ولوو EX30 وارداتی؛ مشخصات و قیمت شاسی بلند برقی در ایران

شنبه 13 اردیبهشت 1404 - 06:47
مطالعه 9 دقیقه
volvo_ex30 iran ev (8)
شرکت آفتاب خودرو برای واردات یک خودروی تمام الکتریکی از محصولات ولوو آماده می‌شود. کراس‌اور EX30 چندان ارزان نخواهد بود اما مشتریان شاسی‌بلندهای...

شرکت آفتاب خودرو برای واردات یک خودروی تمام الکتریکی از محصولات ولوو آماده می‌شود. کراس‌اور EX30 چندان ارزان نخواهد بود اما مشتریان شاسی‌بلندهای چینی را جذب خواهد کرد.

سابقه‌ی حضور خودروهای ولوو در ایران، چندان زیاد نیست. برند سوئدی برای مردم غالب کشورهای جهان، نماد کیفیت و ایمنی محسوب می‌شود اما هرگز با تنوع محصولات و تیراژ بالا به بازار ما نرسید. اندک نمونه‌های وارداتی در سال‌های 2015 تا 2017، ارزش مبلغ پرداختی در ازای تجهیزات و توانایی فنی را ثابت کردند؛ اما به دلیل تعرفه‌های گمرکی مخصوص خودروهای خارجی، بسیار گران بودند. البته در بازار جهانی هم، محصولات ولوو در کلاس نیمه لوکس، مشابه مرسدس بنز و بی‌ام‌و طبقه‌بندی می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

خودروسازی ولوو 98 سال سابقه دارد و نماد صنعت سوئد است. هرچند که اکثریت سهام‌ این مجموعه از سال 2010 تا امروز، به جیلی چین تعلق دارد؛ همچنان کیفیت مورد انتظار بازار اروپا و امریکا را فراهم می‌کند. ولوو سالانه 800 هزار دستگاه خودرو تولید می‌کند که غالب آن‌ها شاسی‌بلند و کراس‌اور هستند. این شرکت، در بحث محیط زیست نیز گذشته بسیار فعال بوده و اولین مدل تمام الکتریکی خود را سال 1976 ساخته است. ولوو از سال 2017 با معرفی XC40 ریشارژ برنامه‌ی تولید خودروهای برقی را جدی‌تر گرفت و جایزه خودروی سال اروپا را  از نمایشگاه ژنو 2018 دریافت کرد.

بدون شک، فناوری‌های مرتبط با خودروسازان چینی در مدل‌های الکتریکی ولو نقش پررنگی دارند. این موضوع برای EX30 نیز صدق می‌کند. پلتفرم EX30 با زیکر X و لینک‌اندکو Z20 مشترک است؛ اما محصول ولوو با وجود خط تولید در چین، مجوز فروش امریکا و اروپا دارد. هرچند که XC40 ریشارژ سودآوری تجاری برای ولوو کسب نکرد؛ ظاهرا EX30 به دلیل قیمت مناسب و طراحی مدرن، محصولی موفق محسوب می‌شود.

کپی لینک

طراحی ظاهری و نمای بیرونی ولوو EX30 برقی

توجه به آیرودینامیک با حفظ زیبایی، در نمای اصلی EX30 دیده می‌شود. چراغ‌های باریک و حذف جلوپنجره، حس یک خودروی الکترویکی مدرن را برای این کراس‌اور فراهم می‌کند.  شکی نیست که EX30 زیباتر از XC40 است و با وجود ابعاد کوچک، جذاب به نظر می‌رسد.

حجم‌دهی بدنه خصوصا برای کاپوت جلو به خوبی انجام شده است. در سپر، ادوات پلاستیکی دیده می‌شوند اما چندان واضح و ناخوشایند نیستند. برند شرکت سازنده و محل نصب پلاک در نمای جلو، هماهنگ با دیگر هستند. از سویی دیگر، ابعاد نسبتا بزرگ کاپوت جلو که تا نزدیکی گلگیرها به سمت پایین کشیده شده، جالب توجه است.

در نمای جانبی، EX30 از دستگیره‌های مخفی‌شونده استفاده نمی‌کند. طرح رینگ‌های 19 و 20 اینچ این خودرو، در کنار خطوط روی بدنه و گلگیرها، ترکیبی عجیب تشکیل می‌دهند که برای مخاطب، تازگی دارد. مواد پلاستیکی در رکاب، قاب پنجره و حتی آینه بغل، حس لوکس در EX30 را شدیدا کاهش می‌دهد.

جمع عجایب در پشت خودرو به اوج می‌رسد. چراغ‌های عقب با دو خط موازی متصل شده‌اند و نزدیک سقف هم،  چند ردیف LED بزرگ با چیدمان عمودی دیده می‌شوند. بسیاری از ادوات EX30 شامل سقف، اسپویلر، سپر و تزئینات داخل کاسه چراغ، سیاه‌رنگ هستند. این مجموعه، EX30 را به خودروهای اقتصادی شبیه می‌کند.

ابعاد خودرو با طول 4,233  و عرض 1,836  و ارتفاع 1,550  و فاصله محوری 2,650  میلی‌متر تعریف می‌شود که تقریبا مشابه ام‌وی‌ام X22 مدیران خودرو است.

کپی لینک

طراحی داخلی و نمای کابین ولوو EX30 برقی

پلاستیک خشک و سبک مینیمال (کمینه‌گار) در اتاق EX30 دیده می‌شود. این خودرو به وضوح از محصولات تسلا الگو گرفته و نمایشگر وسط داشبورد را به ساختار عمودی، ارایه کرده است.

مانیتور لمسی 12/3 اینچ، بسیار باکیفیت به نظر می‌رسد. تقریبا تمام تجهیزات فنی و امکانات رفاهی خودرو از طریق این نمایشگر کنترل می‌شود. بین صندلی‌ها نیز خبری از دکمه‌های فیزیکی یا کلید گردان تعویض حالت رانندگی نیست. ولوو EX30 از یک پنل دیجیتال پشت فرمان بسیار کوچک استفاده می‌کند؛ اما فناوری نمایش اطلاعات روی شیشه (هدآپ دیسپلی) دارد.

صندلی‌ها طراحی بسیار خوبی دارند و عرض قابل قبول بدنه، باعث می‌شود 4 سرنشین بالغ به راحتی در ولوو EX30 جای گیرند. البته افراد بلندقد در عقب، هنگام سفرهای بین شهری از کمبود فضای جلوی زانو آزار خواهند دید.  تودری‌ها نیز پلاستیک خشک دارند, اما چرم مصنوعی صندلی‌ها باکیفیت و راضی‌کنده است. صندوق عقب در حالت استاندارد، 318 لیتر فضای قابل استفاده دارد و چندان جادار نیست. جمع‌کردن صندلی‌های ردیف دوم، امکان حمل بار با حجم 900 لیتر را ممکن می‌کند.

کپی لینک

پیشرانه و تجهیزات فنی ولوو EX30 برقی

دو مدل تک و دو موتوره برای EX30 در بازار جهانی وجود دارد. این مدل‌ها نه‌تنها به دلیل استفاده از سیستم محرک عقب یا چهار چرخ محرک فرق می‌کنند، از نظر قدرت و شتاب اولیه هم، تفاوت چشم‌گیر دارند.

در نسخه‌ی پایه که احتمالا وارد ایران خواهد شد، قدرت 272 اسب بخار و گشتاور 343 نیوتن‌متر ارایه می‌شود. وزن خالص این نمونه، 1800 کیلوگرم است اما سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت 5/5 ثانیه فراهم می‌کند. ارزان‌ترین EX30 تک موتوره با انتقال نیرو به چرخ‌های عقب است و با یک شارژ، 340 کیلومتر را طی می‌کند. نمونه‌های مجهز به باتری‌های گران‌تر، توان پیمایش 420 و 480 کیلومتر دارند.

مدل دو موتوره چهار چرخ محرک، 428 اسب بخار قدرت و 545 نیوتن‌متر گشتاور دارد. سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت 3/8 ثانیه، EX30 را به کلاس سوپراسپرت نزدیک می‌کند. نهایت سرعت این مدل به 180 کیلومتر برساعت محدود شده است و مشابه نسخه‌ی پایه، با گیربکس تک سرعته ارایه می‌شود.

کراس‌اور کوچک ولوو، فهرست نسبتا بلندی از تجهیزات الکترونیک و امکانات ایمنی فراهم می‌کند. علاوه‌بر سیستم‌های پیشرفته‌ی ترمز و کنترل تعادل، مثل ترمزهای ABS و سامانه TCS و ESP رادار تابلوخوان و تعداد ۶ کیسه هوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو و پرده‌ای) نیز برای EX30 ارایه شده است. ترمز خودکار، کروز کنترل تطبیقی با کاهش و افزایش سرعت، دوربین 360 درجه، سیستم دریافت فرمان صوتی، تهویه مطبوع اتوماتیک با فیلتر آلودگی، فناوری تشخیص خستگی راننده، رابط اپل کارپلی و اندروید اتو، هدایت بین خطوط و سیستم صوتی 9 بلند گو از برند هارمن کاردن، در EX30 وجود دارند.

کپی لینک

قیمت ولوو EX30 در بازار جهانی و پیش‌بینی برای ایران

ارزان‌ترین نمونه‌ از کوچک‌ترین خودروی الکتریکی ولوو، 35 هزار دلار قیمت دارند. این شرایط ضمن توجه به دلار 90 هزار تومانی، حتی با وجود تخفیف‌های مالیاتی مخصوص مدل‌های برقی وارداتی، هزینه خرید EX30 همراه آپشن‌های سفارشی را برای مشتری ایرانی، به محدوده‌ی 4/5 میلیارد تومان می‌رساند.

در بازار ایران، هم‌اکنون برای چند مدل جدید از شاسی‌بلندهای چینی مثل اکستریم VX قیمت 4 میلیارد تومانی دیده می‌شود. شاسی‌بلندهای وارداتی ساخت برندهای غیر چینی، مثل کیا اسپورتیج هیبرید، میتسوبیشی اوتلندر دو دیفرنسیل نیز 5 تا 6 میلیارد تومان هزینه خرید دارند؛ اما بزرگ‌تر و جادارتر از ولوو EX30 برقی هستند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.