آموزشهفته نامه

رانندگی ایمن: راهکارها، اقدامات لازم و هرآنچه باید بدانید

سال پیش حدود ۱۶۷۰۰ نفر از هم‌وطنان ما جان خود را در جاده‌ها و به خاطر تصادفات رانندگی از دست دادند و چندین برابر این رقم نیز مصدوم شدند. این آمار بسیار بالایی محسوب می‌شود و خسارت سنگینی به خانواده‌ها، اقتصاد و… وارد می‌کند. به همین خاطر همه باید دست به دست هم دهیم تا از این آمار بکاهیم. همه ما باید مسئولیت خود در زمینه رانندگی را پذیرفته و به آن عمل کنیم و اولین نکته دراین‌باره نیز رعایت الزامات یک رانندگی ایمن است. اگرچه اینکه تصادف می‌تواند برای هرکسی رخ دهد درست است اما خدایی نکرده این اتفاق می‌تواند برای هریک از ما رخ دهد. در ادامه می‌خواهیم نکات مهمی را برای رانندگی ایمن شرح دهیم و شما با استفاده از این تمهیدات می‌توانید تا حداکثر ممکن از میزان خطرات در زمان رانندگی بکاهید. پس همیشه این راهکارها و اقدامات را به خاطر بسپارید و هر زمان که پشت فرمان نشستید آن‌ها را انجام دهید و به دیگران نیز انجام آن‌ها را توصیه کنید.

  1. کمربند ایمنی را ببندید

کمربندهای ایمنی‌ بخش اساسی رانندگی ایمن هستند. پیش از اینکه شروع به رانندگی کنید کمربند ایمنی را ببندید و مطمئن شوید همه سرنشینان حاضر در خودرو نیز این کار را انجام می‌دهند. اگر در خودرو کودک حضور دارد حتماً از صندلی کودک مناسب او استفاده کنید. بد نیست بدانید بنا به گزارش موسسه ملی ایمنی ترافیک بزرگراهی آمریکا، کمربندهای ایمنی در سال ۲۰۱۷ جان حدود ۱۵ هزار نفر را نجات داده‌اند.

  1. سرعت مجاز را رعایت کنید

این موضوع فقط به قانون مربوط نمی‌شود بلکه به خاطر ایمنی شماست. سرعت‌های بالا باعث می‌شوند کنترل خودرو سخت‌تر شود و نتوانید واکنش مناسب و به موقع برای پیشگیری از تصادف داشته باشید. محدودیت‌های سرعت برای کمک به ایمنی و حفظ جان شما در جاده‌ها اعمال شده‌اند. همواره به تابلوهای سرعت مجاز در جاده‌ها و معابر توجه کرده و این محدودیت‌ها را رعایت کنید.

  1. هوشیار باشید و به جاده نگاه کنید

حواس‌پرتی منجر به‌ تصادف فقط ۳ ثانیه طول می‌کشد. رانندگان حواس‌پرت جزو مقصران اصلی تصادفات خودرویی هستند. حدود ۸۰ درصد تصادفات ناشی از حواس‌پرتی در عرض ۳ ثانیه رخ می‌دهند. همواره به جاده متمرکز باشید تا بتوانید واکنش لازم برای دوری از تصادف را داشته باشید. اگر خواب‌آلود یا خسته هستید حتماً استراحت کرده و چای بنوشید. در صورت لزوم حتماً چند دقیقه‌ای بخوابید تا حس و حال بهتری داشته باشید.

  1. از قانون ۳ تا ۴ ثانیه برای فاصله ایمن استفاده کنید

فاصله‌ای به اندازه ۳ تا ۴ ثانیه را با خودروی جلویی داشته باشید. محتمل‌ترین جایی که می‌توانید تصادف کنید جلوی خودروی شماست. شی‌ء ثابتی همچون تابلوی سرعت را در نظر گرفته و اجازه دهید خودروی جلویی شما از آن عبور کند. سپس بشمارید و ببینید شما چند ثانیه دیگر از این تابلو عبور می‌کنید. از این قانون برای حفظ فاصله مناسب با خودروی جلویی استفاده کنید تا فاصله توقف ایمنی داشته باشید. در شرایطی همچون بارندگی و مه این فاصله را افزایش دهید. همچنین در زمان رانندگی در شب یا وجود کامیون بزرگ در جلوی شما باید فاصله بیشتر شود.

  1. دیگر رانندگان را در نظر داشته باشید

روی رانندگی ایمن و عالی رانندگان حساب باز نکنید. رانندگان را در نظر داشته باشید و فکر نکنید که آن‌ها می‌توانند شما را ببینند یا به شما برای دور زدن و… راه بدهند. اگر فکر کنید رانندگان دیگر اشتباه خواهند کرد برای واکنش نشان دادن آماده‌تر خواهید بود.

