آموزشمقالات

جریمه معاینه فنی خودرو در سال 1402

استعلام، پرداخت و میزان جریمه معاینه فنی خودرو سال ۱۴۰۲

در این مقاله همه‌چیز درباره جریمه نداشتن معاینه فنی خودرو اعم از میزان جریمه، نحوه جریمه شدن، استعلام و پرداخت آن را بررسی کرده‌ایم.

در اکثر کشورهای دنیا قوانین مشخصی برای بررسی وضعیت ظاهری، ایمنی، فنی و آلایندگی خودروها وجود دارد و پس از گذشت زمان مشخصی از تولید خودرو، مالکان می‌بایست جهت بازدید خودروی خود به مراکز مشخصی مراجعه نمایند. در کشور ما نیز قانون مربوط به معاینه فنی خودرو وجود دارد که مالکان خودروهای کارکرده موظف به رعایت آن هستند و در صورت عدم توجه به آن با جریمه‌های مختلفی روبرو خواهند شد. در این مقاله می‌خواهیم به قوانین موجود در زمینه معاینه فنی خودرو، روش‌های اخذ معاینه فنی، میزان جریمه و روش‌های استعلام پرداخت آن بپردازیم پس همراه ما باشید.

همچنین بخوانید:

بر اساس قانون موجود، تمامی خودروهای سواری تولید داخلی و وارداتی که عمر آن‌ها بیشتر از ۴ سال باشد ملزم به دریافت معاینه فنی هستند. به این ترتیب مالکان خودروهای تولید داخل مدل ۱۳۹۸ و قبل از آن به همراه خودروهای وارداتی سال ۲۰۱۹ می‌بایست به محض تمام شدن اعتبار برگه معاینه فنی کنونی به مراکز معتبر مراجعه کرده و نسبت به اخذ معاینه فنی اقدام نمایند. نکته قابل‌ذکر اینکه خودروهای عمومی تولید سال ۱۴۰۰ و قبل از آن نیز موظف به دریافت معاینه فنی خواهند بود. طبق قانون هر خودرویی که فاقد معاینه فنی معتبر باشد توسط پلیس راهور اعمال قانون خواهد شد.

لازم به ذکر است مالکان خودروهای دوگانه‌سوزی که عمر مخزن آن‌ها از ۶ سال گذشته است علاوه بر معاینه فنی عادی می‌بایست تست هیدرو استاتیک مختص مخزن گاز CNG را نیز انجام دهند. درصورتی‌که عمر مخزن گاز خودرو کمتر از ۶ سال باشد تنها بازدید چشمی انجام می‌شود و بعد از تائید می‌توانند از خودرو استفاده کنند. در بخش خودروهای سنگین نیز محصولاتی که عمر زیر یک سال دارند نیازی به دریافت معاینه فنی نخواهند داشت اما خودروهایی با عمر حداکثر ۱۰ سال اعتبار معاینه فنی ۶ ماه خواهند داشت و درصورتی‌که عمر خودروی سنگین از ۱۰ سال بیشتر باشد معاینه فنی آن‌ها با اعتبار ۳ ماهه صادر خواهد شد.

هزینه اخذ معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۲

میزان هزینه‌ای که مالکان خودروها می‌بایست جهت اخذ برگه معاینه فنی در سال ۱۴۰۲ پرداخت کنند به شرح زیر است:

خودروهای سبک بنزینی و دوگانه‌سوز ۹۲ هزار تومان در صورت مردودی ۱۹۵۰۰ تومان
خودروهای نیمه سنگین دیزلی و گازسوز ۱۱۹ هزار تومان در صورت مردودی ۲۲ هزار تومان
موتورسیکلت‌های بنزینی ۲۲ هزار تومان در صورت مردودی ۳۹۰۰ تومان

میزان جریمه معاینه فنی در سال ۱۴۰۲

همان‌طور که گفته شد در صورت عدم اخذ برگه معاینه فنی توسط مالک خودرو، پلیس راهور اقدام به جریمه خودرو خواهد کرد که میزان این جریمه در سال ۱۴۰۲ برای هر روز نداشتن معاینه فنی برابر با ۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان است. باید توجه داشت درصورتی‌که خودروی مالک دودزا باشد جریمه دیگری نیز برای آن پرداخت خواهد کرد که مبلغ آن ۶۳ هزار تومان تعیین شده است.

