رپورتاژ

روش های کلاهبرداری در خرید و فروش خودرو

با افزایش قیمت بی‌سابقه دلار طی سال‌های اخیر، شاهد افزایش روزافزون قیمت خودرو نیز بوده‌ایم. موضوعی که بیشتر از هر چیز دیگری فروشندگان و خریداران را تهدید می‌کند مسئله کلاهبرداری است. به‌دلیل اهمیت موضوع تشخیص روش های کلاهبرداری در خرید و فروش خودرو، تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به شگردهای معروف کلاهبردان اشاره کنیم. با مطالعه این مطلب می‌توانید نسبت به روش کار کلاهبرداران آشنا شده تا در دام آن‌ها گرفتار نشوید و با خیال راحت به خرید و فروش ماشین بپردازید.

حضور خریدار و کارشناس جعلی در محل خرید خودرو

ایجاد فضای متشنج و درواقع هول کردن خریدار برای انتخاب ماشین یکی از شگردهای قدیمی کلاهبرداران است. فرض کنید شما برای خرید خودرو به مرکز مورد‌نظرتان مراجعه کرده‌اید. مدتی بعد از شما فرد دیگری هم به همراه کارشناس خودرو وارد می‌شود. کارشناس و خریدار دوم به‌طور مداوم از خوبی‌های خودرو می‌گویند و فضای رقابتی ایجاد می‌کنند. این فضای متشنج باعث تشویش ذهنی و ترس از دست دادن یک موقعیت خوب برای خرید ماشین در شما می‌شود. در این موارد معمولا فروشنده، خریدار و کارشناس خودرو جعلی، با هماهنگی یکدیگر می‌خواهند تا خودروی تصادفی را به خریدار بفروشند. با‌این‌حال شما باید خونسردی خود را حفظ کرده، با بررسی معاینه فنی خودرو، نسبت به آسیب‌های آن آگاه شوید.

جابه‌جایی خودرو در فاصله بین تنظیم قول‌نامه و تعویض پلاک

فرض کنید که شما به همراه کارشناس ماهر برای خرید خودرو به محل فروش مراجعه می‌کنید و کارشناس ماشین را تایید می‌کند. زمانی که به مرحله تنظیم قول‌نامه می‌رسید، فروشنده با ترفندهای خاص خود، شماره شاسی را در قولنامه ذکر نمی‌کند. پس از پرداخت بیعانه و مراجعه به مرکز تعویض پلاک، متوجه می‌شوید که خودرو تصادفی است. یعنی خودرو مورد‌نظر شما در فاصله قول‌نامه تا مرکز تعویض پلاک عوض شده است. به‌همین دلیل پیشنهاد می‌شود تا هر اقدام قانونی به‌درستی و به‌طور‌کامل انجام شده تا جلوی کلاهبرداری در خرید و فروش خودرو گرفته شود.

این اقدامات شامل بررسی شماره شاسی ماشین، بیمه شخص ثالث، معاینه فنی و پرداخت کامل عوارض سالیانه است. پیشنهاد می‌شود از سامانه آیتول برای پرداخت خلافی، تمدید بیمه، پرداخت عوارض و مالیات نقل و انتقال خودرو استفاده کنید تا در زمان شما صرفه‌جویی شود. علاوه‌بر این در زمان تعویض پلاک، امکان استعلام پلاک فعال با کد ملی نیز برای خریدار وجود دارد.

فروش خودرو تصادفی با حک شماره شاسی

کلاهبردار با آگاهی کامل از نواقض خودرو و موتور‌سیکلت تصادفی، آن را خریداری می‌کند. با قطعات دزدی ماشین تصادفی را بازسازی کرده و شماره شاسی یا موتور تقلبی روی آن حک می‌کند. متاسفانه تشخیص درست بودن شماره شاسی برای افراد غیر‌متخصص امکان‌پذیر نیست. برای جلوگیری از روش کلاهبرداری پیشنهاد می‌شود برای خرید خودرو، همراه با یک کارشناس متبحر در محل حاضر شوید.

