سیستمهای لیدار در خودروهای جدید برای ایمنی طراحی شدهاند اما میتوانند به حسگر دوربین گوشیهای موبایل آسیب جدی وارد کنند.
در عصری که شبکههای اجتماعی بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل میدهند، طبیعی است که بخواهید خودروی جدید خود را با گرفتن عکس و ویدئو به دنیا نشان دهید؛ اما اگر خودروی شما به سیستمهای پیشرفته کمکراننده مجهز است، بهتر است قبل از نشانه گرفتن گوشی چند ۱۰ میلیون تومانی خود، کمی تأمل کنید. ویدئویی که در شبکههای اجتماعی هزاران بازدید داشته، نشان میدهد که یک کاربر ردیت با نام از سیستم لیدار روی سقف ولوو EX90 فیلمبرداری میکند و این سیستم حسگر دوربین گوشی گرانقیمت او را تخریب میکند. هنگامیکه تصویر به پرتو لیدار نزدیک میشود که برای اندازهگیری فاصله پالسهایی منتشر میکند، ردی از نقاط نورانی روی صفحهنمایش ظاهر میشود. این نقاط نتیجه سوختن برخی پیکسلهای حسگر دوربین توسط لیزر هستند.
شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که آیا لیدار خطرناک است؟ پرتوهای لیدار بهشدت تحت نظارت است و طبق استانداردهای مؤسسه ملی استاندارد آمریکا، سیستمهای لیدار خودروها در دسته کلاس یک قرار دارند، یعنی برای چشم انسان بیخطر هستند؛ بنابراین جای نگرانی برای آسیب به چشم وجود ندارد؛ اما این سیستمها همچنان میتوانند به دوربین گوشی شما آسیب جدی وارد کنند. گانون بورگت از مجله کارانددرایور توضیح میدهد که این آسیب تنها زمانی رخ میدهد که گوشی در حالت لنز تلهفوتو قرار داشته باشد. در بخش ابتدایی و انتهایی ویدئو که گوشی در حالت زاویه باز است، هیچ آسیبی به دوربین وارد نمیشود. بورگت معتقد است که در حالت زاویه باز، حسگر دوربین در برابر لیدار آسیب نمیبیند مگر اینکه گوشی بسیار به منبع لیدار نزدیک باشد؛ اما در حالت تلهفوتو، دیافراگم کوچکتر و مسیر نوری متمرکزتر که برای عکاسی از فواصل دور مناسب هستند، دوربین را در معرض خطر بیشتری قرار میدهند.
این مشکل چندان تازه نیست زیرا فیلمسازان حرفهای گزارش دادهاند که دوربینهایشان در رویدادهایی با نمایشهای نور لیزری پیشرفته، زمانی که پرتو لیزر مستقیماً به لنز برخورد کرده، آسیب دیده است. بااینحال، این به این معنا نیست که نمیتوانید عکسهای جذابی برای اینستاگرام از خودروی مجهز به لیدار خود بگیرید؛ فقط باید با دقت بیشتری عکاسی کنید. برای جلوگیری از آسیب به دوربین گوشی هنگام عکاسی از خودروهای مجهز به لیدار، از حالت زاویه باز استفاده کنید و از زوم تلهفوتو اجتناب کنید، فاصله ایمن از منبع لیدار که معمولاً روی سقف یا سپر خودرو است را حفظ کنید و از زوایایی عکاسی کنید که پرتوهای لیدار مستقیماً به لنز دوربین برخورد نکنند.
محمدهادی
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴عجججب!!
اورانیوم باشه؟!
همایون
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴حتی اگه خودرو خاموش باشه هم باز پرتو ساطع میکنه؟
علی Shelby
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴خب خداروشکر تا صد سال آینده همچین تکنولوژی تو ایران نمیاد و ما میتونیم از ماشینای عتیقه که توی ایران هست عکس بگیریم🥲🥲