معرفی همه خودروهای برقی نمایشگاه تهران 1403
ششمین دورهٔ نمایشگاه خودروی تهران از ۹ تا ۱۲ بهمنماه ۱۴۰۳ در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد. در این دوره از نمایشگاه، بزرگترین خودروسازان کشور یعنی ایرانخودرو و سایپا غایب بودند و از سوی دیگر، شرکتهای واردکننده بخش عمدهای از نمایشگاه را به خود اختصاص داده بودند. یکی از نکات قابلتوجه نمایشگاه امسال، حضور پررنگ خودروهای الکتریکی بود و اکثر شرکتها حداقل یک خودروی برقی را در غرفه خود به نمایش درآورده بودند. ازاینرو، در ادامه قصد داریم با تمام خودروهای الکتریکی که در ششمین دورهٔ نمایشگاه تهران به نمایش درآمده بودند آشنا شویم.
هیوندای آیونیک 5
بدون شک جذابترین خودروی الکتریکی در نمایشگاه تهران 1403 هیوندای آیونیک 5 بود. شرکت هرمس خودرو در این نمایشگاه برای اولین بار از 10 خودروی کیا و هیوندای برای واردات رونمایی کرد که یکی از آنها آیونیک 5 بود. این کراساوور الکتریکی کرهای که در بازارهای جهانی تحسینهای زیادی را برانگیخته، در نسخهٔ دو موتوره چهارچرخ محرک به ایران خواهد آمد که مجموعاً 305 اسب بخار قدرت دارد. باطریهای این نسخه هم از نوع دوربرد 72.6 کیلووات ساعتی است که با هر بار شارژ امکان پیمودن تا 430 کیلومتر را فراهم میکند.
کیا EV5
یکی دیگر از خودروهای الکتریکی در غرفهٔ هرمس خودرو، کیا EV5 بود. این خودرو که اولین بار در اواسط سال 2023 معرفی شد، پس از مدلهای EV6 و EV9، سومین خودروی الکتریکی سری EV کیا محسوب میشود. EV5 در چین از طریق جوینت ونچر یودا کیا تولید و در کشورهایی مثل استرالیا، آمریکای لاتین و تایلند عرضه میشود. EV5 وارداتی از نوع تک موتور محرک جلو با 215 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور است و به لطف باطری 64.2 کیلووات ساعتی، توان پیمایش 530 کیلومتر را با هر بار شارژ خواهد داشت.
فولکسواگن ID یونیکس
یکی دیگر از خودروهای الکتریکی قابلتوجه در نمایشگاه خودروی تهران که برای اولین بار در معرض دید عموم قرار گرفت، فولکسواگن ID یونیکس بود. این خودرو که توسط ماموت خودرو وارد میشود، درواقع نسخهٔ ریبج شدهٔ کوپرا تاواسکان است که در چین با برند فولکسواگن تولید و عرضه میشود. ماموت خودرو نسخهٔ تک موتورهٔ ID یونیکس را به ایران آورده که به یک موتور الکتریکی با 230 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور در عقب مجهز است. این موتور توسط یک پکیج باطری 82.4 کیلووات ساعتی تغذیه میشود و بردی 620 کیلومتری را فراهم میکند.
فولکسواگن ID.4
ماموت خودرو پیش از واردات ID یونیکس، یکی دیگر از کراساوورهای الکتریکی فولکسواگن یعنی ID.4 را به ایران آورده بود که مدتی است به بازار عرضه شده اما در نمایشگاه خودروی تهران این خودرو توسط خودروسازان راین هم برای فروش در معرض دید عموم قرار گرفت. ID.4 وارداتی ماموت و همچنین نسخه Pure راین از نوع تک موتوره محرک عقب است که 168 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور دارد. انرژی موردنیاز این موتور توسط یک پکیج باطری لیتیوم یونی 55.7 کیلووات ساعتی تأمین میشود که با هر بار شارژ کامل در شرایط استاندارد امکان پیمودن تا 442 کیلومتر را فراهم میکند.
تویوتا bZ4X
این کراساوور الکتریکی تویوتا در کشورمان دو متولی واردات دارد که یکی از آنها نامی خودرو است. این شرکت در غرفهٔ خود در نمایشگاه تهران، bZ4X را در کنار خودروهای وارداتی نیسان به نمایش درآورده بود. نمونههای وارداتی هردو شرکت برساوش و نامی خودرو از نوع تک موتوره محرک جلو با 205 اسب بخار قدرت و 266 نیوتن متر گشتاور هستند. انرژی موردنیاز این موتور توسط یک پکیج باطری 66.7 کیلووات ساعتی ساخت شرکت چینی CATL تأمین میشود که روی کاغذ بردی بیش از 600 کیلومتر را فراهم میکند اما در شرایط واقعی این رقم زیر 500 کیلومتر خواهد بود.
نامی 01
نامی خودرو در نمایشگاه تهران علاوه بر نمایش خودروهای تویوتا و نیسان، برای اولین بار از یک هاچبک الکتریکی چینی هم رونمایی کرد. این خودرو محصول دانگفنگ است و توسط بخش خودروهای الکتریکی این شرکت عرضه میشود که با اسم دانگفنگ نامی شناخته میشود. شاید به خاطر همین شباهت اسم است که نامی خودرو سراغ واردات این هاچبک چینی رفته است! البته این خودرو در برخی بازارهای اروپایی با نام دانگفنگ باکس عرضه میشود. درهرحال، نامی 01 یک هاچبک اقتصادی با موتور 94 اسب بخاری در جلو، باطری 42.3 کیلووات ساعتی و برد 430 کیلومتری است.
امجی 4
شرکت فردا موتور که برای واردات سراغ خودروهای امجی رفته، یکی از جدیدترین محصولات الکتریکی این شرکت یعنی MG 4 را هم به ایران آورده است. این خودرو که در تیرماه امسال در سامانهٔ خودروهای وارداتی عرضه شد، قیمتی 1.95 میلیارد تومانی دارد. MG 4 وارداتی فردا موتور نسخهٔ تک موتوره با یک موتور برقی روی محور عقب است که 202 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور تولید میکند و توسط پکیج باطری لیتیوم یونی 64 کیلووات ساعتی تغذیه میشود. این باطریها با هر بار شارژ کامل امکان پیمودن 435 کیلومتر را فراهم میکنند.
فورتینگ S50 EVK
فردا موتور در نمایشگاه تهران علاوه بر نمایش خودروهای امجی، از چند محصول وارداتی جدید از برندهای دیگر هم برای اولین بار رونمایی کرد. یکی از این خودروها، سدانی تمام الکتریکی با نام فورتینگ S50 EVK بود. این خودرو محصول برند فورتینگ دانگفنگ است یعنی همان برندی که فردا موتورز چند سالی است کراساوورهای T5 و SX5 آن را مونتاژ میکند. فورتینگ S50 EVK از یک موتور الکتریکی با 215 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور استفاده میکند و به لطف پکیج باطری 56.8 کیلووات ساعتی، میتواند با هر بار شارژ کامل تا 540 کیلومتر را طی کند.
بیوایدی هان
خودروهای بیوایدی در کشورمان واردکنندگان زیادی پیدا کردهاند. پسازاینکه شرکت مپنا چند ماه پیش در نمایشگاه خودروی اصفهان چند محصول بیوایدی را برای واردات رونمایی کرد، در نمایشگاه تهران نیز شرکتی بنام BYD ALI چهار خودروی الکتریکی این برند چینی را به نمایش درآورد. یکی از این خودروها سدان هان است. این خودرو به یک موتور الکتریکی با 240 اسب بخار قدرت در جلو و یک موتور 268 اسب بخاری در عقب مجهز است که سامانهٔ چهارچرخ محرک و شتاب صفرتاصد 3.9 ثانیهای را فراهم میکنند. باطریهای این خودرو هم 85.4 کیلووات ساعتی هستند.
بیوایدی یوآن پلاس
یکی دیگر از خودروهای وارداتی BYD ALI، کراساوور یوآن پلاس است یعنی خودرویی که در اروپا با نام آتو 3 عرضه میشود. این خودرو در نمونههای وارداتی از یک موتور الکتریکی روی محور جلو با 200 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور استفاده میکند. یوآن پلاس توسط BYD ALI اما با دو پکیج باطری مختلف 50 کیلووات ساعتی و 60 کیلووات ساعتی وارد میشود که به ترتیب شعاع حرکتی 410 کیلومتر و 480 کیلومتر را ارائه میکنند اما از لحاظ توان موتور باهم تفاوتی ندارند.
