شورلت

مروری بر ویژگی‌های برجستهٔ کوروت C4 ZR1، یکی از بهترین کوروت‌های تاریخ

کوروت C4 ZR1 که در سال ۱۹۹۰ به بازار آمد، با پرفورمنس فوق‌العاده و پیشرانه‌ای که توسط لوتوس توسعه پیدا کرد، یکی از بهترین کوروت‌های تاریخ بود.

از زمانی که کوروت C3 معرفی شده تا به امروز، نام ZR1 در خانوادهٔ این ماشین همیشه یک معنا داشته است: حد نهایی پرفورمنس. نام ZR1 برای اولین بار در کوروت C3 سال ۱۹۷۰ دیده شد. این پکیجی شامل موتور ۵.۷ لیتری V8، گیربکس چهار سرعتهٔ اتوماتیک توانمندتر، خنک‌کنندگی بهتر، ترمزهای بهبودیافته و چند تغییر در سیستم تعلیق بود. از این خودرو بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۲ تنها ۶۰ دستگاه ساخته شده و ۱۸ سال طول کشید تا شورلت دوباره از نام ZR1 در کوروت استفاده کند.

کوروت C4 ZR1 چه زمانی به بازار آمد؟

پس از سال ۱۹۷۲ نام ZR1 ناپدید شد تا کوروتی که واقعاً شایستگی این نام را داشت متولد شود. این خودرو C4 سال ۱۹۹۰ بود. تلاش‌هایی که شورلت برای توسعهٔ این ماشین کرد قابل‌تحسین هستند زیرا می‌توانست صرفاً قدرت کوروت معمولی را کمی افزایش دهد و آن را ZR1 بنامد اما چیزی که درواقع اتفاق افتاد، C4 معمولی را به یک سوپرکار واقعی تبدیل کرد. C4 ZR1 می‌توانست به حداکثر سرعت ۲۹۰ کیلومتر بر ساعت برسد و ظرف تنها ۴.۵ ثانیه به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. در سال ۱۹۹۰ این اعداد دیوانه کننده بودند. بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ تنها حدود ۷ هزار دستگاه از این خودرو ساخته شد.

چه چیزی کوروت C4 ZR1 را خاص کرد؟

اصلی‌ترین ویژگی کوروت C4 ZR1 پیشرانهٔ آن بود. این موتور بسیار پیشرفته بود و برای اولین بار شورلت برای توسعهٔ آن از زیر چتر جنرال موتورز خارج شد. این موتور ۵.۷ لیتری V8 که LT5 نام داشت و توسط لوتوس طراحی شد، اولین پیشرانه میل‌سوپاپ بالا (DOHC) در کوروت بود. LT5 شبیه هیچ‌کدام از موتورهای V8 شورلت نبود. این پیشرانه در هر سیلندر دو انژکتور داشت که یکی در دورهای پایین کار می‌کرد و دیگری از دور ۳,۵۰۰ rpm وارد عمل می‌شد. این ویژگی باعث عملکرد عالی موتور در دورهای پایین و بالا می‌شد. لوتوس اما غیر از موتور، سیستم تعلیق تطبیقی بلیستین ZR1 را هم طراحی کرده بود که فقط در هایپرکارهایی مثل پورشه ۹۵۹ دیده می‌شد.

موتور LT5 در کوروت C4 ZR1 چقدر قدرت داشت؟

موتور LT5 در ابتدا ۳۷۵ اسب بخار قدرت و ۵۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کرد اما در مدل ۱۹۹۳ این ارقام به ۴۰۵ اسب بخار و ۵۲۲ نیوتن متر افزایش پیدا کردند. طبق شایعات، لوتوس روی نسخهٔ ۴۷۵ اسب بخاری این موتور هم کار می‌کرده اما فروش پایین ZR1 و پیشرفت‌های جنرال موتورز در موتورهای V8 خودش اجازهٔ تولید این نسخه را نداد. بااین‌حال، درس‌هایی که از لوتوس در موتور LT5 گرفته شد به توسعهٔ موتور نمادین LS1 کمک کرد.

پرفورمنس کوروت C4 ZR1 چطور بود؟

C4 ZR1 در مقایسه با سوپرکارهای هم‌دورهٔ خود فوق‌العاده سریع بود. در آزمایش‌ها، این کوروت در مقایسه با پورشه ۹۱۱ توربو نسل ۹۶۴ در پیچ‌ها سریع‌تر بود، ترمز گیری بهتری داشت و حتی مصرف سوخت آن‌هم کمتر بود! علاوه بر این، C4 ZR1 رکورد سرعت استقامتی ۲۴ ساعته را هم شکست و طی ۲۴ ساعت میانگین سرعت ۲۸۳ کیلومتر بر ساعت را به ثبت رساند.

قیمت کوروت C4 ZR1 چقدر بود؟

ZR1 نسخهٔ بسیار گرانی بود و تقریباً دو برابر C4 معمولی قیمت داشت. در سال ۱۹۹۴ درحالی‌که قیمت C4 پایه از ۳۶,۲۸۵ دلار آغاز می‌شد، نسخهٔ ZR1 به این رقم ۳۲,۳۰۸ دلار اضافه می‌کرد و قیمت را به ۶۹,۱۴۳ دلار می‌رساند. این رقم با نرخ امروزی بیش از ۱۲۵ هزار دلار است! یکی از دلایلی که باعث شد ZR1 علیرغم پرفورمنس فوق‌العاده فروش بالایی نداشته باشد، همین قیمت گزاف بود.

آیندهٔ نام ZR1 چه شد؟

پس از خاتمهٔ تولید C4 ZR1 در سال ۱۹۹۵ این نام دوباره ناپدید شد تا اینکه در کوروت C6 بازگشت. این ماشین به پیشرانهٔ سوپرشارژ LS9 با ۶۳۸ اسب بخار قدرت مجهز شده بود. نسل C7 هم نسخهٔ ZR1 داشت که با ۷۵۵ اسب بخار قدرت، قوی‌ترین کوروت تاریخ محسوب می‌شد. برای آینده نیز طبق شایعات، C8 ZR1 از نسخهٔ توئین توربوی موتور ۵.۵ لیتری میل‌لنگ تخت Z06 استفاده خواهد کرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳۶ رای
منبع
MotorTrend

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۲۰ دیدگاه‌ها

  1. ❤BMW❤

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (1248 ديدگاه)

    چه خفن!

    موافقم 38
    مخالفم 3
    1. HKS

      ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
      سوابق: (26 ديدگاه)

      ماشالاه لوتوس
      ماشالاه بریتیش کارز
      ماشالاه پیروان کالین چاپمن

      موافقم 37
      مخالفم 17
      1. MehdiTurbo

        ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
        سوابق: (2322 ديدگاه)

        هر کی پیرو و طرفدار در جهل
        دیگه بگی ماشالله به اونا بدتر
        منظورم اخریه بود
        کاری به عشق یه ماشین داشتن ندارم هر چند همانم اگه پیذو طرفدار یه برند بشی بازم خیلی عقبی حالا حالاها باید بری

        موافقم 2
        مخالفم 16
        1. بهرام

          ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
          سوابق: (6 ديدگاه)

          بیلستین!!!!!
          بایل اشتاین

  2. MOHAMMAD.DEMON

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (1443 ديدگاه)

    فقط چند تا ماشین انگشت شمار در دنیای خودرو وجود داره که تقریبا همه نسل های جوانان در شش دهه گذشته عاشقش بودن
    کوروت یکی از اون ها هستش پدر من و پدر بزرگ من هم کوروت دوست داشتن من هم دوسش دارم نسل بعد من هم قطعا دوسش خواهد داشت

    موافقم 38
    مخالفم 7
    1. حسین

      ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
      سوابق: (785 ديدگاه)

      اگه طراحیش یکم متوازن تر بشه
      این موتور وسط
      زد حساب و کتاب بهم ریخت

      موافقم 1
      مخالفم 4
  3. مازیار

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (3278 ديدگاه)

    علاوه بر اینکه بهترین کوروت دوران هست بنظرم جذاب ترینشم هست البته به همراه C2

    تو فکر یکی هستم و شیش و بشش برای ماشالا گفتن یا نگفتن😄

    موافقم 28
    مخالفم 4
    1. بهرام

      ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
      سوابق: (6 ديدگاه)

