اسکوترهای برقی اولا، پیمایش 160 کیلومتر تنها با 5 دقیقه شارژ

جمعه 5 فروردین 1401 - 05:00
مطالعه 5 دقیقه
download-1024
شرکت «اولا» (Ola) در حالت ساخت بزرگ‌ترین کارخانه با نام «مرکز آینده» برای ساخت موتورسیکلت است و قصد دارد تا با تمام توان وارد بازار اسکوترهای برقی...
تبلیغات

شرکت «اولا» (Ola) در حالت ساخت بزرگ‌ترین کارخانه با نام «مرکز آینده» برای ساخت موتورسیکلت است و قصد دارد تا با تمام توان وارد بازار اسکوترهای برقی هند شود. این شرکت هم‌اکنون سرمایه‌گذاری چند میلیون دلاری خود را روی یک شرکت باتری‌سازی برای تولید باتری‌هایی با قابلیت شارژ فوق سریع نیز آغاز کرده است.

حتی اگر بگوییم شاید اولا روی به یکی از مهم‌ترین وسایل نقلیه جهان تبدیل شود، اغراق نکرده‌ایم. اسکوترهای این شرکت با فناوری‌های آینده‌نگرانه پر شده‌اند و می‌توان آن‌ها را در بزرگراه‌ها هم سوار شد. قیمت آن نیز از 1345 دلار شروع می‌شود.

شاید دلیل این‌گونه قیمت‌گذاری، ساختن بزرگ‌ترین کارخانه موتورسیکلت جهان توسط اولا باشد. کارخانه «مرکز آینده» هم‌اکنون درحال ساخت است و مساحتی برابر 500 هکتار زمین را به خود اختصاص داده است. این مجموعه در کنار بهره‌وری از تولیدات بدون انتشار کربن، گنجایش تولید 100 میلیون موتورسیکلت در سال را دارد؛ البته زمانی که گنجایش اصلی خود برسد که این فرایند چند سالی زمان خواهد برد. این حجم از تولید برابر 15 درصد تمام تولید موتورسیکلت جهان است. با توجه به این حجم از سرمایه‌گذاری، می‌توان انتظار زیادی را از اولا داشت.

این شرکت اخیرا به اقدامی پرداخته است تا از طریق ان بتواند، موتورسیکلت‌هایش را به باتری‌های با شارژ فوق سریع مجهز کند؛ بنابراین در شرکت باتری‌سازی «استوردات» سرمایه‌گذاری چندمیلیون دلاری کرده است. این اقدام اولا، استوردات را به همکاری استراتژیک آن بدل می‌کند و به آن دو اجازه می‌دهد تا با همکاری یکدیگر، فناوری شارژ فوق سریع استوردات برای بازار آینده وسایل‌نقلیه هند آماده کنند.

استوردات مدعی است که فناوری نانونقطه‌های بهبودیافته در آنود سیلیکونی و سلول‌های XFC یون‌های لیتیوم تا سال 2024 وارد فاز تولید انبوه می‌گردند. درنتیجه استفاده اولا از این باتری‌ها، موتورسیکلت‌هایش قادر به پیمایش مسافتی برابر 160 کیلومتر تنها با 5 دقیقه شارژ خواهد بود که در دنیای امروزی رقمی شگفت‌آور محسوب می‌شود. این مهم، به لطف تراکم و چگالی بیشتر انرژی (300 وات‌ساعت بر کیلوگرم) در باتری‌های استوردات انجام می‌شود.

نسل بعدی باتری‌های این شرکت نیز که قرار است تا سال 2028 و به‌عنوان باتری‌های حالت صلب وارد بازار گردند، از چگالی بیشتری (450 وات‌ساعت بر کیلوگرم) نسبت‌به باتری‌های آنود سیلیکونی یادشده دارند؛ بنابراین سبک‌تر و سریع‌تر از نسل سال 2024 خواهند بود. سازنده مدعی است که این باتری‌ها به اسکوترهای برقی اجازه می‌دهد تا با 3 دقیقه شارژ، مسافت 160 کیلومتر را بپیماند! استوردات برنامه دارد تا تا 10 سال آینده، حتما به سطحی برسد که بتواند وارد فاز «پسا لیتیوم» گشته و باتری‌ها را با 2 دقیقه شارژ، تا 160 کیلومتر سرپا نگه دارد.

موسس اولا و مدیرعامل آن، «بهاویش آگاروال»، می‌گوید:

آینده صنعت وسایل‌نقلیه برقی در باتری‌های سبک‌تر، چگال‌تر و نیرومندتر است که می‌توانند در زمان کمتری شارژ شده و برای مسافت بیشتری یاری‌دهنده راننده باشند.ما درحال افزایش سرمایه‌گذاری خود برروی هسته‌های سلول و فناوری باتری هستیم تا گنجایش تولید داخلی خود را بیش‌ازپیش افزایش دهیم. در نهایت خواهیم توانست از استعدادهای بین‌المللی هم استفاده کرده و با شرکت‌های پیش‌رو در این زمینه همراه و همکار شویم. همکاری ما با استوردات به‌عنوان یک پیش‌رو در زمینه ساخت فناوری باتری‌هایی با قابلیت شارژ فوق سریع، اهمیت استراتژیک بسیاری برایمان دارد.

تمام این موارد عالی به‌نظر می‌رسد اما داستان بخش ریسک‌پذیری هم دارد؛ آن هم این است که آیا استوردات موفق خواهد شد تا در زمان مقررشده باتری‌های یادشده را تحویل اولا بدهد یا خبر؟! استوردات نخستین‌بار در سال 2014 وارد صنعت شد و وعده داد تا برای گوشی‌های هوشمند باتری‌هایی توسعه دهد که تنها درعرض 30 دقیقه به‌طور کامل شارژ خواهند شد؛ این شرکت وعده داد این باتری‌ها را تا دو سال آینده یعنی 2016 تحویل خواد داد اما شکست خورد. در سال 2017 نیز گفت تا سال 2020 نیز باتری‌هایی با قابلیت شارژ خودرو در 5 دقیقه خواهد ساخت که آن هم تاکنون روی تحقق به خود ندیده است.

استوردات با ارسال نمونه باتری‌های خود به شرکت‌های گوناگون درحال بررسی آن‌ها است. از مسئولان این شرکت این‌گونه توضیح داده است که:

ما درحال انتشار نمونه‌های اولیه آزمایشگاهی نیستیم. ما درحقیقت نمونه‌های مهندسی که متعلق به خط تولید هستند را برای دیگران ارسال می‌کنیم. همین امر نشان می‌دهد که محصول از لحاظ تبلیغاتی اماده عرضه است.

فناوری نانونقطه موجود در این باتری‌های جدید به‌جای سیلیکون‌های ممعملی نسبتا ارزان‌تر، برپایه گران‌قیمت ژرمانیوم توسعه یافته است؛ می‌توان نتیجه گرفت که باتری‌ها هنوز آماده نیستند.

با این همه، این شرکت 190 میلیون دلار سرمایه‌گذاری را از شریک استراتژیک خود یعنی اولا، وینفست، دایملر، سامسونگ، TDK و ایو انرژی دریافت کرده است. با حضور این برندهای معتبر در لیست سرمایه‌گذاران این شرکت، احتمالا باید دلیل قانع‌کننده‌ای برای این غول‌ها وجود داشته باشد تا صدها میلیون دلار پول را برای آن سرمایه‌گذاری کنند. حدود 5 ماه پیش، استوردات اعلام کرد که ایو انرژی موفق به تولید نمونه‌های باکیفیت از باتری‌های سیلیکونی در چین شده است.

همه ما و طرفداران خودروهای برقی دوست دارند تا زمان شارژ این دستگاه‌ها بیش‌ازپیش کاهش پیدا کند و مشکل شارژ طولانی این محصولات دیگر فاکتوری منفی در لحظه خریدشان نباشد. حال اینکه آیا استوردات تحقق‌بخش این رویا خواهد بود یا خیر، چیزی است که باید برایش منتظر ماند و نظاره‌گر بود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.