سوزوکی جیمنی ۳ درب؛ همه‌چیز درباره شاسی‌بلند کوچک و آفرودی

چهارشنبه 1 اسفند 1403 - 08:30
مطالعه 11 دقیقه
Suzuki-Jmny-13
کامل‌ترین بررسی سوزوکی جیمنی ۳ درب وارداتی شامل مشخصات فنی، امکانات، تجربهٔ رانندگی، توانایی‌های آفرود و... را در پدال بخوانید.

سوزوکی جیمنی یکی از شاسی‌بلندهای آفرودی محبوب در سراسر جهان محسوب می‌شود که با آزادسازی واردات، به کشورمان هم وارد شده است. این خودرو ابتدا در نمونه‌های مونتاژ هند توسط راسا موتور وارد شد اما به‌تازگی شرکت دیاموند موتور اقدام به واردات نمونه‌های مونتاژ ژاپن کرده است. هردو شرکت جیمنی را در نسخه‌های سه‌در و پنج‌در وارد کرده‌اند که در ادامه به بررسی نسخهٔ سه‌در خواهیم پرداخت.

کپی لینک

تاریخچه و نسل‌های سوزوکی جیمنی

سوزوکی جیمنی پیشینه‌ای طولانی دارد که به اواخر دههٔ 60 میلادی بازمی‌گردد. این خودرو ابتدا توسط یک شرکت ژاپنی بنام هوپ موتور توسعه پیدا کرد و با نام هوپ‌استار ON360 از اوایل سال 1968 راهی بازار شد. ON360 به پیشرانهٔ دو زمانهٔ هوا خنک میتسوبیشی مجهز شده بود اما ازآنجایی‌که هوپ موتور شرکت کوچکی بود، تنها توانست تعداد اندکی از این خودرو تولید کند و مدت کوتاهی بعد، این طرح را به سوزوکی فروخت. بدین ترتیب، ON360 در سال 1970 به اولین نسل جیمنی تبدیل شد. این خودرو طی دهه‌ها در چند نسل با نام‌های مختلفی مثل کاتانا، سامورایی، سی‌یرا و... در کشورهای سراسر جهان عرضه شد. جیمنی هم‌اکنون در نسل چهارم خود قرار دارد که در اواسط سال 2018 در ژاپن معرفی شد. این شاسی‌بلند کوچک در ژاپن و هند تولید می‌شود که همان‌طور که اشاره شد، هردو نمونه به ایران وارد شده‌اند.

کپی لینک

تفاوت سوزوکی جیمنی ۳ درب با ۵ درب

سوزوکی جیمنی در تمام نسل‌های خود صرفاً به‌صورت ۳ درب تولید می‌شد اما در پاسخ به تقاضای بازار، در اوایل سال 2023 سوزوکی سرانجام نسخهٔ پنج‌در این شاسی‌بلند آفرودی را هم معرفی کرد. این نسخه ابتدا در هند معرفی شد و صرفاً در این کشور توسط ماروتی سوزوکی تولید می‌شود و برخلاف همتای سه‌در خود، نسخهٔ تولید ژاپن ندارد. بااین‌حال، به‌تازگی عرضهٔ جیمنی پنج‌در به‌صورت وارداتی از هند در ژاپن با نام نوماد آغاز شده است. جیمنی پنج‌در به‌جز طول و فاصلهٔ محوری بیشتر که امکان نصب درهای عقب را فراهم و فضای بیشتری در صندلی‌های عقب ایجاد کرده، تفاوت دیگری با نسخهٔ سه‌در ندارد. نسخهٔ پنج‌در با 3,985 میلی‌متر طول، 340 میلی‌متر از نسخهٔ سه‌در کشیده‌تر است. فاصلهٔ هردو نسخه از زمین یکسان و برابر با 210 میلی‌متر است ولی جینی ۳ درب به دلیل طول کمتر، زوایای ورود، خروج و شکست بهتری دارد.

همچنین بخوانید:

کپی لینک

طراحی ظاهری و ویژگی‌های بدنه سوزوکی جیمنی ۳ درب

سوزوکی برای نسل چهارم جیمنی، طراحی کاملاً رترو را در نظر گرفته که از نسل اول الهام گرفته است. این ویژگی از خطوط تیز بدنه، چراغ‌های جلوی گرد، شیارهای عمودی جلوپنجره و چراغ‌های افقی عقب کاملاً مشخص است. البته با کمی دقت، می‌توان متوجه وام گرفتن برخی عناصر طراحی از لندروور دیفندر، جیپ رانگلر و مرسدس بنز G کلاس در طراحی جیمنی هم شد. سوزوکی جیمنی ۳ درب با 3,645 میلی‌متر طول، 1,645 میلی‌متر عرض و 1,725 میلی‌متر ارتفاع، شاسی‌بلند بسیار کوچکی است ولی بااین‌وجود، سپرهای مشکی و فلاپ‌های گلگیر برجسته، حال و هوایی کاملاً آفرودی به آن بخشیده است.

کپی لینک

طراحی داخلی و امکانات کابین

در داخل سوزوکی جیمنی ۳ درب، تم مربعی بیرونی با خطوط صاف ادامه پیدا کرده است. کیفیت داخلی خصوصاً در نمونه‌های مونتاژ هند با پلاستیک خشک روی داشبورد و درها خیلی تعریفی ندارد ولی جیمنی نه برای تجمل بلکه برای دوام در طول سال‌ها ساخته شده است. جیمنی در نمونه‌های وارداتی به ایران از یک نمایشگر لمسی 7 اینچی بهره می‌برد (در نمونه‌های وارداتی دیاموند موتور به‌صورت سفارشی) که سیستم اطلاعاتی-سرگرمی قابل‌قبولی را ارائه می‌کند. کار با این سیستم آسان است و میانبرهایی دارد که دسترسی راحتی را به مواردی مثل تنظیمات رادیو و تلفن فراهم می‌کند. روی صفحه آمپر بین کیلومترشمار و دورسنج موتور هم یک نمایشگر کوچک تعبیه شده که اطلاعاتی مثل مصرف سوخت و میزان مسافت قابل پیمایش با سوخت باقیمانده را نشان می‌دهد.

سوزوکی جیمنی ۳در هرچند ابعاد کوچکی دارد ولی در داخل فضای کافی برای چهار سرنشین بزرگ‌سال را فراهم می‌کند. درواقع، کابین جیمنی به‌طور شگفت‌آوری در جلو و عقب جادار است. در عقب فضای پا و سر کافی برای بزرگ‌سالانی با قد 180 سانتی‌متر وجود دارد و صندلی‌ها راحت هستند. البته در عقب فقط دو صندلی وجود دارد که به‌راحتی تا می‌شوند. سوزوکی به‌منظور فراهم کردن فضای مناسب برای صندلی‌های عقب اما فضای صندوق بار را قربانی کرده است و این صندوق هنگام باز بودن صندلی‌های عقب تنها 85 لیتر ظرفیت دارد.

این فضا صرفاً برای قرار دادن کیف لپ‌تاپ یا یک کوله‌پشتی کوچک کافی است و حمل هر چیزی بزرگ‌تر از این مستلزم خواباندن صندلی‌های عقب خواهد بود. با خواباندن صندلی‌های عقب اما فضای بار به 377 لیتر افزایش پیدا می‌کند که البته هنوز هم خیلی زیاد نیست و در بهترین حالت هم‌اندازهٔ صندوق خودروهای هاچ‌بکی مثل فولکس‌واگن گلف خواهد بود؛ بنابراین، جیمنی چندان خودرویی کاربردی نخواهد بود ولی این ماشین علیرغم جثهٔ کوچکش، می‌تواند تا 1300 کیلوگرم را یدک بکشد.

کپی لینک

امکانات سوزوکی جیمنی 3 درب

لیست تجهیزات جیمنی بسته به نمونه‌های وارداتی راسا موتور یا دیاموند موتور و همین‌طور نسخه‌های سه‌در و پنج‌در باهم متفاوت است ولی به‌طورکلی، امکاناتی که در این شاسی‌بلند کوچک ارائه می‌شود شامل موارد زیر است:

  • کروز کنترل
  • 6 ایربگ
  • کنترل پایداری
  • نمایشگر لمسی 7 اینچی
  • دوربین دنده عقب
  • بلوتوث
  • فرمان چرمی
  • سیستم کمکی حرکت در سراشیبی
  • سیستم پایش باد تایرها
  • آینه‌های جانبی برقی
  • سیستم کمکی حرکت در سربالایی
  • رینگ‌های آلومینیومی 15 اینچی
  • سیستم تهویه اتوماتیک
  • سنسور نور
کپی لینک

