کروز کنترل پژو 207 مشخصات، طرز کار و هرآنچه باید بدانید

شنبه 15 بهمن 1401 - 08:30
مطالعه 9 دقیقه
960dba9b86dc4c594235788b251417f5a2765287_1631145996
کروز کنترل یکی از مفیدترین ویژگی‌هایی است که در اکثر خودروهای مدرن امروزی وجود دارد و پژو 207 به عنوان هاچبکی پرطرفدار در کشور ما نیز از آن بهره...
تبلیغات

کروز کنترل یکی از مفیدترین ویژگی‌هایی است که در اکثر خودروهای مدرن امروزی وجود دارد و پژو 207 به عنوان هاچبکی پرطرفدار در کشور ما نیز از آن بهره می‌برد. در این مقاله می‌خواهیم نگاهی عمیق به کروز کنترل پژو 207 و ویژگی‌های آن داشته باشیم پس با ما همراه باشید.

قبل از آنکه بخواهیم کروز کنترل پژو 207 را معرفی کنیم ابتدا به خود سیستم کروز کنترل، تاریخچه انواع آن خواهیم پرداخت و سپس به معرفی سیستم بکار رفته در هاچبک پژو خواهیم پرداخت.

کپی لینک

کروز کنترل چیست؟

کروز کنترل سیستمی است که به راننده اجازه می‌دهد سرعت خودرو را به‌صورت ثابت نگه دارد. تا زمانی که شما پدال گاز یا ترمز را فشار نداده باشید خودرو همچنان سرعت تنظیم شده را حفظ خواهد کرد. کروز کنترل ویژگی‌ای کاملاً مفید بوده مخصوصاً اگر راهی سفرهای طولانی‌مدت در بزرگراه‌ها شوید. با این ویژگی شما خواهید توانست پای خود را از روی پدال گاز برداشته و با سرعت یکنواختی حرکت کنید. علاوه بر کاهش خستگی پاها، کروز کنترل خستگی و خواب‌آلودگی راننده را نیز کم کرده و مصرف سوخت خودرو را بهینه می‌کند.

کپی لینک

تاریخچه و طرز کار کروز کنترل

اولین نسخه کروز کنترل در اوایل قرن بیستم میلادی و روی خودروی ویلسون پیلچر پدیدار شد. راننده می‌توانست با استفاده از اهرمی روی ستون فرمان سرعت مدنظر خود را انتخاب کند؛ اما آنچه به عنوان کروز کنترل مدرن شناخته می‌شود در اواخر دهه 40 میلادی و توسط فردی به نام رالف تیتور اختراع شد. تیتور که به‌طور کامل نابینا بود جزو پیشتازان مهندسی خودرویی زمان خود به شمار می‌رود. اختراع او که در ابتدا اسپیدو استات نام داشت روی خودروی کرایسلر و به عنوان آپشنی لوکس بکار رفت. افزایش محبوبیت کروز کنترل تیتور کرایسلر را به فکر نصب آن در تمامی محصولاتش انداخت. عبارت کروز کنترل به‌صورت رسمی توسط جنرال موتورز و در خودروهای کادیلاک بکار رفت.

کروز کنترل‌ هوشمند و مدرن در دهه 90 میلادی همه‌گیرتر شد و خودروسازان از نمونه‌های پیشرفته‌تر آن استفاده کردند. سیستم‌های دیگری همچون لیدار، رادار، سونار و سیستم‌های دوربین محور نیز وارد میدان شده‌اند تا توانایی خودرو در احساس ترافیک اطراف خود را بهبود بخشند و خودرو بتواند سرعت خود و دیگران را تخمین زده و از وقوع تصادفات ناگوار جلوگیری کند. کروز کنترل با تنظیم دریچه گاز کار می‌کند تا بدون نیاز به دخالت راننده سرعت را حفظ کند.