      بیلستین!!!!!
      بایل اشتاین

      موافقم 1
      مخالفم 1
  4. Camaro ZL1 427

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (136 ديدگاه)

    اینکه مصرفش از ۹۱۱ کمتر بوده واقعا عجیبه
    به نظر من بهترین کوروت ها اینا هستند:
    نسل اول: نمونه های هشت سیلندر با قدت بیش از ۳۰۰ اسب بخار
    نسل دوم : نمونه گرند اسپرت و ZO6
    نسل سوم : کوروت ۴۵۴ فکر کنم نامش ZR1 بود البته نمونه ای با موتور ۴۲۷ آلومینیومی هم وجود داشت.
    نسل چهارم: نمونه ZR1
    نسل پنجم: نمونه ZO6
    نسل ششم: نمونه های ZR1 و ZO6
    نسل هفتم : راستش زیاد از این نسل خوشم نمیاد درسته که نمونه ZR1 قدرتمند ترین کوروت هست اما شاسی تحمل این قدرت رو نداشت و باعث هرزگردی زیاد می شد
    و مهندسان شورلت این شاسی رو تا حد امکان ارتقا داده بودند اما فایده ای نداشت این مشکل در C6 ZR1 وجود داشت اما قدرت کمتری داشت در نتیجه کنترل بهتری داشت و چون ZO6 این نسل قدرتش با C6 ZR1 برابر بود کنترلش از C7 ZR1 بهتر بود اما از رقیب اصلیش یعنی 911 gt3 rs در پیست ها کندتر بود
    نسل هشتم : نمونه ZO6 البته باید ببینیم zora و ZR1 چه جوری هستند

    موافقم 22
    مخالفم 6
    1. Camaro ZL1 427

      ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
      سوابق: (136 ديدگاه)

      ببخشید. نسل اول با موتور هشت سیلندر با بیش از ۳۰۰ اسب بخار (( قدرت))

      موافقم 7
      مخالفم 2
  5. Arshia m3csl

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (1164 ديدگاه)

    کوروت zr1 ماشین بدی نبود و رقیب پورشه ۹۱۱ توربو اون سالا بود ولی پورشه ۹۱۱ لوکس تر از کوروت بود و کیفیتش بالا تر بود ولی کوروت هم خوب پورشه ۹۱۱ رو به چالش کشیده بود و رقیب سرسختی برای پورشه ۹۱۱ توربو بود کوروت نسل ۴ zr1 ماشین خوبیه این کوروت ولی انتخابم ۹۱۱ توربو سال ۱۹۹۲ هست تا کوروت zr1 مدل ۱۹۹۲

    موافقم 14
    مخالفم 15
  6. R/T

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (962 ديدگاه)

    دمش گرم
    عاشقشم

    موافقم 5
    مخالفم 2
  7. R/T

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (962 ديدگاه)

    واقعا عالیه

    موافقم 4
    مخالفم 2
  8. حسن

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (2050 ديدگاه)

    ZR1 ستاره ی قطبیه دنیای خودرو راهنما پرفروغ و روشن
    متر و معیار خودروهای موتور جلو دف عقب
    بی نظیر و تکرار نشدنی

    موافقم 15
    مخالفم 7
  9. علی جردن

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (2119 ديدگاه)

    تکنولوژی بکار رفته تو کوروت ۱۹۹۰ از ماشین پرچمدار سایپا شاهین و ایرانخودرو تارا مدل ۱۴۰۱ بیشتره این یعنی ۳۳ سال عقب هستیم تو خودروسازی ….

