جان پری توماس، اولین فرد در سال 1926 که از سرعت 273.5 کیلومتر در ساعت عبور کرد

سه‌شنبه 19 بهمن 1400 - 10:30
مطالعه 2 دقیقه
1926-Parry-Thomas-Babs-1024
جان پری توماس اولین فردی است که در سال 1927 جان خود را به خاطر ثبت رکورد سرعت در جهان از دست داد. او میراث قابل‌توجهی از خود بر جای گذاشت، چیزی که...
تبلیغات

جان پری توماس اولین فردی است که در سال 1927 جان خود را به خاطر ثبت رکورد سرعت در جهان از دست داد. او میراث قابل‌توجهی از خود بر جای گذاشت، چیزی که حالا نیز توسط برخی خودروسازان دنبال می‌شود. برای مثال پری توماس در سال 1926 به اولین فردی تبدیل شد که توانست با خودروی بابز از سرعت 273.5 کیلومتر در ساعت عبور کند. همین خودرو بود که در نهایت جان پری توماس را گرفت. البته که این یک شاهکار بود زیرا توانست رکورد قبلی سرعت زمینی را با اختلاف 32 کیلومتر در ساعت بشکند. نام خودرویی که پری توماس برای رکوردشکنی استفاده کرد از روی نام دختر 5 ساله یکی از کارکنان مشغول تولید این خودرو گرفته شده بود. نیروبخش بابز پیشرانه 12 سیلندر 26.9 لیتری لیبرتی آئرو بود که قدرت بیش از 400 اسب بخاری تولید می‌کرد. این نیرو از طریق یک گیربکس 4 سرعته به چرخ های عقب فرستاده می‌شد.

شاید سورپرایز کننده ترین جنبه رکورد پری توماس این باشد که رکوردش در مقابل رقبایی به دست آمد که وضعیت بسیار بهتری از نظر سرمایه و لجستیک داشتند. مالک خودرویی که سرانجام رکورد پری توماس را شکست مالکوم کمپل بود که ظاهراً 10 برابر زمان بیشتری را صرف توسعه خودروی خود کرد. اما آنچه باعث شد پری توماس بتواند در برابر رقبای صاحب‌نام عرض‌اندام کند مهندسی مثال‌زدنی و توانایی او برای همکاری با دیگران بود. پری توماس خودروی بابز را با مبلغ 125 پوند (معادل 8086 پوند یا 10877 دلار کنونی) خریداری کرد. این خودرو اولین بار توسط کانت بوروفسکی، طرفدار متمول خودروهای مسابقه‌ای تولید شده بود. البته زمانی که پری توماس خودرو را خریداری کرد وضعیت خوبی نداشت. اگرچه بابز خودروی پرقدرتی بود اما تغییرات زیادی را تجربه کرد و یک رادیاتور بزرگ با ویژگی‌های جدید روی آن نصب شد که باعث پایین آمدن وزن خودرو شد.

علاوه بر این‌ها کاربراتورها، پیستون‌ها و کلاچ چند صفحه‌ای هم نصب شد. تمامی این قطعات توسط پری توماس طراحی و ساخته شدند تا رکورد سرعت را بشکنند. این خودرو در دهه 60 میلادی دوباره احیا شد و در برخی رویدادها شرکت کرد. اگرچه زندگی پری توماس به‌صورت ناخوشایندی به پایان رسید اما به‌هرحال تلاش‌های او باعث شد فصل جدیدی در صنعت خودرو گشوده شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.