در سیستم‌های مکانیکی، کروز کنترل سوپاپ گاز را با کابل متصل به فعال‌کننده فعال می‌کند و به این ترتیب قدرت کافی پیشرانه برای حفظ سرعت انتخابی تضمین می‌شود. در خودروهای مدرن که از دریچه گاز برقی استفاده شده و کروز کنترل پژو 207 نیز از همین نوع است سیستم کاملاً الکترونیکی خواهد بود. همین ویژگی باعث بهبود عملکرد آن شده و می‌تواند بسته به سرعت انتخابی در شرایط گوناگون، سرعت خودرو را کم و زیاد کند تا سرعت یاد شده حفظ شود. همچنین راننده با استفاده از دکمه‌های روی فرمان می‌تواند سرعت انتخابی را تغییر دهد.

راننده پژو 207 همچنین می‌تواند انتخاب کند که چه زمانی از کروز کنترل استفاده نماید. پس از روشن کردن سیستم راننده باید سرعت را تنظیم نماید. در برخی خودروها سیستم در سرعت فعلی خودرو فعال خواهد شد و اما در برخی دیگر راننده باید سرعت مدنظر را انتخاب نماید. برای غیرفعال سازی نیز راننده می‌تواند پدال ترمز یا کلاچ را فشار دهد و یا از دکمه مخصوص روی فرمان برای خاموش کردن استفاده نماید.

کپی لینک

انواع مختلف کروز کنترل

مثال‌هایی که در بالا و از جمله برای پژو 207 ذکر شد جزو ساده‌ترین کاربردهای کروز کنترل هستند اما نمونه‌های پیشرفته‌تر آن نیز وجود دارند. یکی از معمول‌ترین نمونه‌های کروز کنترل با پسوند تطبیقی شناخته می‌شود. خودروهای مجهز به کروز کنترل تطبیقی که البته در پژو 207 وجود ندارد از حسگر رادار جلو استفاده می‌کنند تا سرعت خودروی پیش رو را تشخیص دهند. سپس از اطلاعات به دست آمده برای تنظیم سرعت خودرو استفاده می‌شود تا فاصله ایمن با خودروی جلویی حفظ شود. زمانی که سرعت خودروی جلویی کم شود خودرو به‌صورت خودکار سرعت را کم خواهد کرد و زمانی که سرعت خودروی جلویی بیشتر شود کروز کنترل تطبیقی سرعت خودروی شما را بیشتر خواهد کرد تا به حد تنظیم شده برسد.

خود کروز کنترل تطبیقی انواع گوناگونی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سیستم‌های مبتنی بر رادار، لیزر، دید رایانه‌ای، سیستم‌های دستیاری و چند حسگری اشاره کرد. در دو سیستم اول از رادار و لیزر برای تشخیص خودروهای اطراف استفاده می‌شود. در برخی دیگر از داده‌های مختلف برای تشخیص حرکات سایر خودروها استفاده خواهد شد.

کپی لینک

کروز کنترل پژو 207

قبل از پرداختن به کروز کنترل 207 بیایید نگاهی به دوران پر فراز و نشیب حضور این خودرو در کشور بیندازیم. تقریباً در دورانی که تولید پژو ۲۰۶ در فرانسه رو به پایان بود، به دلیل محبوبیت این خودرو، پژو تصمیم گرفت آن‌ها فیس‌لیفت کرده و چند سالی به تولید آن ادامه دهد. ۲۰۶ فیس‌لیفت شده، ۲۰۶+ نام گرفت و سعی شده بود ظاهر آن به مدل ۲۰۷ شبیه گردد. در ۲۰۶+ قسمت جلو به‌طور کامل مورد بازنگردی قرارگرفته و چراغ‌ها، جلوپنجره و سپر تغییر کردند؛ اما در قسمت عقب به جهت کاهش هزینه‌ها فقط گرافیک داخلی چراغ‌ها و سپر تغییر نمود. به همین دلیل ۲۰۶+ در جلو تقریباً ظاهر جدید و بروزی پیداکرده بود اما در قسمت عقب تفاوت چندانی با ۲۰۶ نداشت. در داخل هم تغییراتی ایجادشده و بازهم سعی شده بود تا داشبورد خودرو به ۲۰۷ شبیه گردد.