نحوه جریمه شدن به دلیل نداشتن معاینه فنی

پلیس راهور موظف به اعمال قانون خودروهای فاقد معاینه فنی معتبر است و این کار را با استفاده از ابزارهای گوناگون از جمله دوربین‌های نظارتی معابر و خیابان‌ها انجام می‌دهد. همچنین درصورتی‌که خودرویی مرتکب تخلف رانندگی شده باشد افسران راهنمایی و رانندگی در زمان کنترل مدارک راننده متخلف می‌توانند در صورت نبود برگه معاینه فنی نسبت به اعمال قانون در این زمینه اقدام نمایند.

استعلام میزان جریمه معاینه فنی

برای اطلاع از میزان جریمه معاینه فنی خودرو راه‌های گوناگونی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مراجعه حضوری به دفاتر پلیس + ۱۰، مراجعه به سایت پلیس راهور rahvar120.ir و بخش استعلام تخلفات رانندگی، نصب برنامه پلیس من روی گوشی هوشمند و انتخاب بخش گزینه تخلفات رانندگی و همچنین کد دستوری *۱۱۰# اشاره کرد که در روش آخر می‌بایست شماره شناسایی یا VIN را ارسال نمایید.

روش‌های پرداخت جریمه معاینه فنی

روش استعلام و پرداخت جریمه معاینه فنی خودرو مشابه روش استعلام و پرداخت خلافی خودروست. به همین منظور می‌بایست به سایت پلیس راهور به نشانی rahvar120.ir مراجعه نمایید و با ورود به بخش پرداخت الکترونیکی جرائم شناسه قبض و شناسه پرداخت را در محل موردنظر وارد کرده و روی گزینه پرداخت را کلیک کنید.

جریمه نداشتن معاینه فنی در شهرستان‌ها

باید به این نکته دقت کنید که جریمه معاینه فنی خودرو مختص تهران نیست و در سراسر کشور دوربین‌های شهری و بزرگراهی و همچنین افسران راهنمایی و رانندگی در صورت مشاهده خودروی فاقد معاینه فنی معتبر نسبت به اعمال قانون اقدام خواهند کرد.

جریمه معاینه فنی کجا ثبت می‌شود

از آنجایی که جریمه معاینه فنی خودرو نیز مشابه سایر تخلفات رانندگی است بنابراین در سابقه خودرو ثبت می‌شود و با گرفتن خلافی می‌توان از وجود آن آگاه شد. روش‌های گوناگونی نیز برای این کار وجود دارد که از جمله این روش‌ها می‌توان به مراجعه به سایت پلیس راهور به نشانی rahvar120.ir، مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ و یا نصب برنامه پلیس من روی گوشی هوشمند و بخش تخلفات رانندگی اشاره کرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۰۵ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۱۱ دیدگاه‌ها

  1. علی

    ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    باسلام الان تمام ماشین های ساخت داخل همون لحظه که از کارخانه درمیان که درحساب صفر هستن از تست معاینه فنی درنمیان چه برسه به کار کرده ها

    موافقم 114
    مخالفم 2
  2. لوکاس

    ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    الان بری برای خودرو سی ان جی کارخانه سبک معاینه فنی بگیری ۱۰ میلیون آب میخوره از کجا بیار اون رانند تاکسی یا اسنپ یا ….. کپسول ۸ میلیون میخواد با معاینه بنزین تمام میشه ۱۰ میلیون…

