بررسی وانت جدید زامیاد زاگرس، مشخصات، قیمت و ویژگی‌ها

دوشنبه 14 آذر 1401 - 08:30
مطالعه 7 دقیقه
Zamyad-Zagros-1
زاگرس وانت جدید زامیاد است که بزودی راهی بازار کشور خواهد شد. این خودرو در اصل یک وانت چینی بنام فودی F22 است.
تبلیغات

زامیاد به‌عنوان بازوی تجاری سایپا، دهه‌ها است که فقط به وانت پیر و فرتوت نیسان جونیور تکیه دارد و به لطف بازار انحصاری و بدون رقیب، یکه‌تازی می‌کند. بااین‌حال، این شرکت قصد دارد سهمی هم از بخش پیکاپ‌های گران‌قیمت‌تر بازار کسب کند و برای این کار، وانتی بنام زاگرس را در نظر گرفته است. پس از اینکه مدت‌ها خبر عرضهٔ این وانت از سوی زامیاد شنیده می‌شد، سرانجام معرفی رسمی آن در نمایشگاه حمل‌ونقل تهران 1401 صورت گرفت و پس از آن نیز در شانزدهمین نمایشگاه خودروی اصفهان به نمایش درآمد. در ادامه به بررسی کامل این پیکاپ جدید بازار خواهیم پرداخت.

کپی لینک

زامیاد زاگرس

زاگرس در اصل یک پیکاپ چینی بنام فودی F22 است که در سال 2015 راهی بازار چین شد. فودی همان شرکتی است که زامیاد سال‌ها است با آن همکاری دارد و از اتاق وانت‌های آن برای ساخت مدل‌های جدیدی بر اساس وانت نیسان مثل شوکا، پادرا و اخیراً کارون استفاده می‌کند. فودی نسخهٔ شاسی‌بلند این خودرو را هم با نام لندفورت تولید می‌کند که زامیاد برنامهٔ عرضهٔ آن مدل را هم با نام تیوان داشت ولی هنوز خبری از این شاسی‌بلند نشده است. در همین حال، شرکت مکث موتور نیز چند وقتی است که پیکاپی بنام کلوت را در کشورمان عرضه می‌کند که برادر دوقلوی زاگرس محسوب می‌شود.

داستان ازاین‌قرار است که شرکت چینی دایون در سال 2020 نسخه ری‌بج شده از فودی F22 را با تغییراتی جزئی و نام V5 به بازار فرستاد و مکث کلوت درواقع همین دایون V5 است؛ بنابراین، زاگرس و کلوت درواقع یک پیکاپ هستند که هم در چین و هم در ایران توسط دو شرکت مختلف و با نام‌های متفاوت به فروش می‌رسند. همچنین نسخهٔ شاسی‌بلند دایون V5 هم با نام Y5 توسط خودروسازی ایلیا در ایران مونتاژ و عرضه می‌شود. تا از روابط پیچیدهٔ این خودروها بیشتر گیج نشده‌اید، سراغ بررسی زاگرس برویم!

کپی لینک

طراحی زامیاد زاگرس

ازآنجایی‌که زاگرس یا همان فودی F22 در سال 2015 معرفی شده و در طول این هفت سال تقریباً هیچ تغییری نداشته، در مقایسه با پیکاپ‌های روز جهان ظاهر چندان مدرنی ندارد اما در بازار کشورمان که سال‌ها است به دیدن وانت نیسان و مزدای چند دهه پیش عادت کرده‌ایم، تازگی خواهد داشت. همچنین زاگرس با گلگیرهای برآمده و دماغه‌ای بلند، در مقایسه با رقبایی مثل کاپرا هم عضلانی‌تر و مدرن‌تر به نظر می‌رسد. در جلوی خودرو، چراغ‌ها به جلوپنجره‌ای مشکی‌رنگ متصل شده‌اند که در میانهٔ آن یک خط کرومی کار شده است و در عقب نیز چراغ‌هایی که تا روی گلگیرها کشیده شده‌اند، کمی از یکنواختی و نمای تکراری همیشگی که در عمدهٔ پیکاپ‌ها می‌بینیم کاسته‌اند. تفاوت‌های ظاهری زاگرس با کلوت نیز جزئی بوده و در طراحی کمی متفاوت چراغ‌های جلو، جلوپنجره و سپر خلاصه می‌شود.

کپی لینک

داخل زامیاد زاگرس

زاگرس در داخل نیز کاملاً سن بالای خود را نشان می‌دهد زیرا طراحی کابین آن کاملاً رنگ و بوی کهنگی گرفته است. در اینجا شاهد حجم زیادی پلاستیک خشک و سیاه هستیم که کیفیت چندان بالایی ندارد و نشان می‌دهد با یک پیکاپ نسبتاً ارزان‌قیمت چینی طرفیم. بااین‌حال، چرم مصنوعی قهوه‌ای‌رنگ روی درها و صندلی‌ها به همراه ‌تریم نقره‌ای روی داشبورد و کنسول میانی و تریم مشکی براق در اطراف دریچه‌های تهویه، کمی از یکنواختی داخل خودرو کاسته است. غربیلک فرمان سه پره و نمایشگر نه‌چندان بزرگی در بالای دریچه‌های تهویه نیز از دیگر ویژگی‌های داخلی قابل‌توجه داشبورد زاگرس به شمار می‌روند درحالی‌که صندلی‌های عقب هم از فضای پای خوبی برای یک پیکاپ برخوردار هستند.

کپی لینک

قوای محرکه زامیاد زاگرس

طبق کاتالوگ‌هایی که توسط زامیاد منتشر شده، قرار است زاگرس با دو پیشرانه بنزینی و دیزلی در کشورمان عرضه شود. پیشرانه بنزینی این خودرو همان نمونه 2.4 لیتری تنفس طبیعی آشنای میتسوبیشی است که تاکنون در بسیاری از پیکاپ‌های چینی بازار کشورمان مثل آمیکو آسنا و کاپرا استفاده شده است. طبق اعلام زامیاد، این موتور 131 اسب بخار قدرت و 200 نیوتن متر گشتاور دارد و نیروی آن از طریق یک گیربکس پنج سرعتهٔ دستی به هر چهارچرخ منتقل می‌شود. پیشرانهٔ دیزلی پیکاپ جدید زامیاد نیز یک نمونهٔ 2 لیتری توربودیزل با 150 اسب بخار قدرت و 350 نیوتن متر گشتاور است که به یک گیربکس شش سرعته دستی متصل می‌شود. این در حالی است که مکث کلوت در کشورمان با یک پیشرانه 2.4 لیتری چهار سیلندر بنزینی توربو عرضه می‌شود و با 215 اسب بخار قدرت، قوی‌ترین پیکاپ چینی بازار به‌حساب می‌آید

کپی لینک

تجهیزات و امکانات زامیاد زاگرس

طبق اعلام زامیاد لیست تجهیزات زاگرس شامل دو ایربگ، کلیدهای کنترلی روی غربیلک فرمان، کامپیوتر سفری، نمایشگر لمسی 9 اینچی، سیستم صوتی با بلوتوث، AUX، هشت بلندگو و USB، دوربین دید عقب، ناوبری، آینه‌های جانبی تاشو برقی با گرم‌کن، سیستم تهویه نیمه اتوماتیک، تنظیم دستی صندلی‌های جلو در چهار جهت، صندلی‌های چرمی، پله رکاب جانبی، پوشش ضد خش اتاق بار و رول بار می‌شود که برای یک پیکاپ در این بازه قیمتی نسبتاً قابل‌قبول به نظر می‌رسد. همچنین احتمالاً نسخه دیزلی این پیکاپ از آپشن‌های بیشتری برخوردار خواهد بود که اصلی‌ترین آن‌ها کروز کنترل و سیستم ورود بدون کلید هستند.

کپی لینک

ابعاد و ظرفیت بار زامیاد زاگرس

فوردی F22 در چین در دو نسخهٔ کوتاه و کشیده عرضه می‌شود که زامیاد اولی را انتخاب کرده است. این نسخه 5,330 میلی‌متر طول، 1,870 میلی‌متر عرض و 1,864 میلی‌متر ارتفاع دارد و فاصله محوری آن برابر با 3,100 میلی‌متر است. طول، عرض و ارتفاع اتاق بار این پیکاپ هم به ترتیب 1,500 میلی‌متر، 1,500 میلی‌متر و 530 میلی‌متر اعلام شده است. نسخه دیزلی زاگرس با وزن خالص 1920 کیلوگرم، حدود 140 کیلوگرم از نسخه بنزینی سنگین‌تر است اما ظرفیت بار هردو 750 کیلوگرم اعلام شده که هرچند از ظرفیت بار یک تنی کلوت کمتر است اما نسبت به کاپرا کاملاً برتری خواهد داشت.

کپی لینک

قیمت و رقبای زامیاد زاگرس

زامیاد هنوز قیمت زاگرس را اعلام نکرده است اما ازآنجایی‌که این پیکاپ درواقع نسخه اقتصادی کلوت به‌حساب می‌آید، باید قیمت ارزان‌تری نسبت به آن داشته باشد. با توجه به قیمت نزدیک به یک میلیارد تومانی نسخه گیربکس دستی کلوت، می‌توان برای نسخه بنزینی زاگرس قیمتی در حدود 800 تا 900 میلیون تومان را پیش‌بینی کرد. اگر زاگرس با این قیمت به بازار عرضه شود، می‌تواند به رقیبی جدی برای کاپرا 2 و آمیکو آسنا دستی تبدیل گردد. زمان دقیق عرضه این پیکاپ هم هنوز مشخص نیست ولی به‌احتمال‌زیاد تا پایان امسال راهی بازار خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.