لیفان

بررسی لیفان X50: راهنمای خرید دست‌دوم و ارزش خرید در 1404

اگر به فکر خرید لیفان X50 هستید راهنمای خرید مجله پدال را از دست ندهید.
لیفان X50/ نمای جلو

برند لیفان جزو باسابقه‌ترین شرکت‌های چینی حاضر در کشورمان است اما متأسفانه اکثر محصولات آن از جمله لیفان X60 سرنوشت خوبی به ویژه در بازار دست‌دوم‌ها نداشته‌اند و خودروی لیفان X50 نیز از این قاعده مستثنا نیست. این هاچبک/کراس اور چینی از سال ۱۳۹۴ توسط کرمان موتور راهی بازار شد و درحالی‌که بازار تشنه محصولاتی قدبلند بود و X50 نیز استارت نسبتاً خوبی داشت اما در ادامه با وجود برخی مشکلات و ورود رقبای تازه‌نفس عرصه بر آن تنگ شد. X50 هم‌اکنون وضعیت مطلوبی از نظر خرید و فروش در بازار کارکرده‌ها ندارد و با چالش افت قیمت و محدودیت در تأمین قطعات مواجه است. ما در این مقاله به بررسی جامع لیفان X50 می‌پردازیم و نقاط قوت و ضعف آن به همراه نکات ضروری هنگام خرید مدل‌های دست‌دوم را بیان می‌کنیم.

معرفی لیفان X50 و دلایل محبوبیت آن

کرمان موتور در سال ۱۳۹۴ این هاچبک چینی را عرضه کرد، خودرویی که به مدد برخی ترفندها از جمله ارتفاع بیشتر از سطح زمین و روف راک می‌خواست به عنوان یک کراس اور مطرح شود. به دلیل عدم وجود رقبایی از جمله X22، H30 کراس و… این خودرو با استقبال نسبتاً خوبی مواجه شد. X50 یک هاچبک شبه کراس اور و اقتصادی است که گزینه‌ای مناسب برای شهر به حساب می‌آید و از جمله جذابیت‌های آن برای خریداران می‌توان به قیمت پایین در بازار و طراحی جذاب اشاره کرد که باعث می‌شود برخی خانواده‌ها به فکر انتخاب آن باشند. اما تصمیم‌گیری درباره خرید لیفان X50 به این سادگی‌ها نیست.

مشخصات فنی لیفان X50

موتور و عملکرد

خودروی موردبحث از موتور ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با ۱۰۲ اسب بخار قدرت و ۱۳۳ نیوتون متر گشتاور بهره می‌برد. طبیعی است که چنین قدرتی برای یک رانندگی لذت‌بخش اصلاً کفایت نخواهد کرد و بنابراین از همین ابتدا باید انتظارات خود را در حد یک کراس اور کوچک و شهری پایین بیاورید. در واقع لیفان X50 به حدود ۱۱ تا ۱۲ ثانیه زمان نیاز دارد تا از سکون به تندی ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد و حداکثر سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت را ثبت نماید.

گیربکس

این محصول چینی با دو نوع گیربکس ۵ سرعته دستی و CVT در دسترس بوده است.

مصرف سوخت و باک

بسته به نوع گیربکس و تجهیزات، X50 در صد کیلومتر مصرف سوخت حدود ۶.۳ تا ۶.۵ لیتری خواهد داشت هرچند مصرف سوخت آن در شهر بالاتر است و اگر موتور تحت‌فشار قرار گیرد مصرف سوخت بیشتر نیز خواهد شد.

ابعاد و وزن

طول/عرض/ارتفاع لیفان X50 به ترتیب برابر با ۴۱۰۰/۱۷۲۲/۱۵۴۰ میلی‌متر و فاصله بین محوری آن نیز ۲۵۵۰ میلی‌متر است. وزن این خودرو نیز به ۱۱۷۵ کیلوگرم می‌رسد. باید دانست دو نسخه دستی و اتوماتیک X50 از نظر تجهیزات تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند و تنها تفاوت آن‌ها به نوع گیربکس مربوط می‌شود. در جدول زیر مشخصات فنی کامل کراس اور مونتاژی کرمان موتور ذکر شده است.

نام خودرو

لیفان X50

موتور

۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی

قدرت/گشتاور (اسب بخار/نیوتون متر)

۱۰۲/۱۳۳

گیربکس

۵ سرعته دستی/CVT

صفر تا صد کیلومتر در ساعت (ثانیه)

۱۱ تا ۱۲

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

۱۶۰

مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در صد کیلومتر)

۶.۳ تا ۶.۵

طول/عرض/ارتفاع (میلی‌متر)

۴۱۰۰/۱۷۲۲/۱۵۴۰

فاصله بین محوری (میلی‌متر)

۲۵۵۰

وزن (کیلوگرم)

۱۱۵۰ تا ۱۱۷۵

حجم باک (لیتر)

۴۲

امکانات و طراحی لیفان X50

پس از آشنایی با مشخصات فنی این خودرو نوبت به بررسی طراحی داخلی و ظاهری و تجهیزات آن می‌رسد.

طراحی خارجی

یکی از نقاط قوت لیفان X50 را می‌توان نمای ظاهری آن دانست که از برخی خودروهای مطرح دنیا الهام گرفته است. در بخش جلو، کلیت چراغ‌ها ما را به یاد محصولات اوپل می‌اندازد. ورودی هوای بزرگ نیز بر ابهت این بخش افزوده در مجموع نمای جلوی دلپذیری را ارائه کرده است. در بخش جانبی ابعاد نه چندان بزرگ رینگ و لاستیک بر تناسب X50 لطمه زده است اما آنچه بیش از همه جلب‌توجه می‌کند طراحی بخش عقب است که کاملاً شبیه آلفارومئو جولیتا از کار درآمده است. در مجموع باید گفت طراحی X50 علیرغم شباهت‌های انکارناپذیر به خودروهای مشهور دنیا قابل‌قبول است و می‌تواند نظر مشتریان را جلب کند.

طراحی داخلی

با ورود به کابین X50 نیز طرح جالبی را شاهد خواهید بود. آنچه در این بخش جلب‌توجه می‌کند طرح چندضلعی کنسول میانی و همچنین غربیلک فرمان است که هماهنگی جالبی با سایر اجزا دارند. با اینکه کیفیت متریال بکار رفته در کابین چنگی به دل نمی‌زند اما خیلی هم پایین‌تر از رقبای خود نخواهد بود. از نظر فضای کابین هم می‌توان گفت لیفان X50 می‌تواند انتظارات یک خانواده کم‌جمعیت را برآورده سازد.

امکانات رفاهی و ایمنی

با اینکه خودروهای چینی در ارائه آپشن ها و تجهیزات دست بازتری دارند اما لیفان X50 از این نظر اصلاً درخشان عمل نکرده و امکانات آن فقط در موارد پیش پا افتاده‌ای همچون دو کیسه هوا، ترمز ضد قفل، دیلایت، تنظیم برقی ارتفاع نور چراغ‌ها، دکمه‌های کنترل روی فرمان، درگاه USB، روکش چرم صندلی‌ها و سانروف خلاصه می‌شوند.

مزایا و معایب لیفان X50

مزایا

اصلی‌ترین مزایای این خودرو را می‌توان طراحی ظاهری جذاب، مصرف سوخت مناسب، فضای کابین قابل‌قبول و همچنین قیمت اقتصادی در زمان عرضه دانست.

معایب

با اینکه لیفان X50 از طراحی ظاهری و کابین خوبی بهره می‌برد اما با چالش‌های زیادی نیز مواجه است که شامل مواردی همچون افت قیمت شدید، شتاب و کشش ضعیف به دلیل توان کم موتور، کیفیت پایین متریال کابین و همچنین استهلاک بالا به ویژه در بخش جلوبندی و گیربکس CVT خواهد بود. بنابراین اگر به دنبال خرید این خودرو هستید حتماً به موارد یاد شده دقت کنید.

تجربه رانندگی با لیفان X50

هاچبک/کراس اور کرمان موتور به دلیل استفاده از فرمان برقی خود عملکرد نرم و روانی در شهر دارد و مناسب ترددهای روزمره است. البته همان‌طور که گفته شد به دلیل توان کم موتور با مشکلاتی از جمله کشش ضعیف در سربالایی‌ها مواجه خواهید شد. همچنین به خاطر اینکه ارتفاع خودرو از سطح زمین بیشتر شده بنابراین پایداری آن در سرعت‌های بالا نیز کاهش می‌یابد. مالکان این خودرو از ویژگی‌های مثبتی همچون طراحی زیبا و مصرف سوخت مناسب سخن گفته‌اند درحالی‌که به استهلاک بالا و شتاب و کشش ضعیف نیز اشاره داشته‌اند.

راهنمای خرید لیفان X50 دست‌دوم

لیفان X50 بین سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ در بازار حضور داشته و مدل‌های دست‌دوم آن بسته به سال تولید، میزان کارکرد و سلامت بدنه و قوای محرکه قیمتی در حدود ۴۸۰ تا ۵۷۰ میلیون تومان دارند. در این بازه قیمتی می‌توان نمونه‌های صفرکیلومتر و کارکرده خودروهای داخلی همچون کوییک، ۲۰۶، پارس و… را انتخاب کرد، خودروهایی که اکثراً از گیربکس دستی استفاده می‌کنند و همگی شما عزیزان نیز با آن‌ها آشنایی دارید. اگر در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنید و می‌خواهید خودروی خود را برای چندین سال نگه دارید و علاقه‌ای نیز به تجربه خودروهای داخلی ندارید، شاید انتخاب X50 کم کارکرد و تمیز گزینه خوبی باشد. اما همان‌طور که گفتیم بازار دست‌دوم این خودرو ضعیف است و این موضوع می‌تواند در زمان فروش مشکل‌ساز باشد.

 

نکات کلیدی هنگام خرید

در صورتی که تصمیم نهایی برای خرید لیفان X50 را گرفتید قبل از هر کاری به دنبال کارشناسی رنگ بدنه باشید تا هرگونه رنگ‌شدگی، تصادف و زنگ‌زدگی پانل‌های بدنه آشکار گردد. همچنین وضعیت شاسی‌های خودرو را نیز چک کنید. پس از آن نوبت به کارشناسی بخش فنی می‌رسد تا در این مرحله مواردی همچون نشتی روغن و صداهای غیرعادی تشخیص داده شوند. ضروری است عملکرد گیربکس CVT لیفان X50 از نظر تقه و لرزش نیز بررسی شود. در بخش جلوبندی هم حتماً به صداهای اضافی و فرسودگی اجزای آن از جمله طبق‌ها و میل موج گیرها دقت کنید. نهایتاً نوبت به استعلام مدارک و اطمینان از اصالت آن‌ها می‌رسد تا نهایتاً پس از تائید همه مراحل ذکر شده خودرو را خریداری کنید.

هزینه‌های نگهداری

با توجه به پایان تولید لیفان X50 در سال ۱۳۹۷ طبیعی است که چالش‌هایی از نظر تأمین قطعات آن وجود داشته باشد. قیمت قطعات X50 نیز نسبتاً بالاست و برای مثال بهای پلوس کامل آن به حدود ۹ میلیون تومان می‌رسد و قیمت دیسک و صفحه آن نیز حدود ۵ میلیون تومان اعلام شده است. اجرت تعمیر گیربکس CVT این خودرو نیز بسته به خرابی قطعات و محل تعمیرگاه می‌تواند بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان باشد.

مقایسه لیفان X50 با رقبا

دو نمونه از رقبای اصلی لیفان X50 در بازار کشورمان را می‌توان رنو ساندرو و دانگ فنگ H30 کراس دانست که در ادامه مزایا و معایب این خودروها را ذکر می‌کنیم.

رنو ساندرو

رنو ساندرو جزو هاچبک های خوش‌نام بازار کشورمان است که اگرچه از نظر طراحی ظاهری و داخلی و میزان امکانات چنگی به دل نمی‌زند اما همانند برادر خود ال نود به خاطر کیفیت ساخت بالا و فضای کابین جادار جزو گزینه‌های مطرح در این بخش بازار است. موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری ساندرو ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۰ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند و با اینکه از نظر قدرت تقریباً در حد لیفان X50 است اما سواری سرزنده‌تر و چابک‌تری دارد. اگر برای شما طراحی ظاهری و داخلی اولویت دارد لیفان X50 گزینه اول خواهد بود اما اگر دوام و کیفیت و بازار دست‌دوم مهم است بی‌شک ساندرو انتخاب بهتری به نظر خواهد رسید.

نام خودرو

مزایا

معایب

لیفان X50

طراحی ظاهری و کابین بهتر، امکانات بیشتر

افت قیمت زیاد، بازار کم رونق، محدودیت در خدمات پس از فروش، موتور کم‌توان

رنو ساندرو

کیفیت بهتر، دوام فنی بالا، بازار دست‌دوم بهتر، فضای کابین جادار

طراحی ظاهری و کابین نه چندان دل‌چسب، امکانات کمتر

دانگ فنگ H30 کراس

یکی دیگر از چینی‌هایی که دیگر به‌صورت صفرکیلومتر در بازار حضور ندارد H30 کراس مونتاژ ایران خودروست که در ابتدای امر با استقبال بسیار خوبی در بازار مواجه شد. نقطه قوت این خودرو استفاده از موتور TU5 است که باعث می‌شود مشکلی از بابت تأمین قطعات وجود نداشته باشد. همچنین از نظر شتاب و کشش نیز محصول دانگ فنگ بهتر عمل می‌کند و بازار بهتری نیز دارد. شاید از نظر طراحی ظاهری و کابین لیفان X50 برتری را از آن خود کند اما در باقی بخش‌ها H30 کراس گزینه بهتری خواهد بود.

نام خودرو

مزایا

معایب

لیفان X50

طراحی ظاهری و کابین بهتر

موتور ضعیف‌تر، خدمات پس از فروش محدودتر، بازار کم رونق تر

دانگ فنگ H30 کراس

موتور کم استهلاک تر، قطعات یدکی در دسترس، بازار دست‌دوم بهتر، گیربکس بهتر

طراحی ظاهری نه چندان جالب، کیفیت نه چندان خوب متریال کابین

تجربه مالکان لیفان X50

لیفان X50 یک هاچبک قدبلند و یا بهتر بگوییم کراس اوری کاذب است که گزینه‌ای مناسب برای افرادی خواهد بود که اکثر اوقات در شهر تردد می‌کنند و سبک رانندگی آرامی دارند. طراحی ظاهری و کابین مناسب و فضای داخلی خوب باعث شده است این خودرو توسط مالکان ستایش شود اما چالش‌هایی همچون کمبود قطعات، هزینه تعمیرات نسبتاً بالاتر و همچنین بازار دست‌دوم راکد وجود دارد که باعث می‌شود بسیاری از افراد عطای این خودرو را به لقایش ببخشند. توصیه می‌شود اگر در خرید این خودرو جدی هستید حتماً به سراغ مدل‌های کم کارکرد و تمیز بروید و قبل از خرید نیز کارشناسی فنی و بدنه را انجام داده و به‌صورت دوره‌ای گیربکس و جلوبندی را بررسی و سرویس کنید.

سؤالات متداول درباره لیفان X50

  • لیفان X50 برای استفاده شهری مناسب است؟

با اینکه موتور ۱.۵ لیتری این خودرو تنها ۱۰۲ اسب بخار قدرت دارد اما در ترددهای شهری مشکلی خواهد نداشت.

  • گیربکس CVT لیفان X50 قابل‌اعتماد است؟

با اینکه برخی مالکان نسبت به استهلاک بالای این گیربکس انتقاداتی داشته‌اند اما تعویض به موقع روغن گیربکس، سرویس دوره‌ای قطعات و توجه به نگهداری گیربکس و عدم فشار آوردن به آن باعث افزایش طول عمر CVT خواهد شد.

  • هزینه نگهداری لیفان X50 چقدر است؟

با توجه به خاتمه تولید این خودرو در سال ۱۳۹۷ و چالش‌های تأمین قطعات، طبیعی است که هزینه نگهداری این خودرو بیشتر از مدل‌های داخلی باشد.

  • لیفان X50 ارزش خرید دست‌دوم را دارد؟

اگر علاقه‌ای به خودروهای داخلی ندارید، در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنید و یک خودرو را برای چندین سال نگه می‌دارید، لیفان X50 با طراحی ظاهری و کابین خوب خود می‌تواند یک گزینه تأمل‌برانگیز باشد.

نتیجه‌گیری

لیفان X50 همانند اکثر محصولات این برند چینی با مشکل بازار دست‌دوم در کشورمان مواجه است اما برگ برنده آن می‌تواند ظاهر و کابینی جذاب باشد. نمونه‌های دست‌دوم این خودرو هم‌اکنون قیمت نسبتاً پایینی دارند اما هنگام خرید آن حتماً باید به وضعیت فنی و گیربکس خودرو دقت نمایید. اگر شما نیز تجربه مالکیت و رانندگی X50 را داشته‌اید، نظرات خود را با ما و دیگر کاربران پدال به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۴ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲ دیدگاه‌ها

  1. شهروند ایرانی

    ۴ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (938 ديدگاه)

    دوستانی که لیفان x50 و x60 دنده ای داشتن اطلاعاتشون به اشتراک بزارن به نظر بعضی خودرو چینی تو نسخه دنده ای گزینه هایی بدی نیستن مثلا اریو لیفان x50 و x60 و ام وی ام ۳۱۵ به علت قیمت به نسبت پایین تر از رقبای داخلی و فضای کابین و طراحی بروز تر از ایرانی ها از لحاظ استحکام کابین هم بهتر هستن فقط تنها ضعف به قطعات برمیگرده که چون عمر بیشتری دارن در نسخه سالم فکر میکنم بد نیست بجای ۲۰۶ تیپ ۲ خرید کرد یا تیبا و پراید

    موافقم 3
    مخالفم 1
  2. گاس فرینگ

    ۴ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (709 ديدگاه)

    آلفارومئو جولیتای مناطق محروم

    موافقم 5
    مخالفم 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا