ساینا S جدید 85 گانه؛ بررسی تخصصی، آپشن‌ها و قیمت

پنج‌شنبه 6 دی 1403 - 16:30
مطالعه 6 دقیقه
Saina-S-2
ساینا S که ارزان‌ترین خودروی صفرکیلومتر بازار محسوب می‌شود، در نسخهٔ جدید 85 گانه چه ویژگی‌ها و مشخصاتی دارد؟
تبلیغات

هم‌اکنون در بازار خودروی کشور اگر به دنبال یک خودروی سواری صفرکیلومتر باشید، کوییک و ساینا ارزان‌ترین گزینه‌ها خواهند بود. از بین این دو، کوییک بیشتر حال و هوای جوان‌پسند دارد و ساینا به لطف برخورداری از صندوق‌عقب بزرگ، برای استفاده‌های خانوادگی و مسافرت مناسب‌تر است. این سدان اقتصادی هم‌اکنون در سه مدل مختلف شامل ساینا S، ساینا دوگانه‌سوز و ساینا GXL تولید می‌شود که ارزان‌ترین آن‌ها، ساینا S است. این مدل از سال 1402 با استانداردهای 85 گانه راهی بازار شده است.

همچنین بخوانید:

کپی لینک

بررسی ساینا S جدید 85 گانه

ساینا S که در خرداد ۱۳۹۹ رونمایی شد، درواقع فیس‌لیفتی نسبتاً جزئی روی ساینا معمولی محسوب می‌شود. تغییراتی که این فیس‌لیفت به دنبال داشته، در قسمت جلو شامل سپر جدید با ورودی هوای کوچک‌تر، جلوپنجرهٔ جدید با زه کرومی و گرافیک جدید چراغ‌ها می‌شود هرچند که کاسه‌چراغ‌ها تغییری نداشته‌اند. به سپر خودرو هم در کنار مه شکن‌ها، دی‌لایت‌هایی مشابه کوییک اضافه شده است. در عقب ساینا S هم چراغ‌ها، جا پلاک روی درب صندوق و سپر تغییر کرده‌اند و یک‌تریم دیفیوزر مانند روی سپر عقب کار شده است. در داخل ساینا S هرچند داشبورد تغییری نداشته و شاهد همان داشبورد پلاستیکی سیاه و بی‌کیفیت قبلی هستیم ولی سایپا از غربیلک فرمان D شکل ساینا اتوماتیک استفاده کرده که ظاهر و کیفیت بسیار بهتری نسبت به غربیلک قدیمی ساینا معمولی دارد.

علاوه بر این، ساینا S از صفحه آمپر جدیدی هم بهره می‌برد که در کوییک S هم وجود دارد. این صفحه آمپر به یک نمایشگر دیجیتالی کوچک مجهز است که اطلاعاتی مثل باز بودن درها، آمپر بنزین و آمپر آب را نشان می‌دهد و نقش کامپیوتر سفری را هم بازی می‌کند. این دو نسخه ساینا برای مدتی در کنار هم تولید شدند تا اینکه در سال 1401 سایپا به تولید ساینا معمولی پایان داد و ساینا S به تنها عضو در حال تولید این خودرو تبدیل شد. همان‌طور که در بالا اشاره شد، به دلیل الزام استانداردهای جدید 85 گانه، ساینا S در سال 1402 به سه آپشن جدید شامل سیستم کنترل پایداری، سیستم پایش باد تایرها و نشانگر تعویض دنده مجهز شد. تنها تفاوت ساینا اس 85 گانه با نسخهٔ قبلی در همین سه آپشن است.

کپی لینک

مشخصات فنی ساینا S جدید 85 گانه

ساینا اس 85 گانه در بخش پیشرانه هیچ تفاوتی با ساینا S قبلی و همین‌طور ساینا معمولی ندارد و از همان موتور 1.5 لیتری هشت سوپاپ M15 استفاده می‌کند که 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتن متر گشتاور دارد. هرچند سایپا تیپ جدید ساینا GXL را به پیشرانهٔ ارتقاءیافتهٔ M15i مجهز کرده است ولی ساینا S از نسخهٔ معمولی این موتور استفاده می‌کند. انتقال نیروی موتور هم توسط همان گیربکس پنج سرعتهٔ دستی صورت می‌گیرد و ترمزها همچنان در جلو دیسکی و در عقب کاسه‌ای هستند. این خودرو با وزن 1050 کیلوگرم، در هر صد کیلومتر 7.2 لیتر بنزین مصرف می‌کند که نشان از بازدهی بسیار پایین پیشرانه در قیاس با موتورهای جدیدتر دارد. بااین‌حال، پیشرانهٔ M15 از استاندارد آلایندگی یورو 5 بهره می‌برد.

کپی لینک

امکانات و آپشن‌های ساینا S جدید 85 گانه

لیست امکانات و تجهیزات ساینا اس 85 گانه شامل موارد زیر می‌شود:

  • فرمان هیدرولیک D شکل
  • سیستم پایش باد تایرها
  • سیستم تهویه نیمه اتوماتیک
  • دو ایربگ
  • پنجره‌های برقی
  • تنظیم برقی آینه‌های جانبی
  • سنسور دنده عقب
  • چراغ‌های خودکار
  • دی‌لایت
  • کنترل پایداری
  • ترمز ABS و EBD
  • نشانگر تعویض دنده
  • کامپیوتر سفری

همان‌طور که اشاره شد، تنها تفاوت ساینا اس 85 گانه با نسخهٔ قبلی این خودرو برخورداری از سه آپشن جدید شامل سیستم کنترل پایداری، سیستم پایش باد تایرها و نشانگر تعویض دنده است.

کپی لینک

تفاوت ساینا S با ساینا معمولی

گفتیم که ساینا S درواقع فیس‌لیفتی جزئی روی ساینا معمولی محسوب می‌شود. در این نسخه، سایپا با اعمال تغییراتی سعی کرده این سدان سالخورده را کمی بروزتر کند. تفاوت‌های ساینا S با ساینا معمولی شامل موارد زیر می‌شود:

  • طراحی جدید سپر و جلوپنجره
  • اضافه شدن دی‌لایت به سپر
  • چراغ‌ها و سپر عقب جدید
  • غربیلک فرمان D شکل
  • صفحه آمپر جدید با نمایشگر دیجیتالی
  • اضافه شدن چراغ‌های خودکار
کپی لینک

تجربه رانندگی ساینا S

ساینا S جدید 85 گانه از لحاظ تجربهٔ رانندگی با پیشینیان خود ندارد و اساساً همان شرایط و مشکلاتی را دارد که در تیبا می‌دیدیم. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این خودرو، لرزش و سروصدای بسیار زیادی موتور است که به کابین وارد می‌شود و خصوصاً هنگام رانندگی‌های طولانی بسیار آزاردهنده خواهد بود. فرمان خودرو نیز با وجود برخورداری از سیستم هیدرولیک، بسیار سفت‌تر از خودروهایی مثل پژو 206 است. علاوه بر این، هنگامی‌که پشت فرمان ساینا بنشینید، پس از اندکی رانندگی همچنان ریشه‌های پرایدی این خودرو را احساس خواهید کرد هرچند که عملکرد سیستم تعلیق در این خودرو بهتر است و از خشکی آزاردهندهٔ پراید تا حد زیادی کاسته شده است. همچنین توان موتور 1.5 لیتری هشت سوپاپ هم برای وزن حدود یک تنی خودرو کافی به نظر می‌رسد و کشش خوبی را فراهم می‌کند. کابین جادار با توجه به ابعاد و سگمنت خودرو هم یکی دیگر از نقاط قوت ساینا S است که باعث می‌شود در برابر خودرویی مثل رانا برتری داشته باشد.

کپی لینک

قیمت و ارزش خرید ساینا S جدید 85 گانه

در لیست قیمت انواع ساینا صفر در کارخانه و بازار، قیمت کارخانه‌ای ساینا اس 85 گانه 414 میلیون تومان اعلام شده درحالی‌که این رقم در بازار حدود 465 میلیون تومان است. هرچند قطعاً یک سدان بی‌کیفیت و امکانات اندک، پیشرانهٔ قدیمی و پلت‌فرمی که ریشه‌های آن به پراید بازمی‌گردد ارزش قیمتی در حدود نیم میلیارد تومان را ندارد ولی همان‌طور که در ابتدای مطلب گفته شد، در حال حاضر ارزان‌ترین سدان صفرکیلومتر بازار کشورمان ساینا S است و بنابراین اگر خواهان یک خودروی صندوقدار نو با کابین نسبتاً جادار برای استفاده‌های خانوادگی هستید، انتخابی جز ساینا نخواهید داشت. البته با این بودجه می‌توانید به رانا یا پژوهای کارکرده هم فکر کنید ولی ساینا به لطف استهلاک پایین‌تر و صفرکیلومتر بودن می‌تواند انتخاب کم‌دردسرتری باشد.

کپی لینک

جدول مشخصات فنی ساینا اس 85 گانه

پیشرانه

M15

حجم موتور

1503 سی‌سی

قدرت

87 اسب بخار

گشتاور

128 نیوتن متر

گیربکس

5 سرعته دستی

وزن

1050 کیلوگرم

طول

4,209 میلی‌متر

عرض

1,664 میلی‌متر

ارتفاع

1,481 میلی‌متر

فاصلهٔ محوری

2,414 میلی‌متر

رینگ و لاستیک

14 اینچی 185

ترمز جلو

دیسکی

ترمز عقب

کاسه‌ای

ظرفیت باک

42 لیتر

مصرف سوخت

7.2 لیتر ترکیبی

حجم صندوق بار

370 لیتر

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.