  1. توجه ویژه‌ای به موتورسواران و دوچرخه‌سواران داشته باشید

از چراغ‌های راهنما و بوق برای متوجه کردن دوچرخه‌سواران و موتورسواران به منظور کاهش سرعت یا دور زدن استفاده کنید. در زمانی که موتورسواران جلوی شما هستند فاصله بیشتری را مدنظر داشته باشید. در این صورت اگر شاهد توقف ناگهانی بودید عکس‌العمل بهتری خواهید داشت.

  1. در زمان دور زدن یا تغییر لاین همواره از چراغ‌راهنما استفاده کنید

چراغ‌های راهنما به رانندگان دیگر می‌گویند که شما در حال تغییر لاین حرکتی یا دور زدن هستید. به این ترتیب رانندگان می‌توانند آماده کاهش سرعت و راه دادن به شما برای دور زدن باشند. همیشه در استفاده از چراغ‌راهنما دقیق باشید و این کار را انجام دهید. در برخی کشورها عدم استفاده از چراغ‌راهنما در زمان تغییر لاین یا دور زدن جریمه دارد.

  1. سرعت خود را برای همراهی با ترافیک تنظیم کنید

فاصله بین خودروها را تشخیص دهید و از کاهش سرعت دوری کنید. در زمان تغییر لاین چراغ‌راهنما زده و سرعت را افزایش دهید تا فاصله را بین خودروها پر کنید. از آینه‌ها و چرخش سر خود برای مطمئن شدن از وجود فضای کافی برای تغییر لاین استفاده کنید. سپس در لاین جدید قرار گرفته و سرعت خود را حفظ کنید.

  1. برای سبقت گرفتن از لاین سمت چپ استفاده کنید

برای عبور از خودروهای کندتر از لاین سمت چپ استفاده کنید. ابتدا چراغ‌راهنما را روشن کرده و منتظر باز شدن راه بمانید سپس به لاین سمت چپ بروید. سرعت را افزایش داده و از خودرو عبور کنید. با گرفتن فاصله مناسب از خودروی کند راهنما زده و با لاین قبلی بازگردید. لاین سمت چپ را فقط برای سبقت گرفتن انتخاب کنید.

  1. آینه‌ها و نقاط کور را بررسی کنید

دنبال نقاطی باشید که به راحتی دیده نمی‌شوند. هر خودرو نقاط کوری است که آینه‌ها نمی‌توانند نشان دهند. این نقاط کور را پیش از تغییر لاین حرکتی بررسی کنید تا خدایی نکرده با خودروی دیگری تصادف نکنید.

  1. برای برداشتن یک وسیله در کابین توقف کنید

تلاش نکنید در زمان رانندگی به عقب نگاه کنید. علاوه بر استفاده از گوشی تلفن در زمان رانندگی، تلاش برای برداشتن یک شی یا وسیله یکی از علل اصلی تصادفات است. بجای تلاش برای برداشتن وسیله‌ای خاص در زمان رانندگی کافی است کنار جاده به‌صورت ایمن توقف کنید.

  1. گوشی را کنار بگذارید

گوشی‌های هوشمند علت اصلی حواس‌پرتی در جاده‌ها هستند. حتی بررسی لحظه‌ای گوشی همراه می‌تواند باعث حواس‌پرتی و تصادف شود. گوشی خود را در کیف یا کنسول مرکزی قرار دهید تا نتوانید در زمان رانندگی به آن دسترسی داشته باشید. همچنین می‌توانید از حالت “مزاحم نشوید” در گوشی استفاده کنید تا زمان رانندگی هیچ‌چیزی از گوشی نشنوید. برای بررسی گوشی می‌توانید خودرو را متوقف کرده یا بعد از رسیدن به مقصد این کار را انجام دهید.

  1. هرگز در حالت مستی رانندگی نکنید

رانندگان مست خطرات بالقوه‌ای برای جان خود و دیگران در جاده‌ها محسوب می‌شوند. اگر نوشیدنی غیرمجازی مصرف کرده‌اید به‌هیچ‌وجه پشت فرمان ننشینید. اگر دوست یا آشنایی برای رانندگی ندارید با تاکسی به منزل بروید. اگر تحت تأثیر داروی خاصی قرار دارید رانندگی نکنید.

