مقایسه سایپا اطلس با کوییک و تیبا 2 ؛ بررسی طراحی، مشخصات و قیمت

پنج‌شنبه 21 اردیبهشت 1402 - 16:30
مطالعه 10 دقیقه
saipa atlas (9)
محصول جدید سایپا به نام اطلس، فاجعه‌ای تازه برای صنعت خودروی ایران است و نزدیک به پایین‌ترین سطح استاندارد جهانی نیست. این مدل، صرفا تفاوت‌های...
تبلیغات

محصول جدید سایپا به نام اطلس، فاجعه‌ای تازه برای صنعت خودروی ایران است و نزدیک به پایین‌ترین سطح استاندارد جهانی نیست. این مدل، صرفا تفاوت‌های ظاهری با کوییک و تیبا 2 دارد.

شکی نیست که سایپا و ایران خودرو، توانایی لازم برای طراحی و ساخت وسایل نقلیه در کلاس جهانی را ندارند. به بیان ساده‌تر، حتی مدل‌های ارزان‌قیمت ساخت چین نیز، از نظر کیفیت، استهلاک و ایمنی، برتری واضحی نسبت به تولیدات خودروسازان وطنی دارند.

از دیدگاه کارشناسی، ایران خودرو توانسته است با تارا و دنا بهتر از سایپا عمل کند و حداقل تعدادی از مشتریان ایرانی را جذب کند اما شرایط برای دیگر تولیدکننده‌ی بزرگ کشورمان، تاسف‌بار و غیرقابل دفاع است.

خانواده‌ی X200 شامل تیبا و کوییک و ساینا، نمونه‌ای از بی‌کیفیت‌ترین خودروهای درحال تولید جهان هستند. پیشرانه‌ی ضعیف با مصرف سوخت بالا، مهم‌ترین مشخصات فنی برای این محصولات محسوب می‌شوند؛ درحالی‌که از دیدگاه ایمنی هم، شرایط ناامید کننده است. حتی شاهین به عنوان خودرویی جدید و خارج از گروه X200 که حدود 70 درصد قیمت بالاتر نسبت به ساینا دنده‌ای دارد؛ موتور ضعیف با راندمان پایین‌تر از پیشرانه‌های چینی ارائه می‌کند. راجع به پروژه‌ی کادیلا و بازطراحی مضحک داچیا لوگان (تندر 90) که مورد تمسخر رسانه‌های خارجی قرار گرفته نیز، سخن فراوان است.

سرمایه‌گذاری سنگین و حمایت همه‌جانبه از خودروسازان وطنی که از راه‌هایی مثل ممنوعیت واردات و جبران زیان مالی طی سال‌های متمادی انجام شده؛ حالا محصولی ه به نام اطلس را برای مردم ایران به ارمغان آورده است که عملا تفاوتی با کوییک و تیبا و ساینا ندارد.

کپی لینک

مقایسه  نمای بیرونی سایپا اطلس با کوییک و تیبا 2

از دیدگاه نگارنده، اطلس صرفا یک فیس‌لیفت (تغییر چهره) از کوییک و تیبا است که توسط شرکت سازنده تولید شده تا با قیمت بالاتر، فروخته شود. اگر سایپا یکی از محصولات قدیمی، مثل تیبا یا کوییک و ساینا را از خط تولید خارج و اطلس را جای‌گزین آ‌ن‌ها می‌کرد؛  فرضیه‌ی فوق نقض می‌شد اما ظاهرا، کسب سود با کمترین هزینه برای ساخت خودروی جدید، هدف سایپا از پروژه‌ی اطلس بوده است.

چراغ‌های بزرگ و کشیده با سبک طراحی نزدیک به پژو 206 پلاس (207) مهم‌ترین تفاوت ظاهری اطلس با کوییک و تیبا است که البته جذابیت خودروی جدید را به خوبی، نشان می‌دهد. خریدار اطلس، قطعا محصولی بسیار زیباتر از کوییک و تیبا خواهد داشت. همچنین حجم‌دهی بدنه، گلگیر و سپر در نمای روبرو، به گونه‌ای انجام شده است که حس یک خودروی اسپرت و مسابقه‌ای را تداعی کند.

جلوپنجره‌ی اطلس، شباهتی با دیگر تولیدات سایپا ندارد و کاملا تحت تاثیر برندهای لوکس جهان، مثل مازراتی یا مرسدس AMG به نظر می‌رسد. این مورد، در کنار خطوط تیز روی کاپوت جلو، نوعی زیاده‌روی را نشان می‌دهد که برای خودروهای کلاس هاچبک، سنخیت ندارد. چنین ترفندهایی در مدل‌های دارای کاپوت کشیده و عضلانی، متداول است. از سویی دیگر، نصب مه‌شکن دایره‌ای در طرفین سپر، حتی توسط غالب خودروسازان چینی در مدل‌های اقتصادی نیز، منسوخ‌شده محسوب می‌شود.

از نمای جانبی، تفاوت خاصی بین اطلس و کوییک و تیبا دیده نمی‌شود؛ چراکه تمام این خودروها، صرفا تغییر چهره‌ (فیس لیفت) از یکدیگر هستند. به همین دلیل، ابعاد درها، جایگاه دستگیره، قاب پنجره و حتی رکاب، تفاوتی ندارند؛ اما آینه بغل راهنمادار با طرح ویژه برای اطلس استفاده شده است.

در نمای پشت، بدسلیقگی طراحان سایپا و عدم آشنایی با دانش روز طراحی خودرو به وضوح دیده می‌شود. چراغ‌های بزرگ تناسبی با ابعاد بدنه ندارند و درپوش صندوق، فارغ از حجم‌دهی مناسب است. حالت سپر با حجم بسیار زیاد پلاستیک سیاه‌رنگ، فاجعه در طراحی اطلس را به اوج می‌رساند. مشخص نیست چرا مسئولان این پروژه، محل نصب پلاک را به شکل ذونقه‌ای بسیار بزرگ، اجرا کرده‌اند.

در مجموع، می‌توان طراحی نمای اصلی سایپا اطلس را بسیار بهتر از کوییک و تیبا دانست اما از نمای پشت، کوییک را بهترین عضو خانواده‌ی X200 توصیف کرد.

کپی لینک

مقایسه  طراحی داخلی سایپا اطلس با کوییک و تیبا 2

هرچند که نمای کابین در اطلس بسیار بهتر از کوییک و تیبا به نظر می‌‌رسد اما نارسایی‌های متعدد و آزاردهنده دارد. نمایشگر لمسی کوچک و کلیدهای دور از دسترس راننده، مهم‌ترین بدسلیقگی‌های طراحی برای سایپا اطلس هستند.

سازندگان خودرو، جلوه‌ی داشبورد را بهبود داده‌اند و حالا طرح دو رنگ برای اطلس وجود دارد. از سویی دیگر، دو خروجی هوای مرکز داشبورد، ظاهرا نامتناسب با کارایی لازم هستند. راننده برای تنظیم تهویه مطبوع  یا موج رادیو، مجبور است از صندلی بلند شود و احتملا تمرکز از جاده را کاهش دهد.

فرمان جدید با طرح D شکل، نکته‌ی مثبت در اطلس محسوب می‌شود. هنوز تصویر دقیقی از پنل پشت فرمان موجود نیست اما ظاهرا ادواتی زیباتر از نمونه‌های موجود در کوییک و ساینا وتیبا استفاده خواهد شد.

احتملا، نمایشگر لمسی و داشبورد دو رنگ، در نسخه‌های گران‌تر (مثلا اطلس پلاس یا اطلس R)  استفاده می‌شود و مدل ساده با گیربکس دستی، فاقد این ادوات خواهد بود.

کپی لینک

مقایسه پیشرانه و تجهیزات فنی سایپا اطلس با کوییک و تیبا 2

مطابق انتظار، موتور M15 با حجم 1/5 لیتر در تمام خودروهای خانواده X200 شامل اطلس و تیبا و ساینا و کوییک، استفاده خواهد شد. گیربکس 5 سرعته دستی نیز، مشترک خواهد بود. مهندسان پرتلاش سایپا برنامه دارند تا همان گیربکس CVT که قرار است برای شاهین اتوماتیک استفاده شود، روی اطلس اتوماتیک ارائه دهند اما نمی‌توان انتظار تولید این خودرو را طی یک سال آینده داشت.

قدرت 90 اسب بخار و گشتاور 137 نیوتن‌متر با میانگین مصرف سوخت 7 لیتر در صد کیلومتر، برای اطلس استفاده می‌شود. با این شرایط، شتاب خودرو با تیبا 2 مشابه خواهد بود و سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت 13 تا 14 ثانیه برای مدل دنده دستی، قابل پیش‌بینی است.

کپی لینک

مقایسه امکانات فنی و تجهیزات ایمنی اطلس با کوییک و تیبا 2

بنابر ادعای شرکت سازنده، برای اطلس فول‌آپشن تجهیزاتی فراتر از دیگر اعضای گروه X200 وجود دارد.  ورود و استارت بدون کلید (Key Less)، سیستم کنترل پایداری (ESP) و کروز کنترل، رادار نقطه کور، حفظ خودرو در شیب، دوربین 360 درجه و سانروف ، مهم‌ترین امکانات اطلس خواهند بود که امروزه برای کوییک و تیبا2 ارائه نمی‌شود. همچنین حسگر نور و باران، سنسور عقب، دوربین پارک، فرمان برقی به همراه دکمه‌های کنترل سیستم صوتی، نمایش فشار باد تایرها و نمایشگر لمسی، احتمالا در تمام نسخه‌ها نصب خواهد شد.

کپی لینک

قیمت سایپا اطلس و مقایسه با کوییک و تیبا 2

در بازار آزاد، هم‌اکنون تیبا 2 و کوییک و ساینا حدود 350 میلیون تومان قیمت دارند. برای خرید مستقیم این خودروها از سایپا، تقریبا  200 تا 250 میلیون تومان پرداخت می‌شود.

سایپا کوییک R را به قیمت 50 میلیون تومان گران‌تر از کوییک استاندارد می‌فروشد و 25 درصد اضافه پرداخت می‌گیرد. شاهین دنده‌ای نیز 425 میلیون تومان قیمت کارخانه‌ای دارد که البته در بازار آزاد، به ازای 600 میلیون تومان معامله می‌شود. با این شرایط می‌توان نتیجه گرفت که انواع سایپا اطلس، 300 تا 350 میلیون تومان قیمت کارخانه‌ داشته باشند و به قیمت 400 تا 500 میلیون تومان در بازار آزاد، فروخته شوند.

جهت آگاهی از جدیدترین قیمت روز خودرو می‌توانید به صفحه ویژه آن در پدال مراجعه نمایید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.