معرفی موفق‌ترین خودروهای وارداتی به ایران (قسمت اول)

پنج‌شنبه 19 آبان 1401 - 14:30
مطالعه 14 دقیقه
combine_images
در این مقاله می‌خواهیم شما عزیزان را با موفق ترین خودروهای وارداتی به ایران آشنا کنیم اما قبل از آن ذکر چند نکته خالی از لطف نخواهد بود. بحث...

در این مقاله می‌خواهیم شما عزیزان را با موفق ترین خودروهای وارداتی به ایران آشنا کنیم اما قبل از آن ذکر چند نکته خالی از لطف نخواهد بود. بحث واردات خودرو به کشور همواره جزو جنجالی‌ترین و بحث‌برانگیزترین موضوعات بوده و این مسیر پر فراز و نشیبی را در طول این سال‌ها طی کرده است. خودروهای وارداتی با موانع متعددی روبرو بوده‌اند که همین امر دستیابی اکثر مردم به آن‌ها را غیرممکن کرده است. وجود انحصار در صنعت خودرو، تغییر قیمت ارز، سیاست‌های خاص و قوانین عجیب و... همه و همه باعث شده‌اند امر واردات خودرو با مشکلاتی مواجه باشد و هر  از گاهی خبر توقف ثبت سفارش و واردات و سپس برنامه‌ریزی برای شروع دوباره آن منتشر شود.

اما جدای از این موارد می‌خواهیم با موفق ترین خودروهای وارداتی کشور آشنا شویم. چه عاملی باعث می‌شود یک خودرو در بازار موفق باشد؟ به این سؤال می‌توان پاسخ‌های متعددی داد چراکه وضعیت بازار کشور ما با جهان کاملاً متفاوت است و صرف فروش بالا نمی‌تواند بیانگر کیفیت و ویژگی‌های خوب یک خودرو باشد؛ اما در یک بازار آزاد و رقابتی خودرویی موفق خواهد بود که بتواند مجموعه‌ای از ویژگی‌ها همچون کیفیت ساخت بالا، هزینه‌های نگهداری کم، طراحی زیبا، قوای محرکه کارا و... را ارائه نماید که همگی این فاکتورها در نهایت می‌توانند خودشان را در آمارهای فروش نشان دهند؛ اما نکته مهم اینکه خودروهای حاضر در این لیست الزاماً در بازارهای جهانی نیز موفق نیستند و علت آن‌هم به سیاست‌های واردکنندگان و نوع خودروهای انتخابی و همچنین تمایل یا عدم تمایل خودروسازان خارجی به حضور در کشورمان مربوط می‌شود. با این مقدمه می‌خواهیم سراغ موفق ترین خودروهای وارداتی کشور برویم پس با ما همراه باشید.

از زمان آغاز مجدد واردات خودرو به کشور در دهه 80 شمسی، محصولات هیوندای و کیا با تعداد بالا وارد شدند و از همان ابتدا نیز به دلیل قیمت نسبتاً مناسب در مقایسه با رقبای ژاپنی، تجهیزات فراوان و همچنین بازاری تشنه خودروهای جدید خودشان را در دل خریداران جای دادند. البته در آن زمان خودروهای تویوتا نیز به تعداد کمتر در بازار حضور داشتند و کیفیت بالای آن‌ها خریداران زیادی را به خود جذب می‌کرد. در طول سال‌های اخیر اکثر خودروهای وارداتی به کشور از دو خودروساز کره‌ای هیوندای و کیا بوده‌اند که دلایل آن نیز خدمت شما عزیزان عرض شد. هرچند باید به خودروسازان دیگری همچون هوندا، نیسان، رنو، بی ام و، مرسدس بنز، پورشه، ولوو و... نیز اشاره کنیم که به‌صورت محدودتر در بازار حضور داشتند و هم‌اکنون با قیمت‌های نجومی دست‌به‌دست می‌شوند!

کپی لینک

هیوندای سانتافه

تب شاسی‌بلند سواری در کل دنیا داغ بوده و کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست. بی‌شک هیوندای سانتافه را می‌توان جزو موفق ترین خودروهای وارداتی به کشور دانست. خودرویی که از همان ابتدا با طراحی عامه‌پسند و پیشرانه قوی 6 سیلندر در بازار حضور داشت هرچند نسل‌های بعدی آن به پیشرانه 4 سیلندر مجهز بودند. نسل‌های دوم و سوم سانتافه در بازار خودروی کشور طرفداران فراوانی دارند و بازار فروش آن‌ها نیز داغ است. نسل دوم این خودرو همچنان جزو محصولان محبوب بوده و قیمت بالایی دارد. نسل سوم سانتافه در سال 2014 و با یک پوست‌اندازی کامل تولید شد. این نسل از سانتافه طراحی زیبایی داشت و تجهیزات زیادی را نیز عرضه می‌کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به پایش نقاط کور، حسگرهای پارک، سیستم تهویه مطبوع خودکار، چراغ‌های زنون و... اشاره داشت.

این کراس اوور کره‌ای دو سال بعد فیس لیفت شد و با تغییرات اندک ظاهری و برخی تجهیزات به‌روزتر وارد بازار خودروی کشور شد. از جمله تجهیزات این مدل به‌روزتر می‌توان به ‌فرمان برقی، اتوپارک، گرم‌کن فرمان، صندلی‌های برقی، سانروف و... اشاره کرد. سانتافه از یک پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری با قدرت‌های 174 و 188 اسب بخار سود می‌برد و این نیرو را از طریق گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به چرخ ها می‌فرستد. البته جدای از تجهیزات متنوع و ظاهر زیبا، اکثر افراد به قدرت کم پیشرانه این خودرو در کشورمان انتقاد داشته‌اند.

کپی لینک

هیوندای توسان

توسان نیز به دلیل بازار داغ کراس اوورها و شاسی‌بلند در کشورمان با استقبال فراوانی روبرو شده و جزو موفق ترین خودروهای وارداتی به کشور است. این خودرو به عنوان برادر کوچک‌تر سانتافه و با همان طراحی آشنای هیوندای تولید شده و طرفداران زیادی دارد. نسل قبلی این خودرو در مدل‌های 2011 تا 2015 وارد کشورمان شد و در ادامه نیز یک فیس لیفت را تجربه کرد. توسان در کلاسی رقابتی و شلوغ قرار داشت و همواره با پسرعموی خود یعنی کیا اسپرتیج مقایسه می‌شود. در دل این خودروی کره‌ای یک پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری قرار دارد که قدرت 177 اسب بخاری تولید می‌کند و نیرو را از طریق گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به چرخ ها می‌فرستد. امکانات فراوان و طراحی زیبا و چشم‌نواز از جمله فاکتورهای موفقیت توسان در کشور ما بوده‌اند هرچند این خودرو نیز همانند سایر خودروهای وارداتی با قیمت‌های نجومی معامله می‌شود. از جمله تجهیزات توسان نیز می‌توان به کنترل حرکت در سراشیبی، ترمز کمکی، کنترل پایداری، سیستم صوتی با آمپلی‌فایر و ساب ووفر، سقف پانورامیک، تهویه مطبوع، کروز کنترل و... اشاره کرد.

کپی لینک

هیوندای آزرا

سدان بزرگ آزرا جزو خودروهایی بود که با شروع مجدد واردات در کشور حضور یافت. نسل چهارم این خودرو که در سال 2006 تولید شد سریعاً در زمره محبوب‌ترین‌ها قرار گرفت. پیشرانه قوی و طراحی ساده اما باوقار باعث شدند خریداران روی خوش به این سدان کره‌ای نشان دهند. در دل آزرا پیشرانه 6 سیلندر 3.3 لیتری قرار داشت که قدرت 235 اسب بخار تولید می‌کرد و یک گیربکس 5 سرعته اتوماتیک نیز آن را به چرخ ها تحویل می‌داد. نسل پنجم آزرا نیز با طراحی دگرگون شده و جدید در جاده‌های کشور دیده شد. البته پس از وضع قانون ممنوعیت ورود خودروهایی با حجم بیشتر از 2.5 لیتر دیگر امکان واردات آزرا به کشور وجود نداشت و این خودرو به تعداد کمتری در بازار حضور یافت. پیشرانه 6 سیلندر 3 لیتری این نسل آزرا خروجی 250 اسب بخار دارد.

