شاهین اتوماتیک؛ بررسی مشخصات، امکانات و ارزش خرید

پنج‌شنبه 1 شهریور 1403 - 12:30
مطالعه 9 دقیقه
شاهین سایپا
خودرو شاهین یک سدان جمع‌وجور شهری است که اولین بار در نمایشگاه خودروی شیراز و با نام رهام معرفی شد. این خودرو سپس به شاهین تغییر نام داد و البته...
تبلیغات

خودرو شاهین یک سدان جمع‌وجور شهری است که اولین بار در نمایشگاه خودروی شیراز و با نام رهام معرفی شد. این خودرو سپس به شاهین تغییر نام داد و البته خبرساز ظاهر شد. شاهین روی پلتفرم SP100 سایپا شکل گرفته است و از طراحی زیباتری نسبت به دیگر محصولات این شرکت سود می‌برد. شاهین با ادعاهای برجسته‌ای وارد میدان شده بود و در ابتدا با گیربکس دستی عرضه شد اما قرار است نسخه اتوماتیک آن نیز روانه بازار شود و طی ماه‌های گذشته نسخه‌های پیش‌تولیدی شاهین اتوماتیک رؤیت شده‌اند. ما نیز تصمیم گرفته‌ایم شما را با این خودرو آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.

کپی لینک

طراحی ظاهری سایپا شاهین اتوماتیک

بی‌اغراق باید گفت شاهین از نظر طراحی یک سر و گردن بالاتر از محصولات دیگر سایپا همچون تیبا، ساینا و کوییک قرار می‌گیرد. پف‌کردگی نمای جلو جذابیت خوبی به این خودرو بخشیده است. طراحان در پروفایل جانبی از به‌کارگیری خطوط هیجانی اجتناب کرده‌اند اما خب نباید انتظار طراحی سطح بالایی را داشت. در بخش عقب نیز طراحی قابل قبولی را شاهد هستیم اما چراغ‌ها می‌توانستند بهتر از این باشند. رینگ‌ها نیز شاید با ابعاد بزرگ‌تر جلوه بهتری به شاهین می‌بخشیدند. در کل باید دانست طراحی ظاهری شاهین چیزی است که رضایت مشتری ایرانی را جلب خواهد کرد.

اما نسخه اتوماتیک شاهین از برخی ویژگی‌های منحصربه‌فرد سود می‌برد که از جمله آن‌ها می‌توان به جلوپنجره و دستگیره‌های درب با عناصر کرومی، رینگ‌های 16 اینچی و نوشته توربو روی بدنه اشاره کرد. در مجموع طراحان سعی داشته‌اند با کمترین تغییرات شاهین اتوماتیک را از نسخه دستی متمایز کنند.

کپی لینک

طراحی داخلی سایپا شاهین اتوماتیک

در این بخش نیز شاهین به‌ عنوان محصول جدید سایپا بهتر از سایر تولیدات این شرکت عمل کرده است و این موضوع طبیعی به نظر می‌رسد زیرا شاهین قیمت بالاتری دارد. کنسول میانی شاهین به همراه فرمان طراحی خوبی دارند و از نظر متریال بکار رفته نیز اگرچه نباید انتظار خودروهای کلاس جهانی را داشت اما بازهم شاهین یک پله بالاتر از امثال کوییک و تیبا و ساینا قرار می‌گیرد.

از نظر فضای کابین و صندوق باید گفت شاهین مشکل چندانی ندارد و فضای بار 420 لیتری آن نیز پاسخگوی نیازهای خانواده‌ها خواهند بود. البته باید به این نکته اشاره کرد که کیفیت متریال بکار رفته باید در درازمدت سنجیده شود، موضوعی که نیازمند تست‌های بلندمدت شاهین است.

در نسخه اتوماتیک شاهین ظاهراً تغییراتی در طراحی فرمان و تریم ها صورت می‌گیرد و صندلی‌های جدید، تریم دو رنگ و... در این خودرو وجود خواهند داشت.