    موافقم 14
    مخالفم 2
    1. Camaro ZL1 427

      ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
      سوابق: (136 ديدگاه)

      یه فیلم دیدم یکی تیبا گرفته بود هنوز پلاک نشده بود داشتن خودرو رو بررسی میکردن فهمیدن کلا ماشین دنده عقب نداره!!!! 🤣🤣😐😐

      موافقم 17
  10. R@min

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (2042 ديدگاه)

    حالا که مقاله ای راجبش اومد یه مقایسه کامل تر بین این و رقباش داشته باشیم بد نیست.
    رقبای این ماشین در زمان خودش :
    -پورشه 911 توربو، 928 و 944
    -فراری موندیال، 348 و F355

    در ادامه توضیحات تکمیلی راجب کوروت، بخش کوروت با ایده توسعه سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان که بر اساس نسل C4 کوروت باشد، با لوتوس شروع به همکاری کرد. لوتوس یک موتور جدید طراحی کرد تا جایگزین موتور L98 FAI که در C4 پایه استفاده می شد. اسمش هم با کد نمادین LT5 نام گذاری شد. موتور تمام آلومینیوم که با همون قطر سیلندر L98، اما با چهار میل بادامک و سیستم 32 سوپاپ. لوتوس یه سیستم مدیریت هوای منحصربفرد را برای موتور طراحی کرد تا با خاموش کردن 8 از 16 راننر ورودی و انژکتور سوخت در زمانی که موتور در حالت نیمه گاز قرار داشت، باند قدرت بیشتری بده در حالی که همچنان همون اسب بخار اولیه رو فراهم کنه. علاوه بر موتور، لوتوس در طراحی این نسل هم کمک کرد و با مشارکت تیم فرمول 1 تلاش زیادی برای بالا بردن آیرودینامیک ماشین شد که اسم طرح KING OF HILL شد که اشاره ای بود به طرح های فرمول 1. سیستم ترمزهای دیسکی تهویه‌دار بود که پیشرفته ترین نمونه بود که تو محصولات سوپراسپرت استفاده می شد. سیستم تعلیق FX3 توسط Bilstein مهندسی شده بود و مشابه سیستم مورد استفاده در پورشه 959 بود که تیم لوتوس اون رو برای محصولات جاده ای ساده سازی کرد جالبه که حتی خود پورشه از این سیستم در محصولات جاده ایش نمی تونست استفاده کنه. این سیستم از یک کمک فنر گاز روی روغن استفاده می کرد که محور مرکزی توخالی آن مجهز به یک روزنه قابل تنظیم است که جریان روغنو در کمک فنر کنترل می کند. این سیستم امکان شش تنظیم میرایی در هر یک از سه حالت رانندگی یعنی Touring، Sport و Performance می داد و در مجموع 14 مرحله داشت. سیستم تعلیق همراه با یک ریزپردازنده سرعت خودرو را کنترل می کردند و سیستم تعلیق را بر این اساس تنظیم می کردند که این خودش دستاورد بسیار بزرگی در کلاس سوپراسپرت بود و کنترل تعلیق رو برای اولین بار به کامپیوتر سپردن.

    موتور 5.7 لیتری DOHC 32 سوپاپ LT5 منحصر به فرد خودرو دارای فاصله سوراخ مرکزی 4.40 اینچ بود. فاصله با کاهش سوراخ از 4.00 به 3.90 اینچ حفظ شد در حالی که سکته مغزی از 3.48 به 3.66 اینچ افزایش یافت. آسترهای سیلندر آلومینیومی با روکش نیکاسیل و بلوک موتور دارای مخزن روغن ریختگی آلومینیومی است. میل لنگ دارای کلاهک های اصلی چهار و شش پیچ چدنی است که میل لنگ فولادی فورج شده مجموعه موتورو تکمیل می کرد. چهار میل بادامک موتور توسط یک زنجیر غلتکی به حرکت درمیومدن و بالابرهای هیدرولیک رو فعال می کردن که تنظیم مژه سوپاپ را حذف می کند. محفظه‌های احتراق چهار سوپاپ دارای شمع‌هایی هستند که در مرکز قرار دارند که در ترکیب با پیستون‌های آلومینیومی بشقابی عمل می‌کنند و نسبت تراکم 11.0:1 را ممکن می‌سازند. LT5 همچنین با یک سیستم القایی منحصربفرد دو سوپاپ همراه با 16 دریچه ورودی با طول تنظیم شده و یک منیفولد ورودی ویژه طراحی شده با استفاده از سه بدنه دریچه گاز عرضه شد. بدنه دریچه گاز اولیه کوچک برای عملکرد با سرعت کم پاسخگو بود در حالی که دو بدنه بزرگ دریچه گاز ثانویه برای استفاده تمام توان را فعال می کردند. موتور از دستور شلیک مستقیم استفاده می کرد: چهار سیم پیچ به صورت همزمان دو شمع جرقه را مشتعل می کنند، پس از دریافت نشانه خود از حسگر میل لنگ که در ترکیب با ECM عمل می کند. پیشروی و تاخیر جرقه به صورت الکترونیکی توسط ECM کنترل می شد که اطلاعات اضافی را از یک سنسور ضربه دریافت می کند. یک سیستم خنک کننده متمایز که شامل یک رادیاتور 15٪ بزرگتر است، تضمین می کند که دمای کار موتور با وجود تفاوت در ساخت و عملکرد، همچنان مثل موتور L98 باشه.

    به منظور انتقال کارآمد نیرو به چرخ‌های عقب، یک گیربکس 6 سرعته دستی منحصر به فرد ساخت شرکت ZF با کد ML9 نصب شد. گیربکس از انتخاب دنده به کمک کامپیوتر (CAGS) استفاده می کرد که راننده را مجبور می کرد در شرایط رانندگی شهری کم قدرت از اول به چهارم تغییر مکان دهد. گیربکس دارای نسبت حلقه و پینیون اصلاح شده 3.54:1 و نسبت درایو نهایی پایین تر 3.33:1 است.
    این پروژه به قدری سنگین بود که هیچ کدوم از تأسیسات تولید معمولی نمی تونستن حجم کار را تحمل کنند، بنابراین با شرکت مرکوری مارین از استیل واتر، اوکلاهاما، برای مونتاژ موتورها در زیر مجموعه خود قرارداد بسته شد. این شرکت تو کار بلوک های آلومینیومی بود. موتور تا حد زیادی با دست مونتاژ می شد و قبل از ارسال به شورولت روی هر موتور تمام تست های استقامتی انجام می شد.

    حالا یه مقایسه ای با رقباش داشته باشیم:
    از اونجایی که پورشه 928 و 944 رقبای مستقیم C4 بودن در پرفورمنس به این ماشین نمی رسیدن هر چند محصولات شاخصی بودن پس مستقیم بریم سرغ 911 توربو نسل 964 !!! تو این جا دو تا نمونه موتور 3.3 و 3.6 رو که قوی ترین نمونه بودن انتخاب کنیم بهتره.
    شاسی این نسل نسبت به نسل 930 تغییری نداشت اما در بخش تعلیق تغییرات زیادی کرد که میشه به استفاده از تعلیق مک فرسون در جلو و سیستم semi-trail در عقب اشاره کرد. در دهه 90 برندهای سوپراسپرت ساز هنوز توانایی ساده سازی تکنولوژی های محصولات مسابقه ایشون رو نداشتن و علیرغم داشتن سیستم تعلیقی که در 959 معرفی کردن از سیستم مک فرسون استفاده کردن. خیلی جالبه برند آلمانی از یه سیستم ساخت آمریکا استفاده کرد و آمریکایی از یه سیستم آلمانی. نمونه سال اول توربو از موتور 3.3 استفاده شد. تو این موتور تلاش شد که عملکرد نرم تر با تاخیر کمتر توربو همراه شه که البته همچنان این معضل تاخیر توربو رو داشت و توان تولید 316 اسب بخار داشت. خب نسبت به رقبا قدرت پایینی داشت و پورشه تصمیم گرفت تعداد اندکی حدود 50 تا به اسم Leichtbau یا سبک وزن رو با افزایش قدرت به 376 اسب با انژکتورهای بزرگتر و تقویت بیشتر و میل بادامک تهاجمی تر و با فضای داخلی سبک و محدود اصلاح شد. در این مدل با کاهش 40 میلی متری تعلیق، مهاربند جلو و فرمان دستی، تلاش زیادی شد تا پرفورمنس در پیست ارتقا داده شه و در کنار اون با حذف محافظ زیر بدنه، عایق صدا، تهویه مطبوع، فرمان برقی و صندلی‌های عقب و صرفه‌جویی بیشتر از طریق شیشه‌های نازک‌تر، درب‌های آلومینیومی، محفظه بار از فیبر کربن و… 180 کیلوگرم نسبت به توربو استاندارد سبک تر شد. با همه این اوصاف باز هم نتونست محصول درخوری بشه و خیلی زود تولیدش متوقف شد. سبک سازی ها و تعلیق سفت سواری ماشین رو بسیار سخت و خطرناک کرد و خروجی خوبی هم نداشت.
    سال بعد پورشه نمونه 3.6 معرفی کرد که با توربوهای قوی تر و موتور 3.6 لیتری M64 با قدرت 355 اسب بخار 911 رو به بازی برگردوند و مدل s هم 380 اسب تولید می کردکه طراحی جدید قسمت های مختلف بدنه به سواری و آیرو ماشین کمک شایانی کرد و جزو محبوب ترین پورشه ها شد. بخش عمده مشکل این نسل در شاسی قدیمی و گیربکس بود که نسبت به کوروت که شاسی با پوشش فایبر گلس داشت و پهنای بیشتر بدنه هندلینگ بسیار بهتری ارائه می داد و گیربکس های گترگ و تیپ ترونیک پورشه نسبت به مدل ZF شش سرعته دستی عملکرد ضعیف تر و خشن تری داشتن هر چند نسل جذابی بود و دروازه ای بود برای ورود به موتورهای مدرن نسل های بعد.

    راجب فراری موندیال که رو شاسی seperade space که توسط پنین فارینا ساخته شده بود و از سری موتورهای دینو استفاده می کرد. سری موتورهای دینو در واقع نسخه دو سیلندر اضافه شده نمونه 6 سیلندر دهه 70 بود که برای محصولات دهه نود ارتقا داده شد. چون این ماشین تولیدش ده سال ادامه داشت بهتره بریم سراغ نسخه T که همزمان با کوروت معرفی شد.
    این موتورها یک بلوک V8 آلیاژی سبک وزن با زاویه 90 که با یک میل لنگ پنج یاتاقانی با صفحه تخت با میله های اتصال جفتی در هر ژورنال. چهار میل بادامک بالای سر تسمه محور (دو تا در هر سیلندر) مستقیماً روی سوپاپ ها عمل می کنند. سر سیلندر جریان متقاطع آلیاژی؛ و یک سیستم روانکاری مرطوب بود که در نسخه T از سیستم سوپ خشک استفاده می کرد. مدل های اولیه دینو از سیستم دو سوپاپ و در نسخه T به چهار سوپاپ رسید. برای نسخه T، یک سیستم مدیریت موتور Bosch Motronic عملکرد احتراق و اندازه گیری سوخت را کنترل می کرد که در نوع خودش منحصر به فرد بود. حجم موتور 3.4 لیتر و قدرتی برابر با 300 اسب تولید می کرد و نسبت تراکم 10.4:1 داشت.
    برای Mondial t، موتور و گیربکس به طور کامل بازطراحی شد و جهت آنها نود درجه چرخید تا محورهای میل لنگ موتور و محورهای ورودی انتقال را موازی با محور طولی خودرو قرار بدن. واحدهای گیربکس و محرک نهایی یک چیدمان گیربکس ترکیبی را تشکیل می دهند که در قسمت عقب موتور قرار گرفته است، با استفاده از طرحی که در اصل از خودروی فرمول 1 312T فراری گرفته شده است. درایو از کلاچ تک صفحه ای وارد گیربکس می شود و نود درجه توسط چرخ دنده های مخروطی به محورهای انتقال اصلی که به صورت عرضی با خودرو تراز شده اند چرخش می یابد. یک چرخ تاج موازی با عملکرد لغزش محدود یکپارچه، گشتاور خروجی را به میل‌های محرک با اتصالات CV در هر انتها هدایت می‌کند. کلاچ به صورت هیدرولیکی فعال می شه و انتخاب دنده از طریق کابل انجام می شود. در سال 1991، یک گزینه “خودکار کلاچ” در Mondial t در دسترس قرار گرفت که توسط تامین کننده فرانسوی Valeo توسعه یافته بود. در اصل، این گیربکس را از یک دستی معمولی به یک دستی بدون کلاچ تبدیل کرد. این سیستم مکانیک های گیربکس دستی معمولی را حفظ کرد اما مکانیسم اتصال کلاچ معمولی را با یک محرک الکترومکانیکی، بدون پدال کلاچ با پا جایگزین کرد. درگیر شدن و جدا شدن کلاچ در واحد Valeo با حرکت دسته دنده ایجاد می شود، اگرچه واحد کنترل الکترونیکی داده های منابعی از جمله موتور، سرعت جاده و انتخاب دنده را ترکیب می کند تا نسبت به انتخاب های خارج از خانه هشدار دهد یا از آن عبور کند.
    نسخه T دارای یک انتخابگر قابل تنظیم توسط راننده برای تنظیم واحدهای دمپر کنترل شده الکترونیکی هستند که فقط سه گزینه تنظیم سفتی سواری را ارائه می داد. سیستم ترمز هم دیسک های تهویه چهار چرخ با کمک خلاء مدار تقسیم بود. موندیال محصول بزرگی بود اما موتورهای دینو علیرغم اینکه از مهندسی F1 بهره می بردن دیگه توان رقابت با رقبارو نداشتن. فراری 348 هم یکی از بدترین محصولات فراری بود که بهتره راجبش صحبتی نکنیم. از محصولات دهه 90 میشه به 360 اشاره کرد اما تقریبا یه فاصله 10 ساله با کوروت C4 داره و یه جورایی رقیب C5 و C6 بود که از هر نظر از اونا بهتر و مدرن تر بود. تنها محصولی که رقابت شانه به شانه با ZR1 ایجاد کرد مدل F355 بود که خب بعد از اتمام تولید C4 ZR1 معرفی شد.

