چالش سخت بی‌وای‌دی در سال ۲۰۲۶ با وجود فروش ۱.۸ میلیون دستگاهی

شنبه 17 مرداد 1405 - 18:00
مطالعه 3 دقیقه
بی وای دی
شرکت بی‌وای‌دی با وجود رشد چشمگیر فروش، هنوز با سرعتی که برای تحقق هدف‌گذاری ۵ میلیونی سال ۲۰۲۶ نیاز دارد فاصله زیادی دارد.

در دنیای خودروهای الکتریکی، رقابت جهانی بیش از هر چیز به نبردی نفس‌گیر میان تسلا و بی‌وای‌دی تبدیل شده است. این شرکت چینی با وجود عدم حضور رسمی در بازار ایالات‌متحده، همچنان به‌عنوان یک قدرت مطلق در بازارهای بین‌المللی شناخته می‌شود اما آمارهای جدید نشان می‌دهند که سرعت رشد این برند با اهداف بلند‌پروازانه‌ای که برای سال ۲۰۲۶ ترسیم کرده بود، همخوانی ندارد. بر اساس گزارش‌ها، بی‌وای‌دی رشد فروش غیرقابل‌انکاری را به ثبت رسانده است. این خودروساز تنها در ماه جولای توانست با رشدی ۲۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود ۴۲۰ هزار دستگاه خودرو به فروش برساند. با این حساب، مجموع تحویل جهانی این شرکت در نیمه نخست سال به ۱.۸۱ میلیون دستگاه رسید؛ آماری که برای درک بزرگی آن کافی است بدانیم تولید شش‌ماهه بی‌وای‌دی به‌تنهایی کل فروش سالانه خودروهای الکتریکی خودروسازان سنتی دیترویت یعنی فورد و جنرال موتورز را با اختلاف پشت سر می‌گذارد.

بااین‌حال، در صنعت خودرو همه‌چیز به شرایط بستگی دارد. بر اساس گزارش نشریه بیزینس تایمز، با وجود این رشد دورقمی چشمگیر، بی‌وای‌دی در حال حاضر از سرعت تهاجمی لازم برای دستیابی به هدف‌گذاری کلان سال ۲۰۲۶ عقب مانده است. مدیران این شرکت پیش‌تر هدف‌گذاری سالانه سرسام‌آوری معادل ۵ تا ۵.۵ میلیون دستگاه را تعیین کرده بودند. برای رسیدن به کفِ این هدف یعنی همان مرز ۵ میلیون دستگاه، بی‌وای‌دی باید در ماه‌های باقی‌مانده سال به‌طور میانگین ماهانه حدود ۵۳۰ هزار دستگاه فروش داشته باشد. این رقم جهش شدیدی نسبت به میانگین ماهانه فعلی یعنی ۴۲۰ هزار دستگاه نشان می‌دهد؛ رکوردی که خود آن نیز به لطف گسترش بازارهای صادراتی و گشایش بازارهای جدید به روی محصولات این برند به دست آمده است.

مسیر پیش روی بی‌وای‌دی چندان هموار نیست و چند مانع جدی می‌تواند برنامه‌های این شرکت را پیچیده کند. بازار داخلی چین برای خودروهای الکتریکی به‌شدت اشباع شده و درگیر یک جنگ قیمتی فرسایشی است که حاشیه سود خودروسازان را تهدید می‌کند. علاوه بر این، توسعه تهاجمی فعالیت‌ها در بازارهایی مانند اروپا و آمریکای لاتین با مقاومت‌های ژئوپلیتیکی فزاینده‌ای ازجمله تعرفه‌های سنگین جدید مواجه شده است که با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی وضع شده‌اند. درنهایت، هرچند رشد فروش امسال بی‌وای‌دی مایه حسرت بسیاری از خودروسازان بزرگ دنیاست اما ناکامی در دستیابی به یک هدف بزرگ که سروصدای زیادی به پا کرده بود، می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان را متزلزل کند. برای رقبای غربی که از دور نظاره‌گر این ماجرا هستند، این توقف نسبی می‌تواند فرصت طلایی و حیاتی فراهم کند تا پیش از خیزش جهانی بعدی بی‌وای‌دی، استراتژی‌های الکتریکی خود را بازنگری کنند.

نظرات

©1405 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.