مشخصات فنی سوزوکی جیمنی سه در

جیمنی در تمام بازارهای خارج از ژاپن فقط با یک پیشرانهٔ 1.5 لیتری چهار سیلندر بنزینی تنفس طبیعی عرضه می‌شود که 101 اسب بخار قدرت و 130 نیوتن متر گشتاور دارد. انتقال نیروی این موتور در نمونه‌های وارداتی دیاموند موتور توسط یک گیربکس پنج سرعته دستی صورت می‌گیرد ولی نمونه‌های وارداتی راسا موتور به گیربکس چهار سرعتهٔ اتوماتیک مجهز هستند. تمام نسخه‌های جیمنی از سامانهٔ چهارچرخ محرک ALLGrip سوزوکی با سه حالت 2H، 4H و 4L بهره می‌برند اما در رانندگی‌های معمولی نیرو فقط به چرخ‌های عقل منتقل می‌شود. هرچند جیمنی وزن سبکی در حدود 1100 کیلوگرم دارد ولی به دلیل توان کم پیشرانه، 15.1 ثانیه طول می‌کشد تا از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد. این شاسی‌بلند کوچک اما مصرف سوخت پایینی دارد که در هر صد کیلومتر 6.8 لیتر خواهد بود.

کپی لینک

تجربهٔ رانندگی با سوزوکی جیمنی ۳ درب

جیمنی برای درنوردیدن چالش‌برانگیزترین مسیرهای آفرود، عمیق‌ترین رودخانه‌ها و بلندترین کوه‌ها ساخته شده و به همین دلیل، از لحاظ هندلینگ روی جاده در حد کراس‌اوورها نخواهد بود. هرچند خودرو نسبت به نسل‌های قبلی احساس پایداری بیشتری دارد ولی همچنان حرکات بدنه در پیچ‌ها زیاد است و روی دست‌اندازها تکان‌های زیادی دارد. در بزرگراه نیز مشکلات جیمنی بیشتر نمایان می‌شود. به دلیل ضرایب کوتاه گیربکس پنج سرعتهٔ دستی، پیشرانه در سرعت 110 کیلومتر بر ساعت بسیار پرسروصدا خواهد بود و به دلیل قدرت کم موتور، برای سبقت‌گیری باید نسبت به شاسی‌بلندهای توربوشارژر دقت بیشتری به خرج دهید.

بااین‌حال، سروصدای باد و جاده خیلی خوب مهار شده و در سرعت‌های زیر 70 کیلومتر بر ساعت کابین نسبتاً ساکت خواهد بود. همچنین با وجود استفاده از شاسی سنتی نردبانی، رانندگی با جیمنی بهتر و راحت‌تر از قبل است. با توجه به‌اندازهٔ کوچک جیمنی، انتظار می‌رود این شاسی‌بلند ژاپنی برای رانندگی در شهر مناسب باشد ولی فرمان آن‌قدر کند و مبهم است که پارک کردن و مانور دهی در سرعت‌های پایین را بسیار دشوار می‌کند.

کپی لینک

تست آفرود جیمنی 3 در

جایی که جیمنی واقعاً خود را نشان می‌دهد، آفرود است. سهولت رانندگی با این خودرو در خارج از جاده شگفت‌انگیز است. فاصلهٔ خودرو از زمین و چسبندگی چرخ‌ها زیاد است و گیربکس ضریب سنگین و سیستم کنترل پایین رفتن از سراشیبی هم کار راننده را آسان می‌کند. هرچند سیستم تعلیق نرم باعث تکان‌ها زیادی می‌شود ولی در طبیعت چیزهای بسیار کمی می‌توانند جیمنی را متوقف کنند. همچنین اوورهنگ‌های کوتاهی که زاویهٔ ورود 37 درجه و خروج 49 درجه را فراهم می‌کند، جیمنی را به یکی از توانمندترین خودروها در آفرود تبدیل کرده‌اند.

کپی لینک

قیمت، شرایط فروش سوزوکی جیمنی ۳ درب در ایران

هنوز قیمت نهایی جیمنی سه‌در در بازار کشورمان مشخص نیست. راسا موتور در اواخر بهمن 1403، برای منتخبین سامانهٔ یکپارچه فراخوان پیش‌فروش جیمنی سه‌در را با قیمت علی‌الحساب 1.8 میلیارد تومان ارائه کرد درحالی‌که دیاموند موتور برای اولین بار در آذر 1403 جیمنی را در سامانهٔ یکپارچه برای ثبت‌نام عرضه کرد. آخرین قیمتی که برای جیمنی پنج‌در اعلام شده نیز 2 میلیارد و 579 میلیون تومان در مهر 1403 است و بنابراین، با توجه به افزایش نرخ ارز از آن زمان، برای جیمنی سه‌در هم باید انتظار قیمتی در حدود 2.5 میلیارد تومان را داشته باشیم.

کپی لینک

رقبای سوزوکی جیمنی

جیمنی در بازار ایران هیچ رقیب مستقیمی را پیش روی خود نمی‌بیند و می‌تواند جایگزینی برای شاسی‌بلندهای آفرودی کارکرده مثل نیسان پاترول و رونیز باشد. بااین‌حال، اگر فقط قیمت و توانایی‌های آفرود را ملاک قرار دهیم، از خودروهایی مثل کی‌ام‌سی T9 و دایون Y7 می‌توانیم به‌عنوان رقبای جیمنی یاد کنیم. این خودروها که با قیمتی در حدود 2 تا 2.5 میلیارد تومان عرضه می‌شوند، هردو از پیشرانه‌های توربوشارژ بسیار قوی‌تر و کابین جادارتری بهره می‌برند و درنتیجه، می‌توانند کار را برای شاسی‌بلند کوچک سوزوکی سخت کنند.

کپی لینک

مزایا و معایب سوزوکی جیمنی 3 در

نقاط قوت: توانایی‌های آفرود فوق‌العاده، ابعاد جمع‌وجور، ظاهر رترو و جذاب، استهلاک پایین

نقاط ضعف: فرمان مبهم، هندلینگ ضعیف، پیشرانهٔ پرسروصدا، صندوق بار کوچک، سواری حسته کننده در جاده، قیمت غیرمنطقی، کمبود شدید خدمات پس از فروش و قطعات

کپی لینک

جمع‌بندی، آیا خرید سوزوکی جیمنی سه‌در ارزش دارد؟

سوزوکی جیمنی در آفرود خودروی بسیار توانمندی است و قطعاً می‌توان روی آن حساب باز کرد ولی برای رانندگی‌های شهری و بزرگراهی چندان ایده‌آل نخواهد بود. همچنین این خودرو به دلیل پیشرانهٔ ضعیف و امکانات محدود، در بازار کشورمان ارزش قیمت 2.5 میلیارد تومانی را ندارد زیرا با این رقم می‌توان سراغ پیکاپ‌های چینی با پیشرانه‌های بسیار قوی‌تر و امکانات بیشتر و همین‌طور شاسی‌بلندهای کارکرده‌ای مثل نیسان رونیز یا سوزوکی گرند ویتارا رفت.

کپی لینک

جدول مشخصات فنی سوزوکی جیمنی 3 در

پیشرانه

1.5 لیتری 4 سیلندر

قدرت

101 اسب بخار

گشتاور

130 نیوتن متر

گیربکس

5 سرعته دستی / 4 سرعته اتوماتیک

محور محرک

چهارچرخ

شتاب صفرتاصد

15.1 ثانیه

حداکثر سرعت

160 کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

6.8 لیتر

طول

3,645 میلی‌متر

عرض

1,645 میلی‌متر

ارتفاع

1,725 میلی‌متر

فاصلهٔ محوری

2,250 میلی‌متر

زاویهٔ ورود

37 درجه

زاویهٔ خروج

49 درجه

زاویهٔ شکست

28 درجه

آیا سوزوکی جیمنی سه‌در برای استفاده شهری مناسب است؟

جیمنی سه‌در هرچند ابعاد جمع‌وجوری دارد ولی به دلیل فرمان کند و مبهم، مانور دهی در سرعت‌های پایین و پارک کردن را دشوار می‌کند.

آیا سوزوکی جیمنی سه‌در برای آفرود حرفه‌ای مناسب است؟

جیمنی توانایی‌های آفرود فوق‌العاده‌ای دارد و کمتر مانعی در طبیعت می‌تواند این شاسی‌بلند را متوقف کند

تفاوت‌های مدل‌های سه‌در و پنج‌در جیمنی چیست؟

تفاوت اصلی این دو نسخه در طول و فاصلهٔ محوری است. جیمنی پنج‌در به‌جز 34 سانتی‌متر طول بیشتر و کابین جادارتر، از لحاظ مشخصات فنی تفاوتی با نسخهٔ سه‌در ندارد.

سوزوکی چه رقبایی در بازار ایران دارد؟

جیمنی در بازار ایران رقیب مستقیمی را پیش روی خود نمی‌بیند و اصلی‌ترین رقبای قیمتی آن پیکاپ‌های چینی مثل کی‌ام‌سی T9 هستند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.