تست و بررسی تخصصی هیوندای توسان ۲۰۱۵

جمعه 28 مرداد 1401 - 10:30
مطالعه 13 دقیقه
2015 hyundai tucson (5)
تست و بررسی توسان ۲۰۱۵ وارداتی به ایران، مشخصات فنی و امکانات، بررسی مزایا و معایب و ارزش خرید به علاوه تجربه رانندگی
تبلیغات

آنچه در مقاله تست و بررسی هیوندای توسان ۲۰۱۵ می‌خوانید:

کپی لینک

مقدمه

هیوندای توسان که با نام ix35 هم شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین کراس‌اوورهای بازار ایران محسوب می‌شود در سال ۲۰۰۴ به بازار جهانی عرضه شد و تولید آن همچنان ادامه دارد. توسان در سه نسل وارد بازار کشور ما شده است که مطمئناً محبوب‌ترین آن نسل دوم است. شباهت طراحی ظاهری توسان به برادر بزرگ‌تر خود سانتافه (به‌خصوص در نسل سوم) یکی از دلایل محبوبیت این خودرو است. طراحی زیبا، امکانات مناسب رفاهی و ایمنی و دو دیفرانسیل بودن از دیگر دلایل موفقیت این خودرو در بازار ایران بوده است. جالب است بدانید که نسل اول توسان پلتفرمی مشترک با آوانته XD دارد.

نسل دوم (نسخه مورد تست ما) در سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ تولید شد. سوزوکی گرند ویتارا و کیا اسپورتیج را می‌توان از رقبای اصلی نسل دوم توسان در سال‌های عرضه به بازار ایران برشمرد. در این سری از مقالات تست و بررسی مجله پدال به سراغ تست و بررسی هیوندای توسان ۲۰۱۵ رفته‌ایم تا ببینیم خرید آن در بازه قیمتی ۱.۴ تا ۱.۶ میلیارد تومان منطقی است یا خیر؟

همچنین بخوانید: تست و بررسی هیوندای النترا ۲۰۱۸

همچنین بخوانید: تست و بررسی سوناتا هیبرید ۲۰۱۸

کپی لینک

طراحی ظاهری توسان

شاید طراحی این نسل توسان مانند طراحی نسل ۳ هماهنگ و زیبا جلوه نکند، اما به‌نوبه خود زیبا و چشم‌نواز برشمرده می‌شود. جلوپنجره توسان در نسخه‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۵ دستخوش تغییری کوچک شده به‌طوری‌که جلوپنجره شش‌ضلعی یک‌تکه جای جلوپنجره دوتکه قبلی گرفته. این فیس‌لیفت باعث شده تا نمای جلو توسان بیشترین هماهنگی را نسبت به سایر قسمت‌های خودرو داشته باشد. گرافیک داخلی جذاب چراغ‌های جلو و جلوپنجره زیبا از نکات مثبت طراحی جلوی توسان است؛ اما سپر ساده و قاب مه شکن‌های نه‌چندان زیبا مانع گرفتن امتیاز کامل طراحی جلو می‌شود.

نمای جانبی توسان در سادگی تمام طراحی شده. البته وجود روف رک و فلاپ‌های پایین درها و خط شانه کمی از سادگی نمای جانبی کم کرده است. البته ستون C پهن و زمخت کمی از هماهنگی اجزای نمای جانبی کاسته است.

گرافیک داخلی چراغ‌های عقب چندان جذاب و زیبا نیست و حتی از بسیاری از خودروهایی که در رده‌های قیمتی پایین‌تر قرار دارند ضعیف‌تر به نظر می‌رسد؛ اما طراحی زیبای درب صندوق و مه شکن‌ها باعث شده تا این موضوع کمتر به چشم بیاید. در کل باید گفت که توسان طراحی نسبتاً زیبا و به‌روزی دارد و از خودرویی مانند سوزوکی گرند ویتارا به‌مراتب بهتر است. البته چون طراحی امری سلیقه است ما نمی‌توانیم در مورد طراحی این خودرو نسبت به طراحی اسپورتیج نظری بدهیم.

کپی لینک

کابین توسان

طراحی کابین توسان چندان زیبا و جذاب نیست و در بیشتر قسمت‌ها ناهماهنگی‌های زیادی دیده می‌شود؛ اما استفاده از متریال نسبتاً باکیفیت تا حدودی این ضعف طراحی را کمرنگ می‌کند. توسان با تریم‌های داخلی مختلفی به بازار عرضه‌شده که محبوب‌ترین آن‌ها چرم رنگ موکا است. توسان مورد تست ما بعد از حدود ۸۰ هزار کیلومتر کارکرد هیچ‌گونه افت کیفیت را در کابین نشان نمی‌دهد که این موضوع منطقی است و کمتر از این هم انتظار نمی‌رود.

فضای کابین توسان آن‌چنان بزرگ و جادار نیست که این موضوع تا حدودی به طول ۴.۳ این خودرو به برمی‌گردد. البته مطمئناً فضای کابین به‌خصوص ارتفاع سقف از خودرویی مانند سمند و امثال آن بسیار بسیار بهتر و مناسب‌تر است. فضای قرار دادن اشیا در کابین توسان بسیار مناسب و کاربردی برای سفرهای طولانی است. فضای صندوق عقب نیز برای سفرهای یک خانواده چهار نفره بسیار مناسب و کاربردی است.

بیشتر بخوانید: بررسی هیوندای توسان 2024 وارداتی

کپی لینک

امکانات رفاهی و ایمنی توسان

امکانات رفاهی یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت توسان در بازار ایران بوده. سقف پانورامیک بازشو، گرم‌کن صندلی‌های جلو و عقب (سفارشی)، سردکن صندلی‌های جلو (سفارشی)، سیستم شروع حرکت در سربالایی و پایینی، حالت رانندگی اقتصادی و کولر دو آل از مهم‌ترین امکانات رفاهی توسان محسوب می‌شود.

البته کولر اتوماتیک الکتریکی، سنسور جلو و عقب، فرمان برقی، سیستم ورود بدون کلید، برف‌پاک‌کن و چراغ‌های اتوماتیک، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، فرمان برقی با قابلیت تنظیم در چهار جهت به‌صورت دستی، کامپیوتر سفری، سنسور فشار باد تایر، تنظیم صندلی راننده در ۸ جهت به‌صورت برقی، آینه‌های جانبی تاشو با تنظیم برقی، آینه وسط الکتروکرومیک، مانیتور ۷ اینچی، سیستم صوتی ۳۶۰ میلی‌آمپری با ۷ بلندگو و کروز کنترل از باقی آپشن‌های توسان محسوب می‌شوند.

کپی لینک

مشخصات فنی توسان

اما در بحث قوای محرکه توسان چندان عجیب و غیرمعمول عمل نکرده. البته دو دیفرانسیل بودن این خودرو تا حدودی آن را از رقبایش (بعضاً چینی) جدا می کندو در ادامه مشخصات فنی کامل نسل دوم توسان را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

 

هیوندای توسان ۲۰۱۵

حجم موتور

۲.۴ لیتر

تعداد سیلندر

۴ سیلندر

قدرت

۱۷۶ اسب بخار

گشتاور

۲۲۸ نیوتون متر

شتاب صفر تا صد

۱۰.۵ ثانیه

حداکثر سرعت

۱۸۰ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت ترکیبی

۹.۶ لیتر

وزن

۱۵۹۸ کیلوگرم

حجم باک

۵۸ لیتر

گیربکس

۶ سرعته خودکار تیپ ترونیک

محور محرک

دو دیفرانسیل

 

کپی لینک

تجربه رانندگی

موتور توسان نسبتاً نرم و بدون لرزش اما با صدای محسوسی روشن می‌شود. در شروع حرکت خودرو بسیار پرقدرت و سرحال ظاهر می‌شود اما زمانی که در جاده پدال گاز را تخته می‌کنید متوجه می‌شوید که کار چندانی از موتور ۲.۴ لیتری توسان برنمی‌آید. البته اشتباه نکنید شتاب و کشش این خودرو از اکثر خودروهای داخلی بهتر است اما چندان راضی‌کننده نیست. گیربکس و موتور هماهنگی بسیار خوبی دارند و معکوس‌ها و تعویض دنده‌ها به‌موقع انجام می‌شود.

عایق‌بندی کابین مناسب است اما به نظر می‌رسد صدای لاستیک‌ها کمی بیشتر از حد معمول در کابین نفوذ می‌کند. دسترسی به ادوات کابین نسبتاً مناسب صورت می‌پذیرد اما بزرگ‌ترین مشکل آن جایگذاری نه‌چندان مناسب مانیتور مرکزی خودروست. به‌طوری‌که در اکثر مواقع به‌ویژه زمانی که کاور سقف پانوراما کنار می‌رود، انعکاس آفتاب در مانیتور باعث می‌شود تا کار با مانیتور بسیار سخت و طاقت‌فرسا باشد.

صندلی‌های توسان چندان راحت نیست اما دربرگیرندگی نسبتاً خوبی دارد. سیستم تعلیق در قسمت جلو عملکردی مناسب و در حد انتظار دارد؛ اما در قسمت عقب تعلیق بسیار خشک و سفت عمل می‌کند. البته این موضوع در کراس‌اوورها امری منطقی است اما توسان از باقی کراس‌اوورهای هم قیمت سواری خشک‌تری دارد.

یکی از ویژگی‌های مثبت نسل دوم توسان ترمزهای قدرتمند آن است به‌طوری‌که ترمزهای دیسکی این خودرو در هر شرایطی به‌راحتی از پس جثه ۱.۵ تنی آن برمی‌آیند. کولر توسان مانند کولر خودرویی مانند النترا و یا اسپورتیج نیست اما به‌نوبه خود از پرتاب باد و خنک‌کنندگی بسیار خوبی بهره می‌برد.

هندلینگ و پایداری توسان به لطف دو دیفرانسیل بودن و سیستم‌های کمکی راننده متعدد قابل قبول است اما همچنان تکان‌های عرضی یک کراس‌اوور را دارد. مصرف سوخت نسبتاً بالای توسان موردی است که به مذاق بسیاری از خریداران خوش نمی‌آید به‌طوری‌که در واقعیت زمانی که در بزرگراه به خودرو فشار آورده شود مصرف سوخت به‌راحتی به عدد ۱۷ لیتر می‌رسد! که این عدد در خودرویی مانند کمری ۲.۴ لیتری نهایتاً به ۱۲ الی ۱۳ می‌رسد. البته اوضاع مصرف سوخت توسان در معابر شهری هم چندان مناسب نیست و عدد ۱۰ لیتر بهترین رقمی است که در رانندگی‌های شهری به دست می‌آید.

در کل باید گفت که اگر سواری نسبتاً خشک و مصرف سوخت بالا را در نظر نگیرید، توسان خودرویی مناسب برای استفاده‌های شهرری و جاده شماست.

البته باید گفت که دید به اطراف در توسان علیرغم ارتفاع نسبتاً بلند، چندان مناسب نیست. این موضوع تا حدود به آیینه‌های جانبی نه‌چندان بزرگ و ستون C ضخیم برمی‌گردد. البته فقدان سنسور نقطه کور در توسان این مشکل را بزرگ‌تر جلوه می‌دهد.

کپی لینک

جمع‌بندی

تا همین چند سال پیش توسان ۲۰۱۵ بیش از ۱۵۰ میلیون تومان قیمت نداشت اما حال که قیمت این خودرو به ۱.۵ میلیارد تومان رسیده، بسیاری از افراد در خرید آت به شک افتاده‌اند.

توسان برخلاف سانتافه خودرویی کم استهلاک است که در صورت نگهداری مناسب تا چندین سال می‌تواند به مالکش خدمت کند. البته باید ذکر کرد که موتور توسان به روغن بی‌کیفیت بسیار حساس است. در بسیاری از موارد دیده شده استفاده از روغن نه‌چندان مناسب و به‌موقع انجام ندادن سرویس‌های دوره‌ای باعث یاتاقان زدن موتور شده است.

در پایان از سرکار خانم سیمین فرقانی جهت صرف وقت با تیم تست مجله پدال تشکر می‌کنیم.

ویژگی‌های مثبت هیوندای توسان ۲۰۱۵

معایب هیوندای توسان ۲۰۱۵

امکانات رفاهی و ایمنی مناسب

سیستم تعلیق خشک (به‌خصوص در قسمت عقب)

تریم‌های خوب

شتاب نه‌چندان راضی‌کننده

بازار خرید و فروش مناسب

مصرف سوخت بالا

 

طراحی ظاهری

۸

طراحی کابین

۷

کیفیت متریال استفاده شده در کابین

۹

هماهنگی موتور و گیربکس

۱۰

شتاب و کشش

۸

هندلینگ

۸

ترمزها

۱۰

امکانات رفاهی و ایمنی

۹

سیستم تعلیق

۷

ارزش در مقابل قیمت

۸

جمع امتیازات

۸۴

 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.