آموزشمقالات

جریمه دو برگی چیست؟

یکی از انواع جریمه‌های مربوط به تخلفات رانندگی جریمه دو برگی است که در این مطلب به بررسی آن خواهیم پرداخت.

جریمه‌های مربوط به رانندگی انواع گوناگونی دارند و روش‌های ثبت آن‌ها توسط افسران راهنمایی و رانندگی متفاوت است. البته باید دانست مدت‌زمان پرداخت جریمه‌ها مشخص و یکسان نیست هرچند احتمال بخشیده شدن برخی از آن‌ها وجود دارد. یکی از انواع جریمه‌های صادر شده برای رانندگان جریمه دو برگی است که می‌خواهیم به آن بپردازیم.

جریمه دو برگی چیست؟

زمانی که پلیس با مشاهده تخلف رانندگی فردی به او دستور ایست دهد اما راننده خودرو چه به‌صورت عمدی و یا به خاطر عدم توجه خودرو را متوقف نکند با جریمه دو برگی مواجه خواهد شد. به عبارت بهتر راننده چه به عمد و چه به‌صورت سهوی دستور پلیس را نادیده گرفته و خودرو را متوقف نکند مشمول جریمه دو برگی خواهد شد. دلیل استفاده از نام دو برگی برای این نوع جریمه صادر شدن دو قبض جریمه است که یکی به خود تخلف و دیگری به خاطر عدم توجه به دستور ایست پلیس صادر می‌شود. شایان ذکر است مبلغ جریمه عدم توجه به دستور ایست پلیس ۴۰ هزار تومان است که در سوابق خودرو ثبت می‌شود و باید نسبت به پرداخت آن اقدام کرد.

همچنین بخوانید:

مهلت پرداخت جریمه دو برگی

تمامی جریمه‌های رانندگی حداکثر مهلت ۶۰ روزه (۲ ماه) برای پرداخت دارند و درصورتی‌که راننده یا مالک خودرو در این بازه زمانی جریمه‌های خود را پرداخت نکند مبلغ جریمه دو برابر خواهد شد. به عنوان مثال اگر خلافی خودروی شما ۵۰ هزار تومان باشد پس از گذشت ۲ ماه این مبلغ به ۱۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت؛ اما به دلیل احتمال خطا یا اشتباه سهوی راننده در عدم توقف خودرو امکان اعتراض به جریمه‌های دو برگی وجود دارد و مبلغ این جریمه‌ها با گذشت ۶۰ روز دو برابر نمی‌شود.

اعتراض به جریمه دو برگی

برای اعتراض به ثبت جریمه‌های دو برگی کافی است با در دست داشتن مدارک خودرو از جمله برگ سبز و کارت ماشین و همچنین کارت ملی مالک به مرکز اجرائیات راهنمایی و رانندگی محل سکونت خود مراجعه کرده و اعتراض خود را ثبت نمایید. پس از بررسی جریمه‌ها و در صورت وجود مدارک و مستندات لازم، این جریمه از خلافی خودروی شما پاک خواهد شد.

جریمه الصاقی چیست؟

در این نوع جریمه راننده در خودرو حضور ندارد و پلیس بنا به دلایلی همچون پارک ممنوع و… خودرو را اعمال قانون می‌کند. در این حالت مشخصات خودرو در برگه جریمه ثبت شده و روی خودرو الصاق می‌شود. مهلت پرداخت جریمه‌های الصاقی ۶۰ روز است و پس از گذشت این مدت و عدم پرداخت مبلغ جریمه دو برابر می‌شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۴ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۳ دیدگاه‌ها

  1. محمد

    ۳۰ آبان ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    پلیس باید جریمه و خلافی مدرک بیاره نه راننده

    موافقم 14
    مخالفم 2
  2. Dark Knight

    ۳۰ آبان ۱۴۰۲
    سوابق: (451 ديدگاه)

    خداییش‌ انقدر از پلیس های راهنمایی و رانندگی بدی نگید ! ببخشید ولی یه حیواناتی تو جاده ها هستن که مثلا میبینی تو جاده های خراب ایران با پرشیا ۲۴۰ تا میره بعد میاد به خودش افتخار هم میکنه ! مگه فقط پلیس با جریمه های سنگین بتونه اینها رو رام کنه

    موافقم 17
    مخالفم 2
    1. hamid

      ۳۰ آبان ۱۴۰۲
      سوابق: (104 ديدگاه)

      فقط پارکینگ و زندان

      الان ۴۰۰ هزار تومن پولی نیست

      موافقم 4
      مخالفم 6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا