معرفی جذابترین خودروهای ساختهشده از برندهای متفرقه! (قسمت دوم)
گاها شرکتهایی که کار آنها به صنعت خودرو ارتباطی ندارد خودروهای جذابی میسازند و برای مدتها در ذهن ماندگار میشوند. در این نوشتار برخی از جذابترین خودروهای شرکتهای متفرقه را خدمت شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. همراه ما باشید.
از خیاطی گرفته تا تولید اسلحه، تلویزیون و هواپیما، کمپانیهایی وجود دارند که قبلاً از ورود به صنعت خودروسازی محصولات متنوعی ساختهاند. اگرچه برخی از خودروسازان در طول چند دهه گذشته کاملاً شناخته شدهاند اما برخی نیز از یادها رفتهاند. در ادامه میخواهیم به خودروهایی از شرکتهایی همچون سونی، زیمنس و حتی کلاشنیکف بپردازیم، کمپانیهایی که کار اصلی آنها چیز دیگری بوده است.
همچنین بخوانید: معرفی جذابترین خودروهای ساختهشده از برندهای متفرقه! (قسمت اول)
سامسونگ XM3 اینسپایر
کاکپیت دیجیتال کانسپت اولین پروژه خودرویی سامسونگ نبوده است. در سال 2019 بود که این شرکت از خودروی مفهومی XM3 اینسپایر که با همکاری رنو ساخته شده بود رونمایی کرد. این خودرو در واقع نسخه ریبج شده از شاسیبلند رنو آرکانا بود که سال 2018 معرفی شده و از خط سقفی خمیده برای ظاهری اسپرت تر سود میبرد. انتظار میرود خودروی یاد شده امسال در کره جنوبی روی خط تولید برود.
مسراشمیت KR200
پس از جنگ جهانی دوم بود که شرکت مشهور مسراشمیت به عنوان متخصص تولید هواپیما در آلمان مجوز تولید چنین محصولاتی را از دست داد و به همین خاطر وارد صنعت خودرو شد. KR200 توسط فریتز فند طراحی و با نام مستعار اسکوتر کابین مشهور شد. این خودروی کوچک سه چرخ در دوران پس از جنگ که اروپا نیازمند محصولات حملونقل ارزانقیمت بود محبوبیت یافت و بین سالهای 1955 تا 1964 روی خط تولید رفت. البته پس از آن خودروهای بزرگتر همچون مینی با قیمت مناسب وارد بازار شدند. مسراشمیت در سال 1968 دوباره وارد صنایع هوایی شد و امروزه زیرمجموعه ایرباس به شمار میرود.
کلاشنیکف CV-1
کلاشنیکف روسی به خاطر مسلسل AK-47 شناخته میشود اما در سالهای اخیر شاخهای از آن به تولید خودروها اختصاص یافته است. در سال 2018 بود که یک هاچبک رترو با نام CV-1 رونمایی شد. کلاشنیکف مدعی است CV-1 به اندازه تسلا در بازار خودروهای برقی اهمیت دارد و از باتری 90 کیلووات ساعتی و پیشرانه برقی با 680 اسب بخار قدرت برای هاچبک خود استفاده کرده است. البته از آن زمان تاکنون چیز زیادی درباره این خودرو به گوش نخورده است.
کلاشنیکف اووم
هاچبک CV-1 تنها حضور کلاشنیکف در دنیای خودرو نبوده و چندی است که خودروهای نظامی ارتش روسیه را نیز تأمین میکند. این شرکت برای گرامیداشت برگزاری جام جهانی 2018 در روسیه سهچرخههای برقی با نام اووم را نیز تولید کرد. 30 دستگاه از اووم برای پلیس روسیه تولید شد.
سواچ
سواچ در دنیای ساعتسازی شهرت زیادی دارد و به خاطر محصولات شخصیسازی شده شناخته میشود. این شرکت به دنبال پیادهسازی همین فلسفه در صنعت خودرو بود و در اوایل دهه 80 میلادی شروع به توسعه یک خودروی شهری کوچک، شیک و قابل شخصیسازی کرد. این خودرو با نام مستعار سواچ موبیل شناخته میشد. پس از همکاری اولیه با فولکسواگن، سواچ به سوی مرسدس دست دراز کرد تا چیزی را بسازد که با نام سواچ مرسدس ART یا همان اسمارت شناخته میشود.
یاماها OX99-11
یاماها در سال 1992 و پس از تأمین پیشرانههای فرمول یک تصمیم گرفت سوپرکار خودش را بسازد. نتیجه این تلاشها OX99-11 بود که از پیشرانه 12 سیلندر 3.5 لیتری مسابقهای استفاده میکرد. این خودرو توسط زیرمجموعه بریتانیایی یاماها با نام اپسیلون و با همکاری کمپانی موتور اسپرت IAD تولید شد و از زیرساخت فیبر کربنی، کاکپیت برگرفته از جتهای جنگنده و... سود میبرد. پرفورمنس پیشرانه این خودرو برای دوران خود بسیار خوب بود به گونهای که OX99-11 در عرض 3.2 ثانیه از سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت میرسید. البته قیمت نجومی و رکود اقتصادی دهه 90 میلادی باعث شد این پروژه شکست بخورد. تنها 3 پروتوتایپ از این سوپر اسپرت ژاپنی تولید شد.
یاماها اسپرت راید کانسپت
در نمایشگاه توکیو 2015 یاماها خودرویی مفهومی با نام اسپرت راید را معرفی کرد. برای توسعه شاسی فیبر کربنی این کانسپت گوردون موری همکاری کرده بود. اسپرت راید قرار بود با خودروهایی همچون لوتوس الیزه رقابت کند. اگرچه یاماها در آن زمان جزئیات قوای محرکه کانسپت یاد شده را افشا نکرد اما شایعاتی درباره استفاده از پیشرانه 3 سیلندر 1 لیتری با قدرت کمتر از 100 اسب بخار وجود داشت.
شاتل loT بوش
بوش رابطه نزدیکی با صنعت خودرو دارد اما بجای تولید خودروهای کامل با تأمین قطعات مختلف برای خودروسازان شناخته میشود. البته این کمپانی مشهور در نمایشگاه CES سال 2019 یک شاتل بدون راننده مفهومی را معرفی کرد. این کانسپت بستر آزمایشی برای نمایش سرویسهای حملونقل شبکهای بود تا خودروسازان و شرکتهای اجاره خودرو بتوانند از آن استفاده کنند.
میتگ C
میتگ شرکت آمریکایی است که به تولید ماشین لباسشویی میپردازد و هماکنون زیرمجموعه ویرپول محسوب میشود. کمپانی یاد شده در سال 1893 تولید ماشینآلات کشاورزی را شروع کرد و در سال 1905 نیز اولین ماشین لباسشویی خود را ساخت. 5 سال بعد از آن مؤسس میتگ شرکت میسون اتومبیل را خریداری و کار تولید خودروهای دوزنبورگ را شروع کرد. در کل 1500 خودرو با نام میتگ میسون تولید شد.
لایت برن زتا
کمپانی استرالیایی لایت برن کار خود را با تولید میکسرهای سیمان و ماشین لباسشویی شروع کرد اما در سال 1963 وارد دنیای خودرو شد. اولین خودرویی که از خط تولید لایت برن خارج شد زتا نام داشت. زتا به شکلهای سدان، وانت و اسپرت عرضه شد هرچند کارخانه فقط به مدت 2 سال فعال بود و تنها 400 دستگاه از خودروی یاد شده را تولید کرد.
ادامه دارد...