اگر به صنایع نظامی و هوایی علاقه دارید و میخواهید تفاوت پهپاد و وسیله نقلیه هوایی بیسرنشین UAV را بدانید این مقاله پدال را از دست ندهید.
هواپیماهای بدون سرنشین به مدت حدود دو قرن بخشی از نیروی نظامی کشورهای مختلف بودهاند. اولین وسیله نقلیه بیسرنشین دنیا در تابستان ۱۸۴۹ و در کشور اتریش بکار گرفته شد. بیش از ۱۷۰ سال بعد، این هواپیماها به عنوان بخشی مهم از ارتشهای سراسر دنیا مطرح شدهاند اما در سالهای اخیر، شک و تردیدهایی درباره تفاوتهای موجود بین پهپادها و UAV ها وجود داشته است. معمولاً مردم عادی این دو عبارت را به جای یکدیگر به کار میبرند و با اینکه همه UAV ها پهپاد هستند اما همه پهپادها را نمیتوان UAV دانست.
همچنین بخوانید: عجیب ترین تجهیزات هوانوردی در ارتش های جهان؛ از اکرانوپلان تا پهپاد
با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی در قرن ۲۱، یافتن فردی که با وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین آشنا نباشد دشوار است. شاید دیده باشید که فردی نظامی از چنین وسایلی به عنوان پهپاد نام میبرد و همچنین از همین عبارت برای گجت های خلاقانه و ارزانقیمت مورد استفاده برای ضبط ویدئوهای یوتیوب نیز استفاده میکند. پهپادها و UAV ها فاقد خلبان انسانی هستند و امکان کنترل از راه دور آنها وجود دارد. برخی پهپادها و UAV ها از تکنولوژیهای کنترل خودکار هم استفاده میکنند و باید قوانین تعیین شده توسط مقامات هوانوردی کشورها را نیز رعایت کنند؛ اما شباهتهای بین این وسایل هوایی همینجا به پایان میرسد.
UAV چیست؟
وسیله نقلیه هوایی بیسرنشین UAV یک پهپاد است! قبول داریم که تعاریف این وسایل هوایی کمی گیج کننده شده اما باید دانست UAV اکثر ویژگیهای یک پهپاد همچون کنترل از راه دور یا کنترل خودکار را دارد. با اینکه برخی UAV ها بهصورت تفریحی و تجاری بکار گرفته میشوند اما اکثرشان توسط ارتش آمریکا استفاده میشوند. از جمله این UAV ها میتوان به MQ-4C تریتون اشاره کرد که در ابعاد، اشکال و مدلهای گوناگون تولید شدهاند. UAV های نظامی میتواند تجهیزات متنوع همانند دوربینها، سنسورها و حتی سر جنگی انفجاری را حمل کنند. پهپاد روگ ۱ تفنگداران دریایی آمریکا از جمله UAV هایی است که توانایی حمل سر جنگی را دارد.
اکثر UAV های نظامی معمولاً از سیستمهای پیشرفتهای برای ناوبری و پایش استفاده میکنند. باید دانست سیستمهای هوایی بیسرنشین UAS نیز وجود دارند که حاوی تجهیزات ارتباطی، بارگیری و سیستمهای کنترل زمینی به همراه نرمافزار برنامهریزی پرواز موردنیاز برای UAV هستند. UAS اساساً سیستمعامل موردنیاز UAV های سطح بالاست که کنترل کامل وسیله نقلیه هوایی در زمان عادی توسط پایگاههای نظامی را تضمین میکند. با اینکه بسیاری از ارتشهای جهان از UAV ها برای عملیات خود استفاده میکنند اما درعینحال پهپادهای گوناگون را نیز به کار میگیرند مخصوصاً در جاهایی که UAV ها توانایی رسیدن به آن نقاط را ندارند.
پهپاد چیست؟
پهپاد نیز وسیله نقلیه بیسرنشین است اما نیازمند تجهیزات اضافی یا سیستمهای UAS برای عملیات خود نیست. همچنین پهپادها عموماً کوچکتر هستند و هزینه تولید و بهکارگیری کمتری دارند. به این نکات باید زمانهای پرواز کوتاهتر در مقایسه با UAV های نظامی و حرفهای را افزود. با اینکه از واژه پهپاد میتوان برای سایر وسایل نقلیه بیسرنشین نظامی استفاده کرد اما معمولاً پهپاد در گفتوگوهای روزمره نیز برای اشاره به رباتهای پرنده تفریحی و تجاری با کنترل از راه دور بکار میرود.
جالب اینکه همین واژه پهپاد بهصورت گستردهای در بین نظامیان هم بکار میرود زیرا پهپادها پس از اینکه راهی عملیات شدند دیگر احیا نشده و بازنمیگردند. به همین خاطر اگر مشاهده کردید برخی مقامات نظامی از UAV هایی که دیگر به پایگاههای خود بازنمیگردند با عنوان پهپاد نام میبرند تعجب نکنید. اکثر رسانهها و فرهنگهای محبوب نیز از عبارت پهپاد برای اشاره به UAV ها استفاده کردهاند هرچند هماکنون شما با خواندن این مقاله میتوانید تفاوتهای ظریف بین پهپادها و UAV ها را تشخیص دهید.
.
۷ آذر ۱۴۰۳اگر به صنایع نظامی و هوایی علاقه دارید و میخواهید تفاوت پهپاد و وسیله نقلیه هوایی بیسرنشین UAV را بدانید این مقاله پدال را از دست ندهید….
داریم ….ولی به صنایع سنگین هم علاقه داریم
از نمایشگاه minexpo 2024هیچ مطلبی نمیذارید؟
komatsu we2350
komatsu pc 8000
hitachi ex 8000
ووووووووووووو
به گمانم اینجا خیلی مشتاق داشته باشه
.
این چند روز فقط ماشین چینی بوده…. هواپیما و صنایع نظامی…..پیش فروش محصولات مجهول الهویه
.
آقای احمد زاده….مارو دریاب
که متنوعترین و کاملترین مقاله ها….کار شماست🌺👌👏
شاهین
۷ آذر ۱۴۰۳سلام و عرض ادب
ممنونم از لطف و محبت شما. جسارتا اگه لینک کاملی از محصولات اشاره شده رو در اختیار دارین ارسال کنین تا پیشنهاد بدم به تحریریه و پس از تایید کار کنم.
.
۷ آذر ۱۴۰۳عرض ادب جناب احمد زاده
راستش چون خودم قبلاً مطلب مینوشتم و پیگیر اغلب نمایشگاهها بودم ….این پیشنهاد رو دادم
مخاطب خیلی زیاد داره و بسیار جذابه
اغلب هم به صورت خرده اطلاعات از منابع گوناگون جمع آوری میکردم و،اطلاعاتی که صحتش برام قابل تائید بود رو مطلب میکردم
این سه تا نمونه ای که مثال زدم….بزرگترین لودر و دوتا از بزرگترین بیل مکانیکی های دنیاست….قبلا تو پدال در مورد بزرگترین لودر ،مطلب منتشر شده….الان همان لودر تغییر برند داده شده و اصلاحات فنی داشته و در نمایشگاه minexpo به نمایش در اومده….خودم به شخصه از وبسایت رسمی کمپانی،پیج اینستاگرامشون و پیجهای متفرقه تخصصی اطلاعات جمع آوری میکنم….
و بقیش هنر شما و همکاران هست که اطلاعات جمعآوری شده رو ویرایش بفرمائید و مقاله کنید…
پیج اینستاگرام همین نمایشگاه هم موجوده
ویدئوهای نمایشگاه هم تو یوتیوب اپلود شده
.
شما فقط به عنوان اولین نمونه داستان komatsu we2350 رو تحقیق بفرمائید….یه مقاله عالی میشه در موردش منتشر
از بدو تولدش در آمریکا تا چندبار تغییر برند
.
سپاس از شما🌺
.
۷ آذر ۱۴۰۳اطلاعات ارقامی رو معمولاً از این وبسایت میگیرم
https://www.ritchiespecs.com/
شاهین
۷ آذر ۱۴۰۳سلام مجدد
به روی چشم حتما
ممنونم
محمدهادی
۷ آذر ۱۴۰۳نمیدونم خبر دارید ایلان ماسک یکی دو روزه اظهار نظر عجیبی کرده،گفته احمق ها همچنان جنگندههای گران قیمت دارند میسازند مانند اف ۳۵!!
در حالی که خیلی وقته عصر عصر پهپادهاست
یعنی این دفعه خود ایلان ماسک احمقه؟؟
مازیار
۷ آذر ۱۴۰۳چند روز قبل: پیشنهاد ۸۴۲ میلیارد دلاری جو بایدن برای بودجه نظامی سال بعد ایالات متحده …
عذر میخوام بابت این حرف …
خاک بر سر نوع بشر روی این کره خاکی که نتونسته به یه توافق بدون جنگ با خودش برسه
که هزاران میلیارد دلار در سال هزینه نظامی نکنه و احتمالا بیشتر از اینها هزینه بازسازی همون خرابیها
ما در مهمترین امتحان ممکن مردود شدیم و این بزرگترین تاسف بحال خود هست
حسن
۷ آذر ۱۴۰۳یه ضرب المثل قدیمی هست که میگه پهپاد میره که برنگرده
اما یو وی را اگه برنگردونی باید با صندلی اپراتوری خداحافظی کنی
دیالوگ افسر ارشد سایت کنترل راهبرد هوایی به زیر دستش منتها فحش هم میداد من ننوشتم
Iman313
۸ آذر ۱۴۰۳MQ_4C همونه که ایران زد ترکوند