تهدید ترامپ به افزایش تعرفه و دو برابر شدن قیمت خودروهای پرفروش!

جمعه 26 بهمن 1403 - 09:30
مطالعه 3 دقیقه
21
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، کانادا را به وضع تعرفه 100 درصدی روی برخی محصولات از جمله خودروها تهدید کرده است.
تبلیغات

رابطه نه چندان گرم ایالات‌متحده و کانادا در هفته‌های اخیر شاید وضعیت وخیم‌تری را تجربه کند چراکه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز به احتمال اعمال تعرفه 100 درصدی روی محصولات کانادا از جمله خودروهای وارداتی از این کشور اشاره کرده است. از جمله خودروهای تولید کانادا که به آمریکا صادر می‌شوند می‌توان به مدل‌های پرفروش و محبوبی همچون تویوتا راو 4، شورولت سیلورادو HD و فورد سری F سوپر دیوتی اشاره کرد. درصورتی‌که تعرفه‌هایی روی این خودروها و همچنین محصولات دیگر از جمله فولاد و آلومینیوم وضع شود، قطعاً قیمت نهایی خودروهای عرضه شده در بازار آمریکا رشد قابل‌توجهی خواهد داشت.

مصاحبه ترامپ با فاکس نیوز شاید برای افرادی که منتظر 4 فوریه بودند سورپرایز کننده بود. ترامپ قول داده در آن روز تعرفه 25 درصدی روی محصولات وارداتی از کانادا و مکزیک وضع کرده و حداقل به مدت یک ماه آن را حفظ کند. ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز به کسری 500 میلیارد دلاری تجارت آمریکا با همسایه‌ها اشاره کرد و گفت اجازه نخواهد داد این قضیه ادامه داشته باشد. او تأکید کرد خودروهای بازار آمریکا بجای واردات از کشورهای دیگر باید در خاک آمریکا ساخته شوند. او گفت:

به کانادا نگاه کنید، کشوری که صنعت خودروی بسیار بزرگی دارد. آن‌ها صنعت خودروی ما را دزدیده‌اند. آن‌ها دزدی می‌کنند چون که مردم ما پشت فرمان خواب بوده‌اند. اگر ما با کانادا به توافق نرسیم تعرفه بزرگی روی محصولات آن‌ها وضع خواهیم کرد. این تعرفه می‌تواند 50 یا 100 درصد باشد زیرا ما خودروهای آن‌ها را نمی‌خواهیم. ما می‌خواهیم خودروهای خودمان را در دیترویت بسازیم.

موضوع مهم اینکه ترامپ به جزو وضع تعرفه‌های سنگین هیچ‌گونه راه‌حلی برای حل کسری تجاری خود با کانادا و مکزیک ارائه نکرده و بنابراین همان‌طور که گفته شد احتمال دارد قیمت برخی از خودروهای پرفروش بازار آمریکا رشد قابل‌توجهی داشته باشد. جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا اخیراً مشاور اطلاعاتی جدیدی را برای نظارت بر امنیت مرزی بین دو کشور منصوب کرد تا به این ترتیب یکی از کلیدی‌ترین تصمیمات ترامپ برای تأخیر در وضع تعرفه‌های جدید اجرایی شود؛ اما کانادا در برابر تصمیم قبلی ترامپ برای وضع تعرفه 25 درصدی روی محصولاتش منفعل نماند و روی برخی محصولات وارداتی از آمریکا از جمله آب‌پرتقال، محصولات لبنی، مشروبات الکلی، پوشاک و لاستیک تعرفه متقابل وضع کرد. چنین تصمیمی می‌تواند روی برخی صنایع آمریکایی تأثیر گذاشته و کانادایی‌ها را به انتخاب محصولات داخلی ترغیب سازد. این کشور همچنین با تعویق حداقل 30 روزه تعرفه‌ها برای ادامه گفت‌وگو با آمریکا موافقت کرده است.

از طرف دیگر جیم فارلی مدیرعامل فورد از سیاست‌های ترامپ انتقاد کرده است، چیزی که مایه تعجب نیست زیرا فورد محصولات پرفروشی همچون اسکیپ، برانکو اسپرت و موستانگ مک ای را در مکزیک و برخی مدل‌های سری F را در کانادا تولید می‌کند. فارلی ادعا می‌کند تعرفه‌های دولت ترامپ باعث موفقیت کشورهایی خواهد شد که در این مسئله دخیل نیستند. او به‌طور خاص به کره جنوبی و ژاپن اشاره کرده است. مدیرعامل فورد اگرچه توصیه‌ای مبنی بر وضع تعرفه روی محصولات کره‌ای و ژاپنی نداشت اما اظهار داشت که همه سیاست‌های تجاری نباید موردعلاقه برخی شرکت‌ها باشد. باید منتظر ماند و دید نتیجه سیاست‌های تهاجمی ترامپ به ویژه در بخش اقتصاد چه خواهد بود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.