    موافقم 66
    مخالفم 2
  3. Ali

    ۱ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    برادران راهور خداقوت اما سوالی اینجا ذهنم را ب خود مشغول کرد وقتی که بنزین ما خالص نیست وقتی لوازم یدکی ما استاندارد نیست فی المثل یک استپر بنزین میگیری ازهمان اولش مشکل داره وسوزن انژکتور وو چطور می خواهید ماشین الایندگی نداشته باسد . ب نظر شما نباید اول رصدی بر وسایل یدکی باشه . واقعاالان مرذم ازنظر اقتصادی درفشار مضاعف هستن . وقتی پایشان به معائینه باز می سود خرجهایی برابش، بازمیشود که اصلا طرف فرارمی کند . شما متاسفانه فقط، فشارتان روی مردم است ولاغیر

    موافقم 94
    مخالفم 1
  4. امیر علی

    ۱ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    اینم یک راه پول درآوردن میدونید روزانه چقدر پول در میارن با این نوع روش ها این طرح باید برای ماشینای خارجی اونم تو خارج از گشور باشه که هم بنزین خوب دارن هم لوازم خوب نه تو ایران که طرف بنده خدا ماشین احد بوق رو سوار میشه

    موافقم 59
    مخالفم 0
  5. منصور

    ۱ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    فکر کنم راهور نه از آسفالت جاده ها خبر داره نه از قطعات یدکی ونه از سواد مکانیکها و تعمیر گاه ها و حالا بماند جاده های غیر استاندارد و سوخته ای اشغال و لاستیکهای بدرد نخور و وووووووووووووو خبر داره بله که داره چون خودش تو همین جادهها و با همین گرفتاریها رانندگی میکنه پس وجدان چی میشه ؟؟؟چی میشه

    موافقم 44
    مخالفم 2
    1. امیر

      ۲ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (12 ديدگاه)

      اگر وجدان وجود داشت وضع مردم بیچاره به اینجا نمیکشید که پول زور ازشون بگیرند تو این گرانی نمیشود معاینه فنی گرفت مردم را دارند خفه میکنند

      موافقم 11
  6. رضا فر

    ۱ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (6 ديدگاه)

    بجای اینکه مردم رو بدوشید
    مخصوصا صاحب ماشین های مدل پایین رو
    فرسوده رو به قیمت خوب بخرید یا بجاش ماشین بدید
    همه طرحهای که دولت به نغع جیب خودشه زود اجرایی میشه چرا؟؟؟؟؟؟؟

    موافقم 30
    مخالفم 2
    1. قاسم مرادی

      ۲ شهریور ۱۴۰۲
      سوابق: (1 ديدگاه)

      من پژو پارس یکسال کارکرد دارم موتورش درست کار نمیکنه الان چهار باره میبرم نمایندگی درست نشد حس میکنم بدتر هم شد هر چی هم تماس میگیرم فایده نداره همون ماشین فرسوده خودتو نگهدار

      موافقم 18
      1. امیر

        ۲ شهریور ۱۴۰۲
        سوابق: (12 ديدگاه)

        با جریمه معاینه فنی چکار کنیم پول زور میگیرن

        موافقم 10
  7. امیر

    ۲ شهریور ۱۴۰۲
    سوابق: (12 ديدگاه)

    ایران را با کشورهای دیگه مقایسه نکن چون درامد اونها با ما فرق داره کیفیت و قیمت قطعاتشون هم فرق داره چرا از کارخانه که بیرون میاد معاینه فنی نداره من ماشین صفر تیبا گرفتم با همون استارت اول چراغ چک روشن میشد گفتن سنسور اکسیژنه نداریم و من با پول از خودشان خریدم داری ما را با کی مقایسه میکنی

    موافقم 11
  8. علی

    ۳ آبان ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    ماشین من مدل 84 هستش خوب یه ماشین کارکرده با این لوازم بدرد نخور در بازار چه توقعی دارین . شما اگه نگران الاینده هستین سوختی رو که تحویل مردم میدین درست بدین که بعدا به بهانه معاینه فنی پول از مردم نگیرین . بعدشم چه سخت گیری و چه دقتی به خرج میدن موقع دادن معاینه انگار نه انگار که هم قطعات هم سوختی که خودتون دادین آشغال بوده . همه رو رد میکنن .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا
فهرست