آخرین نسلی از آزرا که وارد کشورمان شد نسخه سال 2018 آن است که به‌صورت محدود و با پیشرانه 2.4 لیتری و زبان طراحی کاملاً متفاوت عرضه شد. پیشرانه این خودرو قدرت 190 اسب بخار را از طریق گیربکس 6 سرعته اتوماتیک راهی چرخ ها می‌کند. این نسل از آزرا به تعداد بسیار محدودتری وجود دارد و با قیمت‌های بالایی خرید و فروش می‌شود.

کپی لینک

هیوندای سوناتا

پس از بررسی اجمالی دو کراس اوور محبوب هیوندای به یکی از موفق ترین سدان های وارداتی کشور یعنی سوناتا می‌رسیم که هم‌اکنون نیز خریداران زیادی دارد. این سدان رده میانی در بازارهای جهانی نیز خودرویی شناخته شده است. یکی از اولین خودروهایی که با آغاز واردات به کشور در دهه 80 شمسی راهی جاده‌ها شد سوناتا NF است که از طراحی ساده اما درعین‌حال زیبا سود می‌برد و هنوز هم پس از گذشت سال‌ها می‌توان طراحی آن را چشم‌نواز دانست. سوناتا در آن سال‌ها با دو پیشرانه 4 و 6 سیلندر عرضه شد تا رقابتی فشرده با کمری و ماکسیما داشته باشد. پیشرانه 4 سیلندر این خودرو قدرت 162 اسب بخار تولید می‌کند درحالی‌که قدرت نسخه 6 سیلندر به 235 اسب بخار می‌رسد که همین امر جذابیت‌های سوناتا را بالا می‌برد.

نسل بعدی این خودرو که در کشور ما نیز حضور یافت با یک طراحی کاملاً متحول شده و تجهیزات بیشتر خودنمایی می‌کرد. این نسل که با کد YF شناخته می‌شود طرفداران بسیار زیادی دارد هرچند قیمت بالای آن امکان دسترسی برای اقشار مختلف جامعه را غیرممکن خواهد کرد. این نسل سوناتا برخلاف نسل پیشین فقط با پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری عرضه شد که قدرت 177 اسب بخاری دارد. نسخه بعدی سوناتا نیز به تعداد محدود در کشورمان حضور یافت هرچند موفقیت نسل‌های پیشین را نتوانست تکرار کند. در نهایت باید گفت طراحی زیبا به همراه امکانات فراوان و لوازم‌یدکی در دسترس باعث شدند این محصول هیوندای نیز به مانند کراس اوورهایش جزو موفق ترین خودروهای وارداتی به کشور باشند.

کپی لینک

هیوندای النترا

سومین سدان هیوندای که در لیست موفق ترین خودروهای وارداتی به کشور قرار می‌گیرد النترا است. النترا با نام آوانته در کرمان موتور تولید شد و با توجه به شرایط کلی بازار خودروی خوبی بود. در ادامه شاهد عرضه نسخه‌های بعدی آن در کشور بودیم هرچند توقف واردات باعث شد این خودرو دیگر رخ‌نمایی نکند. شاخص‌ترین نسل النترا که در جهان نیز موفقیت‌های خوبی را تجربه کرد نسل پنجم آن بود. این خودرو از طراحی زیبا و تجهیزات مناسب سود می‌برد. این خودرو از پیشرانه 1.8 لیتری با قدرت 148 اسب بخار استفاده می‌کند و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک نیز نیرو را به چرخ های جلو می‌رساند. در کل می‌توان این نسل النترا را جزو موفق ترین سدان های بازار خودروی کشور دانست.

کپی لینک

کیا سورنتو

محصولات کیا در بازار کشورمان جزو موفق ترین خودروهای وارداتی بوده‌اند اما واقعیت این است که برخی از آن‌ها همواره زیر سایه هیوندای قرار داشته‌اند و نتوانسته‌اند به آن موفقیتی که انتظار می‌رفت دست یابند اما هنوز هم در مقایسه با سایر خودروهای وارداتی طرفداران زیادی دارند. یکی از این خودروها سورنتو است که می‌توان آن را پسرعموی سانتافه دانست. نسلی از سورنتو که اولین بار در کشورمان عرضه شد با کد BL شناخته می‌شود. این کراس اوور کره‌ای نیز همانند محصولات آن دوران هیوندای و کیا از ظاهری ساده اما شیک و متین سود می‌برد و پیشرانه 3.3 لیتری آن قدرت 241 اسب بخار دارد. از جمله تجهیزات این خودرو می‌توان به کیسه‌های هوا، شیشه‌های برقی، صندلی‌های چرم و سانروف در مدل‌های مجهزتر اشاره کرد.

نسل بعدی سورنتو نیز وارد کشورمان شد و از طراحی خشن‌تر و اسپرت تر سود می‌برد. در این خودرو می‌توانیم زبان طراحی جدیدتر کیا را ببینیم. نسل XM سورنتو از پیشرانه قوی‌تر و وزن کمتر سود می‌برد و همین امر روی سواری آن تأثیر مثبت گذاشته بود. سومین نسل سورنتو که با کد UM شناخته می‌شود بازهم وارد کشورمان شد. طراحی این خودرو نسبت به مدل‌های قبلی لوکس‌تر شده بود و این موضوع را می‌توان در قیمت نجومی سورنتو هم مشاهده کرد! این خودرو از پیشرانه مشابه سانتافه یعنی 4 سیلندر 2.4 لیتری با قدرت 188 اسب بخار استفاده می‌کند.

کپی لینک

کیا اسپرتیج

بی‌شک اسپرتیج را می‌توان یکی از خبرسازترین خودروهای وارداتی به کشور دانست. با طراحی بسیار شیک و امکانات فراوان، اسپرتیج موفقیت زیادی را تجربه کرد. اسپرتیج اولین بار تقریباً هم‌زمان با توسان در کشور حضور یافت و اگرچه آن زمان طراحی چندان شاخصی نداشت اما به خاطر بازار تشنه و پیشرانه قدرتمند توانست فروش خوبی را تجربه کند. طوفان اصلی اسپرتیج با ورود نسل SL آن به کشور رخ داد. طراحی مدرن و جوان‌پسند باعث شد این خودرو در کانون توجهات قرار گیرد. نسخه فیس لیفت شده اسپرتیج نیز در کشورمان عرضه شد. این خودرو از پیشرانه 2.4 لیتری با خروجی 177 اسب بخار و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک استفاده می‌کند. از جمله تجهیزات این خودرو می‌توان به کروز کنترل، سانروف، حسگرهای پارک، نمایشگر لمسی، صندلی‌های گرم‌کن دار و... اشاره کرد.

کپی لینک

کیا اپتیما

اپتیما نیز تقریباً هم‌زمان با سوناتا راهی بازار شد و اشتراکات زیادی با آن خودرو دارد. طراحی ساده اپتیما در سال‌های اولیه ورود به کشور از جمله نقاط قوت این خودرو محسوب می‌شد چراکه گرد پیری دیرتر بر چهره آن می‌نشست. در ادامه شاهد پوست‌اندازی کامل اپتیما بودیم که طراحی زیبایی را برای آن به ارمغان آورده بود. این نسل با کد TF شناخته می‌شود و از پیشرانه 2.4 لیتری مشابه دیگر اعضای خانواده هیوندای و کیا استفاده می‌کند. طراحی شاخص و اثرگذار اپتیما تا مدت‌ها سر زبان‌ها بود و در ترکیب با تجهیزات فراوان باعث شده بود اپتیما جزو موفق ترین خودروهای وارداتی کشور باشد. پیشرانه یاد شده قدرت 192 اسب بخار خود را از طریق گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به چرخ ها منتقل می‌کند. سیستم تهویه مطبوع، سانروف، شیشه‌های برقی، صندلی‌های چرمی، حسگرهای پارک و... جزو تجهیزات این سدان کره‌ای هستند. نسل چهارم اپتیما JF نیز با طراحی مشابه نسل پیشین وارد کشور شد. در دل این خودرو پیشرانه 2.4 لیتری قرار دارد که قدرتش به 177 اسب بخار می‌رسد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.