در سال ۱۳۸۹ ایران‌خودرو تصمیم گرفت ۲۰۶+ را به‌عنوان نسل جدید ۲۰۶ یعنی ۲۰۷ در ایران عرضه کند؛ بنابراین نسخهٔ فیس‌لیفت شدهٔ ۲۰۶ با عنوان مدلی کاملاً جدید و بانام ۲۰۷i به بازار عرضه شد! آن‌هم درحالی‌که ازلحاظ آپشن، موتور و گیربکس تقریباً هیچ تفاوتی با ۲۰۶ تیپ ۵ نداشت. بااین‌حال در سال ۱۳۹۰ و وضع تحریم‌ها علیه صنعت خودروی ایران، تولید پژو ۲۰۶ و به‌تبع آن ۲۰۷ در ایران با مشکل مواجه شد. البته ایران‌خودرو توانست به هر نحوی که شده تولید ۲۰۶ را ادامه دهد اما امکان ادامهٔ تولید ۲۰۷ یا همان ۲۰۶+ وجود نداشت و تولید آن در سال ۱۳۹۱ متوقف شد. پس از توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های ایران، بعد از مذاکرات فراوان سرانجام دوباره همکاری ایران‌خودرو و پژو آغاز گردید. بدین ترتیب زمزمه‌هایی مبنی بر تولید مجدد پژو ۲۰۷ مطرح شد و سرانجام ایران‌خودرو مدل جدید ۲۰۷ را رونمایی نمود که دستخوش فیس‌لیفت و تغییراتی جزئی در داخل و خارج‌شده بود. ما در این مطلب روی همین نسخه جدید پژو 207 تمرکز داریم و یکی از ویژگی‌های مفید آن را می‌توان کروز کنترل دانست که در سفرهای طولانی به درد خواهد خورد.

اجزای اصلی کروز کنترل پژو 207 شامل دریچه گاز برقی، واحد کنترل الکترونیکی و کلیدهای کنترلی روی فرمان هستند. نحوه کار سیستم به این شکل است که برای انتخاب کروز کنترل پژو 207 می‌بایست دنده 4 و بالاتر انتخاب شده و سرعت خودرو نیز بالاتر از 40 کیلومتر در ساعت باشد. با استفاده از کلیدهای ON و OFF روی فرمان می‌توان کروز کنترل را روشن و خاموش کرد. زمانی که سیستم روشن باشد نشانگر کروز روی پشت آمپرها روشن خواهد شد. پس از آن می‌توان با فشار دادن و نگه‌داشتن کلید SET سرعت خودرو را به اندازه 3 کیلومتر در ساعت در هر ثانیه افزایش داد. در صورت رها کردن این دکمه سرعت انتخابی ثابت باقی می‌ماند. زمانی که کروز کنترل پژو 207 فعال نباشد فشار دادن و رها کردن دکمه RES باعث می‌شود کروز کنترل پژو 207 فعال شده و خودرو با سرعت تنظیم شده قبلی که در حافظه ذخیره شده حرکت کند. اگر سرعتی در حافظه ثبت نشده باشد سرعت خودرو در همان سرعت ثابت می‌شود.

کپی لینک

محاسن کروز کنترل پژو 207

ایران‌خودرو می گوید کروز کنترل پژو 207 مزایایی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به آسایش بیشتر در زمان رانندگی و عدم خستگی پا به ویژه در مسافت‌های طولانی اشاره کرد. همچنین کاهش قابل‌توجه مصرف سوخت و عدم‌تخطی از سرعت مجاز در جاده‌ها نیز جزو دیگر مزیت‌های این سیستم خواهند بود.