کپی لینک

مشخصات فنی سایپا شاهین اتومات

خبرسازترین نکته درباره شاهین به پیشرانه آن مربوط می‌شود. در ابتدا قرار بود این خودرو با قلب تپنده برلیانس و گیربکس شش سرعته اتوماتیک عرضه شود اما مشکلات مربوط به تحریم‌ها باعث شد مهندسان سایپا تصمیم دیگری بگیرند. بجای استفاده از یک پیشرانه به‌روز در شاهین شاهد نصب پیشرانه تیبا، ساینا و کوییک در شاهین هستیم اما یک تغییر بزرگ وجود دارد و آن نیز به نصب توربو مربوط می‌شود. این پیشرانه که حالا M15TC نامیده می‌شود از نظر قدرت و گشتاور نسبت به نمونه‌های نصب شده در تیبا و امثالهم پیشرفت کرده است اما وقتی پیشرانه توربوی شاهین را با نمونه‌های مدرن جهانی مقایسه کنید متوجه قدیمی بودن آن خواهید شد.

قدرت 87 اسب بخاری پیشرانه M15 تیبا حالا به 110 اسب بخار رسیده است و گشتاور نیز برابر با 178 نیوتون متر است. این نیرو از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می‌شود و در مجموع نباید انتظار چندانی از این پیشرانه داشته باشید. نکته جالب اینکه شایعاتی درباره درخواست سایپا از ایران‌خودرو برای نصب پیشرانه EF7 روی شاهین منتشر شده بود ولی ظاهراً ایران‌خودرو حاضر به قرض دادن این پیشرانه به سایپا نشد. اخیراً نیز اخباری درباره استفاده از پیشرانه TU5 روی شاهین به گوش رسیده است اما فعلاً عملیاتی نمی‌شود.

نکته مهم درباره شاهین اتوماتیک استفاده از گیربکس CVT شرکت پانچ بلژیک روی شاهین است. این گیربکس در حالت تیپ ترونیک از 6 دنده شبیه‌سازی شده دستی استفاده می‌کند و ظاهراً از حالت اسپرت نیز برخوردار است. باید منتظر ماند و دید این گیربکس چه کیفیت و عملکردی خواهد داشت.

گيربكس

نوع گيربكس

5 سرعته دستي/CVT اتوماتیک

موتور

نوع موتور

M15 Turbo Charger

حجم موتور (cc)

۱۴۹۷

حداكثر قدرت (hp/۵۰۰۰rpm)

۱۱۰

حداكثر گشتاور (Nm/۲۵۰۰rpm)

۱۷۸

حداكثر سرعت (Km/h)

190

شتاب صفر تا صد (دتده دستی)

13.2

استاندارد آلایندگی

یورو ۵

مصرف سوخت

مصرف سوخت میانگین (دنده دستی)

7.2 لیتر در 100 کیلومتر

ظرفیت باك (لیتر)

۴۷

سیستم تعلیق

سیستم تعلیق جلو

مك فرسون

سیستم تعلیق عقب

Torsion Beam

رينگ و تاير

رينگ

۱۵ اينچ آلومينيومی

سايز تاير

185/65R15

فرمان

نوع فرمان

برقي

سیستم ترمز

ترمز جلو

ديسكی خنك شونده

ترمز عقب

دیسكی

ترمز دستی

مكانيكی

 

ابعاد

طول (mm)

۴۴۴۶

عرض (بدون در نظر گرفتن آینه‌ها)(mm)

۱۷۷۱

ارتفاع (mm)

۱۴۹۰

فاصله دو محور عقب و جلو (mm)

۲۶۵۰

وزن (kg)

۱۲۷۸

ظرفیت صندوق‌عقب (لیتر)

۴۲۰

 

کپی لینک

تجهیزات و امکانات سایپا شاهین اتوماتیک

تجهیزات ایمنی و رفاهی

سانروفاستارت دکمه‌ایورود به خودرو بدون كليد PEPSمولتی‌مدیا با نمايشگر ۷ اينچ + USBدوربين عقبسنسور پارك دنده‌عقبكنترل صدا از روی فرمانصندلی با روكش چرمسیستم تهویه مطبوع اتوماتیکدستگيره آسان‌بازشوكليد تاشوندهسیستم پايش فشار باد تاير TPMSنشانگر تعویض دندهچراغ روشنايي روز (Day Light)چراغ‌های اتوماتيك (Auto Light)چراغ همراهی تا درب منزلمه‌شكن جلو و عقبGPS (سيستم ناوبری)نمايش دمای هوای بيرونكيسه هوای راننده و سرنشین جلومجهز به سيستم ترمز ABSتوزيع الكترونيكی نيروی ترمز EBDهشداردهنده ديداری و شنيداری بستن كمربند ايمنیآينه جانبی تاشونده برقیشیشه‌بالابر برقی جلو و عقبسيستم هشداردهنده امنيتیسيستم ضد سرقت (immobilizer)كامپيوتر سفرصندلی عقب مجهز به نگهدارنده صندلی كودك (Iso Fix)صندلی راننده دستی ۶ حالت و صندلی مسافر ۴ حالت

کپی لینک

تفاوت شاهین اتوماتیک و دستی

موارد زیر برای شاهین اتومات نسبت به مدل دنده دستی اضافه شده‌اند:

رینگ‌های تراش خورده آلومینیومی 16 اینچی با طرح جدید، تزئینات کرومی، شیشه‌های دودی عقب، دوربین جلو و دوربین زیر آینده‌های جانبی برای ایجاد تصویر 360 درجه، دوربین ثبت وقایع پشت آینه وسط، تریم دو رنگ با تزئینات طرح چوب، نمایشگر 10 اینچی لمسی، نمایشگرهای ردیف عقب، کروز کنترل، ایربگ جانبی، صفحه کیلومتر دیجیتالی، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک‌ها، صندلی‌های برقی، سیستم کنترل پایداری و... با این حال ممکن است این آپشن‌های درنظرگرفته شده برای مدل‌های تولیدی تغییر نمایند.

کپی لینک

قیمت شاهین اتوماتیک

قیمت بازار آزاد شاهین اتوماتیک هم مثل شاهین دنده‌ای، حدود ۴۰ درصد بالاتر از ارزش کارخانه‌ای است  که تقریبا معادل ۱۵ هزار دلار خواهد بود. جالب‌تر اینکه قیمت کارخانه شاهین اتوماتیک با گیربکس CVT از قیمت کارخانه دناپلاس اتومات و تارای اتومات هم بیشتر است.

برای اطلاع از آخرین قیمت شاهین پلاس صفر و قیمت شاهین صفر در کارخانه و بازار به این صفحات از پدال مراجعه کنید.

کپی لینک

رقبای سایپا شاهین CVT

از جمله رقبای این خودرو می‌توان به دنا پلاس و تارا اشاره کرد. دنا پلاس نسبت به شاهین خودروی قدیمی‌تری است و از نظر تجهیزات شاهد حذف برخی آپشن ها از روی آن هستیم. همچنین گشتاور پیشرانه شاهین بیشتر از دنا است ولی باید به این نکته توجه داشت که پیشرانه تنفس طبیعی دنا پلاس در درازمدت هزینه‌های نگهداری کمتری را به مالک تحمیل خواهد کرد. همچنین کیفیت ادوات و متریال بکار رفته در دنا بهتر از شاهین ارزیابی می‌شود و فضای بار آن نیز بیشتر از محصول سایپا است.

اما تارا به عنوان جدیدترین محصول ایران‌خودرو در بخش طراحی حرف زیادی برای گفتن ندارد. ولی در کابین وضعیت کاملاً متفاوت است و تارا بهتر ظاهر می‌شود. همچنین بحث استهلاک کمتر پیشرانه تنفس طبیعی اینجا نیز صادق است و بنابراین تارا می‌تواند از این نظر گزینه بهتری باشد.

کپی لینک

معایب شاهین

شاهین نقاط ضعفی هم دارد که شامل مواردی همچون طراحی ساده کابین با متریال نه چندان باکیفیت، ضعف در مونتاژ، سروصدای موتور در دورهای بالا، شتاب پایین، تعلیق یکپارچه عقب، هندلینگ پایین، پیشرانه توربوی قدیمی با مصرف سوخت زیاد و استهلاک بالا در درازمدت است.

کپی لینک

مزایای شاهین

از جمله نقاط قوت شاهین می‌توان به طراحی بدنه بهتر، ایمنی مناسب‌تر نسبت به سایر محصولات سایپا، فرمان برقی، فضای مناسب کابین، خدمات پس از فروش گسترده در سراسر کشور، آپشن های مناسب و گشتاور تولیدی پیشرانه اشاره کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.