برای جلوگیری از این اتفاق باید کلیه مدارک خودرو را بررسی کنید. این مدارک شامل کارت خودرو و سند ماشین است. در‌صورتی‌که خودرو کار‌کرده باشد، از مالک خودرو بخواهید تا سوابق بیمه شخص ثالث را نیز به شما نشان دهد. برای این‌کار کافی است وارد سایت آیتول شده و با وارد کردن شماره پلاک و سایر مشخصات خودرو، کلیه اطلاعات ماشین را در شرکت بیمه بررسی کنید. علاوه‌بر این، امکان استعلام قیمت بیمه شخص ثالث نیز در سایت آیتول وجود دارد.

قرار دادن خودرو در پارکینگ و صدور دو قبض

متداول‌ترین روش کلاهبرداری در خرید و فروش خودرو، درخواست خریدار برای قرار دادن خودرو فروشی در پارکینگ است. با قرار دادن خودرو در پارکینگ، خریدار کلاهبردار از شما می‌خواهد که دو قبض صادر شود تا هیچ‌یک از طرفین امکان خارج کردن خودرو از پارکینگ را بدون حضور نفر دوم نداشته باشد.

در وهله اول این درخواست کاملاً منطقی به‌نظر می‌رسد. با‌این‌حال، خریدار به همراه کارشناس دروغین به‌طور مداوم به پارکینگ مراجعه کرده و ایرادات مختلفی از موتور و سایر بخش‌های خودرو خواهد گرفت و درخواست کاهش چشمگیر قیمت فروش خودرو را می‌‌کند. پس از طولانی شدن مدت فروش خودرو و به‌دلیل دو قبضه بودن پارکینگ، فروشنده ناچار به قبول قیمت جدید می‌شود. با‌این‌حال بهتر است بدانید که با صرف یک هزینه اندک می‌توانید خودرو را از پارکینگ خارج کرده و در دام کلاهبردار نیفتید.

نصب دستی آپشن روی خودروهای وارداتی؛ کلاهبرداری خرید خودرو صفر

حتما شما هم جمله فروش گنجشک رنگ شده به جای قناری را شنیده‌اید. این جمله درباره فروش خودروهایی با آپشن کم به‌جای خودروهای فول آپشن کاربرد دارد. این خودروها به‌صورت شخصی وارد کشور می‌شوند. ممکن است خودرویی با آپشن‌‌های کم وارد شود و در ادامه فروشنده با ترفندهایی، اقدام به نصب آپشن‌‌های تقلبی روی ماشین کند، تا درنهایت خودرو با قیمت بالاتر به عنوان ماشین لوکس به‌فروش برسد.

فروش اقساطی خودرو؛ کلاهبرداری شرکت های فروش خودرو

یکی از ترفندهای رایج کلاهبرداری در خرید و فروش خودرو، خصوصا در سال‌های اخیر، فروش اقساطی خودرو است. در این روش شخص یا شرکت فروش خودرو، با اعلام آگهی در شبکه‌های مجازی یا روزنامه‌ها، اقدام به فروش خودرو به‌صورت قسطی می‌کند. در ادامه زمانی که خریدار مبلغ مشخصی را واریز کرد؛ متوجه می‌شود که اصلا ماشین وجود خارجی ندارد و در واقع از او کلاهبرداری شده است.

فروش خودرو با قیمت پایین‌تر از بازار؛ کلاهبرداری فروش خودرو در سایت دیوار

بسیاری از افراد با درج آگهی غیر‌واقعی از خودرو با قیمتی وسوسه‌انگیز، از خریداران کلاهبرداری می‌کنند. معمولاً این آگهی‌ها در سایت‌هایی درج می‌شود که بر محتوای آن نظارتی نیست. برای مثال، ممکن است آگهی فروش خودرو با عکس‌های خوب و قیمتی بسیار مناسب را در سایت دیوار مشاهده کنید. پس از تماس با خریدار و توافق با فروشنده بر سر قیمت، مبلغی به‌عنوان بیعانه از شما گرفته می‌شود. پس از پرداخت این مبلغ، فرد فروشنده دیگر پاسخگو نخواهد بود.

رعایت نکات زیر برای در امان ماندن از کلاهبرداری واجب است!

در این مطلب به بررسی جدید‌ترین راه‌های کلاهبرداری خرید و فروش خودرو پرداختیم. برای جلوگیری از سودجویی افراد کلاهبردار باید کاملا هوشیار باشید. پیش از پرداخت هر مبلغی، حتی بسیار اندک، باید کلیه مدارک به‌طور‌کامل، توسط یک کارشناس معتبر بررسی شود. برای جلوگیری از تقلب در محضر‌خانه و مراکز تعویض پلاک، از فروش وکالتی خودرو با افراد ناآشنا بپرهیزید. با‌این‌حال، شاید در همه مراحل به‌دلیل کمبود وقت، امکان حضور نداشته باشید. به‌همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم تا از خدمات آیتول برای خرید و فروش خودروی خود بهره‌مند شوید. مالیات نقل و انتقال خودرو، پرداخت خلافی و عوارض و ده‌ها خدمت دیگر، در آیتول امکان‌پذیر است. برای بهره‌مندی از خدمات آیتول وارد سایت itoll.ir شوید و مسیر مورد‌نظر خود را انتخاب کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۱ رای

مطالب مشابه

‫۵ دیدگاه‌ها

  1. مرد بی‌نام و نشان

    ۲۶ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (86 ديدگاه)

    کاربردی بود به شدت… ممنون

    موافقم 20
    مخالفم 1
  2. زیزیگولو

    ۲۶ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (4784 ديدگاه)

    متاسفانه تو این چهار دهه اختلاس و دزدی و کلاه برداری تو ایران نهادینه شده

    موافقم 24
    مخالفم 2
  3. کوروش

    ۲۶ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (110 ديدگاه)

    سلام علیکم ،
    نمایشگاهی در بزرگراه جلال آل احمد تهران با داشتن ۲ شعبه بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان از
    چندین نفر کلاهبرداری کرده است. قوه قضاییه با توجه به داشتن چندین شاکی هنوز هیچ
    اقدامی نکرده و این اتو گالری به کار خود ادامه می دهد .

    موافقم 23
    مخالفم 1
  4. MAJking2

    ۲۶ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (268 ديدگاه)

    جدایی از این چیزها که گفته شد یکسری کار ها هست ک باید در قولنامه توجه بهش بشه اول اینکه اگر فروشنده اید ۲۴ ساعت حق فسخ رو یا خط بزنید یا ۱۲ ساعت تنظیم کنید، بعدی هم این قید شود که خودروی موردنظر به رویت کامل خریدار رسید و شخص فروشنده از همین حال دیگر هیچگونه مسئولیتی در قبال خودروی مورد نظر ندارد و هرگونه تغییرات به عهده خریدار می‌باشد، اگر قولنامه آماده هم داشتید این بند رو اضافه کنید و نسخه‌ی دوم حتما با کاغذ کاربن باشع

    موافقم 9
    مخالفم 0
  5. علی

    ۹ اسفند ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    یه روش کلاهبرداری میخوام بهتون بگم.
    میان ماشینو می بینن قولنامه مینویسن.
    بعد که ماشینو بردی معاینه فنی یه ایراد میذارن رو ماشین میگن ماشینو باید به یه قیمت خیلی خیلی پایینتر بدی. که طبیعتا خریدار نیستن. بعد پول قولنامه دو تا قولنامه میگیرن ازت. بعضی وقتا هم میگن ما خودمون اقساطی میفروشیم پول قولنامه با اون طرف هم ازت میخوان. و اینکارو قاعدتا با دعوا انجام میدن.

    موافقم 0
    مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا