آشنایی با CATL بزرگ‌ترین تولیدکننده باتری خودروهای برقی

چهارشنبه 9 شهریور 1401 - 15:30
مطالعه 6 دقیقه
2022-gmc-hummer-ev-ultium-053-1621472119-1024
مجموعه «Contemporary Amperex Technology Co Ltd» که با نام «CATL» نیز شناخته می‌شود، هم‌اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین فروشنده باتری برای خودروهای برقی و...
تبلیغات

مجموعه «Contemporary Amperex Technology Co Ltd» که با نام «CATL» نیز شناخته می‌شود، هم‌اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین فروشنده باتری برای خودروهای برقی و هیبریدی جهان در سال 2022 برشمرده می‌شود. این شرکت چینی حدود 70.9 گیگاوات ساعت باتری را در نیمه اولیه این سال به فروش رساند؛ رقمی که براساس گزارش رسانه کره‌جنوبی، «SNE Research»، نشان از افزایش 115.6 درصدی فروش این شرکت نسبت‌به سال گذشته میلادی دارد.

CATL در سال 2011 بنیان نهاده شد و به‌سرعت به همکاری با ب‌ام‌و پرداخت. این شرکت از آن زمان با ارزش بازاری 1.3 تریلیون دلاری، وارد تجارت با خودروسازان چینی چون «SAIC Motor»، دانگ‌فنگ موتور، گروه GAC، گروه خودروسازی جیلی و «گروه فاو» شده است. حتی تسلا که خود تولیدکننده باتری به شمار می‌رود، برای خودروهایی که در مرکز تولید شانگهای چین تولید می‌شود.

کپی لینک

رشد خودروهای برقی

رشد خودروهای برقی و استفاده خودروسازان از باتری‌ها روز‌به‌روز در چین افزایش می‌یابد. ذر نیمه اول سال 2022، نزدیک به 20 درصد فروش خودروهای سواری این کشور به نمونه‌های برقی اختصاص یافته بود. درحقیقت، نیمی از فروش باتری خودروهای الکتریکی در چین به ماه ژوئن مربوط می‌شود. فروش خودروهای هیبریدی نیز نسبت‌به سال گذشته میلادی 1.5 برابر رشد داشته است؛ بنابراین این افزایش فروش‌ها باعث رشد باتری‌سازهایی چون CATL می‌شود که در صنعت خودرو فعالیت می‌کنند.
این شرکت چینی با وجود اینکه بزرگ‌ترین تولیدکننده باتری جهان است اما حتی یک مرکز تولید هم در ایالات‌متحده تاسیس نکرده است اما در سال‌های آتی، احتمال تغییر این رویه نیز وجود دارد. شایعاتی مبنی‌بر بیانیه رسمی CATL برای ساخت چنین مرکزی در آمریکای شمالی وجود دارند که به این احتمال قوت می‌بخشند.

کپی لینک

دیگر باتری‌سازان بزرگ صنعت خودرو

با وجود ایتکه آمریکایی‌ها با سرعت کمتری خودروهای احتراق‌داخلی خود را رها کرده و به سوی خودروهای برقی می‌روند اما همچنان یک روند صعودی را طی می‌کنند. همین رشد وسایل‌نقلیه برقی فرصتی مناسب را برای شرکت‌هایی چون «LG Energy Solution» فراهم آورده است؛ چراکه این شرکت به‌عنوان تامین‌کننده اصلی باتری خودروسازانی چون لوسید، پورشه و تسلا شناخته می‌شود که بازار مناسبی هم در آمریکا دارند. در میان این سه خودروساز، تسلا سهم بیشتری در رشد سود LG Energy Solution داشته است؛ چراکه فروش بالای مدل‌های 3 و Y در چین و کره‌جنوبی باعث شده تا این باتری‌ساز کره‌ای با هزینه کمتری مخصولات خود را به دست تسلا برساند.

LG Energy Solution به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سهام‌داران سلول‌های «اولتیوم» نیز شناخته می‌شود؛ این سلول‌ها حاصل همکاری شرکت جنرال‌موتورز با این شرکت هستند و در یک کارخانه در شهر «وارن» در ایالت «اوهایو» تولید می‌شوند. البته این دو قصد دارند تا در آینده مراکز تولید باتری جدیدی را در ایالت‌های «تنسی»، «اسپرینگ هیل»، «لیسینگ» و میشیگان راه‌اندازی کنند. باتری‌های اولیتیوم نهایتا به‌طور گسترده در گستره وسیعی از خودروهای برقی شرکت‌های زیرمجموعه جنرال‌موتورز استفاده خواهند شد؛ خودروهایی چون هامر EV و کادیلاک لیریک.

این شرکت کره‌ای امید دارد تا در ماه‌های آتی فروش خود را از قبل هم بیشتر کند. کره‌ای‌ها تاکنون 29.2 گیگاوات ساعت باتری را در نیمه اول سال جاری میلادی به فروش رسانده‌اند که علی‌رغم چشم‌گیر بودن، هنوز به نیمی از فروش CATL نمی‌رسد. دیگر شرکت چینی تولیدکننده باتری، BYD، تنها 5.2 گیگاوات ساعت باتری کمتری را در همین بازه زمانی تولید کرده است. BYD با افزایش فروش 2 برابری خود نسبت‌به سال 2021، توانست در سال 2022 میزان 24 گیگاوات ساعت باتری را به فروش برساند.

BYD برخلاف CATL که تامین‌کننده سایر خودروسازان است، باتری‌های خودروهای خود را تولید می‌کند. این خودروساز دیگر هیچ محصولی را با موتورهای درون‌سوز تولید نمی‌کند و تماما برقی شده است. با وجود اینکه BYD هم‌اکنون علاقه‌ای به فروش خودرو در آمریکا ندارد اما باتری‌های اتوبوس‌های برقی را در این ناحیه به فروش می‌رساند.
براساس گزارشی از SNE Research، با وجود رشد چشم‌گیر بازار فروش شرکت‌های چینی، باتری‌سازان ژاپنی رشد به‌مراتب کمتری را تجربه کردند و افزایش سوددهی‌شان در نیمه اول سال 2022 زیر میانگین رشد بازار بوده و همچنان هم درحال کاهش است. شرکت پاناسونیک که بزرگ‌ترین باتری‌ساز ژاپن محسوب می‌شود، در بازه زمانی یادشده تنها 19. گیگاوات ساعت باتری به فروش رسانده است. با وجد اینکه این رقم نسبت‌به سال گذشته 12.5 افزایش داشته اما این شرکت نهایتا 9.6 درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده؛ رقمی که نسبت‌به سال گذشته 5.4 درصد کاهش یافته است.

البته از آنجا که پاناسونیک رابطه نزدیکی با تسلا دارد، همچنان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده ژاپنی باتری در صنعت خودرو باقی خواهد ماند. مرکز تولید مشترک این دو شرکت در «نوادا» آمریکا واقع است. پاناسونیک قصد دارد تا پیش از فرارسیدن سال 2025، یک مرکز تولید دیگر را نیز در ایالت «کانزاس» بازگشایی کند.
شرکت‌های CATL، BYD، LG Energy Solution و پاناسونیک حدود 70 درصد سهم بازار باتری‌سازی را در جهان به خود اختصاص داده‌اند و روی‌هم‌رفته 143.6 گیگاوات ساعت باتری را در نیمه ابتدایی 2022 فروخته‌اند. شش شرکت «SK Innovation» و «SamsungSDI» و «CALB» و «Guoxuan» و «Sunwoda» و «Svolt» نیز در ادامه لیست 10 باتری‌ساز برتر جهان جای دارند و 21.2 درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده‌اند. دیگر تولیدکنندگان باتری نیز سهمی 8.2 درصدی از بازار خودروهای برقی جهان دارند.

از آنجا که فروش خودروهای برقی و نیاز خودروسازان به باتری روزبه‌روز درحال افزایش است، حتما شاهد رشد چشمگیر باتری‌ها در سطح جهانی خواهیم بود. تا آن زمان اما ظاهرا شرکت CATL همچنان پادشاه این لیست باقی خواهد ماند. با رشد فروش و جدا از اینکه کدام شرکت برترین تولیدکننده باتری جهان خواهد بود، حتما شاهد تغییراتی اساسی در لیست بزرگ‌ترین تولیدکنندگان جهان خواهیم بود؛ چراکه سلیقه مشتریان هر لحظه درحال تغییر و بهبود است و شرکت‌های جدیدی وارد این صنعت می‌شوند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.