دوئل جگوار XF و مازراتی گیبلی

جمعه 7 مهر 1396 - 08:30
مطالعه 7 دقیقه
Maserati-Ghibli-VS-Jaguar-Xf
سرانجام پس از چند روز وقفه، دور پنجم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی پدال را آغاز کردیم و امروز با اولین قسمت آن در خدمت شما عزیزان هستیم که...

سرانجام پس از چند روز وقفه، دور پنجم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی پدال را آغاز کردیم و امروز با اولین قسمت آن در خدمت شما عزیزان هستیم که به گروه سدان‌های متوسط لوکس اختصاص دارد. در دوئل چهارم این گروه، لکسس GS و ولوو S90 در برابر یکدیگر قرار گرفتند که مجموعاً طی این رقابت 2309 رأی به ثبت رسیده است. از این آراء، ولوو توانست تعداد 1277 رأی را به خود اختصاص داده و بنابراین با کسب 55 درصد از کل آراء و اختلافی نه‌چندان زیاد پیروز دوئل گردد. از سوی دیگر لکسس تعداد 1032 رأی را دریافت کرده و از دور رقابت‌ها کنار می‌رود. حال امروز در پنجمین دوئل گروه سدان‌های متوسط لوکس، مازراتی گیبلی و جگوار XF پای به میدان رقابت می‌گذارند.

مرسدس بنز E کلاس

اینفینیتی Q70

آئودی A6

جنسیس G80

مرسدس بنز E کلاس

آئودی A6

کادیلاک CTS

لینکلن MKZ

جگوار XJ

مازراتی گیبلی

کادیلاک CTS

؟

ب‌ام‌و سری 5

آکورا TLX

لکسس GS

ولوو S90

؟

ولوو S90

لکسس ES

کادیلاک XTS

تسلا مدل S

فیسکر کارما

؟

؟

مازراتی گیبلی

مازراتی برای اولین بار در سال 1967 از نام گیبلی برای یک گرند تورر استفاده کرد. این خودرو که با کد AM115 شناخته می‌شد، در دو نسخهٔ کوپه و اسپایدر تا سال 1973 به تولید رسید. سپس برای چندین سال خبری از نام گیبلی نبود تا اینکه در نمایشگاه خودروی تورین سال 1992 مازراتی گرند تورر جدیدی را با نام گیبلی رونمایی نمود. این خودرو با کد AM336 شناخته می‌شد اما برخلاف نسل قبلی صرفاً به‌صورت کوپه تولید شد. تولید این نسل از گیبلی نیز تا سال 1998 ادامه پیدا کرد اما بعدازاین دوباره این نام برای چندین سال از سبد محصولات مازراتی کنار رفت. سرانجام در نمایشگاه شانگهای 2013 سازندهٔ ایتالیایی از نسل سوم گیبلی پرده‌برداری کرده و بدین ترتیب دوباره این نام را احیا نمود؛ اما نسل سوم گیبلی برخلاف اسلافش به یک سدان متوسط لوکس تبدیل شده بود. این نسل از گیبلی با کد M157 شناخته می‌شود و پلت‌فرم مشترکی با برادر بزرگ‌ترش یعنی کواتروپورته دارد. گیبلی هم‌اکنون با دو پیشرانهٔ مختلف به بازار عرضه می‌گردد که یکی از آن‌ها یک واحد 3 لیتری V6 توئین توربوی بنزینی است. این پیشرانه در دو نسخهٔ معمولی و S ارائه می‌گردد که دومی قدرت بیشتری معادل 410 اسب بخار قدرت و 550 نیوتن متر گشتاور دارد درحالی‌که هردو مدل از یک گیربکس هشت سرعتهٔ اتوماتیک ZF و سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل عقب استفاده می‌کنند؛ اما گیبلی در نسخه‌ای بنام S Q4 هم تولید می‌شود که در اصل نسخهٔ چهارچرخ محرک گیبلی S محسوب می‌شود. همچنین این S Q4 بالاترین تیپ گیبلی بشمار می‌رود و در دوئل ما هم همین مدل شرکت کرده است؛ اما همان‌طور که اشاره شد، در لیست موتورهای این سدان لوکس ایتالیایی یک پیشرانهٔ دیگر هم قرار دارد که از نوع 3 لیتری V6 توربودیزل است؛ بنابراین نسل سوم گیبلی نخستین محصول تولیدی مازراتی محسوب می‌شود که پیشرانهٔ دیزلی هم برای آن ارائه شده است.

جگوار XF

جگوار از سال 1999 با معرفی مدل S تایپ به‌طور رسمی و جدی حضور خود در کلاس سدان‌های متوسط لوکس را اعلام کرد. تولید S تایپ تا سال 2007 ادامه داشت و سپس در نمایشگاه فرانکفورت همین سال مدل جدید XF به‌عنوان جایگزین آن رونمایی گردید. البته پیش‌ازاین در نمایشگاه دیترویت 2007 جگوار با رونمایی از کانسپتی بنام C-XF پیش‌نمایشی از XF را ارائه کرده بود. XF هم نخستین محصول جگوار بود که از زبان طراحی کاملاً جدید این برند بریتانیایی استفاده می‌کرد. زبانی که با چراغ‌های جلوی باریک بجای نمونه‌های گرد چهارتایی قبلی و همین‌طور جلوپنجره‌ای جدید به‌کلی با طراحی‌های قبلی جگوار متفاوت بود و مسیری تازه را در بخش طراحی این شرکت بنیان نهاد. این زبان طراحی جدید بعداً در نسل جدید مدل بزرگ‌تر XJ و همین‌طور سدان جدید XE و کراس‌اوور F-Pace هم مورداستفاده قرار گرفت. سپس نسل اول XF برای سال 2011 مورد فیس‌لیفت قرار گرفت و در نمایشگاه نیویورک همین سال رونمایی شد. بزرگ‌ترین تغییر این فیس‌لیفت، باریک‌تر شدن چراغ‌های جلو و حذف قسمت دایره شکل درون آن‌ها بود. بااین‌حال سرانجام در سپتامبر سال 2015 نسل دوم XF رونمایی شد که البته در طراحی همچنان از نسخهٔ فیس‌لیفت شدهٔ نسل قبلی پیروی کرده و در اصل طراحی تکاملی دارد. این ماشین روی پلت‌فرم iQ جگوار ساخته شده و به‌تازگی نسخهٔ استیشن آن‌هم با نام اسپرت‌بریک معرفی شده است. XF فعلاً با چهار پیشرانهٔ مختلف به بازارهای جهانی عرضه می‌گردد که دو نمونهٔ آن‌ها بنزینی و دو نمونه دیزلی هستند. در این رقابت اما جهت همخوانی با رقیب ایتالیایی قوی‌ترین نسخهٔ کنونی XF یعنی مدل S را انتخاب کرده‌ایم که از یک پیشرانهٔ 3 لیتری V6 سوپرشارژ استفاده می‌کند. این موتور 380 اسب بخار قدرت و 450 نیوتن متر گشتاور دارد که در نسخهٔ استاندارد آن‌را به چرخ‌های عقب انتقال می‌دهد اما امکان سفارش سامانهٔ چهارچرخ محرک هم برای آن وجود دارد.

مشخصات فنی

مازراتی گیبلی S Q4

جگوار XF S AWD

پیشرانه

3 لیتری V6

3 لیتری V6

تنفس

توئین توربو

سوپرشارژ

قدرت

410 اسب بخار

380 اسب بخار

گشتاور

550 نیوتن متر

460 نیوتن متر

گیربکس

8 سرعته اتوماتیک

8 سرعته اتوماتیک

محور محرک

چهارچرخ

چهارچرخ

شتاب صفرتاصد

4.7 ثانیه

5.1 ثانیه

مسافت 400 متر

13.4 ثانیه

13.5 ثانیه

حداکثر سرعت

280 کیلومتر/ساعت

280 کیلومتر/ساعت

مصرف سوخت

11.7 لیتر (ترکیبی)

9.8 لیتر (ترکیبی)

وزن

1870 کیلوگرم

1760 کیلوگرم

طول

4.97 متر

4.95 متر

فاصلهٔ محوری

2.99 متر

2.96 متر

حجم صندوق بار

500 لیتر

538 لیتر

قیمت پایه

78,150 دلار

66,695 دلار

 

این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.

[polldaddy poll=9841116]

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.