نیسان قشقایی 2023 در ایران؛ مشخصات و قیمت مدل وارداتی
پیشتر، شرکت جهان نوین آریا مسئول واردات و عرضه محصولات نیسان در ایران بود. دو کراساور مشهور نیسان از سری جوک و ایکس تریل توسط جهان نوین آریا به کشورمان وارد شد؛ اما طبق اخبار موجود، هماکنون شرکت نامی خودرو پیشرو، نماینده رسمی نیسان در ایران است. این مجموعه تاکنون ۵ هزار دستگاه نیسان را برای واردات، ثبت سفارش کرده و پنج نمایندگی در شهرهای تهران، تبریز، مشهد، شیراز و آمل دارد.
بیشتر بخوانید:
↵نیسان کیکس ۲۰۲۳؛ قیمت و مشخصات شاسی بلند کوچک در ایران↵تویوتا کرولا ۲۰۲۳ در ایران؛ مشخصات و قیمت سدان وارداتی
↵میتسوبیشی اکلیپس کراس وارداتی؛ مشخصات و قیمت شاسی بلند ژاپنی
ظاهرا خودروهای نیسان مونتاژ چین برای ورود به ایران آماده میشوند؛ چراکه انتقال پول از کشورمان به دیگر نقاط جهان، خصوصا ژاپن، مشکلات فراوان دارد. از سویی دیگر، مدلهای نیسان ساخت ژاپن، مثل شاسی بلند پاترول و کوپه نیسان Z، شرایط قیمتی مناسب برای بازار ایران را فراهم نمیکنند. تولید نیسان در چین، سالانه ۱/۵ میلیون دستگاه، توسط کارخانههای مشترک با دانگفنگ است.
قشقایی (Qashqai) یکی از موفقترین تولیدات نیسان در 20 سال اخیر بوده است. نام این کراساور از ایل قشقایی در ایران گرفته شد تا زندگی و حرکت در طبیعت را یادآوری کند. تولید نسل اول بین سالهای 2006 تا 2013، چنان موفق بود که نهتنها سودآوری بسیار خوب برای نیسان داشت؛ بلکه کلاس بدنهی کراساورهای کوچک را به سبد محصولات دیگر خودروسازان دنیا آورد. باوجود محبوبیت قشقایی در سراسر جهان، این محصول به تعداد محدود توسط پارس خودرو در ایران عرضه شد و برای مردم ما، ناآشنا باقی ماند.
قشقایی از سال 2022 نسل سوم را تجربه میکند؛ اما ظاهرا برای ایران، نسخهی قدیمی از نسل دوم انتخاب شده است! این خودروها از نظر ابعاد، چندان متفاوت نیستند اما طراحی کاملا مدرن و آیندهنگر برای قشقایی 2024 وجود دارد. از نظر ابعاد بدنه نیز در سراسر جهان، مشابه است اما سیستم دو دیفرانسیل برای بعضی کشورها وجود دارد. قشقایی 2023 صرفا توسط کارخانههای چین و انگلیس مونتاژ میشود.
طراحی بدنه و نمای بیرونی نیسان قشقایی
چراغهای باریک و شمشیری شکل، مهمترین المان در طراحی قشقایی هستند. جلوپنجرهی ذوزنقهای و ادوات کروم نیز به تبعیت از دیگر خودروهای پرفروش نیسان، مثل ایکستریل، در قشقایی دیده میشود.
از نکات جالب در طراحی نمای روبرو، میتوان به حذف مهشکنهای سنتی طرفین سپر اشاره کرد که نزدیک زمین و مایل به وسط نصب شدهاند. حسگرهای اولتراسونیک، داخل شیارهای باریک نزدیک گلگیر هستند تا حجمدهی سپر، متفاوت از رقبا دیده شود. خطوط روی کاپوت نیز، در راستای جلوپنجره و فارغ از پیچیدگی هستند.
نمای جانبی، کمی شلوغ و دارای خطوط شکسته است تا ابعاد قشقایی را کمی بزرگتر از آنچه هست، نشان دهد. رینگهای اسپرت 19 یا 20 اینچ و شیب سقف تا انتهای بدنه، حس اسپرت خودرو را تقویت میکنند. همچنین، قاب سیاه پنجرهها و مواد پلاستیکی داخل گلگیر تا رکاب، ارزش لوکس قشقایی را کاهش میدهند.
سپر برجسته و زهوار پلاستیکی در عقب، دیگر المانی است که توی ذوق میزند. حتی ادوات نقرهای رنگ هم کمک چندانی به این قسمت نمیکند. طراحان نیسان برای قشقایی، حفرههای شبیهساز خروجی اگزوز استفاده نکردهاند. به هر شکل، اگزوز و منبع آن به وضوح دیده میشوند که نکته منفی برای خودروی ساخت نیسان است. از سویی دیگر، حجمدهی بدنه، خطوط روی درپوش صندوق، محل قرارگیری پلاک و فرم شیشه عقب، جذاب و اسپرت هستند.
در مجموع، میتوان طراحی نیسان قشقایی را مطلوب و عامه پسند توصیف کرد؛ هرچند که از نمای پشت، چندان متفاوت از کراساورهای چینی نیست. این محصول، با طول4,425 و عرض 1,838 و ارتفاع 4,425 میلیمتر، همراه فاصله محوری 2,666 میلیمتر عرضه میشود. ابعاد نیسان قشقایی 2023، مشابه کیا اسپورتیج موجود در ایران است.
طراحی کابین و نمای داخلی نیسان قشقایی
کلیدهای پرتعداد و نمایشگر نسبتا کوچک وسط داشبورد، نسخهی وارداتی را کاملا قدیمی نشان میدهد. طبیعتا نسل سوم نیسان قشقایی، کابین زیباتری دارد اما مشتری ایرانی، فعلا مجبور به خرید خودروی طراحی 2021 با ساختار سیلندری پشت فرمان است.
مواد نرم و باکیفیت در سطح بالای داشبورد، دیده نمیشوند. ذسته دنده بزرگ و چند کلید گردان، قشقایی وارداتی را متفاوت از کراساورهای مدرن وارداتی نشان میدهد. نمایشگر لمسی 10 اینچ برای این خودرو ارایه خواهد شد که البته بهتر از نمونه 7 اینچ در مدل پایه است.
فرمان D شکل و چیدمان ساده کلیدها روی آن، کلاسیک به نظر میرسند. طراحی صندلیها و مواد نرم داخل تودریها نیز، کیفیت بسیار خوب ارایه میکنند. در مجموع، کابین نیسان قشقایی به عنوان خودرویی از کلاس کراساور کوچک، اسپرت و جوانپسند به نظر میرسد.
در نسخههای محتلف، صندلیهای تمام چرم با خط دوخت ساده وجود دارد.. نیسان قشقایی، 504 لیتر فضای صندوق دارد که پس از جمعشدن صندلیهای عقب به 1440 لیتر میرسد.
پیشرانه و تجهیزات فنی نیسان قشقایی
برای ایران، مدل مجهز به موتور 2 لیتر تنفس طبیعی انتخاب شده است که 151 اسب بخار قدرت و 194 نیوتنمتر گشتاور دارد. این محصول با گیربکس CVT، در زمان 11 ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و نهایت سرعت 190 کیلومتر برساعت دارد. قشقایی موتور 2 لیتر، میانگین مصرف سوخت 7 لیتر در صد کیلومتر فراهم میکند. فعلا فقط نسخهی تک دیفرانیسیل محرک جلو مجهز به فرمان برقی وارد ایران میشود.
در مدل پایه مجهز به پیشرانه هیبرید، موتور 1/3 لیتری توربوشارژ، 140 اسب بخار قدرت تولید میکند. ارزانترین قشقایی با 240 نیوتنمتر گشتاور و گیربکس CVT، در زمان 10 ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد. میانگین مصرف سوخت این کراساور، 6 لیتر در صد کیلومتر است.
نیسان قشقایی e-Power نیز فناوری هیبرید دارد اما همراه موتور سه سیلندر 1/5 لیتر توربوشارژ و اینترکولر، 190 اسب بخار قدرت ارایه میکند. نهایت گشتاور این مدل، 300 نیوتنمتر است و در زمان 8 ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد. قشقایی e-Power، میانگین مصرف سوخت 5/5 لیتر در صد کیلوتر و نهایت سرعت 170 کیلومتر برساعت دارد.
قیمت نیسان قشقایی در بازار جهانی و ایران
مدل پایه و دنده اتوماتیک نیسان قشقایی ساخت چین، 22 تا 24 هزار دلار قیمت دارد. باتوجه به هزینه خرید خودروهای چینی مثل فونیکس تیگو 8 پرومکس در ایران، احتمالا نیسان قشقایی نیز برای خریدار ایرانی، 2/2 تا 2/5 میلیارد تومان قیمتگذاری شود.
برای واردات، هیوندای توسان 2023 نیز ثبت سفارش شده است. این محصول، به عنوان رقیب کرهای نیسان قشقایی، 1/7 میلیارد تومان پیشپرداخت دارد و برای خریدار، نهایتا نزدیک به 2/5 میلیارد تومان هزینه خرید خواهد داشت.