بهتربن سدان‌های دهه 90 میلادی در ایران، گزینه‌های 200 میلیون تا یک میلیارد تومان

چهارشنبه 12 دی 1403 - 08:30
مطالعه 8 دقیقه
Untitled-2
اگر با زیر یک میلیارد تومان خواهان یک سدان خارجی هستید، در این مطلب گزینه‌های مختلفی از تویوتا و هیوندای گرفته تا شورلت و بنز را پیدا خواهید کرد.
تبلیغات

در بازار حال حاضر کشورمان اگر با بودجهٔ زیر یک میلیارد تومان به دنبال خودروی صفرکیلومتر باشید، به‌جز خودروهای داخلی انتخاب دیگری نخواهید داشت. این خودروها اما کیفیت پایینی دارند و حتی ممکن است از همان ابتدا به دلیل مشکلات مختلف شما را به نمایندگی و تعمیرگاه‌ها بکشانند. به همین دلیل، خیلی‌ها ترجیح می‌دهند با همین بودجه سراغ خودروهای کارکردهٔ خارجی بروند. ازاین‌رو، قصد داریم در ادامه با 10 نمونه از سدان‌های وارداتی متعلق به دههٔ 90 میلادی آشنا شویم که هم‌اکنون با بودجه‌ای از میلیون تا یک میلیارد تومان قابل خریداری هستند.

کپی لینک

دوو اسپرو مدل ۱۹۹۳ و ۱۹۹۴

حدود قیمت: بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان

اسپرو در اواسط دههٔ ۷۰ شمسی توسط کرمان موتور به‌صورت وارداتی در ایران عرضه شد و به لطف کیفیت بالا و سواری مناسب موردتوجه قرار گرفتند. اسپرو درواقع پرچم‌دار دوو در ایران محسوب می‌شد. این خودرو که بر اساس پلت‌فرم T-Body جنرال موتورز ساخته شده است، با قوی‌ترین موتور خود به ایران آمد که یک نمونهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر با ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۶۷ نیوتن متر گشتاور است و طبق استانداردهای امروزی ارقام پایینی به‌حساب می‌آید. انتقال نیروی موتور هم توسط یک گیربکس پنج سرعتهٔ دستی صورت می‌گیرد. چهار شیشه برقی، قفل مرکزی، تهویه مطبوع، آینه‌های برقی با گرم‌کن، صندوق پران و آنتن برقی ازجمله تجهیزات اسپرو هستند.

کپی لینک

هوندا سیویک مدل 1992 تا 1994

حدود قیمت: بین 250 تا 350 میلیون تومان

یکی از خودروهای ژاپنی جذابی که در دههٔ 70 شمسی وارد کشور شد، نسل پنجم هوندا سیویک بود. این خودرو در نسخه‌های سدان و هاچ‌بک به ایران آمد که البته واردات نسخهٔ هاچ‌بک بسیار محدودتر بود. سیویک با یک پیشرانهٔ 1.5 لیتری چهار سیلندر راهی بازار کشورمان شد که حدود 100 اسب بخار قدرت داشت. سیویک به لطف قابلیت تیونینگ بالا هنوز هم بین جوانان طرفدار دارد و به همین دلیل، امروز نمونه‌های تمیز و سالم آن با قیمت‌هایی حتی بالاتر از 350 میلیون تومان به فروش می‌رسند.

کپی لینک

تویوتا کرونا مدل 1991 و 1992

حدود قیمت: بین 250 تا 500 میلیون تومان

هرچند از نام کرونا خاطرهٔ خوبی نداریم ولی این نام قبل از یک بیماری جهانی، نام یکی از محصولات محبوب تویوتا بود. کرونا از نسل‌های قدیمی دهه هفتادی خود در بازار کشورمان حضور داشت ولی ما در اینجا با نسل هشتم کار داریم که در سال 1987 معرفی شد و در نمونه‌های اوایل دههٔ 90 به ایران آمد. کرونا یک سدان میان سایز اما نسبتاً لوکس و راحت است که هم‌اکنون با قیمت‌های نسبتاً پایینی قابل خریداری است. این خودرو به یک پیشرانهٔ 2 لیتری چهار سیلندر کاربراتوری مجهز است که 126 اسب بخار قدرت دارد. این سدان ژاپنی با گیربکس‌های دستی و اتوماتیک به ایران آمد که نمونه‌های دستی بسیار بیشتر بودند.

کپی لینک

میتسوبیشی گالانت مدل 1993 و 1994

حدود قیمت: بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان

یکی از مشهورترین سدان‌های ژاپنی در بازار ایران که در تعداد قابل‌توجهی هم وارد شد، میتسوبیشی گالانت بود. هرچند این خودرو با نمونه‌های دههٔ 70 میلادی خود به ایران آمده بود ولی در دههٔ 90 به شهرت رسید. در آن سال‌ها، گالانت ابتدا با نسل ششم راهی بازار ایران شد و سپس در سال 1993 جای خود را به نسل هفتم داد که در کشورمان به گالانت عینکی شهرت پیدا کرد. طراحی این خودرو با وجود گذشت بیش از 30 سال هنوز هم جذاب به نظر می‌رسد. زیر کاپوت این گالانت هم یک پیشرانهٔ 2 لیتری چهار سیلندر با 135 اسب بخار قدرت قرار دارد. گالانت عینکی امروز با قیمت‌های پایینی قابل خریداری است ولی در نمونه‌های تمیز این رقم می‌توان افزایش قابل‌توجهی داشته باشد.

کپی لینک

هیوندای سوناتا مدل 1994

حدود قیمت: بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان

هرچند سوناتا را در کشورمان بیشتر با نسل‌های NF و YF دههٔ 2000 می‌شناسیم ولی این سدان کره‌ای اولین بار با نسل سوم خود در دههٔ 90 میلادی به ایران آمد. البته در آن سال‌ها هیوندای برند چندان شناخته‌شده‌ای نبود و سوناتا در بازار کشورمان نتوانست در برابر رقبای خوش‌نام ژاپنی عرض‌اندام کند. به همین دلیل، امروز نمونه‌های کارکردهٔ نسل سوم سوناتا خیلی کم پیدا می‌شود. این سدان کره‌ای با یک پیشرانهٔ 2 لیتری چهار سیلندر به ایران آمد که 105 اسب بخار قدرت دارد و با گیربکس‌های دستی و اتوماتیک ارائه می‌شد. در حال حاضر، نمونه‌های اتوماتیک و تمیز این سوناتا حدود 500 میلیون تومان قیمت دارند.

کپی لینک

هوندا آکورد مدل 1991 و 1992

حدود قیمت: بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان

یکی از ژاپنی‌های باوقاری که در دههٔ 90 وارد بازار ایران شد، هوندا آکورد بود. هرچند این خودرو به‌اندازهٔ تویوتاهای زمان خود در ایران مشهور نبود اما طرفداران خاص خود را پیدا کرد و هنوز هم تعداد نسبتاً زیادی از آن را می‌توان برای خرید پیدا کرد. این خودرو نسل چهارم آکورد است که در سال 1989 معرفی شد. این آکورد در ایران در دو تیپ EX و EXI عرضه شد که هردو از پیشرانهٔ 2 لیتری چهار سیلندر استفاده می‌کردند ولی تیپ EX کابراتوری و EXL انژکتوری بود و 134 اسب بخار قدرت داشت. این تیپ همچنین به گیربکس اتوماتیک هم مجهز بود درحالی‌که تیپ EX فقط با گیربکس دستی به ایران آمد.

کپی لینک

تویوتا کریسیدا مدل 1990 و 1991

حدود قیمت: 300 تا 600 میلیون تومان

یکی از لوکس‌ترین سدان‌های ژاپنی دهه نودی در بازار کشورمان نسل ششم تویوتا کریسیدا است. این نسل در سال 1988 معرفی شد و نمونه‌های نسبتاً زیادی از آن متعلق به اوایل دههٔ 90 در بازار کشورمان پیدا می‌شود. این سدان لوکس ژاپنی با دو پیشرانهٔ مختلف در ایران عرضه شد. اکثر نمونه‌های کریسیدا با پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری چهار سیلندر به کشورمان آمدند که ۱۰۸ اسب بخار قدرت و ۲۲۰ نیوتن متر گشتاور دارد و با گیربکس‌های پنج سرعتهٔ دستی و چهار سرعتهٔ اتوماتیک وارد شد. در حال حاضر، کریسیدا بسته به تمیزی، کارکرد و مدل، بازهٔ قیمتی گسترده‌ای دارد که از حدود 300 میلیون تومان و حتی پایین‌تر آغاز می‌شود و به بیش از 600 میلیون تومان می‌رسد.

کپی لینک

اوپل امگا مدل 1995

حدود قیمت: بین 400 تا 600 میلیون تومان

اوپل در دههٔ 90 میلادی با مدل‌های کورسا و آسترا حضور نسبتاً پررنگی در بازار کشورمان داشت اما لوکس‌ترین محصول این شرکت در ایران که آن سال‌ها پادشاهی می‌کرد، امگا بود. این یک سدان بزرگ دیفرانسیل عقب است که روی پلت‌فرم V جنرال موتورز ساخته شده و حتی هنوز هم پس از 30 سال باوقار و چشمگیر به نظر می‌رسد. امگا از لحاظ امکانات هم با برخورداری از صندلی‌های جلوی برقی با گرم‌کن، سانروف، آینه‌های برقی، دو ایربگ و فرمان هیدرولیک، چیزی از خودروهای داخلی کنونی کم ندارد. امگا در نسخه‌های چهار و شش سیلندر در بازار ایران عرضه شد که نمونه‌های چهار سیلندر 2 لیتری بیشتر پیدا می‌شود.

کپی لینک

مرسدس بنز E230 مدل 1990 و 1991

حدود قیمت: 1 میلیارد تومان

اگر می‌خواهید با حدود یک میلیارد تومان تجربهٔ سواری با بنز را داشته باشید، یکی از بهترین و متداول‌ترین انتخاب‌هایی که خواهید داشت، E230 نسل W124 است که در ایران به بنز کپل شهرت دارد. این نسل از E کلاس با مدل 1986 به بازار آمد و این نمونه‌ها را در کشورمان می‌توانید با قیمتی در حدود 700 تا 800 میلیون تومان هم پیدا کنید ولی مدل‌های بالاتر و کم‌کار حتی تا 1.5 میلیارد تومان و بیشتر هم قیمت دارند. E230 به یک پیشرانهٔ 2.3 لیتری چهار سیلندر هشت سوپاپ انژکتوری مجهز است که 135 اسب بخار قدرت دارد که در کنار وزن 1.4 تنی خودرو شاید رقم چندان بالایی به نظر نرسد ولی همین موتور شتاب در حدود 11 ثانیه را فراهم می‌کند که در سطح اکثر خودروهای داخلی است.

کپی لینک

شورلت کاپریس مدل 1991 و 1992

حدود قیمت: 1 میلیارد تومان

یکی دیگر از گران‌ترین و البته جذاب‌ترین خودروی لیست ما، شورلت کاپریس است. این خودرو آخرین نسل کاپریس بود که در بازار آمریکا عرضه شد و در کشورمان به کاپریس تخم‌مرغی شهرت دارد. این نسل از کاپریس خودروی کمیابی در بازار ایران است و بیشتر نمونه‌های آن از مدل‌های 1991 و 1992 یعنی پیش از فیس‌لیفت هستند. این خودرو از یک پیشرانهٔ 5 لیتری V8 انژکتوری استفاده می‌کند که 170 اسب بخار قدرت دارد. کاپریس از امکانات کاملی مثل گیربکس چهار سرعته اتوماتیک، صندلی‌های برقی، آینه‌های برقی و... بهره می‌برد و سواری بسیار نرم و راحتی دارد. در حال حاضر اگر بتوانید کاپریس نسل چهارم پیدا کنید، در نمونه‌های سالم و تمیز حداقل یک میلیارد تومان قیمت خواهد داشت.

[poll id="236"]

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.