فناوری ابر ریخته‌گری برای ساخت نسل بعدی خودروهای برقی ولوو

جمعه 22 بهمن 1400 - 12:30
مطالعه 4 دقیقه
Volvo mega casting-2-1024
ریخته‌گری یکپارچه ولوو با نام اَبَر ریخته‌گری (Mega-casting) جایگزین 100 بخش متفاوت در کف بخش پشتی خودروهای آینده ولوو می‌شود. این شرکت تایید کرده...
تبلیغات

ریخته‌گری یکپارچه ولوو با نام اَبَر ریخته‌گری (Mega-casting) جایگزین 100 بخش متفاوت در کف بخش پشتی خودروهای آینده ولوو می‌شود. این شرکت تایید کرده که نسل بعدی خودروهای برقی‌اش را با استفاده از فناوری موسوم به ابر ریخته‌گری تولید خواهد کرد. ولوو برای تحقق این تصمیم مبلغ 810 میلیون یورو در کارخانه تولید خود در تورسلاندا سرمایه‌گذاری کرده است. نخستین خودرویی که از این فناوری جدید استفاده می‌کند، نسخه نهایی «کانسپت ریشارژ» با نام نهایی «اِمبلا» خواهد بود. قرار شده این مدل در سال 2025 وارد بازار گردد.

کپی لینک

مزایای اَبَر ریخته‌گری

فناوری ابر ریخته‌گری با ریخته‌گری کردن بخشی از خودرو که درارای بیشترین تعداد قطعات فلزی است، آن را به‌صورت یکپارچه تولید می‌کند. این فرایند باعث کاهش پیچیدگی مونتاژ می‌شود. شرکت تسلا هم در ساخت شاسی‌بلند مدل Y از همین فناوری بهره برده است.

ولوو برنامه دارد تا برای تولید خودروهای آینده خود، یک سطح تخت آلومینیومی را با این فناوری تولید کند؛ این سطح تخت در آینده جایگاه بخش‌های مختلف خودرو نظیر بازوهای فنربندی و موتورهای برقی خواهد بود. با ایجاد قطعه ابر ریخته‌گری‌شده مذکور، دیگر نیازی به زیرقاب در بخش انتهایی خودرو نیست. ولوو اعلام کرده که این فناوری حدود 100 را در هر خودرو کاهش می‌دهد. دکتر «میکائیل فِرمِر»، مهندس ارشد پروژه ابر ریخته‌گری، در این‌باره می‌گوید:

جایگزینی 100 قطعه با یکی، پیچیدگی تولید را کاهش می‌دهد و این چیز خوبی است.

از مزایای این فناوری هم می‌توان به وزن کمتر خودروها اشاره کرد که منجر به افزایش بهره‌وری موتور در خودروهای برقی خواهد شد. افزایش بهره‌وری و کاهش وزن دو عامل تاثیرگذار روی مسافت قابل‌پیمایش یک خودروی برقی پیش از نیاز به شارژ دوباره هستند. به گفته سازنده، این فناوری در کنار مزایای اصلی خود، هزینه ساخت قطعات گوناگون را نیز کاهش می‌دهد.

کپی لینک

ولوو برای آینده آماده می‌شود

ولوو به‌دنبال انبوه‌سازی این فناوری است اما متاسفانه فناوری‌های ماشین‌کاری به این اندازه توسعه نیافته‌اند. این شرکت هم‌اکنون 80 هزار تن ماده اولیه آماده برای تولید این قطعات ابر ریخته‌گری‌شده دارد. با این همه، این خودروساز در حال تلاش برای افزایش سطح خود در حوزه‌ فناوری‌های پایدار است تا در نهایت بتواند در سال 2030 به خودروسازی تماما برقی تبدیل شود.

این فناوری در کنار مزایای نام‌برده، به کاهش گاز دی‌اکسیدکربن تولیدشده توسط ولوو نیز کمک می‌کند؛ فرمر می‌گوید:

اگر به میزان گاز دی‌اکسیدکربن تولیدشده طی فرایند تولید صفحه فولادی با ریخته‌گری صفحه آلومینیومی نگاهی بیاندازیم، می‌بینیم که ابر ریخته‌گری گزینه سالم‌تری به‌شمار می‌آید؛ بنابراین از این جهت نیز اهمیت دارد.ما می‌دانیم که هزینه تولید صفحه فولادی و ریخته‌گری صفحه آلومینیومی برابر است، اما مزایایی چون کاهش وزن که باعث افزایش انعطاف در فرایند طراحی می‌شود، مورد دوم را به گزینه‌ای بهتر بدل می‌کند.

کپی لینک

ساخت خودروهای مختلف به روشی آسان‌تر از همیشه

ابر ریخته‌گری به‌صورت تئوری، از پلتفرمی که دوره تولیدش به پایان رسیده استفاده می‌کند و به سازنده اجازه می‌دهد تا با بهبود بخش‌های موردنظر خود نظیر جایگاه موتورها، به تولید نسل جدید پلتفرم بپردازد.

می‌توانید به این روش، معماری ساخت ابدی بگویید. می‌توانید به‌صورت مداوم پلتفرم را به‌روزرسانی کرده و با استفاده از اطلاعات قبلی، به ریخته‌گری (تولید) نسل بعدی پلتفرم بپردازید.

ابر ریخته‌گری مزایای دیگری هم دارد؛ مثلا می‌توان از آن برای بهبود پلتفرم یک خودروی خاص استفاده کرد و در جایی که نیاز است، تنها با تعویض قالب خودرو را بهبود داد؛ درحال‌که در روش‌های کنونی عملا تمام خط تولید باید بازنگری و به‌روزرسانی شود. فرمر این فرایند را به ذکر یک مثال، این‌گونه توضیح می‌دهد:

فرض کنید که شما قصد تولید یک خودروی در کلاس B دارید. به‌راحتی می‌توانید صفحه را مخصوصا برای همان خودرو بهبود دهید. در طرف دیگر باید خودرویی با گنجایش هفت سرنشین تولید کنید که دارای فنربندی کاملا فعال، فرمان‌پذیری چرخ‌های عقب و یک موتور برقی بزرگ باشد. اینبار پلتفرم را برای این خودرو بازطراحی می‌کنید. دو خودروی کاملا متفاوت به‌راحتی تولید خواهند شد.اگر این دو خودرو را با سیستم تولید کنونی تولید می‌کردید، تقریبا استفاده از یک پلتفرم تقریبا غیرممکن بود. اگر هم بتوانید چنین کاری را انجام دهید، باید بخش‌های زیادی از هر دو خودرو را خراب کنید.

ولوو باور دارد که ابر ریخته‌گری به امنیت بیشتر خودروهای برقی نیز کمک می‌کند، به‌ویژه زمانی که در کنار باتری‌ها قرار گیرند. فرمر با اطمینان بالا این موضوع را این‌گونه توضیح می‌دهد:

یک مورد مهم دیگر هم وجود دارد. اگر یک خودروی متداول با موتور احتراق داخلی را با خودروهای ساخته شده با ابر ریخته‌گری مقایسه کنید، می‌بینید که پلتفرم‌ مدل‌های عادی مانند یک قاب پله‌ای می‌مانند؛ پس اگر از عقب دچار برخورد شوید، به شاسی نیروی برشی وارد می‌شود و قطعات آن از جا خارج می‌شوند و مجبور می‌شوید آن را بلافاصله بیرون بیاورید.اما اگر یک بسته باتری خودرو را در زیر آن قرار دهید، تمام صفحه شاسی قوی‌تر می‌شود؛ بنابراین امکان انحراف شاسی بسیار کم می‌شود. این را در کنار ابر ریخته‌گری قرار دهید که به خودی خود، باعث تقویت شاسی می‌شود. انتظار داریم که نیاز به تعمیرات بیش‌ازپیش کاهش پیدا کنند.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.