قطار مشهد -یزد از مسیر خارج شد؛ بیش از 15 کشته و 50 زخمی
اندک اطلاعات موجود، زمان حادثه را ساعت 05:30 صبح امروز 18 خرداد 1401 نشان میدهد. قطار مشهد در مسیر یزد، هنگام عبور از منطقهی عباسآباد ـ ریزو نزدیک شهر طبس، لز ریل خارج و 5 واگن واژگون شدهاند. علت حادثه، برخورد با بیل مکانیکی گزارش شده است.
میرحسن موسوی، معاون مسافری راهآهن در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفته است:
طبق اطلاعات ما این بیل مکانیکی در کنار خط بوده است که بوم آن به لکوموتیو و واگنهای مسافری برخورد میکند و 5 واگن از خط خارج میشوند.این بیل مکانیکی طبق اطلاعات اولیه به منظور بهسازی خطآهن در آن منطقه مستقر بوده است اما فاصله کافی از خط نداشته است.این قطار 348 نفر مسافر داشته است و طبق اعلام سازمان اورژانس 10 نفر از مسافران این حادثه متأسفانه جان باختهاند و حدود 12 نفر مصدوم داریم.در حال حاضر از ایستگاه راهآهن طبس قطار فوقالعاده به محل وقوع حادثه اعزام شده است تا مسافران را به ایستگاه راهآهن طبس منتقل کند و از آنجا با اتوبوس مسافران جابهجا میشوند.کمیسیون عالی سوانح به محض دریافت اطلاعات اولیه به محل حادثه اعزام شده است.بروز این حادثه از سوی کمیسیون عالی سوانح مشخص خواهد شد و دلیل اصلی وقوع این حادثه پس از بررسیهای کمیسیون اعلام میشود.در حال حاضر این خط ریلی کماکان مسدود است ونیروهای امدادی و قطار نجات به محل حادثه اعزام شدهاند.
فرماندار شهرستان طبس و مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی، شمار کشتهشدگان این حادثه را 17 نفر تا ساعت 11 صبح 18 خرداد 1401 اعلام کردهاند. همچنین، حال 15 مصدوم نیز وخیم گزارش شده است.
برخورد با بیل مکانیکی و خروج 5 واگن از ریل!
از نظر فنی، خروج یک واگن از مسیر خط آهن میتواند منجر به واژگونی دیگر واگنها یا حتی تمام تجهیزات متصل به قطار شود. این نوع حوادث در ایران و دیگر کشورهای جهان سابقه دارد؛ اما مقایسهی وزن قطار مسافری و بیل مکانیکی، تردیدهایی به ذهن میآورد.
در سالهای اخیر، سرقت اجسام فلزی از دکلهای برق، درپوش چاه فاضلاب و دیگر اقلام مرتبط با خدمات عمومی شدت گرفته است. همچنین، فعالیت بیل مکانیکی در ساعت 5:30 صبح، زمانی که خورشید بهتازگی طلوع کرده است، عجیب به نظر میرسد. کارکنان راهآهن و شرکتهای پیمانکار برای فعالیت در نزدیکی خط آهن، نیازمند رعایت قوانین مشخص و ثبت هماهنگی با مرکز راهبری حمل و نقل ریلی هستند. در تصاویر موجود از بیل مکانیکی، ظاهرا آسیب جدی به این وسیله دیده نمیشود و صرفا بخشی از قسمت متحرک (بیل) با قطار برخورد کرده است.
از مجموع موارد فوق میتوان نتیجه گرفت، اگر عامل حادثه مرتبط با بیل مکانیکی باشد، شخص یا اشخاصی خارج از مجموعهی شرکتهای مرتبط با راه آهن ایران، مقصر باشند.