بهترین هواپیماهای ملخی دنیا؛ از کینگ ایر 360 تا آوانتی P180 و کودیاک

سه‌شنبه 22 اسفند 1402 - 14:30
مطالعه 9 دقیقه
8
در مقاله پیش رو بهترین هواپیماهای ملخی یا توربوپراپ دنیا را خدمت شما معرفی خواهیم کرد.
تبلیغات

توربوپراپ نوعی از پیشرانه‌های توربینی گازی است که از گردش محور برای چرخش ملخ یک هواپیما استفاده می‌کند. ظهور جت‌های تجاری کوچک باعث شد استفاده از این نوع تکنولوژی کمتر شود چراکه جت‌های پیشرفته با سرعت بالاتر محبوبیت بیشتری پیدا کردند؛ اما در دنیای هواپیماهای ملخی نیز پیشرفت‌های احساس‌برانگیزی صورت گرفته و به‌کارگیری تکنولوژی‌های مدرن باعث شده این نوع هواپیماها آلایندگی و هزینه‌های عملیاتی کمتری نسبت به اکثر جت‌های تجاری داشته باشند.

مدل‌های ملخی همچنین جایگاه محدود اما خوبی بین هواپیماهای سبک و جت‌های تجاری پیدا کرده‌اند و گزینه‌ای منطقی‌تر برای سفرهای منطقه‌ای به ویژه در فرودگاه‌های نسبتاً دورافتاده محسوب می‌شوند چراکه هزینه‌های عملیاتی پایین‌تر، سرعت قابل‌توجه و شعاع حرکتی زیاد و مصرف سوخت کمتری دارند. حتی برخی از بهترین هواپیماهای ملخی دنیا قادر هستند روی زمین‌های خاکی، چمن، آب و حتی برف فرود بیایند؛ اما واقعیت این است که توربوپراپ ها علیرغم کاستی‌های موجود توانسته‌اند گزینه‌هایی رقابتی در برابر بسیاری از جت‌ها باشند. اگرچه بسیاری از این هواپیماها به عنوان آمبولانس‌های هوایی و یا در مأموریت‌های هوایی انسان دوستانه مورد استفاده قرار می‌گیرند اما شرکت‌هایی همچون تکسترون و داهر نیز وجود دارند که ویژگی‌های لوکس و برجسته‌ای را به محصولات خود افزوده‌اند تا خریداران حس و حالی شبیه جت‌های لوکس را تجربه نمایند. در این مقاله می‌خواهیم بهترین هواپیماهای ملخی دنیا را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم.

کپی لینک

بهترین هواپیماهای ملخی دنیا

کپی لینک

کینگ ایر 360

هواپیماهای کینگ ایر بیچکرافت به لطف بیش از نیم قرن خدمات‌رسانی و ناوگانی گسترده جایگاه ویژه‌ای در بین این نوع هواپیماها پیدا کرده است. هواپیمای ملخی کینگ ایر 360 با ظرفیت حمل 8 تا 9 نفر جدیدترین عضو خانواده بیچکرافت است و بسیاری از خلبان‌ها آن را به خاطر راندمان بالا، حمل محوله‌های سنگین و کاربری‌های متنوع تحسین کرده‌اند. نیروبخش کینگ ایر 360 دو پیشرانه ملخی پرت ‌اند ویتنی کانادا PT6A-6oA است که باعث ارائه شعاع حرکتی 3333 کیلومتری، حداکثر سرعت کروز 578 کیلومتر در ساعتی و... می‌شود. جدیدترین نسخه این هواپیما از سیستم ایجاد فشار دیجیتال برای پرواز در ارتفاع پایین‌تر سود می‌برد. به‌روزرسانی سیستم نگهداری فابریک و تغییرات کابین نیز جزو دیگر موارد قابل‌ذکر هستند. صندلی‌های چرمی بازطراحی شده قابلیت چرخش در چند جهت را دارند و همچنین می‌توان آن‌ها را به‌صورت کامل خواباند. تکنولوژی جدید بیچکرافت هم باعث کاهش سر و صدای داخل کابین می‌شود. تجربه مسافرت با کینگ ایر 360 به خاطر وجود نورپردازی زیبا و کنترل‌های دما بهبود خواهد یافت.

کپی لینک

سسنا گرند کاروان EX

گرند کاروان می‌تواند ویژگی‌های احساس‌برانگیز زیادی داشته باشد. این هواپیما بزرگ‌ترین هواپیمای تک موتوره تولیدی دنیاست و از زمان عرضه مدل کاروان 1 در سال 1984 تاکنون بیش از 3 هزار فروند از آن به فروش رسیده‌اند. اگرچه این هواپیمای ملخی در طول 40 سال گذشته دستخوش تغییرات زیادی شده اما دو عنصر اصلی طراحی آن دست نخورده‌اند که یکی ابعاد مناسب و دیگری انعطاف بالا برای مأموریت‌های مختلف است. گرند کاروان در سراسر دنیا برای ارسال محموله‌های مختلف فدکس، مأموریت‌های نظامی، حمل‌ونقل مسافر، آمبولانس هوایی و ارسال کمک‌های انسان دوستانه بکار گرفته شده است. هم‌اکنون چهار مدل از گرند کاروان شامل مدل‌های 208 کاروان، 208 گرند کاروان EX، کاروان دوگانه و گرند کاروان EX دوگانه تولید می‌شود. موتور ملخی این هواپیما توسط پرت اند ویتنی ساخته شده و 675 اسب بخار قدرت تولید می‌کند. مدل کنونی کاروان می‌تواند حداکثر شعاع پروازی 1982 کیلومتری داشته باشد. همچنین حداکثر سرعت کروز آن نیز به 344 کیلومتر در ساعت می‌رسد. گرند کاروان تأییدیه‌های لازم برای فرود روی چمن، خاک و حتی مسیرهای ناهموار را دارد. بسته به پیکربندی مدنظر، هواپیمای سسنا توانایی حمل 10 تا 14 مسافر را خواهد داشت.

کپی لینک

بیچکرافت کینگ ایر 260

یکی از هواپیماهای ملخی نسبتاً تازه‌وارد با نام کینگ ایر 260 شناخته می‌شود که در سال 2020 جایگزین مدل 250 شد. با وجود حداکثر شعاع پروازی احساس‌برانگیز 3185 کیلومتری، کینگ ایر 260 حرف‌های زیادی برای گفتن دارد هرچند ابعاد و هزینه‌های عملیاتی آن نیز بالاست. کابین مدرن هواپیمای بیچکرافت توانایی حمل حداکثر 8 نفر را دارد و از جمله ویژگی‌های آن می‌توان به صندلی‌های جدید و شیشه‌های موسوم به کول ویو اشاره کرد. همانند مدل 360، کینگ ایر 260 به سیستم‌های پروازی مختلفی مجهز است.

کپی لینک

داهر TBM 960

جدیدترین هواپیمای ملخی داهر از پیشرانه PT6E-66XT شرکت پرت اند ویتنی کانادا استفاده می‌کند. سیستم پیشرانه دیجیتال دو کاناله به همراه کنترل الکترونیکی پره جزو ویژگی‌های برجسته TMB 960 خواهند بود. همچنین در کاکپیت هم از سیستم هوانوردی G3000 گارمین به همراه سیستم فرود خودکار اضطراری موسوم به هوم سیف گارمین استفاده شده است. TBM 960 دارای حداکثر سرعت کروز 611 کیلومتر در ساعت و حداکثر شعاع پروازی 3204 کیلومتری بوده و چنین ویژگی‌هایی را با مزیت‌های راندمان بالای مدل‌های ملخی ارائه می‌کند. در حالت اکو پرواز می‌توان مصرف سوخت کمتری داشت و میزان صدای تولیدی نیز به خاطر تنظیمات مختلف پره‌ها کمتر خواهد بود. کابین لوکس داهر TBM 960 دارای ویژگی‌هایی همچون شیشه‌های تیره شونده الکترونیکی، نورپردازی LED و سیستم‌های کنترل دماست. صندلی‌ها از ارگونومی بالایی برخوردار هستند و سیستم گرم‌کن دارند. میز تاشو، درگاه USB-A و USB-C، سیستم موسیقی و رادیو ماهواره‌ای و... جزو دیگر ویژگی‌های هواپیمای ملخی داهر هستند.

کپی لینک

پیلاتوس PC-12 NGX

این هواپیمای ملخی تک موتوره می‌تواند تقریباً در هر محلی فرود بیاید. هزینه‌های عملیاتی کم (یک‌سوم کمتر از هواپیماهای دوموتوره قابل‌مقایسه) باعث شده‌اند پیلاتوس PC-12 NGX از زمان معرفی در سال 2008 تاکنون به دست حدود 1000 مشتری برسد. توانایی‌های پرواز و فرود منعطف به همراه مصرف سوخت پایین باعث شده‌اند پیلاتوس گزینه‌ای محبوب به عنوان یک هواپیمای اجرایی، آمبولانس هوایی و حمل مسافر باشد. جدیدترین نسخه این هواپیما از پیشرانه 6A-67B پرت اند ویتنی کانادا استفاده می‌کند و سرعت کروز 537 کیلومتر در ساعت و شعاع حرکتی 2407 کیلومتری دارد. در طراحی کابین از طراحان بی ام و کمک گرفته شده و ظرفیت حمل حداکثر 10 نفر را دارد.

کپی لینک

پیاجیو آوانتی P180 Evo

آوانتی P180 Evo از برخی جت ها سریع‌تر است و درعین‌حال هزینه‌های نگهداری و عملیاتی کمتری دارد. حداکثر سرعت این هواپیما به حدود 740 کیلومتر در ساعت می‌رسد. پیاجیو اخیراً نسخه به‌روزتر این هواپیما را با بهبودهایی در زمینه شعاع و ارتفاع پروازی، تجهیزات ایمنی و دیگر امکانات رفاهی معرفی کرده است. سومین نسل آوانتی P180 Evo به دو پیشرانه پرت اند ویتنی کانادا PT6A-66B مجهز است. توانایی حمل 8 مسافر و حداکثر شعاع پروازی 3350 کیلومتر جزو دیگر ویژگی‌های هواپیمای موردبحث خواهند بود. پیاجیو می‌گوید کابین این هواپیما بیشترین فضای سر را بین رقبای کلاس خود دارد. در این بخش ویژگی‌هایی همچون صندلی‌های راحت با پوشش چرم دیده می‌شوند. همچنین ارتباطات ماهواره‌ای و سرگرمی نیز برای سرنشینان در نظر گرفته شده است.

کپی لینک

بیچکرافت دنالی

تکسترون بیچکرافت دنالی یک هواپیمای تک موتوره پرفورمنس است که با حداکثر انعطاف ممکن تولید می‌شود. نیروبخش دنالی پیشرانه 1300 CS1A شرکت GE آیرو اسپیس است که اولین پیشرانه ملخی طراحی شده از صفر در طول 30 سال اخیر به شمار می‌رود. حداکثر شعاع حرکتی دنالی به 2963 کیلومتر و سرعت کروز آن نیز به 528 کیلومتر در ساعت می‌رسد. پیشرانه این هواپیما از قطعات کمتری استفاده کرده و برخی از آن‌ها با تکنولوژی پرینت سه‌بعدی تولید شده‌اند. در بخش سیستم‌های هوانوردی نیز بسته G3000 گارمین به همراه کنترل‌های صفحه لمسی، فرود خودکار اضطراری و دیگر تجهیزات ایمنی و رفاهی وجود دارند. هواپیمای ملخی دنالی می‌تواند حداکثر 11 نفر را حمل کند و امکان سفارش کابین اجرایی شش نفره یا نه نفره برای آن وجود دارد. کابین بزرگ دنالی با در نظر گرفتن حداکثر راحتی و کاربری طراحی شده و شیشه‌های بزرگی برای ورود نور دیده می‌شود.

کپی لینک

کودیاک 900

یکی دیگر از بهترین هواپیماهای ملخی دنیا کودیاک 900 نام دارد که تحت مالکیت داهر تولید شده است. این هواپیمای ملخی تک موتوره ترکیبی از ویژگی‌های خشن مدل نمادین کودیاک 100 با قابلیت‌های بالای محصولات سری TBM داهر است. پیشرانه PT6A-140A کودیاک 900 محصول شرکت پرت اند ویتنی کانادا است و باعث ایجاد حداکثر سرعت کروز 389 کیلومتر در ساعت و شعاع پروازی 2091 کیلومتری می‌شود. این محصول جدید به خاطر هزینه‌های عملیاتی کم، سیستم‌های هوانوردی پیشرفته، فضای کابین مناسب و انعطاف در شرایط آب و هوایی گوناگون شناخته شده است. طراحی کودیاک 900 نیز شامل عناصر آیرودینامیکی همچون بال لیفت بالاست که باعث می‌شود در فرودگاه‌هایی با طول باند کوتاه نیز فرود بیاید. در کاکپیت 900 شاهد سیستم‌های هوانوردی گارمین G1000 Nxi هستیم. اتو پایلوت GFC 700 و حفاظت پایداری الکترونیکی نیز جزو دیگر ویژگی‌های برجسته هستند. در کابین کودیاک 900 می‌توان حداکثر 10 نفر را حمل کرد. همچنین امکان تبدیل سریع کابین از نسخه مسافری به باری وجود دارد.

کپی لینک

وایکینگ توئین اوتر 400

سری محصولات خشن توئین اوتر 400 ترکیبی از ویژگی‌های کاربردی و عملکرد بالا هستند. دو پیشرانه توربوپراپ توئین اوتر برای کاربری‌های خشن و محیط‌های نامساعد طراحی شده‌اند و این هواپیما توانایی حمل 19 نفر را دارد. دو پیشرانه PT6A-34 پرت اند ویتنی کانادا نیز وظیفه به پیش راندن وایکینگ را بر عهده دارند. این محصول به خاطر طول پرواز و فرود کوتاه در باند شناخته شده و می‌تواند روی زمین‌های مختلف فرود آید. حداکثر سرعت کروز توئین اوتر 400 به 296 کیلومتر در ساعت و شعاع پروازی آن به 1435 کیلومتر می‌رسد. اخیراً به‌روزرسانی‌هایی در زمینه سیستم‌های هوانوردی یکپارچه این هواپیما صورت گرفته است. اگرچه امکان استفاده از توئین اوتر 400 در مأموریت‌های مختلفی وجود دارد اما نسخه مسافربری آن بیشترین طرفدار را دارد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.