بالا به پایین، صندلیهای عقب گرم شونده، صندلیهای جلوی تهویه دار و... سود میبرد.
هر دو نسخه هایلندر به پیشرانه 2.5 لیتری بنزینی، باتری کوچک و پیشرانه الکتریکی مجهز هستند. این خودرو تنها در مسافتهای کوتاه میتواند بهصورت تمام الکتریکی حرکت کند اما پیشرانه الکتریکی درعینحال چرخ ها را نیز به حرکت درآورده و پیشرانه بنزینی بهعنوان ژنراتوری برای باتری عمل میکند.
با استفاده از پلتفرم و قوای محرکهای که از راو 4 گرفته شده، شباهتهای زیادی بین این دو شاسیبلند میان سایز و فول سایز وجود دارد. واضحترین شباهت این دو مدل به گیربکس CVT مربوط میشود که خوشبختانه به خاطر قدرت پیشرانه الکتریکی گشتاور مناسبی در دسترس بوده و هایلندر 2 تنی در زمان حرکت نیازمند فشار زیادی نیست.
در زمان ترددهای شهری شما میتوانید حالت الکتریکی را با فشار دکمهای در نزدیک دستهدنده انتخاب کنید که اگرچه حالت رانندگی تمام الکتریکی شبیه مدل پلاگین هیبریدی راو 4 نیست اما ویژگی مفیدی محسوب میشود. با این روش شما میتوانید با سکوت خیابان را طی کرده و حداکثر سرعت 60 کیلومتر در ساعت را داشته باشید. با عبور از این سرعت پیشرانه بنزینی وارد میدان میشود. این خودرو در سرعتهای بزرگراهی نیز بهصورت خودکار وارد حالت الکتریکی میشود و پیشرانه بنزینی را برای مدتی کوتاه خاموش میکند.
به همین خاطر ارتباط پیشرانه و گیربکس CVT به آن اندازهای که فکر میکنید بد نیست و صدای پیشرانه نیز به خوبی سرکوب شده است. هایلندر در بزرگراه کاملاً آرام بوده اما نمای جلوی بزرگ و آینههای حجیم باعث شدهاند اندکی صدای باد وجود داشته باشد.
پرفورمنس این شاسیبلند اگرچه تیز نیست اما کافی بوده و شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت آن در 8.3 ثانیه ثبت میشود. هایلندر حتی از حالت رانندگی اسپورت برخوردار است اما همانند پدال شیفترهای پشت فرمان کاملاً بیفایده حس میشود و تغییر چندانی روی کلیت خودرو نمیگذارد. بهترین حالت این خودرو نرمال یا حتی اکو است که قدرت کافی را در اختیار راننده قرار میدهد.
همانند اکثر محصولات تویوتا که از پلتفرم TNGA استفاده میکنند، نقطه قوت هایلندر کیفیت سواری آن در سرعتهای متوسط است. هایلندر در شهر میتواند کمی ناراحت باشد اما سواری خودرو بیش از حد خشک نیست. در سرعتهای بالاتر وضعیت بهتر شده و در بزرگراه سواری بسیار نرمی خواهید داشت اما وزن بالا و سواری راحت به معنی تکان های بدنه در جادههای پر پیچ و خم است.
البته هایلندر شاسیبلند اسپورتی نیست اما فرمان دقیق و خوبی دارد که نیازمند تصحیح زیادی نیست.
از نظر مصرف سوخت تویوتا ادعای مصرف بین 7.1 تا 7.2 لیتر در هر صد کیلومتر را دارد و فکر میکنیم در دنیای واقعی هم میتوان چنین مصرفی را تجربه کرد.
خریداران شاسی بلندهایی با این ابعاد و قیمت خواهان کابینی باکیفیت هستند و تویوتا نیز انتظار آنها را برآورده میسازد. ما کیفیت پلاستیکهای نرم و تریم کابین را دوست داریم. صندلیها نیز با پوشش چرم خودنمایی میکنند و همهچیز بسیار خوشساخت به نظر میرسد.
البته کابین خودرو بسیار مدرن نیست. توجه ما به نمایشگر 8 اینچی جلب شد که حس عقبافتادگی نسبت به رقبا داشته و این موضوع جای شرمساری است زیرا هایلندرهای بازار آمریکا از نمایشگر جدید 12.3 اینچی استفاده میکنند.
نقطه قوت اصلی کابین این خودرو فضاهای ذخیرهای زیاد در دربها، داشبورد و... است. میدان دید جلو و کنارهها نیز عالی بوده هرچند میدان دید عقب کمی محدود است.
فضای زیادی نیز در کابین وجود دارد. صندلی ردیف دوم میتواند تا 180 میلیمتر حرکت کند که در این صورت فضای پای زیادی ایجاد خواهد شد.
این شاسیبلند بهصورت استاندارد با سه ردیف صندلی عرضه میشود و صندلیهای ردیف سوم تا حدی مناسب بزرگسالان نیز هستند.
در حالت پنجنفره هایلندر شما میتوانید فضای بار کاملاً تختی داشته باشید که در این صورت 658 لیتر فضا ایجاد خواهد شد. با خواباندن صندلیها فضا به 1909 لیتر میرسد و حتی در صورت استفاده از تمامی صندلیها فضای 332 لیتری وجود خواهد داشت. در واقع هایلندر یکی از منعطفترین شاسی بلندهای بزرگ برای خانوادهها میباشد.
از آنجایی که هایلندر به قوای محرکه هیبریدی مجهز است بنابراین آلایندگی کمتری داشته و نسبت به رقبا و محصولات بنزینی هزینهها و مالیات کمتری را تحمیل میکند.
تویوتا هایلندر در بازار شاسی بلندهای فول سایز خانوادگی رقیب قدرتمندی است. انعطافپذیری، فضای بار و کابین زیاد و هزینههای مالکیت پایین جزو این فاکتورها هستند. البته درحالیکه هایلندر قیمت مناسبی دارد اما نسبت به برخی رقبای لوکستر در اروپا کم نیاورده و پا به پای آنها میتازد.
مشخصات تویوتا هایلندر اکسل 2.5 هیبرید AWD-i
- قیمت: 50595 پوند
- پیشرانه: 4 سیلندر 2.5 لیتری هیبریدی بنزینی
- قدرت/گشتاور: 244 اسب بخار/اعلام نشده
- گیربکس: CVT، چهار چرخ محرک
- شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت: 8.3 ثانیه
- حداکثر سرعت: 178 کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت: 7.2 لیتر در هر صد کیلومتر