چراغ های لیزری: طرز کار، مزایا و معایب و هر آنچه باید بدانید

شنبه 7 تیر 1404 - 07:30
مطالعه 3 دقیقه
1
یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های بکار رفته در چراغ های خودروهای امروزی، فناوری لیزری است که به معرفی آن می‌پردازیم.

فناوری چراغ های لیزری، به‌عنوان یک نوآوری نوظهور، مورد توجه بسیاری از تولیدکنندگان خودرو از جمله آئودی و بی‌ام‌و قرار گرفته است که به دنبال پیشی گرفتن از رقبا در زمینه روشنایی جاده هستند. با وجود برخی محدودیت‌ها و معایب، این فناوری مزایای قابل‌توجهی برای رانندگان به همراه دارد. مزیت آشکار آن، روشنایی فوق‌العاده این چراغ‌ها است که می‌توانند تا شش برابر بیشتر از نور پایین معمولی LED مسیر را روشن کنند؛ در عصری که خودروهای با قدرت هزار اسب بخار و جاده‌های شلوغ رواج دارند، بهبود دید رانندگان به‌عنوان یک دستاورد بزرگ تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

نحوه عملکرد این سیستم نسبتاً ساده است. سه لیزر آبی کوچک به مجموعه‌ای از آینه‌ها در داخل چراغ هدایت می‌شوند و این آینه‌ها پرتو را به لنزی پر شده با فسفر زرد منعکس می‌کنند. این فرآیند نوری سفید و درخشان تولید می‌کند که با بازتاب از یک رفلکتور داخلی، به‌صورت لیزر به جاده پیش‌رو تابانده می‌شود. به بیان دیگر، این سیستم در واقع خانه‌ای کوچک از آینه‌ها در داخل چراغ است که کارایی شگفت‌انگیزی دارد.

کپی لینک

معایب چراغ های لیزری

با این حال، چراغ های لیزری بی‌نقص نیستند. یکی از مشکلات اصلی در گذشته، غیرقانونی بودن استفاده از این فناوری در خودروهای تولیدی در ایالات‌متحده بود. خوشبختانه، اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌ها (NHSTA) در سال 2022 با قانونی کردن استفاده از چراغ های تطبیقی در خودروهای جدید، راه را برای ورود این فناوری به بازار آمریکا هموار کرد.

با این وجود، یکی از معایب کنونی این است که چراغ های لیزری می‌توانند دید رانندگان دیگر را به‌طورجدی مختل کنند. تجربه‌ای که بسیاری از ما داشته‌ایم، مواجهه با خودرویی است که در شب با نورهای بیش از حد روشن به سمت ما می‌آید و به‌طور موقت ما را کور می‌کند. بسیاری از رانندگان نگران‌اند که این فناوری این مشکل را تشدید کند، هرچند امکان کاهش خیرگی نور چراغ های عبوری وجود دارد. علاوه بر این، هزینه بالای این چراغ های نیز چالش‌برانگیز است. آیا اکثر ما می‌توانیم هزینه چند هزار دلاری برای تعمیر یا تعویض یک چراغ را تحمل کنیم؟ بدون شک موانعی وجود دارد و اگرچه تولیدکنندگان در سال‌های اخیر بر توسعه این فناوری تأکید داشته‌اند، برخی منتقدان آن را یک مد زودگذر می‌دانند که به‌زودی به تاریخ خواهد پیوست.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.