ون هایما 7X: مشخصات، مزایا، معایب و ارزش خرید
پیشینهٔ حضور هایما در بازار کشورمان به سال 1394 بازمیگردد یعنی زمانی که ایرانخودرو مونتاژ شاسیبلند S7 را آغاز کرد. این برند چینی برخلاف بسیاری از هموطنانش، حتی در دوران تحریمهای سخت صنعت خودروسازی ایران هم در کشورمان ماند و در سال 1396 نیز ایرانخودرو مونتاژ کراساوور کوچکتر S5 آن را آغاز کرد. ایرانخودرو در گام بعدی همکاری خود با هایما، در اردیبهشت 1401 در نمایشگاه خودروی تهران دو محصول جدید هایما را برای مونتاژ رونمایی کرد که یکی از آنها خودروی متفاوتی از چیزی بود که تا آن زمان از خودروسازان چینی در کشورمان دیده بودیم. این خودرو هایما 7X است که در کلاس مینیون قرار میگیرد یعنی سگمنتی که در کشورمان چندان شناختهشده نیست. بااینحال، ایرانخودرو قصد داشت شانس خود را در این بخش تقریباً بدون رقیب بازار امتحان کند و تحویل اولین نمونههای هایما 7X را در آذر 1402 آغاز کرد.
مشخصات فنی هایما 7X
هایما 7X اولین بار در اواخر سال 2019 در نمایشگاه خودروی گوانگژو بهعنوان جایگزین مینیون F7 رونمایی شد. به گفتهٔ هایما، این خودرو توسط شرکت ایتالیایی پینینفارینا و با الهام از قایقهای تفریحی لوکس طراحی شده است. این مینیون از همان پیشرانهٔ 1.6 لیتری چهار سیلندر توربو GDI استفاده میکند در هایما 8S استفاده میشود و خروجی قابلتوجهی برابر با 192 اسب بخار قدرت و 293 نیوتن متر گشتاور دارد. این پیشرانه که نیروی خود را به یک گیربکس هشت سرعته اتوماتیک تحویل میدهد، هماهنگی خوبی با گیربکس دارد و شتاب خوبی را فراهم میکند که برای مینیونی با وزن 1670 کیلوگرم قابلتوجه است. بااینحال، مشکل اصلی این پیشرانه حساسیت به بنزین است و با توجه به بنزین بیکیفیت ایران، حتماً به مکمل سوخت نیاز خواهد داشت. هایما 7X در هر صد کیلومتر بهصورت ترکیبی 8.3 لیتر بنزین مصرف میکند و از باک سوخت 55 لیتری بهره میبرد.
طراحی داخلی و راحتی هایما 7X
هایما 7X با توجه به سگمنت و قیمتش، از کابین لوکس و راحتی بهره میبرد. تودوزی چرمی قهوهای که روی داشبورد و درها هم کار شده، نقش پررنگی در ایجاد این فضای لوکس داشته است. نمایشگرهای 12.3 اینچی پیوسته برای صفحه آمپر و سیستم اطلاعاتی-سرگرمی و طراحی زیبای کنسول مرکزی با شیفتری که به خودروهای بامو شباهت دارد هم از دیگر ویژگیهای داخل و داشبورد این مینیون هستند. بااینوجود، ویژگی منحصربهفرد 7X که آن را از کراساوورهای همقیمت و همرده متمایز میکند، برخورداری از سه ردیف صندلی است. این ویژگی، هایما 7X را به خودروی مناسبی برای خانوادههای پرجمعیت و مسافرت تبدیل میکند. علاوه بر این، صندلیهای خودرو راحت هستند و در طولانیمدت باعث خستگی نمیشوند. در همین حال، با خواباندن صندلیهای ردیف سوم میتوان فضای صندوق بار را افزاش داد. این مینیون چینی همچنین از امکانات قابلتوجهی مثل گرمکن و تهویه صندلیهای جلو و دریچههای تهویه برای صندلیهای ردیف دوم و سوم بهره میبرد که تجربه راحتی را برای سرنشینان فراهم میکند. لیست کامل امکانات رفاهی هایما 7X شامل موارد زیر میشود:
- فرمان برقی چرمی قابل تنظیم
- سیستم تهویه اتوماتیک
- نمایشگر لمسی 12.3 اینچی
- 4 پورت USB در سه ردیف صندلیها
- بلوتوث
- 6 بلندگو
- امکان نمایش تصویر سرنشینان عقب روی نمایشگر
- دیلایت
- آینههای جانبی تاشو برقی
- رینگ 19 اینچی آلومینیومی
- صندلیهای چرمی
- تنظیم برقی 6 جهته صندلی راننده
- تنظیم برقی 4 جهته صندلی سرنشین جلو
- گرمکن و تهویه صندلیهای جلو
- سانروف پانورامیک
- در صندوق برقی با سنسور پایی
- شارژر بیسیم
- کامپیوتر سفری
- سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای
- سنسور نور و باران
ایمنی و سیستمهای کمکی راننده هایما 7X
هایما 7X از سیستمهای ایمنی فعال و غیرفعال فراوانی هم بهره میبرد که شامل موارد زیر میشود:
- ایربگهای جلو، جانبی و پردهای (6 عدد)
- ترمز جلو و عقب دیسکی
- سیستم کنترل پایداری
- ترمز پارک برقی با اتوهلد
- ترمز کمکی
- سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
- سیستم کمکی حرکت در سراشیبی
- کنترل کشش
- ترمز اضطراری هوشمند
- دوربین 360 درجه
- سنسور پارک جلو و عقب
- هشدار برخورد جلو
- دستیار تغییر لاین
- سیستم پایش باد تایرها
- سیستم پایش نقاط کور
- هشدار خروج از خط
- کروز کنترل تطبیقی
مزایا و معایب هایما 7X
همانطور که در بالا اشاره شد، پیشرانهٔ قدرتمند و هماهنگ با گیربکس که شتاب خوبی را فراهم میکند همراه با امکانات ایمنی و رفاهی فراوان از نقاط قوت اصلی مینیون 7X هستند. علاوه بر این، کابین جادار و لوکس همراه با سواری و صندلیهای راحت هم از دیگر مزایای این خودرو هستند درحالیکه برخورداری از سه ردیف صندلی هم مزیت بزرگی در قیاس با رقبای این بازهٔ قیمتی محسوب میشود. یکی دیگر از نقاط قوت این مینیون چینی مونتاژی هم بهرهمندی از شبکهٔ خدمات ایرانخودرو است. از سوی دیگر، حساسیت پیشرانهٔ توربو GDI به بنزین و نیاز به مکمل سوخت یکی از معایب هایما 7X محسوب میشود. علاوه بر این، سگمنت نهچندان محبوب و ناشناخته هم یکی دیگر از مشکلات این خودرو است که باعث میشود از لحاظ بازار فروش در برابر کراساوورهای همقیمت ضعف داشته باشد.
مزایا
- شتاب خوب
- هماهنگی پیشرانه و گیربکس
- امکانات فراوان
- بهرهمندی از شبکهٔ خدمات ایرانخودرو
- کابین جادار هفتنفره
- سواری راحت
معایب
- حساسیت پیشرانه به بنزین
- بازار دستدوم ضعیف
- سگمنت ناشناخته و نامحبوب
- هزینهٔ بالای قطعات یدکی
قیمت هایما 7X
در زمان نگارش این مطلب، قیمت کارخانهای هایما 7X یک میلیارد و 547 میلیون تومان است. در بازار اما قیمت این مینیون به حدود یک میلیارد و 900 میلیون تومان رسیده است که هرچند اختلافی 350 میلیون تومانی را نسبت به قیمت کارخانه نشان میدهد اما اختلاف قیمت بازار و کارخانهٔ این خودرو نسبت به کراساوورهای هایما کمتر است که این موضوع نشان از محبوبیت کمتر مینیون هایما در بازار کشورمان در قیاس با کراساوورها دارد.
رقبای هایما 7X
اگر بخواهیم بر اساس سگمنت قضاوت کنیم، تنها رقیب 7X در بازار حال حاضر کشورمان، سوبا M4 مونتاژ فردا موتور است. این مینیون ساخت دانگفنگ هماکنون در بازار حدود دو میلیارد تومان قیمت دارد که بسیار به هایما نزدیک است. سوبا M4 از یک پیشرانهٔ 1.5 لیتری چهار سیلندر توربو با 195 اسب بخار قدرت و 285 نیوتن متر گشتاور استفاده میکند و بنابراین از لحاظ قدرت هم کاملاً به مینیون مونتاژی ایرانخودرو نزدیک است ولی M4 از امکانات و آپشنهای بیشتری برخوردار است. البته مدتها است که فردا موتور اقدام به عرضهٔ این خودرو نکرده است.
اگر صرفاً قیمت را در نظر بگیریم، مینیون مونتاژی ایرانخودرو رقبای زیادی را از کراساوورهای پرفروش و محبوب بازار در مقابل خود میبینید. یکی از این کراساوورها، از همین برند هایما و مونتاژ ایرانخودرو یعنی S7 است که بهتازگی در نسخه جدید پرو با پیشرانه 1.5 لیتری توربو GDI عرضه شده که 175 اسب بخار قدرت دارد. قیمت این خودرو در بازار حدود 1.9 میلیارد تومان است که کاملاً در مقابل 7X قرار میگیرد. از بین کراساوورهای بازار، از کیامسی X5 هم میتوان بهعنوان یکی دیگر از رقبای هایما 7X نام برد. اگر به دنبال کراساووری باشید که مثل هایما 7X به سه ردیف صندلی مجهز باشد هم میتوانید با همین حدود قیمت سراغ فیدلیتی بروید.
شرایط فروش هایما 7X
ایرانخودرو مدتها است که اقدام به عرضهٔ هایما 7X نکرده و آخرین فروش این خودرو به بهمن 1402 بازمیگردد که با موعد تحویل 90 روزه برای متقاضیان سامانهٔ یکپارچه عرضه شد.
ارزش خرید هایما 7X
هایما 7X با توجه به پیشرانهٔ قدرتمند، کابین جادار با سه ردیف صندلی و امکانات متعدد ایمنی و رفاهی، میتواند ارزش خرید داشته باشد ولی خودروهای مینیون در ایران محبوبیتی ندارند که این باعث افت قیمت دستدوم زیادی خواهد شد. همچنین هنگام فروش این خودرو هم ممکن است با مشکل مواجه شوید و نتوانید خیلی زود برای هایما 7X خریدار پیدا کنید.
برای مشاهده قیمت روز هایما 7X در کارخانه و بازار این صفحه از پدال را دنبال کنید.
جدول مشخصات فنی هایما 7X
پیشرانه | 1.6 لیتری 4 سیلندر توربو GDI |
قدرت | 192 اسب بخار |
گشتاور | 293 نیوتن متر |
گیربکس | 6 سرعته اتوماتیک |
محور محرک | جلو |
حداکثر سرعت | 165 کیلومتر بر ساعت |
مصرف سوخت | 8.3 لیتر ترکیبی |
ظرفیت باک | 55 لیتر |
طول | 4,815 میلیمتر |
عرض | 1,874 میلیمتر |
ارتفاع | 1,720 میلیمتر |
فاصلهٔ محوری | 2,860 میلیمتر |
وزن | 1670 کیلوگرم |