بک BAC X3 پرو؛ بررسی مشخصات کراس‌اوور مونتاژی جیلی در ایران

سه‌شنبه 28 فروردین 1403 - 08:30
مطالعه 9 دقیقه
BAC-X3-Pro-19
بک X3 پرو هرچند نسبت به سگمنت و قیمتش خودروی خوبی است اما با چیزی که از ساخته‌های جدید جیلی انتظار داریم بسیار فاصله دارد.
تبلیغات

بدون شک جیلی یکی از بهترین خودروسازان چین محسوب می‌شود. محصولات این شرکت چشمگیر هستند و حتی در قیاس با خودروهای کره‌ای و ژاپنی هم قابل‌توجه به نظر می‌رسند. جیلی سال‌ها پیش با سدان وارداتی امگرند در بازار کشورمان حضور پیدا کرد اما پس از وضع تحریم‌ها و ممنوعیت واردات، این برند باکیفیت چینی از ایران خارج شد و سال‌ها خبری از آن نبود. بااین‌حال، در دی‌ماه 1401، شرکت خودروسازان بم که سابقهٔ همکاری با جیلی را داشت و در سال‌های 1397 و 1398 سدان GC6 را مونتاژ کرده بود، با معرفی خودرویی بنام BAC X3 Pro، دوباره به‌نوعی جیلی را به ایران آورد.

همچنین بخوانید: 

بک X3 پرو خودروسازان بم در نمایشگاه تهران، هاچ‌بک کراس باکیفیت جیلی

بازگشت جیلی به ایران با کراس اوور X3 پرو، محصول جدید خودروسازان بم

چرا میگوییم به‌نوعی؟ چون هرچند X3 پرو اساساً محصول جیلی است اما از اوایل سال 2022 از طریق جوینت ونچری بین برند می‌پل (Maple) جیلی و لیفان تولید می‌شود. این جوینت ونچر که لیوان (Livan) نام دارد، به تولید نسخهٔ الکتریکی محصولات جیلی می‌پردازد و X3 پرو تنها محصول بنزینی آن است. این کراس‌اوور کوچک که از اواخر اسفند 1402 به دست خریداران رسید، در بازار کشورمان با رقیب خوش‌نام و باسابقهٔ ام‌وی‌ام X22 پرو مواجه است؛ بنابراین، آیا بک X3 پرو می‌تواند در بازار ایران جیلی و خودروسازان بم را به موفقیت برساند؟ در ادامه پشت فرمان این خودرو می‌نشینیم تا شاید بتوانیم پاسخ این سؤال را مشخص کنیم.

همین ابتدا بگوییم که X3 پرو به نسل جدید خودروهای جیلی تعلق ندارد و یکی از محصولات قدیمی این شرکت است که اساساً پیشینهٔ آن به هاچ‌بک انگلون SC5 سال 2011 بازمی‌گردد اما طی این سال‌ها چند بار فیس‌لیفت و به‌روزرسانی شده است. بااین‌حال، طراحی X3 پرو کمی قدیمی به نظر می‌رسد و ذات کهنهٔ خود را نشان می‌دهد. محصول جدید خودروسازان بم همچنین با 4 متر طول و 1.7 متر عرض، خودروی بسیار کوچکی است. با وجود فاصلهٔ اندک 185 میلی‌متری از زمین، در مورد کراس‌اوور دانستن X3 پرو تردید داریم و بیشتر باید آن را یک کراس هاچ‌بک بدانیم. بااین‌حال، ارتفاع جیلی تنها یک سانتی‌متر از X22 کمتر است.

داخل X3 پرو در نگاه اول ساده و حتی شاید قدیمی به نظر برسد ولی بااین‌وجود، وقتی از نزدیک فضای داخل را لمس کنید و پشت فرمان بنشینید، قابل‌قبول خواهد بود. هرچند داشبورد خودرو به‌اندازهٔ محصولات جدید جیلی آینده‌نگر نیست اما به‌خوبی طراحی و ساخته شده است. پانل‌های داخلی هم به‌خوبی در کنار هم مونتاژ شده‌اند و حداقل در رانندگی‌های اولیه خبری از صدای جیرجیر نخواهد بود. صفحه آمپر خودرو از نوع آنالوگ معمولی با یک نمایشگر دیجیتالی کوچک در وسط است و یک نمایشگر اطلاعاتی-سرگرمی 8 اینچی هم در میانهٔ داشبورد خودنمایی می‌کند.

بلوتوث، USB، کروز کنترل، فرمان برقی، سیستم تهویهٔ دیجیتالی و استارت دکمه‌ای هم از دیگر امکانات این کراس‌اوور کوچک هستند و اگر خواهان هوای تازه باشید می‌توانید سانروف را باز کنید. به‌طورکلی، X3 پرو تمام امکانات مهمی که از خودروهای مدرن انتظار می‌رود را ارائه می‌کند هرچند که تنظیم صندلی‌ها دستی است و از اندروید اتو و اپل کارپلی هم خبری نیست. یکی از مشکلات X3 پرو که هنگام ورود به کابین خود را نشان می‌دهد، فضای داخلی محدود خصوصاً در صندلی‌های عقب است که باعث می‌شود این خودرو به‌اندازهٔ دیگر مینی کراس‌اوورهای بازار جادار نباشد. شاید عجیب به نظر برسد اما این مشکل به دلیل طراحی کاپوت ایجاد شده است. اگر به پروفیل جانبی خودرو نگاه کنید، کاپوت نسبت به طول کلی خودرو کمی بیش‌ازحد کشیده به نظر می‌رسد.

نمای جلویی خودرو تقریباً سدان مانند به نظر می‌رسد و ستون‌های A کمی جلوتر از درها قرار گرفته‌اند. این ویژگی‌ها در کنار فضای بار قابل‌توجه باعث ایجاد کابینی شده که برای افراد بلندقد تنگ خواهد بود. البته باید توجه داشته باشیم که X3 پرو تنها 4 متر طول دارد که هم‌اندازهٔ خودرویی مثل کوییک است و بنابراین نباید انتظار زیادی از آن داشت. این محصول جیلی هنگام رانندگی بهتر عمل می‌کند و برای چنین کراس‌اوور کوچکی، سواری راحتی دارد. خودروهایی که فاصلهٔ محوری کوتاهی دارند معمولاً روی جاده خشن و پرتکان رفتار می‌کنند اما X3 پرو این‌طور نیست و روی دست‌اندازهای جاده عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد. البته این کراس‌اوور به‌اندازهٔ مدل‌های بزرگ‌تری مثل جیلی آزکارا در داخل کابین راحت و بی‌سروصدا نخواهد بود اما در قیاس با X22 پرو شرایط بهتری دارد.

بااین‌حال، ازآنجایی‌که قوای محرکهٔ X3 پرو از یک پیشرانهٔ 1.5 لیتری تنفس طبیعی با تنها 102 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور به همراه یک گیربکس CVT تشکیل شده، نباید انتظار پرفورمنس هیجان‌انگیزی را داشته باشید. بااین‌حال، این پیشرانه نرم‌تر از موتور سه سیلندر توربوشارژ X22 پرو اتوماتیک است زیرا چهار سیلندر است و موتورهایی با تعداد سیلندر زوج از نمونه‌های تعداد سیلندر فرد ارتعاش بسیار کمتری دارند. یکی دیگر از نکاتی که باید به آن اشاره کنیم مصرف سوخت است که در سرعت‌های بسیار پایین در شهر حدود 10 لیتر در هر صد کیلومتر خواهد بود اما این رقم در بزرگراه به 6.5 لیتر در هر صد کیلومتر می‌رسد.

به‌طورکلی، بک X3 پرو خودروی بی‌نقصی نیست اما بزرگ‌ترین مشکل آن تقصیر خود خودرو نیست. جیلی طی سال‌های اخیر آن‌قدر خودروهای چشمگیر و جذاب معرفی کرده که این کراس‌اوور کوچک چندان به چشم نمی‌آید و طبق استانداردهای جیلی قدیمی به نظر می‌رسد. همچنین با توجه به سابقه‌ای که از جیلی در کشورمان داشته‌ایم، وقتی نام این برند مطرح می‌شود انتظار خودروی لوکس‌تری را داریم. البته X3 پرو مطمئناً در سگمنت خود و نسبت به قیمت 890 میلیون تومانی خودروی خوبی است اما موضوعی که می‌تواند مشکل‌ساز شود خدمت پس از فروش و تأمین قطعات یدکی است زیرا خودروسازان بم چند سال فعالیتی نداشته اما X22 سال‌ها است در بازار حضور دارد و از شبکهٔ نمایندگی‌های گسترده‌تر مدیران خودرو بهره می‌برد.برای اطلاع از قیمت بک X3 پرو در کارخانه و بازار این صفحه از پدال را دنبال کنید.

کپی لینک

مشخصات فنی BAC X3 Pro

پیشرانه

1.5 لیتری 4 سیلندر

قدرت

102 اسب بخار

گشتاور

142 نیوتن متر

گیربکس

CVT

محور محرک

جلو

حداکثر سرعت

160 کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

7.0 لیتر ترکیبی

ظرفیت باک

45 لیتر

حجم صندوق بار

400 لیتر

طول

4,005 میلی‌متر

عرض

1,760 میلی‌متر

ارتفاع

1,575 میلی‌متر

وزن

1215 کیلوگرم

فاصله محوری

2,480 میلی‌متر

قیمت کارخانه

890 میلیون تومان

قیمت بازار

1 میلیارد و 150 میلیون

 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.