بهترین پیشرانه‌های تنفس طبیعی در 25 سال اخیر

چهارشنبه 21 خرداد 1404 - 08:30
مطالعه 8 دقیقه
Engine-3
پیشرانه‌های تنفس طبیعی به لطف پاسخگویی فوری، صدای خالص و دور بالا، تجربهٔ رانندگی فوق‌العاده‌ای را فراهم می‌کنند که حتی بهترین موتورهای توربو هم...
تبلیغات

پیشرانه‌های تنفس طبیعی به لطف پاسخگویی فوری، صدای خالص و دور بالا، تجربهٔ رانندگی فوق‌العاده‌ای را فراهم می‌کنند که حتی بهترین موتورهای توربو هم به‌سختی می‌توانند با آن رقابت کنند.

در نظر بسیاری از علاقه‌مندان جدی خودرو، موتورهای تنفس طبیعی مهم‌ترین ویژگی یک خودروی رانندگی اصیل هستند. بله، از نظر حداکثر قدرت و گشتاور، موتورهای با القای اجباری (توربو و سوپرشارژر) در این بحث برتری دارند اما برای لذت بردن از رانندگی فقط قدرت و گشتاور بالا مهم نیست؛ بنابراین، برای تجلیل از نمادین‌ترین موتورهای تنفس طبیعی 25 سال گذشته، 10 مورد از بهترین‌ها را انتخاب و بررسی کردیم که چه چیزی باعث برجسته شدن آن‌ها شده است. همه آن‌ها نقطه اوج طراحی موتور نبودند، اما هرکدام به خودرویی که روی آن نصب شده بودند شخصیت و تجربه رانندگی فراموش‌نشدنی بخشیدند.

کپی لینک

ب‌ام‌و M5

سال‌های تولید: 2005 تا 2010

ب‌ام‌و در اوایل دهه 2000 در اوج دوران موتورهای تنفس طبیعی خود قرار داشت و ما می‌توانستیم این فهرست را با موتورهای شش سیلندر خطی و V8 این شرکت که بهترین مدل‌های آن دوران را نیرو می‌دادند، پر کنیم. برای حفظ تنوع لیست، ما موتوری را انتخاب کردیم که به نظر می‌رسد چشمگیرترین پیشرانهٔ جاده‌ای تاریخ ب‌ام‌و یعنی 5 لیتری V10 با نام S85 بود که روی M5 و M6 نصب شد. این موتور با تولید 100 اسب بخار بیشتر از موتور 5 لیتری V8 قبلی که روی M5 نسل E39 نصب شده بود، غرشی فوق‌العاده داشت و حتی برای M5 سنگین‌وزن پرفورمنس فوق‌العاده‌ای را فراهم می‌کرد هرچند که به مشکلات فنی شهرت داشت.

کپی لینک

شورلت کوروت Z06

سال‌های تولید: 2023 تاکنون

شورلت کوروت C8 Z06 فقط یک خودروی اسپرت آمریکایی چشمگیر نیست بلکه با بهترین‌های اروپا قابل‌مقایسه است و با این قیمت، رقیب چندانی ندارد. موتور میل‌لنگ تخت آن تفاوتی اساسی را با کوروت‌های V8 قدیمی نشان می‌دهد و مانند سوپرکارهای اروپایی دور می‌گیرد و عملکردی فوق‌العاده دارد. هرچند این پیشرانه برجسته‌ترین ویژگی Z06 است اما این کوروت از لحاظ هندلینگ هم فوق‌العاده است و در پیست کاملاً نزدیک به پورشه 911 GT3 عمل می‌کند خود مجهز به یکی از بهترین موتورهای تنفس طبیعی تاریخ است.

کپی لینک

فراری دودیچی چیلیندری

سال‌های تولید: 2024 تاکنون

فراری به خاطر موتورهای V12 باشکوه خود شهرت دارد که اولین آن‌ها یک موتور کوچک 1500 سی‌سی بود که در خودروی اسپرت 125S در سال 1947 استفاده شد. از آن زمان تاکنون، قدرت و حجم این موتورها به‌طور پیوسته افزایش یافته است و دودیچی چیلندری کنونی اوج توانایی‌های فراری را نشان می‌دهد. این موتور 6.5 لیتری توسعه‌یافته از موتور فراری 812 است اما 30 اسب بخار بیشتر تولید می‌کند. نام این خودرو نیز در زبان ایتالیایی به معنای 12 سیلندر است. ممکن است آخرین موتور V12 تنفس طبیعی فراری باشد و اگر این‌طور باشد نیروگاهی فوق‌العاده برای خداحافظی است.

کپی لینک

فراری 458 اسپشاله

سال‌های تولید: 2013 تا 2015

سعی کردیم این لیست را به یک مورد برای هر سازنده محدود کنیم اما مجبور شدیم 458 اسپشاله را به این فهرست اضافه کنیم، زیرا اوج فناوری موتور V8 تنفس طبیعی فراری را نشان می‌دهد. این موتور آخرین نمونه از سری طولانی موتورهای V8 میل‌لنگ تخت فراری بود که اولین بار در سال 1973 در مدل 308 GT4 معرفی شدند. موتور اسپشاله از نظر معماری پایه با 458 معمولی مشترک بود اما ارتقاهای جزئی، قدرت را از 570 به 605 اسب بخار افزایش داد. این موتور در زمان خود بالاترین خروجی قدرت به ازای هر لیتر را در میان موتورهای تنفس طبیعی داشت. با توربوشارژ شدن جانشین آن یعنی 488، مدل 458 اسپشاله پایان دوران 42 ساله باشکوه موتورهای V8 تنفس طبیعی فراری را رقم زد.

کپی لینک

فورد موستانگ شلبی GT350

سال‌های تولید: 2015 تا 2020

فورد موستانگ GT350 یکی از آن خودروهای نادری بود که فراتر از وعده‌هایش عمل کرد. کلید جذابیت آن در موتور V8 میل‌لنگ تخت 5.2 لیتری «وودو» بود که به‌طور خاص برای این مدل طراحی شده بود. این موتور به‌اندازه GT500 سوپرشارژ با 760 اسب بخار دیوانه‌وار و قدرتمند نبود اما این موتور پیشرفته، GT350 را به ماشینی کاملاً متعادل تبدیل کرد و نسخه GT350R حتی عملکرد بهتری در پیست داشت. بهترین ویژگی GT350 این بود که موتور میل‌لنگ تخت وودو را در کنار گیربکس دستی قرار داد.

کپی لینک

گوردون موری T.50

سال‌های تولید: 2023 تاکنون

سه دهه پس از ساخت مک‌لارن F1 افسانه‌ای، گوردون موری برای ساخت جانشین معنوی آن، شرکت خودش را با نام GMA (گوردون موری اتوموتیو) تأسیس کرد. T.50 و F1 هردو دارای موقعیت رانندگی مرکزی، موتور V12 در وسط و گیربکس دستی هستند اما موری به‌جای استفاده از موتور ب‌ام‌و، از کاسورث خواست یکی از چشمگیرترین موتورهای جاده‌ای جهان را توسعه دهد. با دور موتور 12,100 دور در دقیقه و خروجی 663 اسب بخار از تنها 4 لیتر، این موتور بالاترین دور موتور تولیدی و بالاترین خروجی قدرت به ازای هر لیتر در میان خودروهای جاده‌ای تنفس طبیعی را دارد. با وجود 2.1 لیتر حجم کمتر، موتور V12 گوردون موری 36 اسب بخار قدرت بیشتری از V12 مک‌لارن F1 تولید می‌کند.

کپی لینک

هوندا S2000

سال‌های تولید: 1999 تا 2009

تا زمان عرضه S2000 در سال 1999، هوندا به‌عنوان سازنده برخی از بهترین موتورهای تنفس طبیعی شهرت پیدا کرده بود که به لطف سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ VTEC، قدرتی چشمگیر در دورهای بالا تولید می‌کردند. البته ب‌ام‌و و پورشه سیستم‌های پیشرفته‌تری برای زمان‌بندی متغیر سوپاپ داشتند اما قابلیت اطمینان بی‌نظیر به موتورهای هوندا جایگاه نمادین بخشید. S2000 این را یک گام فراتر برد و بالاترین اسب بخار به ازای هر لیتر را در میان خودروهای جاده‌ای تولیدی تا آن زمان ارائه داد و صدای خارق‌العاده‌ای را ارائه کرد که به‌سختی می‌شد با آن رقابت کرد.

کپی لینک

لکسوس LFA

سال‌های تولید: 2010 تا 2012

مانند بسیاری از خودروهای نمادین، لکسوس LFA در زمان عرضه موفقیت تجاری نداشت. ظاهر و عملکردی شبیه سوپراسپرت‌ها داشت، اما نام لکسوس بیشتر مترادف با خودروهای لوکس بود تا پرفورمنس. علاوه بر این، درحالی‌که فراری‌ها در آن سال‌ها 200 هزار دلار قیمت داشتند، LFA با قیمت 375 هزار دلار عرضه می‌شد. گیربکس دستی نیمه‌خودکار در سرعت‌های پایین کند بود و LFA به‌اندازه بسیاری از گزینه‌های ارزان‌تر سریع نبود؛ اما وقتی خریداران و ژورنالیست‌های معروف خودرویی آن را آزمایش کردند، LFA به‌سرعت به‌عنوان یک ابزار رانندگی دقیق شناخته شد که تجربه‌ای بی‌نظیر ارائه می‌داد. علاوه بر دینامیک چشمگیر، موتور V10 خوش‌صدای LFA بود که آن را به یک سوپرکار پرطرفدار تبدیل کرد.

کپی لینک

نیسان 350Z

سال‌های تولید: 2007 تا 2009

عنوان غیرمعمول‌ترین موتور این لیست به پیشرانهٔ 3.5 لیتری V6 نیسان با نام VQ35HR می‌رسد که در نسخه‌های پایانی 350Z استفاده شد. این موتور نه بیشترین قدرت نسبت به حجم را داشت و نه گشتاور بالایی تولید می‌کرد اما نسل‌های مختلف دریفترها و تیونرها از استحکام و تحویل قدرت چشمگیر آن نهایت استفاده را بردند. این موتور در حالت استاندارد هم عالی بود و نسخه کمی ارتقاءیافته آن تا سال 2020 در 370Z استفاده شد. موتور VQ نیسان همچنین برنده بیش از یک جایزه موتور سال در زمان خود بود.

کپی لینک

پورشه کاررا GT

سال‌های تولید: 2003 تا 2006

پورشه به خاطر موتورهای تخت شش سیلندر خود که دهه‌ها در مدل‌های مختلف 911، باکستر و کیمن استفاده شده‌اند شهرت دارد ولی موتور V10 برگرفته از موتوراسپرت که در کاررا GT استفاده شد، احتمالاً چشمگیرترین موتور جاده‌ای این شرکت است. این موتور مانند یک سوپربایک دور می‌گیرد، صدایی بی‌نظیر دارد و به این سوپرکار موتور وسط عملکردی می‌بخشد که حتی پس از بیش از 20 سال از معرفی آن همچنان چشمگیر است. همراه با لکسوس LFA، این یکی از خوش‌صداترین موتورها در دنیای خودرو است و گیربکس دستی پورشه آن را به رؤیای یک راننده خالص تبدیل می‌کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.