شاخص تحمل وزن لاستیک چیست و چرا اهمیت زیادی دارد؟

چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 12:30
مطالعه 3 دقیقه
20
در میان نوشته‌ها و اعداد مختلف روی دیواره لاستیک، فاکتوری به نام شاخص تحمل وزن لاستیک وجود دارد که به بررسی آن خواهیم پرداخت.
تبلیغات

با اینکه بسیاری از رانندگان سایز مناسب لاستیک خودروی خود را می‌دانند اما همه افراد از معنی نوشته‌ها و اعداد روی دیواره لاستیک مطلع نیستند. آگاهی از معنی و مفهوم این حروف و اعداد به شما کمک خواهد کرد تا هم لاستیکی مناسب وسیله نقلیه خود انتخاب کرده و هم به افزایش طول عمر آن کمک کنید. یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که در لاستیک‌ها وجود دارد شاخص تحمل وزن لاستیک است. این شاخص نشان دهنده حداکثر وزنی است که یک لاستیک می‌تواند با فشار باد کامل تحمل کند. شاخص موردبحث معمولاً یک عدد دو یا سه‌رقمی است که در انتهای اطلاعات دیواره لاستیک و در سمت چپ شاخص سرعت نوشته می‌شود. البته خود عدد یاد شده اشاره دقیقی به حداکثر وزن قابل‌تحمل لاستیک نیست بلکه نشانگری عددی از حداکثر وزن قابل‌تحمل است و با مراجعه به جدول شاخص تحمل وزن لاستیک می‌توان اطلاعات لازم را دریافت کرد. برای مثال، اگر شاخص لاستیکی 92 و محدوده لود آن W باشد به این معنی خواهد بود که لاستیک موردبحث می‌تواند حداکثر وزن 630 کیلوگرم را در سرعت 270 کیلومتر در ساعت تحمل کند.

شاید بدیهی‌ترین مزیت اطلاع از شاخص تحمل وزن لاستیک خودرو درک بهتر محدودیت‌های وزنی وسیله نقلیه باشد و از ترکیدن لاستیک و آسیب‌های بیشتر جلوگیری نماید. علاوه بر این، اطلاع از شاخص موردبحث هنگام تعویض لاستیک با مدل‌های نو اهمیت زیادی دارد زیرا استفاده از لاستیک‌های جدید با شاخص تحمل وزن کمتر می‌تواند شما را با مشکلاتی در حمل وسایل و سرنشینان مواجه کند. البته امکان استفاده از لاستیک‌های جدید با شاخص تحمل وزن بالاتر تا زمانی که با دیگر مشخصات خودرو همچون شاخص سرعت و ابعاد آن همخوانی داشته باشند مشکلی نخواهد داشت.

حالا که با اهمیت شاخص موردبحث آشنا شدید نوبت به چگونه خواندن و تطبیق آن با جدول مربوط می‌رسد. همان‌طور که گفته شد عدد نشان داده شده روی دیواره لاستیک با حداکثر وزن قابل‌تحمل آن ارتباط مستقیم دارد و به همین منظور جدول مخصوصی طراحی شده است. اگرچه برای ترجمه این عدد به وزن قابل‌تحمل بهتر است از لاستیک‌فروش یا یک متخصص سؤال کنید اما این جدول معمولاً درباره اکثر خودروهای سواری استاندارد کاربرد دارد. برای اکثر خودروها و وانت پیکاپ های سبک و استاندارد، این شاخص بین 70 تا 124 است که محدوده وزنی بین 335 تا 1600 کیلوگرم را شامل می‌شود. در برخی موارد شاید حداکثر وزن قابل‌تحمل یک لاستیک رقم ناچیز 46 کیلوگرم باشد هرچند لاستیک‌هایی با توانایی تحمل وزن فراتر از 3300 کیلوگرم هم وجود دارند.

ذکر این نکته مهم است که شاخص یاد شده حداکثر وزن قابل‌تحمل همه لاستیک‌ها را نشان نمی‌دهد بلکه فقط شاخصی برای یک لاستیک است. برای دانستن حداکثر وزن قابل‌تحمل همه لاستیک‌ها فقط کافی است رقم یکی از لاستیک‌ها را در چهار ضرب کنید. برای مثال اگر شاخص قابل‌تحمل لاستیک شما 335 کیلوگرم باشد، حداکثر وزن قابل‌تحمل همه لاستیک‌ها به 1340 کیلوگرم خواهد رسید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.