  1. خودروی خود را به خوبی نگه دارید

سرویس‌های دوره‌ای و نگهداری اصولی می‌تواند خودرو را ایمن نگه دارد. فشار باد لاستیک‌ها و آج‌های روی آن را بررسی کنید. مطمئن شوید مایعات داخل پیشرانه در سطح مناسبی قرار دارند و باتری هم کار می‌کند. دفترچه راهنمای خودرو را به دقت مطالعه کنید و سرویس‌های دوره‌ای را برای کارکرد مطمئن خودرو انجام دهید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲۰ دیدگاه‌ها

  1. مازیار

    ۳۰ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (2501 ديدگاه)

    هیچ پیامی، هیچ دیوار نوشته ای درست تر از “رانندگی شما معرف شخصیت شماست” وجود نداره
    کسی که اولین بار این حرفو زده واقعا استخوان ترکونده
    اگه خواستید همکار، شریک و یا حتی خواستگاری رو بشناسید و به اصطلاح در موردش تحقیق کنید، اصلا تعقیب و پلیس بازی لازم نیست. کافیه که یک روز رانندگیش رو زیر نظر بگیرید تا پنهان ترین لایه های شخصیتش بروشنی براتون نمایان بشه
    اگه دوبله پارک کرد و رفت، اگه از شونه خاکی راست سبقت گرفت (اگه کامنت اول رو ریپلی نامرتبط کرد😉) و اگه به هر شکلی حقوق دیگران رو ندید، اون آدم بدرد نمی خوره حالا میخواد یه عامل پائین دست باشه یا مدیرکل

    موافقم 32
    مخالفم 4
    1. elman

      ۳۰ تیر ۱۴۰۱
      سوابق: (86 ديدگاه)

      ” ( اگه کامنت اول رو ریپلی نامرتبط کرد😉 ) ”
      تیکه ای غیرمستقیم و نامحسوس به دوست عزیزمون نوید ۰۰۹۸

      موافقم 19
      مخالفم 5
    2. NAVID۰۰۹۸

      ۳۱ تیر ۱۴۰۱
      سوابق: (10232 ديدگاه)

      کاملاً با آقا مازیار موافقم
      بِخُثوث اونجایی که در مورد ریپلای میگویند !
      راست میگویند دیگر ، نکنید ازین کارها ، زشته ، گناهِ کبیرَصت ! ، این کارِ آدم‌های باشخصیتی چون ما نیست و بسپاریدش به بی‌شخثیت‌ها !

      موافقم 11
      مخالفم 3
      1. HamiD

        ۳۱ تیر ۱۴۰۱
        سوابق: (2444 ديدگاه)

        ای خداااااااا 😂😂😂😂

        موافقم 9
        مخالفم 2
  2. آرین

    ۳۰ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (444 ديدگاه)

    خودت داریی تند می‌رونی، همیشه یک بی‌ام‌و اس ال ایکس، آئودی tu5 یا پورشه تیپ پنج و سمند لگن هست می‌چسبه پشت ماشین دست میذاره رو چراغ.میرن رو اعصاب. معمولا هم 2 کیلومتر جلوتر میرن تو باقالیا. از کائنات تقاضا دارم رسیدگی کنه.

    موافقم 19
    مخالفم 4
    1. Shayan

      ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (129 ديدگاه)

      مشکل خودته، برو کنار.

      موافقم 3
      مخالفم 1
  3. green

    ۳۰ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (52 ديدگاه)

    این قدر که حفظ فاصله با ماشین های اطراف روی کاهش تصادف تاثیر داره سقف سرعت تاثیر نداره

    موافقم 13
    مخالفم 2
  4. mahdi-es17

    ۳۰ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (565 ديدگاه)

    15 یادتون رفت ماشینی بخرین که ایربگش اول از همه بازشه بعد در جای مناسب بازشه

    یکی دیدم از وسط به ماشینش زدن ایربگش باز شد
    یکی دیگه هم دیدم ماشین افتاد داخل چاله ایربگش باز سد😑
    به باز نشدن آشنایی داریم🏴

    موافقم 11
    مخالفم 0
  5. امین

    ۳۰ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (584 ديدگاه)

    اگر قوانین رانندگی رعایت بشه حادثه پیش نمیاد. ولی رعایت نمیشه

    موافقم 10
    مخالفم 1
  6. AMANTE

    ۳۰ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (1855 ديدگاه)

    یک قانون ایمنی نانوشته در ایران هست که اگه ماشین هایی مثل پارس، پراید، سمند، ۴۰۵، زانتیا، دنا، ۲۰۶، ۲۰۷ دیدید که تغییراتی مثل کف خواب، چراغ اسپرت، شیشه دودی و…. رو ماشین شون انجام دادن در کنار موزیک با صدای بلند ازشون فاصله بگیرید چون روی مختون راه میرن تا باهاشون کورس بزارید که نتیجه اش جز فاجعه چیزی نیست.

    موافقم 18
    مخالفم 0
    1. MR.JD

      ۳۰ تیر ۱۴۰۱
      سوابق: (326 ديدگاه)

      بدترین اینا اون شوتی سوار هایی هستند که فاز سریع و خشن میگرند 😏

      موافقم 26
      مخالفم 2
  7. Farzad

    ۳۰ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (2568 ديدگاه)

    آمار شهدای راه وطن در ۵۰ سال گذشته ؛ ۲۳۰ هزار نفر
    کشته شدگان تصادفات در ۵۰ سال گذشته ؛ ۸۰۰ هزار نفر !!!
    نکات خیلی خوبی بود ولی افسوس ! نه تو کشور جاده درست حسابی داریم نه ماشین ایمن نه راننده های زیادی که قوانین رو رعایت کنن .
    به نظرم یکی از مهم ترین علت تصادفات که ننوشتید ، رانندگی در حالت خواب آلودگی هست ، مخصوصا اگر شب باشه که احتمال تصادف خیلی افزایش پیدا میکنه .

    موافقم 25
    مخالفم 0
    1. نوید AJ

      ۳۰ تیر ۱۴۰۱
      سوابق: (3691 ديدگاه)

      خوب گفتی. دمت گرم

      موافقم 8
      مخالفم 0
      1. Farzad

        ۳۰ تیر ۱۴۰۱
        سوابق: (2568 ديدگاه)

        ارادت فراوان

        موافقم 8
        مخالفم 0
  8. JDM lover

    ۳۰ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (886 ديدگاه)

    همه اینایی که گفتید درسته ولی نباید از خودرو های بی کیفیت داخلی هم غافل شد
    شاید اگه این ماشینا ایمن بودن ،خیلی از این تصادف ها باعث مرگ نمیشد و فقط مصدوم میشدن

    موافقم 10
    مخالفم 3
  9. Aliakbarkhoei

    ۳۱ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (137 ديدگاه)

    سرویس به‌موقع و رسیدگی زود تند سریع به ایرادات حتی جزئی واقعا تاثیرگذاره.

    البته متریال و کیفیت خودرو و حتی تایر‌ها هم بسیار مهم و تاثیرگذارن مخصوصا کیفیت ترمز.

    و البته نکته مهمتر از اینها، احتساب امکان درست رانندگی نکردن دیگرانه که واقعا اهم نکات رانندگیه.

    یه نکته دیگه هم هست که لطفا جاده رو با پیست درگ و کورس اشتباه نگیرید. لططططفاًً.

    موافقم 4
    مخالفم 0
  10. صفا

    ۱ مرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (23 ديدگاه)

    فرهنگ رانندگی = 0

    موافقم 4
    مخالفم 0
  11. امیرمحمد

    ۷ مرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (134 ديدگاه)

    دقت کردین که
    خارجیا میگن باید ماشین ایمن بسازیم
    اما
    ایرانیا میگن باید قانون رو رعایت کنی تا تصداف نکنی تقصیر خودرو ساز نیست😐
    واقعا چراااا😂

    موافقم 1
    مخالفم 2
    1. arashk

      ۹ آذر ۱۴۰۱
      سوابق: (99 ديدگاه)

      اگه این حرف شما درست بود در خارج جریمه و پلیس و دوربین ثبت تخلفات و سرعت میانگین وجود نداشت، همچنین به خاطر عدم اعتماد به راننده همون خارجیا امکاناتی مثل ترمز کمکی رو درست کردن که خود ماشین در فاصله مشخص ترمز کنه تا تصادف نشه. متاسفانه ما ایرانیا یاد گرفتید از همه ایراد بگیریم بحز خودمون. وقتی ما همه میدونیم ماشین و جاده هامون بی کیفیت هستن چرا با سرعت زیاد رانندگی میکنیم یا راهنما نمیزنیم؟ سبقت از سمت راست هم که عادیه. افتخار خیلی از جوگیر ها اینه که با ماشین داخلی بی کیفیتشون صد و نود تا رفتن !!! خب حماقت محض همینه. وقتی خودت اعتراض داری که ماشین ایرانی اشغال پس چرا باهاش صد و پنجاه تا میری ؟

      موافقم 1
      مخالفم 0
  12. arashk

    ۹ آذر ۱۴۰۱
    سوابق: (99 ديدگاه)

    متاسفانه حداقل شصت درصد رانندگان اصلا این قوانین رو رعایت نمیکنن. هر روز هم شاهد تصادفات هستیم. پرشیا سوارها فکر میکنن فورد موستانگ یا دوج چلنجر سوار شدن ، 206 و پراید سوار هم همینطور این ماشین ها رو با ماشین رالی اشتباه گرفتن !!! واقعاً راهنما زدن چه هزینه ای داره که استفاده نمیکنید؟ سبقت از سمت راست رو افتخار و زرنگی میدونن !! رعایت فاصله هم که کلا سرابه هر کاری میکنی باز یه … میاد فاصله رو پر میکنه.

    موافقم 2
    مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا