کدام کشورها بزرگ‌ترین ناوگان نیروی هوایی جهان را دارند؟

یک‌شنبه 12 اسفند 1403 - 06:31
مطالعه 5 دقیقه
41
یکی از معیارهای برتری نظامی کشورها را می‌توان وضعیت ناوگان نیروی هوایی آن‌ها دانست. در این مقاله 5 کشور برتر جهان از نظر حجم ناوگان نیروی هوایی را...
تبلیغات

یکی از معیارهای برتری نظامی کشورها را می‌توان وضعیت ناوگان نیروی هوایی آن‌ها دانست. در این مقاله 5 کشور برتر جهان از نظر حجم ناوگان نیروی هوایی را خدمت شما عزیزان معرفی می‌کنیم.

نیروهای نظامی هر کشوری باعث افتخار ملت آن کشور هستند. نیروی هوایی بزرگ و قدرتمند نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کند و به همین خاطر است که کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری زیادی روی نیروهای خود انجام می‌دهند. با این تفاسیر کدام کشورها بزرگ‌ترین ناوگان نیروی هوایی جهان را دارند؟ در مقاله پیش رو به پاسخ این سؤال می‌پردازیم هرچند باید به این نکته اشاره کنیم که تعداد هواپیماهای بالا لزوماً به معنی برتری آن کشور در نبردها نخواهد بود و فاکتورهای زیادی در این زمینه دخیل هستند. آنچه واقعاً اهمیت دارد برنامه‌ریزی و استفاده هوشمندانه از منابع به منظور برتری هوایی است. هواپیماها فقط ماشین‌هایی هستند که تا زمان اتخاذ استراتژی بهینه کارایی چندانی نخواهد داشت.

همچنین بخوانید:

کپی لینک

5 کشور با بزرگ‌ترین ناوگان نیروی هوایی جهان

کپی لینک

کره جنوبی

کره جنوبی نه تنها به خاطر صنعت سرگرمی خود بلکه به خاطر حضور گسترده در صنایع نظامی شناخته می‌شود. این کشور آسیایی خدمت سربازی 2 ساله را برای مردان اجباری کرده و به همین خاطر اهمیت زیادی به نیروهای نظامی خود می‌دهد. به همین خاطر جای تعجبی ندارد که نیروی هوایی کره جنوبی با ناوگانی متشکل از 1576 هواپیما در رده پنجم کشورهایی با بزرگ‌ترین ناوگان نیروی هوایی دنیا قرار گیرد. دولت کره جدیدترین نسل جنگنده F-35A را به عنوان عضو جدید ناوگان نیروی هوایی خود در سال 2014 انتخاب کرد و پس از تحویل اولین نمونه‌ها در سال 2019 هم‌اکنون بیش از 20 فروند F-35 در اختیار کره جنوبی هستند. در سال 2024 نیز قرارداد 6.2 میلیارد دلاری بین کره و آمریکا منعقد شد تا روی ارتقای جنگنده‌های F-15K فعلی سرمایه‌گذاری شود.

کپی لینک

هند

هند به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه مطرح است و هم‌اکنون 2296 هواپیمای فعال را در نیروی هوایی خود به خدمت گرفته است. نیروی هوایی هند دارای طیف وسیعی از پرنده‌های نظامی از جمله جنگنده‌ها، پهپادها و جت‌هاست و همگی آن‌ها باعث تقویت بازدارندگی این کشور شده‌اند. نیروی هوایی هند مالک چند صد فروند میگ 21، میراژ 2000، سوخو 30 و داسو رافال است و البته جنگنده F-21 که نسخه‌ای از F-16 لاکهید مارتین به شمار می‌رود در کلکسیون جنگنده‌های هند کاملاً به چشم می‌آید. F-21 با در نظر گرفتن نیازهای نیروی هوایی هند طراحی و ساخته شده است.

کپی لینک

چین

چین نه تنها از نظر اقتصادی یک غول به تمام معناست بلکه در لیست کشورهایی با بزرگ‌ترین ناوگان نیروی هوایی دنیا جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. نیروی هوایی این کشور 3304 فروند هواپیمای نظامی را در اختیار دارد که شامل 1207 جنگنده است و به این ترتیب چین سهم 6 درصدی از کل جنگنده‌های دنیا را دارد. به این ترتیب چین را می‌توان بزرگ‌ترین ابرقدرت هوایی قاره آسیا دانست. توانایی‌های هوایی چین به سرعت در حال ارتقاست مخصوصاً اینکه جنگنده پنهان‌کار J-35A با توانایی‌های نبرد برجسته نیز در نمایشگاه هوایی 2024 چین رونمایی شده است. چین نیز همانند روسیه در ناوگان خود از سوخو 35 استفاده می‌کند و از دیگر هواپیماهای نظامی آن می‌توان به چنگدو J-36 اشاره کرد.

کپی لینک

روسیه

نیروی هوایی روسیه در زمینه تعداد هواپیماهای نظامی پس از آمریکا جایگاه دوم را در اختیار دارد. نیروی هوایی روسیه از 4255 هواپیما برخوردار است و هر ساله نیز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. روسیه همچنین مالک یکی از زیباترین جنگنده‌های دنیا یعنی میگ 29 است که در دهه 70 میلادی و در پاسخ به جنگنده‌های F-15 و F-16 آمریکا تولید شده است. البته باید دانست با گذشت زمان اکثر 1600 فروند میگ 29 تولیدی بازنشسته شده‌اند. روسیه همچنین سوخو 57 را تولید کرده که جنگنده نسل پنجم است. به ناوگان جنگنده‌های روسیه باید سوخو 35 را نیز افزود که توانایی‌های قابل‌توجهی دارد.

کپی لینک

آمریکا

جای تعجبی ندارد که نیروی هوایی آمریکا بزرگ‌ترین ناوگان هواپیماهای نظامی دنیا را در اختیار داشته باشد. داده‌های مختلف نشان می‌دهد این کشور از 13209 فروند هواپیما استفاده می‌کند هرچند در سال 2019 تعداد هواپیماهای نظامی آمریکا بیش از 14 هزار فروند بوده است. آمریکا بودجه نظامی بسیار زیادی دارد چراکه دولت این کشور تأکید زیادی روی حفظ وجهه جهانی خود دارد. نیروی هوایی این کشور برای سال 2025 درخواست بودجه 217.5 میلیارد دلاری داشته که 2.4 میلیارد دلار بیشتر از بودجه سال 2024 است. این مبلغ هنگفت صرف خرید و بهینه‌سازی جنگنده‌های مدرنی همچون F-35 می‌شود. با اینکه آمریکا جنگنده‌ها و هواپیماهای پیشرفته‌ای دارد اما همچنان از برخی هواپیماهای ملخی سنتی نیز استفاده می‌کند. به این لیست باید پیشرفته‌ترین جنگنده‌های دنیا یعنی F-35 و F-22 را نیز افزود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.