    موافقم 22
    مخالفم 1
    1. corvette

      ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
      سوابق: (370 ديدگاه)

      آقا رامین تشکر
      از اطلاعاتی که دادید استفاده کردیم

  11. حسن

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (2050 ديدگاه)

    911 تا زمان کمک مهندسان تویوتا در 1992و کشیدن موتور به جلو و ایجاد تغییرات در 911 به ارابه ی مرگ معروف بود موتور خیلی عقب بود و خودرو از کنترل خارج میشد اصلا پورشه اون زمان هیچ حرفی برای گفتن در مقابل کوروت نداشت.
    ((موتور 911 در قسمت عقبی خودرو است؛ موتور به میزانی عقب قرار گرفته است که حتی کوچک‌ترین اشتباه محاسباتی نیز می‌تواند باعث شود کنترل خودرو را از دست بدهید.
    مهندسین پورشه ابتدا تلاش کردند تا با قرار دادن سپر آهنی در جلوی خودرو این مشکل را برطرف کنند. در اوایل دهه‌ی 70 این ابتکارات باعث شد تا خودرو در سرعت بالا قابل کنترل باشد. در حالی که مدل‌های قدیمی این خودرو بسیار زیبا هستند، بسیار خطرناک نیز به حساب می‌آیند.))
    ((پورشه در اوایل دهه ۱۹۹۰، روش‌های ناکارآمدی برای تولید خودروهایش داشت و در آستانه‌ی ورشکستگی قرار گرفت. پورشه S2 944 یکی از این خودروها بود که با حضور مشاورانی از تویوتا، با مدل‌های ارزان‌تر جایگزین شد.
    در سال ۱۹۹۲، پورشه مشاورانی از شرکت فوق‌العاده کارآمد تویوتا استخدام کرد تا به بهبود روند تولید کمک کنند. بلافاصله پس از آن، خط تولید باکستر که تولیدش بسیار ارزان‌تر بود، راه‌اندازی شد و به حفظ نام تجاری پورشه در بازار کمک کرد. به دنبال این موفقیت، نسل جدید 911 و SUV کاین تولید شدند.))

    موافقم 11
    مخالفم 3
  12. Camaro ZL1 427

    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
    سوابق: (136 ديدگاه)

    بی صبرانه منتظر موارد زیر هستم

    دوج چلنجر لست کال

    تایم پیست نوربرگ رینگ کوروت C8 ZO6

    رقابت کوروت zora و ZR1 با ۹۱۱ gt2 rs و جانشین ۹۱۸

    رقابت کوروت ZO6 با ۹۱۱ gt3 rs

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا