نبرد بی‌وای‌دی سانگ پلاس و فولکس‌واگن تیگوآن، چینی تازه‌وارد یا آلمانی کهنه‌کار؟

شنبه 25 اسفند 1403 - 14:30
مطالعه 7 دقیقه
BYD Seal U and Volkswagen Tiguan-24
کراس‌اوور پلاگین‌هیبریدی بی‌وای‌دی سانگ پلاس که توسط بهمن موتور وارد شده، در برابر فولکس‌واگن تیگوآن چه عملکردی خواهد داشت؟
تبلیغات

بی‌وای‌دی قبلاً ثابت کرده که توان ساخت خودروهای الکتریکی قابل‌رقابت با بهترین‌های بازار را دارد اما وقتی یک پیشرانهٔ درون‌سوز به این ترکیب اضافه شود چه خواهد شد؟ سانگ پلاس که به ایران هم وارد شده، اولین خودروی پلاگین‌هیبریدی بی‌وای‌دی در بازار اروپا محسوب می‌شود. این کراس‌اوور چینی که در اروپا با نام سیل U عرضه می‌شود، به لطف پکیج باطری بزرگ می‌تواند مسافت قابل‌توجهی را صرفاً به‌صورت تمام الکتریکی طی کند اما آیا با روشن شدن پیشرانهٔ بنزینی شرایط به هم خواهد ریخت؟

برای فهمیدن پاسخ این سؤال، کراس‌اوور تازه‌وارد بی‌وای‌دی را در برابر نسل سوم تیگوآن قرار داده‌ایم که از جدیدترین نسل تکنولوژی پلاگین‌هیبریدی فولکس‌واگن بهره می‌برد. روی کاغذ، تیگوآن eHybrid از لحاظ پرفورمنس و مصرف سوخت هم‌سطح سانگ پلاس است ولی بزرگ‌ترین تفاوت بین این دو کراس‌اوور هیبریدی در قیمت دیده می‌شود یعنی جایی که سانگ پلاس حتی از تیپ پایهٔ تیگوآن هم ارزان‌تر است؛ بنابراین، آیا تیگوآن آن‌قدر بهتر هست که قیمت بالاتر خود را توجیه کند؟

کپی لینک

بی‌وای‌دی سانگ پلاس

سانگ پلاس از سال 2020 در چین عرضه می‌شود و پرفروش‌ترین خودروی بی‌وای‌دی در این کشور است. این خودرو در سال 2023 فیس‌لیفت شد که همین نسخه را در ایران و اروپا می‌بینیم. قیمت این کراس‌اوور پلاگین‌هیبریدی چینی در بریتانیا از حدود 33 هزار پوند آغاز می‌شود که حتی از نسخه‌های درون‌سوز معمولی رقبا هم ارزان‌تر است درحالی‌که از لحاظ امکانات با خودروهای به‌مراتب گران‌تر برابری می‌کند.

کپی لینک

فولکس‌واگن تیگوآن

نسل سوم تیگوآن در نسخه‌های دیزلی، بنزینی هیبریدی خفیف و پلاگین‌هیبریدی عرضه می‌شود که آخری از جدیدترین نسخهٔ قوای محرکهٔ eHybrid فولکس‌واگن استفاده می‌کند. این قوای محرکه با باطری بزرگ‌تر و پیشرانهٔ بنزینی کارآمدتر، بهبود پیدا کرده و حالا مصرف سوخت کمتر و برد تمام الکتریکی بیشتری را ارائه می‌کند. تیگوآن جدید همچنین در داخل هم بهبودهایی را تجربه کرده و حالا جادارتر و پیشرفته‌تر شده است.

کپی لینک

روی جاده

در بی‌وای‌دی فرمان کاملاً بی‌احساس است و هیچ بازخوردی ارائه نمی‌کند درحالی‌که ناهمواری‌های مسیر بیشتر از آنکه احساس شوند، با سروصدا شنیده می‌شوند و سواری خودرو متلاطم و فاقد کنترل است. تیگوآن اما با فرمان تیزتر که بازخورد بهتری ارائه می‌کند و سواری پایدارتر، شرایط بسیار بهتری دارد. همچنین کنترل بدنهٔ این کراس‌اوور آلمانی هم در پیچ‌ها به‌مراتب بهتر است.

کپی لینک

ویژگی‌های فنی

نمایشگر لمسی چرخان سانگ پلاس در نگاه اول جالب به نظر می‌رسد ولی پس از مدتی، این قابلیت عادی خواهد شد و نمایشگر را در یک حالت ثابت نگه خواهید داشت که معمولاً عمودی خواهد بود. نمایشگر 12.9 اینچی تیگوآن هرچند چرخش ندارد و به‌اندازهٔ رقیب چینی بزرگ نیست ولی به دلیل وضوح و میانبرهای مناسب، کاربرپسند خواهد بود. همچنین به لطف کنترل‌های مجزای سیستم تهویه، برخلاف بی‌وای‌دی نیازی نیست برای تنظیمات سیستم تهویه از نمایشگر لمسی استفاده کنید.

کپی لینک

قیمت و هزینه‌های نگهداری

اصلی‌ترین نقطهٔ قوت سانگ پلاس قیمت است ولی هزینه‌های استفاده و نگهداری دو خودرو متفاوت خواهد بود. در بی‌وای‌دی اگر باطری‌ها را شارژ نکنید، مصرف سوخت کمی بیشتر از تیگوآن خواهد بود درحالی‌که از سوی دیگر، باک سوخت کوچک‌تر فولکس‌واگن باعث می‌شود برد بنزینی تیگوآن کمتر از رقیب چینی باشد.

کپی لینک

کارایی و ایمنی

سانگ پلاس خودرویی بزرگ‌تر از تیگوآن است ولی جانمایی بهتر کراس‌اوور آلمانی باعث شده در فضای سرنشینان عقب خیلی فاصله‌ای با رقیب چینی نداشته باشد. همچنین صندوق بار بی‌وای‌دی هم با 425 لیتر کوچک‌تر از صندوق 490 لیتری تیگوآن است. هردو خودرو از موفق به کسب پنج ستارهٔ ایمنی از یورو انکپ شده‌اند ولی درحالی‌که سانگ پلاس در ایمنی سرنشینان امتیاز کمی بالاتری گرفته، تیگوآن در دیگر قسمت‌ها کمی برتر بوده است.

کپی لینک

نتیجه

مقام اول: فولکس‌واگن تیگوآن

تیگوآن eHybrid جذابیت‌های زیادی دارد. برد تمام الکتریکی قابل‌توجه 124 کیلومتری برای رانندگی‌های شهری کافی خواهد بود و پیشرانهٔ بنزینی فقط زمانی که به برد بیشتر نیاز است وارد عمل می‌شود. رانندگی با تیگوآن در مسافت‌های طولانی هم آرام و نرم است. البته برای اینکه بهترین استفاده را از تیگوآن ببرید، باید باطری‌ها را همیشه شارژ کنید زیرا پس از اتمام شارژ باطری، رانندگی شهری می‌تواند خشن و ناآرام شود. هرچند تیگوآن قیمت گران‌تری دارد ولی خودروی بسیار بهتری برای رانندگی محسوب می‌شود و برای استفاده‌های خانوادگی خیلی خوب طراحی شده است.

مقام دوم: بی‌وای‌دی سانگ پلاس

سانگ پلاس با لیست بلندبالای امکانات و قیمت زیر 40 هزار پوند، گزینهٔ وسوسه کننده‌ای به نظر می‌رسد. علاوه بر این، کراس‌اوور بی‌وای‌دی فضای زیادی در صندلی‌های عقب دارد و سیستم هیبریدی آن خیلی خوب کار می‌کند تا بیشترین استفاده را از موتور الکتریکی ببرد ولی تجربهٔ رانندگی خودرو ناامیدکننده است. سیستم تعلیق نرم سانگ پلاس برای پیمایش‌های طولانی خوب است ولی هندلینگ تنبل و فرمان بی‌احساس کاستی‌های بزرگی محسوب می‌شود. علاوه بر این، صندوق بار کوچک‌تر هم جذابیت سانگ پلاس را برای خانواده‌ها کمتر خواهد کرد.

کپی لینک

مشخصات فنی

بی‌وای‌دی سانگ پلاس

فولکس‌واگن تیگوآن

پیشرانه

1.5 لیتری 4 سیلندر

1.5 لیتری 4 سیلندر توربو

مجموع قدرت

214 اسب بخار

201 اسب بخار

مجموع گشتاور

350 نیوتن متر

350 نیوتن متر

گیربکس

CVT

6 سرعته اتوماتیک

محور محرک

جلو

جلو

شتاب صفرتاصد

8.9 ثانیه

8.2 ثانیه

حداکثر سرعت

170 کیلومتر بر ساعت

210 کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

5.6 لیتر ترکیبی

5.5 لیتر ترکیبی

ظرفیت باطری

26.6 کیلووات ساعت

25.7 کیلووات ساعت

برد تمام الکتریکی

125 کیلومتر

124 کیلومتر

طول

4,775 میلی‌متر

4,539 میلی‌متر

عرض

1,890 میلی‌متر

1,842 میلی‌متر

ارتفاع

1,670 میلی‌متر

1,658 میلی‌متر

فاصلهٔ محوری

2,765 میلی‌متر

2,679 میلی‌متر

وزن خالص

1995 کیلوگرم

1866 کیلوگرم

حجم صندوق بار

425 لیتر

490 لیتر

قیمت پایه

33,205 پوند

42,555 پوند

قیمت تست‌شده

35,205 پوند

42,730 پوند

 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.