کپی لینک

شرایط فعال بودن کروز کنترل پژو 207

کروز در حالت روشن باشد (با سوئیچ اصلی و کلید روشن/خاموش)

فشردن یکی از کلیدهای تنظیم، شتاب مثبت یا از سرگیری و شتاب منفی

سرعت خودرو بالاتر از 40 و پایین‌تر از 150 کیلومتر در ساعت باشد

دنده انتخابی گیربکس 4 یا بالاتر باشد

کپی لینک

شرایط غیرفعال بودن کروز کنترل به‌صورت سریع و برگشت‌پذیر

پدال ترمز یا کلاچ فشرده شود

فشار دادن کلید روشن و خاموش

با سوئیچ اصلی خاموش شود (به وسیله راننده یا به واسطه خطای ماژول کروز)

تغییر دنده در مدل‌های گیربکس دستی اتفاق بیفتد

سرعت خودرو پایین‌تر از 40 کیلومتر در ساعت یا بالاتر از 150 کیلومتر در ساعت باشد

دنده انتخابی دنده 4 یا 5 نباشد

قطع سوخت برای ایمنی

مقدار شتاب مثبتی یا منفی خودرو خارج از محدوده مجاز باشد

خطای سیگنال پدال ترمز

کپی لینک

علت فعال نشدن کروز کنترل پژو 207

همانند بسیاری از سیستم‌های الکترونیکی خودرو، کروز کنترل نیز می‌تواند با مشکلاتی روبرو شود و شاید فعال نشود. بخش اصلی کروز کنترل به ماژول آن مربوط می‌شود که مستقیماً با دریچه گاز در ارتباط بوده و میزان سرعت را تعیین می‌کند. یکی از دلایل کار نکردن کروز کنترل پژو 207 می‌تواند به وجود ایرادات پیشرانه و سیستم انتقال قدرت مربوط باشد. در این صورت کروز کنترل فعال نخواهد شد؛ بنابراین اگر در زمان رانندگی کروز کنترل فعال نشد می‌بایست پیشرانه و گیربکس خودرو را بررسی کنید.

مشکل بعدی کروز کنترل پژو 207 می‌تواند به عیب در سیستم ترمز مربوط باشد. در اکثر کروز کنترل‌ها اگر سیستم ترمز مشکلی داشته باشد سیستم فعال نخواهد شد. این موضوع شامل چراغ‌های ترمز نیز خواهد بود. شاید یکی دیگر از دلایل کار نکردن کروز کنترل 207 به فیوزها و رله‌های مشکل‌دار مربوط باشد. این قطعات کنترل سیستم‌های الکترونیکی و برقی را در اختیار دارند و وجود مشکل در آن‌ها می‌تواند کروز کنترل را از کار بیندازد. یکی دیگر از مشکلات احتمالی کروز کنترل می‌تواند به سوئیچ یا فشنگی پدال ترمز و کلاچ 207 مربوط باشد. درصورتی‌که این قطعات ایراد داشته باشند کروز کنترل کار نخواهد کرد.

کپی لینک

کروز کنترل پژو 207 سقف شیشه‌ای

پژو 207 پانوراما یا سقف شیشه‌ای یکی از جدیدترین نسخه‌های هاچبک ایران‌خودرو است که از نظر فنی و قوای محرکه تفاوتی با دیگر نسخه‌های 207 ندارد و اصلی‌ترین ویژگی آن که در نامش نیز دیده می‌شود سقف پانورامیک مشکی‌رنگ است که سبب ایجاد دید وسیع رو به بالا خواهد شد. کروز کنترل این خودرو نیز مشابه همان سیستمی است که در بالا به‌صورت مفصل شرح داده شد.

کپی لینک

کروز کنترل پژو 207 کجاست؟

اگر روی غربیلک فرمان پژو 207 جدید را نگاه کنید دکمه‌هایی را خواهید دید که روی آن نوشته‌های SET، ON/OFF و RES قرار دارد. این دکمه‌ها وظیفه روشن و خاموش کردن و تنظیمات سرعت کروز کنترل پژو 207 را بر عهده دارند و با استفاده از آن می‌توانید سفری لذت‌بخش‌تر را در بزرگراه‌ها تجربه کنید چراکه نیازی به نگه داشتن پدال گاز برای مدت طولانی نیست.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.