موتور بنلی 250: بررسی مشخصات فنی، مزایا و معایب و قیمت
موتور بنلی 250 جزو موتورسیکلتهای کلاس نیکد بازار است که طرفداران زیادی دارد و در این نوشتار میخواهیم به بررسی کامل آن پرداخته و راهنمای خرید جامعی را در اختیار شما قرار دهیم.
صنعت موتورسیکلتسازی ایتالیا نیز به اندازه صنعت خودروسازی آن قدمت و اعتبار دارد و برندهای مطرح و خاطرهانگیزی همچون دوکاتی و وسپا برای اکثر عزیزان شناخته شده هستند. یکی دیگر از شرکتهای مطرح ایتالیایی که از بیش از یک قرن پیش به تولید موتورسیکلت مشغول است بنلی نام دارد که اگرچه در سالهای اخیر زیر پرچم چینیها به فعالیت خود ادامه میدهد اما همچنان میتوانیم روح ایتالیایی را در محصولات بنلی مشاهده کنیم. بنلی چندین سال است که در کشورمان حضور دارد و قبلا نیز به بررسی بنلی 150 پرداخته ایم و حالا می خواهیم به معرفی و بررسی یکی دیگر از محصولات شاخص آن در کشورمان یعنی بنلی 250 بپردازیم.
موتورسیکلت بنلی 250 در دو نسخه تک و دو سیلندر عرضه شده که ما در این مقاله روی مدل دو سیلندر آن تمرکز خواهیم داشت. این موتورسیکلت جزو محصولات نیکد کلاس 250 سیسی است و به دلیل طراحی و عملکرد خود میتواند گزینه اول افراد زیادی باشد. موتورسیکلتهای نیکد به دلیل سبک طراحی خود هیجان زیادی را به بیننده منتقل میکنند و به همین دلیل در کشورمان نیز محبوبیت زیادی دارند. بنلی 250 با اینکه چندین رقیب را در پیش روی خود میبیند اما در این چند سال توانسته جایگاه خود را تثبیت کند.
بیشتر بخوانید:
مشخصات فنی بنلی 250
همانطور که گفته شد بنلی 250 در دو نسخه تک و دو سیلندر عرضه شده و نسخه دو سیلندر به دلیل قدرت بالاتر طرفداران بیشتری دارد. موتور 2 سیلندر این محصول از 8 سوپاپ سود برده و 31 اسب بخار قدرت در دور 11 هزار و 21 نیوتون متر گشتاور را در دور 9 هزار تولید میکند. این نیرو از طریق گیربکس 6 سرعته دستی به چرخ عقب منتقل میشود. با اینکه قدرت و گشتاور بنلی 250 روی کاغذ مطلوب به نظر میرسد اما در عمل و به خاطر وزن نسبتاً بالای 183 کیلوگرمی شاهد شتاب گیری نه چندان جذاب آن هستیم و حتی در صورت تردد با دو سرنشین بزرگسال شاهد چالشهایی در مسیرهای سربالایی خواهید بود.
از نظر سیستم تعلیق، موتور بنلی 250 دارای جفت کمکفنر تلسکوپی در جلو و کمکفنر هیدرولیکی در عقب است هرچند باید به این نکته اشاره کرد که به دلیل طراحی خاص سیستم تعلیق عقب، سواری موتورسیکلت به ویژه از نظر نرمی تحت تأثیر قرار میگیرد. با اینکه ترمزهای جلو و عقب موتورسیکلت یاد شده از نوع دیسکی هستند اما نبود ABS را میتوان یک ضعف بزرگ برای این موتورسیکلت نسبتاً سنگینوزن دانست. در جدول زیر مشخصات فنی بنلی 250 درج شده است.
نام موتورسیکلت | بنلی 250 |
مشخصات موتور | 2 سیلندر 8 سوپاپ |
قدرت | 31 اسب بخار در دور 11 هزار |
گشتاور | 21 نیوتون متر در دور 9 هزار |
گیربکس | 6 سرعته |
سیستم تعلیق | کمکفنر تلسکوپی در جلو/کمکفنر هیدرولیکی مورب در عقب |
سیستم ترمز | ترمز دیسکی جلو و عقب، فاقد ترمز ضد قفل |
طول/عرض/ارتفاع (متر) | 2.13/0.8/1.12 |
وزن (کیلوگرم) | 183 |
حجم باک (لیتر) | 16 |
رینگ | 17 اینچی آلومینیومی |
طراحی ظاهری بنلی 250
اگر با دنیای موتورسیکلت آشنا باشید حتماً زبان طراحی محصولات بنلی را میشناسید. با اینکه این شرکت هماکنون تحت تملک چینیها قرار دارد اما طراحی محصولاتش همچنان در ایتالیا انجام میشود. سبک نیکد موتور بنلی 250 باعث شده اجزای اصلی همچون موتور و شاسی در معرض دید قرار داشته باشند و ظاهری عضلانی و هیجانانگیز را ارائه نمایند. زمانی که به جلوی این موتورسیکلت بنگرید شاهد چراغی جذاب شامل چراغ اصلی LED، نوربالا و دیلایت در یک قاب خواهید بود که طراحی خاص و متمایز ایجاد کردهاند. در نمای جانبی نیز برآمدگی باک و طرح خاص صندلی و زین خودنمایی میکند. اجزای قرمز رنگ روی شاسی و رینگها نیز بر هیجان کار افزودهاند. نهایتاً هم باید به نمای عقب متشکل از چراغترمز کوچک و چراغهای راهنما اشاره کرد.
برای استارت زدن موتور بنلی 250 از کلید و دکمه ساده استفاده میشود. نمایشگر دیجیتالی با اینکه ابعاد کوچکی دارد اما اطلاعات ضروری را به خوبی در معرض دید موتورسوار قرار میدهد. در مجموع طراحی ظاهری بنلی 250 را میتوان رضایتبخش و نسبتاً هیجانانگیز دانست.
تجربه سواری
وقتی برای اولین بار با این موتورسیکلت روبرو شده و سوار آن شوید شاید حس کنید با محصولی بزرگتر و قویتر مواجه شدهاید اما پس از روشن کردن موتور و شروع به حرکت انتظارات خود را کاملاً بر باد رفته خواهید دید. موتور 250 سیسی بنلی برای به حرکت درآوردن جثه نسبتاً سنگینوزن موتورسیکلت به تقلا میافتد و این موضوع خود را به ویژه در سربالاییها و با دو سرنشین نشان میدهد. البته در شتاب گیریهای ثانویه اوضاع کمی بهتر میشود و سواری موتورسیکلت نیز در مجموع قابلقبول است.
مزایا و معایب
از جمله مهمترین مزایای موتورسیکلت بنلی 250 میتوان به بازار خرید و فروش خوب، سواری نرم و مناسب، کیفیت ساخت مطلوب و طراحی زیبا و هیجانانگیز اشاره کرد اما در مقابل مشکلاتی همچون وزن بالا، فقدان سیستم ترمز ضد قفل، قیمت بالای تأمین قطعات، استهلاک بیشتر نسبت به رقبای ژاپنی و هزینه نگهداری بالا وجود دارند که با توجه به این موارد باید در تصمیم خود دقت بیشتری داشته باشید.
قیمت و رقبای بنلی 250
در حال حاضر یافتن نمونه صفرکیلومتر موتور بنلی 250 در بازار کمی دشوار است اما با جستوجو میتوان مدل 1402 صفرکیلومتر آن را با قیمت حدود 350 میلیون تومان خریداری کرد. نسخههای کارکرده و دستدوم نیز بسته به سلامت فنی و بدنه و کارکرد با قیمت حدود 250 تا 280 میلیون تومان خرید و فروش میشوند؛ اما در این کلاس رقبای صاحب نامی وجود دارند که شاید شاخصترین آنها موتورسیکلتهای ژاپنی از جمله کاوازاکی Z250 و یاماها MT25 باشند که نسخههای کارکرده آنها در بازار حدود 400 تا 600 میلیون تومان قیمت دارند و این امر نشان دهنده اختلاف قیمت قابلتوجه بنلی 250 و رقبای ژاپنی است که انتخاب را تا حدود زیادی مشخص میکند. البته رقبای ارزانتر همچون زونتس R250 نیز وجود دارند که تقریباً با بنلی در یک رده قرار میگیرند. واضح است که اگر از نظر بودجه محدودیتی نداشته باشید رقبای ژاپنی برتری کاملی بر بنلی و زونتس خواهند داشت اما اختلاف قیمت قابلتوجه آنها با بنلی 250 باعث میشود بسیاری از خریداران همین موتورسیکلت ایتالیایی چینی را ترجیح دهند.
نتیجهگیری
در کلاس موتورسیکلتهای نیکد 250 سیسی موتور بنلی 250 یکی از مشهورترین و محبوبترین گزینههاست که نسخه دو سیلندر آن تواناییهای خوبی دارد هرچند وزن بالا تا حدودی در شتاب گیریهای اولیه مشکلساز شده است. طراحی زیبا، سواری خوب و کیفیت ساخت قابلقبول از جمله نقاط قوت این موتورسیکلت هستند هرچند مشکلاتی همچون وزن بالا و نبود سیستم ترمز ضد قفل و البته هزینههای نگهداری بالا نیز وجود دارند که باید آنها را در نظر بگیرید. درصورتیکه شما نیز تجربه مالکیت و سواری بنلی 250 را داشتهاید حتماً آن را با ما و کاربران پدال به اشتراک بگذارید.