معرفی چانگان SL03 برقی، محصول وارداتی جدید سایپا

سه‌شنبه 30 آبان 1402 - 12:30
مطالعه 10 دقیقه
Changan-Shenlan-SL03 01
چانگان شنلان SL03، خودروی برقی یا هیبریدی وارداتی سایپا با مشخصات و ویژگی های چشمگیر می تواند بازار سدان ها را در ایران به تحرک وادارد. مشخصات، قیمت، امکانات و زمان عرضه آن را بدانید.
تبلیغات

چانگان شنلان SL03، سدان برقی میان سایزی که برای نخستین‌بار توسط سایپا در نمایشگاه تحول صنعت خودرو رونمایی شد، یکی از گزینه‌های وارداتی جذاب بازار ایران است.

کمپانی دیپال اتومبیل یا شنلان تکنولوژی که در سال 2018 تأسیس و در سال 2023 به مرحله تولید رسید، شاخه‌ای از شرکت چینی چانگان است که روی خودروهای با انرژی‌های نو تمرکز دارد. این دومین زیربرند الکتریکی چانگان بعد از آواتر به شمار می‌رود. آواتر برندی پریمیوم و رده‌بالا محسوب می‌شود؛ اما شنلان یا دیپال، اقتصادی و ارزان‌قیمت محسوب می‌شوند. تاکنون دو محصول از این شرکت بیرون‌آمده که یکی کراس‌اوور کامپکت دیپال شنلان S7 و دیگری سدان کامپکت/میان سایز SL03 است. شنلان SL03 یک سدان لیفت بک برقی یا هیبریدی است که دقیقاً تسلا مدل 3 را هدف قرار داده است و با سه نوع پیشرانه عرضه می‌شود. اولین مدل، یک نسخه تمام الکتریکی، دومین مدل هیبریدی سری و سومین مدل هم یک نسخه هیدروژنی بسیار گران قیمت است.

 

کپی لینک

مشخصات فنی

نسخه تمام الکتریکی مجهز به یک الکتروموتور 218 اسب بخاری و 320 نیوتن متری است که در عقب قرار گرفته و نیروی خود را از باتری‌های شرکت معروف CATL چین دریافت می‌کند و می‌تواند با استفاده از باتری‌های 80 کیلووات ساعتی به برد مسافت 705 کیلومتری (طبق استاندارد WLTC چین) هم دست یابد. مدل پایه از باتری‌های 58 کیلووات ساعتی و برد 515 کیلومتری بهره می‌برد. برای نسخه برد بلند، از یک موتور 1.5 لیتری بنزینی 95 اسبی به عنوان ژنراتور برای افزایش شعاع حرکتی استفاده شده که مجموع نیروی تولیدی را به 258 اسب بخار می‌رساند و البته باتری‌های آن 28.4 کیلووات ساعتی هستند. در نتیجه مسافت قابل پیمایش در این مدل تا 1200 کیلومتر (برق بعلاوه بنزین) افزایش می‌یابد. برد مدل هیبریدی در حالت برقی خالص تنها 200 کیلومتر است.

شتاب صفر تا صد نسخه برقی پایه تنها 5.9 ثانیه و نسخه هیبریدی 7.5 ثانیه اعلام شده است که نشان می‌دهد این خودروها باوجود قدرت نسبتاً پایین‌تر از انتظار و وزن بالا، پرفورمنس مناسبی دارند.

میزان مصرف انرژی نسخه تمام برقی شنلان SL03 در هر صد کیلومتر 12.3 کیلووات ساعت اعلام شده است. برای مقایسه، مصرف انرژی در تسلا مدل 3 در بهترین مدل 13.2 کیلووات ساعت در صد کیلومتر است.

شنلان SL03 به‌صورت مشترک توسط چانگان با هواوی و CATL توسعه‌یافته است. طراحی و حال و هوای خودرو، ما را به یاد تسلا مدل 3 می‌اندازد. طراحی SL03 کاملاً تهاجمی و جذاب است. شباهت‌های زیادی بین این خودرو و تسلا مدل 3 خواهید یافت. عدم حضور جلوپنجره، لوگویی شبیه به لوگوی کوپرا، خطوط تیز و گرافیک منحصر به فرد درون چراغ‌ها، دستگیره‌های پاپ آپ، رینگ‌های بسته آئرودینامیکی، خط کمربندی که تا انتهای ماشین کشیده شده، انحنای ملایم سقف به سمت عقب، فرم خاص چراغ‌های عقب، و مواردی اینچنینی همگی دست به دست هم می‌دهند تا طرحی عاری از ظرافت اما جلب‌توجه کننده و جذاب را شاهد باشیم.

نمای کلی خودرو، یک سدان سنتی سه جعبه‌ای را تداعی می‌کند. با طول 4.82 سانتی متر، کشیده و پایین به نظر می‌رسد. فضای صندوق هم باوجود باز شدن فست بک مانند در صندوق به همراه شیشه عقب، بسیار عمیق‌تر از انتظار است.

ضریب آیرودینامیکی 0.23 برای این خودرو رقمی درخور توجه است و هرچند به رکوردداران این زمینه نزدیک نمی‌شود؛ اما برای یک سدان ارزان‌قیمت الکتریکی، عالی به شمار می‌آید.

طول*عرض*ارتفاع (میلی متر)

4820x1890x1480

فاصله بین دو محور (میلی متر)

2900

وزن خالص (کیلوگرم)

1825

حداکثر قدرت (اسب بخار)

218 نسخه برقی

حداکثر گشتاور (نیوتن متر)

320

محور محرک

موتور عقب RWD

ظرفیت باتری

79.97 کیلووات ساعت

فست شارژ

0.58 ساعت

شارژ عادی

9 ساعت

ابعاد چرخ ها

245/45 R19

حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت)

170

شعاع حرکتی

705 کیلومتر

کپی لینک

داشبورد و کابین

اولین نکته در هنگام ورود به کابین، نمای بسیار مدرن و جسورانه ایست که متمرکز بر یک نمایشگر 14.6 اینچی لمسی مرکزی بنا نهاده شده و با ورود راننده به‌صورت خودکار به سمت او می‌چرخد. علاوه بر این، تقریباً هیچ دکمه یا کلید فیزیکی روی داشبورد پیدا نمی‌شود. این فضای بسیار مینیمالیستی ممکن است موردپسند همه نباشد. مخصوصاً در نسخه‌های با کابین مشکی، می‌تواند سادگی بیش از حد، آزاردهنده باشد. خودروهای برقی معمولاً از شیرین‌کاری‌هایی برای جلب‌توجه استفاده می‌کنند؛ مثلاً این مدل از نمایشگری که زاویه آن تغییر می‌کند سود می‌برد. البته این نمایشگر نمی‌تواند بین حالت عمودی یا افقی مثل برخی دیگر از خودروها بچرخد. استفاده از دستورات صوتی هم باعث می‌شود تا نیاز به کلیدهای فیزیکی به حداقل برسد و تنها کافی است به زبان انگلیسی، خواست خود را اعلام کنید.

همه سیستم‌ها مانند برف‌پاک‌کن یا چراغ‌ها و حتی در جعبه داشبورد را باید از نمایشگر مرکزی کنترل کرد. روکش فرمان از چرم طبیعی و روکش صندلی‌ها از چرم مصنوعی است. پوشش‌های پلاستیکی هم جنس خوبی دارند. برای سیستم صوتی از مارک سونی شامل 14 بلندگو استفاده شده تا کیفیت صدای بالایی را تجربه کنید. یک نمایشگر هداپ با کیفیت رنگی هم از دیگر ویژگی‌های این خودرو به شمار می‌آید.

فضای داخل کابین بسیار جادارتر از چیزیست که ابتدا تصور می‌کنید. فضا برای پای سرنشینان عقب با هر قد و ابعادی بسیار زیاد است هرچند به علت استفاده از سقف پانوراما با طول 1.3 متری، برای افراد بلندقد محدودیت فضای سر حس می‌شود. این به‌واسطه فاصله بین دو محور 290 سانتی‌متری حاصل می‌شود. پنجره‌های جانبی هم فاقد فریم بوده و جلب‌توجه می‌کنند.

کپی لینک

ویژگی‌های خودران

شنلان SL03 از 27 سنسور مختلف و سیستم رانندگی خودران سطح 4 پشتیبانی می‌کند. برای این منظور از تراشه‌های پرقدرت کوالکام اسنپدراگون 8155 بهره گرفته شده است. سیستم خودران مبتنی بر دوربین بوده و از کروز کنترل تطبیقی، ترمز خودکار اضطراریف حرکت بین خطوط و غیره سود می‌برد.

کپی لینک

قیمت و زمان فروش احتمالی

قیمت چانگان شنلان SL03 از 25 هزار دلار برای نمونه تمام الکتریکی شروع و به 30 هزار دلار ختم می‌شود. این قیمت‌ها در مقایسه با تسلا مدل 3 حداقل 10 تا 15 هزار دلار و از رقبای چینی مثل بی وای دی سیل 54 هزار دلار ارزان ترند. قیمت مدل هیبریدی به‌واسطه استفاده از باتری‌های کوچک‌تر تنها 23500 دلار است. در بازار ایران، فقدان سدان های جادار و البته لکتریکی می تاند برگ برنده ای برای این خودرو باشد. ویژگی‌های لوکس کابین و امکانات فراوان و پیشرانه بدون صدا و آلایندگی همگی دست به دست هم می‌دهند تا امکان موفقیت ان را بالاتر ببرند. این موضوع که تسلا به عنوان خودرویی امریکایی، امکان حضور در خیابان‌های ایران را ندارد هم برای رقبای چینی آن، یک موهبت محسوب می‌شود. با توجه به تعرفه پایین‌تر مدل‌های برقی و هیبریدی، احتمالاً این خودرو بتواند در بازار کشور با قیمت 1.5 تا 1.7 میلیارد تومان وارد شود؛ اما سایپا به عنوان عرضه کننده و شورای رقابت به عنوان تعیین کننده قیمت نهایی مصرف کننده، ممکن است قیمت بالاتری برای این خودرو به جهت عدم مزاحمت در فروش سایر محصولات درنظر بگیرند. سایپا هنوز زمان عرضه این خودرو را اعلام نکرده است؛ اما باتوجه به مراودات خوب سایپا و چانگان در سالهای اخیر، احتمال عرضه این خودرو تا سال آینده همراه با خودروهایی چون چانگان یونی-تی و چانگان یونی-کی بسیار بالاست. در زمان عرضه احتمالاً کی ام سی J7 برقی و هونگچی E-QM5 رقبای سدان الکتریکی رقیب این خودرو در بازار ایران باشند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.