هویتزر K9 تاندر؛ توپخانه متحرک خودکششی ساخت سامسونگ!
سامسونگ نامی شناخته شده در دنیای الکترونیکی است. این شرکت کرهای در واقع جزو بزرگترین تولیدکنندگان محصولات خانگی و الکترونیکی به شمار میرود و همه شما عزیزان با این شرکت به دلیل تولید گوشیهای هوشمند همچون گلکسی S24 آشنا هستید؛ اما شاید حتی سرسختترین طرفداران سامسونگ نیز از این موضوع آگاه نباشند که گستره کاری کمپانی موردبحث بسیار فراتر از تولید محصولات الکترونیکی بوده و در واقع، سامسونگ در برههای از زمان روابط نزدیکی با ارتش کره جنوبی داشته است. این شرکت حتی به توسعه یک تانک خودکششی که حتی امروز نیز بکار میرود کمک کرده است.
در همین زمینه بخوانید:
- آبرامز ایکس؛ جدیدترین تانک نبرد زمینی ارتش آمریکا
- تانک چلنجر 3 بریتانیا؛ جنگافزاری جدید با تکنولوژیهای مدرن
ما درباره هویتزر K9 تاندر صحبت میکنیم که البته خود سامسونگ آن را بهطور کامل توسعه نداده بلکه تولید این توپخانه متحرک نتیجه همکاری دولت کره جنوبی و چندین شرکت بزرگ این کشور بوده است؛ اما با این وجود، K9 تاندر بیش از دو دهه است که در حال انجاموظیفه بوده و هماکنون توسعه نسخههای جدید آن در دستور کار قرار دارد. همچنین باید دانست برخی نسخههای K9 تولیدی توسط سامسونگ چندین سال است که در ارتش خدمت میکنند. در ادامه با برخی ویژگیهای جالب این توپخانه خودکششی متحرک آشنا میشویم. شاید این پرسش برای شما هم پیش آید که چگونه یک غول الکترونیک جهانی همچون سامسونگ وارد دنیای نظامی شده است. پاسخ کوتاه به سؤال یاد شده این است که هویتزر K9 تاندر فرایند تولید مشابه محصولات الکترونیکی سامسونگ نداشته بلکه این تانک از طریق بخش امنیتی سامسونگ که در سال 1977 با نام سامسونگ Precision تأسیس شد و بعدها به سامسونگ تِک وین تغییر نام داد توسعه یافت. البته به نظر میرسد سامسونگ در حال حاضر حضور برجستهای در بخش دفاعی دولت کره جنوبی ندارد و گروهی به نام هانوا سامسونگ تِک وین را در سال 2015 خریداری کرده است. این شرکت تولید K9 تاندر را همچنان ادامه میدهد.
اما مدتها قبل از تولید و فروش توپخانه خودکششی K9 تاندر هویتزر، سامسونگ تِک وین یکی از بازیگران کلیدی در توسعه این محصول بود و این حقیقت که تانک موردبحث همچنان تولید میشود نشان دهنده کیفیت طراحی آن است. اگر به تصاویر K9 دقت کنید متوجه طراحی جمعوجور و توپ بزرگ آن در جلو خواهید شد. این توپ 155 میلیمتری باعث میشود K9 در میدان نبرد توانایی برجستهای داشته باشد. همانطور که انتظار میرود، توپخانه خودکششی موردبحث از سیستمهای نسبتاً پیشرفتهای سود میبرد و لودینگ خودکار دارد. توپهای شلیک شده از K9 تاندر میتوانند به اهدافی در فاصله حدود 40 کیلومتری اصابت کنند. علاوه بر توپ 155 میلیمتری، این تانک از مسلسل 12.7 میلیمتری سنگین که در سمت راست سقف نصب شده سود میبرد.
یک تانک علاوه بر اینکه باید قدرت آتش بالایی داشته باشد میبایست در برابر دشمنان نیز دوام بیاورد. به همین خاطر است که تانک سامسونگ از فریم فولادی 19 میلیمتری به منظور حفاظت از 5 خدمه و تجهیزات خود سود میبرد؛ اما شاید مهمتر از توانایی حفاظت از خدمه، توانایی درگیری سریع باشد که K9 را به محصولی برجسته بدل میسازد. این تانک خودکششی توانایی دستیابی به حداکثر سرعت 67 کیلومتر در ساعت دارد که دلیل اصلی آن را میتوان بهکارگیری پیشرانه دیزلی ساخت آلمان با حداکثر قدرت 1000 اسب بخار دانست. گیربکس ATDX1100-5A3 نیز ساخت شرکت آلیسون است. تمامی این ویژگیها باعث شدهاند هویتزر K9 تاندر مانور پذیری بالایی داشته باشد.
فرایند توسعه تانک محبوب سامسونگ از سال 1989 شروع شد و اولین پروتوتایپ ها در سال 1996 آزمایش شدند. همچنین در سال 1998 بود که صنایع هوافضای سامسونگ بهصورت رسمی قرارداد دولتی ساخت این تانک را به دست آورد و اولین نمونه آن را یک سال بعد تحویل داد. همانطور که از یک تانک خودکششی محبوب همچون K9 تاندر انتظار میرود، این محصول قیمت بالایی دارد و البته قیمت نهایی بسته به مشخصات و درخواستهای خریداران خواهد داشت اما کشور رومانی در سال 2024 درخواست خرید 54 عراده از هویتزر K9 تاندر سامسونگ با قیمت 920 میلیون دلار را ارائه کرد که با یک تقسیم ساده میتوان به قیمت حدود 17 میلیون دلاری هر عراده از آن پی برد.