فوتون G7 یا جک KMC T9  مقایسه وانت های دو دیفرانسیل 2 میلیارد تومانی!

یک‌شنبه 19 اسفند 1403 - 15:30
مطالعه 11 دقیقه
g7 t9
به تازگی پیش‌فرورش فوتون G7 ایران خودرو در بورس کالا انجام شد و البته موفق نبود. این محصول، تقریبا هم‌قیمت جک KMC T9 کرمان موتور محسوب می‌شود و با...

به تازگی پیش‌فرورش فوتون G7 ایران خودرو در بورس کالا انجام شد و البته موفق نبود. این محصول، تقریبا هم‌قیمت جک KMC T9 کرمان موتور محسوب می‌شود و با وانت مونتاژ کرمان موتور قابل مقایسه است.

استقبال علاقه‌مندان وانت‌های چینی از فوتون تونلند دیزلی ایران خودرو و KMC T8 کرمان موتور، فرصت مناسب برای محصولات بزرگ‌تر و گران‌تر فراهم کرد. مدل جدید فوتون با کد G7  پاییز 1401 معرفی شد و پیکاپ JAC T9   اواخر سال ۱۴۰۲ به بازار ایران رسید.

بیشتر بخوانید:

امکان خرید مدل‌های دو دیفرانسیل ساخت برندهای مطرح جهان برای علاقه‌مندان طبیعت‌گردی در ایران فراهم نیست. احتمالا به همین دلیل، پیکاپ‌های چینی با وجود قیمت‌ بالا، مشتریان پرشمار در کشورمان دارند. ظاهرا بسیاری از مردم، صرفا وانت‌های دو دیفرانسیل ساخت چین را به دلیل نمای بیرونی و قابلیت‌های تردد در خارج جاده، می‌خرند. هرچند که این خودروها مناسب آفرود حرفه‌ای نیستند.

جک T9 به عنوان وانت پیکاپ اندازه بزرگ و پرچمدار برای شرکت سازنده، شناخته می‌شود. این محصول با نام هانتر یا هانتو  (Han Tu) علاوه‌بر چین به بازار امریکای جنوبی و استرالیا نیز رسیده است. فراتر از ابعاد بدنه، بهره‌گیری از گیربکس اتوماتیک باعث می‌شود قیمت kmc t9 رده‌ی متفاوتی با جک T8 داشته باشد و رقابت با آمیکو آسنا یا فوتون تونلند G7 اتوماتیک را آغاز کند.

فوتون، زیرمجموعه‌ی گریت وال، یکی از غول‌‌های خودروسازی چین است و از برندهای با سابقه‌ در صنعت حمل و نقل چین محسوب می‌شود. این شرکت سال ۱۹۹۶ تاسیس شد و حالا یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اتوبوس و کامیون چینی است. تولیدات خودرویی فوتون، عمدتا در کلاس ون و پیکاپ وانت هستند، اما چند مدل شاسی بلند مثل فوتون ساوانا هم در فهرست محصولات این شرکت وجود دارد. اولین بار خانواده تونلند در نسل اول خود با نام فوتون E5 سال 1393 به بازار ایران معرفی شد و در ادامه نیز فروش آن با نسخه فیس لیفت توربو دیزل ادامه پیدا کرد.  فوتون تونلند G7 اتوماتیک (که در بازار جهانی با نام فوتون یوتو نیز شناخته می‌شود)  در ونزوئلا، کلمبیا و استرالیا عرضه شده است. این خودرو، هم‌اکنون علاوه‌بر چین در تایلند و فیلیپین هم خط مونتاژ دارد.

کپی لینک

مقایسه طراحی فوتون G7 با جک KMC T9  کرمان موتور

هرچند که قمیت این خودروها تفاوت چندانی ندارد؛ با اختلاف ابعاد و اندازه عرضه می‌شوند. طول، عرض و ارتفاع تونلند  G7 به ترتیب ۵۳۴۰، ۱۹۴۰ و ۱۸۷۰ میلی‌متر با فاصله محوری آن نیز ۳۱۱۰ میلی‌متر است. جک KMC T9  کرمان موتور طول بدنه‌ی۵۳۳۰  میلی‌متر، عرض ۱۹۶۵ میلی‌متر و ارتفاع سقف ۱۹۲۰ میلی‌متر و فاصله محوری ۳۱۱۰ میلی‌متر دارد. از این مقایسه می‌توان متوجه شد فاصله محوری و طول وانت‌های فوق، مشابه است اما جک KMC T9 به دلیل ارتفاع و عرض بیشتر، بزر‌گ‌تر دیده می‌شود. به همین دلیل، علاقه‌مندان جلب توجه بهتر است وانت کرمان موتور را انتخاب کنند.

در بحث طراحی به وضوح می‌توان متوجه شد فوتون G7 از تویوتا هایلوکس الهام گرفته است و سبک ژاپنی دارد. بخش بزرگی از سپر و جلوپنجره با مواد پلاستیکی ساخته شده که البته همراه ادوات کروم براق تلاش می‌کند تا لوکس دیده شود. فوتون از رینگ‌ 18 اینچ با تایرهای 265 میلی‌متر استفاده می‌کند و از نمای عقب، کاملا ساده است.

جک T9 کاملا تحت تاثیر جی‌ام‌سی کنیون ۲۰۲۳ طراحی شده و حس یک وانت امریکایی را تداعی می‌کند. جلوپنجره‌ی بسیار بزرگ با نشان تجاری KMC کروم، در نمای اصلی T9 جلب نظر می‌کند و تامین‌کننده‌ی روشنایی اصلی، LED طرفین سپرهستند. باوجود ادوات پلاستیک سیاه‌رنگ در نمای اصلی، حالت مشبک جلوپنجره و فرم شبیه به حرف  S جلوه‌ای جذاب برای جک T9 فراهم می‌کند. حجم‌دهی جلوپنجره و جاسازی محل مه‌شکن‌ها نیز، متناسب با دیگر اجزا به نظر می‌رسد. ابعاد رینگ و تایزها T9 با فوتون G7 مشابه است.

کپی لینک

مقایسه طراحی فوتون G7 با جک KMC T9  کرمان موتور

کابین فوتون در مقایسه با جک، حس بهتری به راننده و سرنشینان G7 می‌دهد. چرم مرغوب برای داشبورد و صندلی‌ها، فوتون را متمایز نشان می‌دهد؛ ضمن اینکه حس لوکس تداعی می‌کند. در مجموع، راحتی چهار مسافر بلندقد برای هر دو خودرو، تفاوت چندانی ندارد.

جک KMC T9  کرمان موتور، بیشتر از فوتون G7 به فناوری‌های الکترونیک توجه کرده است. نمایشگر لمسی ۱۰/۴ اینچ به شکل عمودی نصب شده و کمی بزرگ‌تر از نمونه‌ی 10 اینچ افقی، روی داشبورد فوتون دیده می‌شود. وانت پیکاپ جک، در کابین هم حس محصولات امریکایی را تداعی می‌کند و نسبتا ساده است. البته می‌توان پنل دیجیتال پشت فرمان را برتری T9 نسبت به عقربه‌های آنالوگ G7 دانست.

کپی لینک

مقایسه پیشرانه و تجهیزات فوتون G7 با جک KMC T9  کرمان موتور

برای فوتون جدید، پیشرانه‌ی ۲۰۰۲ سی‌سی توربوشارژ بنزینی تحت لیسانس میتشوبیشی، ۲۳۸ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. تونلند G7 با گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک ZF  آلمان، ۱۱ ثانیه بعد از شروع حرکت به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد و 11 تا 12 لیتر در صد کیلومتر، میانگین مصرف بنزین دارد. این پیکاپ 1950 کیلوگرمی با استاندارد آلایندگی یورو ۶تولید می‌شود.

موتور ۲ لیتر توربوشارژ برای T9 قدرت ۲۲۱ اسب بخار و گشتاور ۳۸۰ نیوتن‌متر فراهم می‌کند. نهایت گشتاور از ۱۹۰۰ دور بردقیقه تولید می‌شود و گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته ساخت DAE با سیستم دو دیفرانسیل وجود دارد. این خودرو با وزن خالص ۲۳۰۰ کیلوگرم، به نهایت سرعت ۱۵۰ کیلومتر برساعت می‌رسد و میانگین مصرف سوخت مشابه G7  دارد.

از نظر عملکرد فنی و کیفیت رانندگی تفاوت خاصی بین فوتون G7 و جک KMC T9  دیده نمی‌شود. هر دو به قفل دیفرانسیل مکانیکی مجهز هستند و حالت‌های 2H(دیفرانسیل عقب)، 4H (چهار چرخ سبک) و 4L (چهارچرخ سنگین) فراهم می‌کنند؛ اما ظاهرا برای عبور از مسیرهای سخت خارج جاده و شیب‌های تند، فوتون تونلند کمی بهتر از T9 است.

امکانات رفاهی در فوتون G7 و جک KMC T9 شامل سانروف، آینه های جانبی جمع‌شونده برقی، تنظیم برقی صندلی راننده و سرنشین جلو، گرمکن صندلی های ردیف جلو، تهویه مطبوع اتوماتیک به همراه دریچه های تهویه مطبوع مختص سرنشیان عقب، شارژر وایرلس و آینه میانی الکتروکرومیک بهره می‌برند. در بخش امکانات ایمنی این خودروها به 6 ایربگ، سنسورهای پارک جلو، دوربین 360 درجه، ترمز پارک برقی به همراه اتوهلد و فرمان برقی مجهز هستند. ظاهرا برای فوتون G7 کنسول میانی مجهز به Cool Box  ارایه نمی‌شود.

کپی لینک

مقایسه قیمت فنی فوتون G7 با جک KMC T9  کرمان موتور

پیش‌فروش ناموفق تونلند با قیمت  ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در بورس کالا  نشان از فقدان مشتری برای وانت ایران خودرو دارد. در سمت دیگر، قیمت فروش نقدی برای KMC T9  کرمان موتور به 2 میلیارد و 350 میلیون تومان رسیده است که حدود 11 درصد گران‌تر از فوتون G7 است. البته نکته‌ی مثبت در مقایسه‌ی این خودروها به شرایط اقساطی 12 و 24 ماهه برای جک مونتاژ کرمان موتور می‌رسد.

دیگر وانت‌های دو دیفرانسیل دنده اتوماتیک در بازار، G9 بهمن موتور، آمیکو آسنا و کلوت مکث موتور هستند. برای G9 موتور 2 لیتر مشابه فوتون G7 و جک KMC T9  وجود دارد اما آمیکو آسنا و کلوت مکث موتور، مجهز به پیشرانه‌ی 2/4 لیتر توربو هستند. نکته‌ی مهم، قدرت و گشتاور بیشتر برای فوتون G7 و جک  T9 با وجود حجم موتور کمتر است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.