تأثیر سیستمهای الکترونیکی روی افزایش هزینههای تعمیر خودروهای تصادفی
با گسترش استفاده از سیستمهای کمکراننده، هزینههای ساخت و نهایتاً قیمت مصرفکننده افزایش یافته است. همه میدانیم که خودروهای صفرکیلومتر و کارکرده در بازار امروز بسیار گرانتر شدهاند اما مطالعه جدید AAA هزینه پنهان دیگری را به نمایش میگذارد. در زمان وقوع یک تصادف، حتی تصادفی ساده، این تکنولوژیهای مدرن میتوانند هزینه بسیار زیادی را روی دست مالک بگذارند.
همچنین بخوانید: انواع سنسورهای خودرو و کاربرد آنها
هزینهای که در تصادفات به مالک تحمیل میشود به فاکتورهای زیادی بستگی دارد اما AAA میگوید بهطور متوسط 37.6 درصد هزینههای تعمیر خودروها فقط شامل تعمیر و کالیبراسیون حسگرها و دوربینهای بکار رفته برای سیستمهای کمکراننده پیشرفته خواهد بود. این سیستمها شامل مواردی همچون کروز کنترل دینامیک و دستیار حفظ خودرو بین خطوط هستند. در این سیستمهای کمکراننده از رادارها و دوربینها استفاده میشود هرچند تکنولوژیهای قدیمیتر همچون حسگرهای پارک عقب نیز بر میزان هزینهها میافزایند.
گرک برانون مدیر مهندسی خودرویی AAA میگوید:
خودروهای مجهز به سیستمهای ایمنی مدرن بیش از هر زمان دیگری در بازار عرضه میشوند و مخصوصاً از زمانی که NHTSA پیشنهاد تصویب قانونی برای الزامی شدن نصب ترمز اضطراری خودکار را ارائه کرده چنین چیزی بیشتر به چشم میآید. مشتریان باید درباره هزینههای تعمیرات این تکنولوژیها آگاه شوند. آنها همچنین باید اهمیت تعمیر سیستمها را بدانند زیرا عملکرد نادرت آنها میتواند منجر به تصادفاتی مرگبار شود.
AAA با بررسی عمیقتر سیستمهای کمکراننده سه خودروی مدل سال 2023 مجهز به چنین تکنولوژیهایی را بررسی کرده است. بهطور متوسط هزینه تعمیر و کالیبراسیون حسگرهای رادار بین 500 تا 1300 دلار بوده است. حسگرهای اولتراسونیکی که معمولاً برای دستیار پارک بکار میروند هزینه تعمیر 300 تا 1000 دلاری دارند و باید برای دوربینهای شیشه جلو نیز چیزی بین 900 تا 1200 دلار پرداخت کرد. دیگر نکته قابلتوجه این گزارش به آینههای جانبی مربوط میشود. سیستمهای پایش نقاط کور و دید محیطی معمولاً از حسگرها و دوربینها در آینههای کناری استفاده میکنند و البته هزینه تعمیراتشان نیز میتواند بین 740 تا 1600 دلار باشد. گرچه چنین سیستمهایی باعث افزایش هزینههای مالکیت میشوند اما شکی وجود ندارد که روی ایمنی جادهها تأثیرگذار هستند. مطالعه IIHS نشان میدهد وانتهای مجهز به ترمز اضطراری خودکار 43 درصد کمتر از پشت با خودروی جلویی برخورد میکنند و میزان جراحت سرنشینان آنها نیز 42 درصد کمتر است.