بیوایدی سانگ پلاس
سانگ پلاس قبلاً در نسخهٔ پلاگینهیبریدی توسط بهمن موتور وارد شده بود اما BYD ALI قصد واردات نسخهٔ تمام الکتریکی آن را دارد. این نسخه به یک موتور الکتریکی با 200 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور روی محور جلو مجهز است که انرژی موردنیاز خود را از یک پکیج باطری 71.8 کیلووات ساعتی میگیرد. به لطف این باطریها، با هر بار شارژ کامل خودرو میتواند تا 520 کیلومتر را طی کند. بیوایدی شتاب صفرتاصد این کراساوور الکتریکی را هم 9.3 ثانیه اعلام کرده است.
بیوایدی دلفین
دلفین را پیش از برای اولین بار در نمایشگاه خودروی اصفهان در غرفهٔ شرکت مپنا دیدیم و حالا BYD ALI هم تصمیم به واردات این خودرو گرفته است. این شرکت قصد دارد دلفین را در سه نسخه با 94 اسب بخار، 174 اسب بخار و 201 اسب بخار قدرت وارد کند که دو نسخهٔ اول باطری 44.9 کیلووات ساعتی دارند درحالیکه قویترین نسخه به باطری بزرگتر 60 کیلووات ساعتی مجهز است. شعاع حرکتی این خودرو نیز در ضعیفترین نسخه 340 کیلومتر، در نسخهٔ میانی 310 کیلومتر و در قویترین نسخه به لطف باطریهای بزرگتر 427 کیلومتر اعلام شده است.
لیپ موتور T03
شرکت شتابران خودرو که کار خود را با واردات شاسیبلند آفرودی تانک 300 آغاز کرد، برای گسترش سبد محصولات وارداتی خود سراغ خودروی کاملاً متفاوتی رفته است. این خودرو یک هاچبک برقی کوچک و اقتصادی از شرکت چینی لیپ موتور است که بهتازگی زیر چتر استلانتیس قرار گرفته و عرضهٔ برخی محصولات خود مثل همین مدل T03 را در اروپا آغاز کرده است. T03 به یک موتور الکتریکی با 108 اسب بخار قدرت و 158 نیوتن متر گشتاور مجهز است که توسط یک پکیج باطری 41.3 کیلووات ساعتی تغذیه میشود و با هر بار شارژ کامل میتواند تا 400 کیلومتر را طی کند.
فونیکس FX الکتریکی
مدیران خودرو پس از عرضهٔ فونیکس FX و استقبال مناسب بازار، نسخهٔ الکتریکی این خودرو را هم به سبد محصولات خود افزوده است. این خودرو اولین بار در نمایشگاه خودروی شیراز 1403 رونمایی شد و مدیران خودرو بهتازگی اولین شرایط فروش آن را با قیمت 2.28 میلیارد تومان اعلام کرده است. فونیکس FX برقی از یک موتور الکتریکی با 204 اسب بخار قدرت و 340 نیوتن متر گشتاور در جلو استفاده میکند که توسط یک پکیج باطری 61 کیلووات ساعتی تغذیه میشود و با هر بار شارژ کامل میتواند مسافتی بین 430 تا 500 کیلومتر را طی کند.
لاماری ایما برقی
در همان نمایشگاه خودروی شیراز 1403، آرین موتور نیز نسخهٔ الکتریکی کراساوور پرفروش لاماری ایما را رونمایی کرد ولی برخلاف فونیکس، هنوز خبری از عرضهٔ این خودرو نیست. لاماری برقی به یک موتور الکتریکی با 200 اسب بخار قدرت و 340 نیوتن متر گشتاور در جلو مجهز است که انرژی موردنیاز خود را از یک پکیج باطری 85.9 کیلووات ساعتی میگیرد. به لطف ابن باطری، لاماری برقی میتواند با هر بار شارژ کامل تا 630 کیلومتر را طی کند. این نسخه در طراحی نمای جلو هم با همتای بنزینی و هیبریدی خود متفاوت است.