صنایع هوایی

خودروی پرنده کلاین ویژن سال 2026 راهی خیابان و آسمان خواهد شد

کلاین ویژن با معرفی ایرکار، اولین خودروی پرنده تولیدی جهان، آینده حمل‌ونقل را بازتعریف می‌کند. این خودروی دونفره از سال ۲۰۲۶ با قیمت حدود ۸۰۰ هزار دلار عرضه می‌شود.

کلاین ویژن، شرکت اسلواک، پس از سال‌ها توسعه، نسخه تولیدی خودروی پرنده ایرکار را رونمایی کرده است. این خودرو که از سال آینده با قیمت تقریبی ۸۰۰ هزار دلار به بازار عرضه خواهد شد، ترکیبی از یک خودروی اسپرت و هواپیمای سبک است. ایرکار با طراحی آینده‌نگرانه، شبیه به خودروهای مسابقه‌ای گروه C دهه ۱۹۸۰ و هواپیمای لاکهید P-38 دوران جنگ جهانی دوم به نظر می‌رسد. بدنه آیرودینامیک خودرو با بال‌های جمع‌شونده، دم کشیده و پروانه مرکزی، ظاهری منحصربه‌فرد به آن بخشیده است. این خودروی پرنده با طول ۵.۸ متر در حالت جاده‌ای، به‌اندازه یک سدان لوکس است و در حالت پرواز با باز شدن بال‌ها، پهنای آن به ۸.۲ متر می‌رسد.

وزن سبک ۸۰۰ کیلوگرمی، ایرکار را در جاده‌ها چابک و در آسمان سریع می‌کند. ابتدا قرار بود این خودروی پرنده از پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری ب‌ام‌و استفاده کند ولی حالا این موتور از یک سازندهٔ آفریقایی گرفته شده که ۲۷۶ اسب بخار قدرت دارد. همچنین گفته شده اما نسخه‌های قوی‌تر با ۳۱۶ و ۳۳۵ اسب بخار نیز در دسترس خواهند بود. روی جاده، حداکثر سرعت ایرکار به ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد اما در آسمان می‌تواند تا ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت شتاب بگیرد. این خودرو با سوخت بنزین معمولی کار می‌کند و با ظرفیت سوخت ۱۶۰ لیتر، برد پروازی ۱۰۰۰ کیلومتر را ارائه می‌دهد.

تبدیل از حالت رانندگی به پرواز در حدود ۸۰ ثانیه انجام می‌شود. با فشردن یک دکمه روی فرمان، بال‌ها باز می‌شوند، دم کشیده می‌شود و پروانه عقب فعال می‌شود. فرمان نیز به یک یوغ پروازی تبدیل می‌شود که کنترل بالک‌ها و سکان‌ها را ممکن می‌سازد. این فرآیند کاملاً خودکار است و راننده صرفاً یک بررسی سریع پیش از پرواز انجام می‌دهد. ارتفاع پروازی ایرکار به ۳ هزار متر محدود است، زیرا کابین آن تحت‌فشار نیست، اما این ارتفاع برای سفرهای کوتاه و متوسط کافی خواهد بود. ایرکار از مواد کامپوزیت پیشرفته و ساختار یکپارچه (مونوکوک) ساخته شده که تولید انبوه را آسان‌تر می‌کند. این خودرو در سال ۲۰۲۲ گواهینامه صلاحیت پرواز را از مقامات اسلواکی دریافت کرد و تاکنون بیش از ۱۷۰ ساعت پرواز آزمایشی و ۵۰۰ بار برخاست و فرود را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

کلاین ویژن قصد دارد ابتدا ۱۰۰ دستگاه تولید کند و تولید را در اسلواکی و احتمالاً آمریکا گسترش دهد جایی که بازار بزرگی برای هواپیماهای سبک با ۲۵۳ هزار فروند هواپیمای ثبت‌شده وجود دارد. این خودروی پرنده نه‌تنها برای افراد ثروتمند که به دنبال تجربه‌ای لوکس هستند، بلکه برای شرکت‌های تاکسیرانی نیز طراحی شده است. کلاین ویژن پیش‌بینی می‌کند که بازار حمل‌ونقل هوایی تا سال ۲۰۳۴ به ارزش ۱۶۲ میلیارد دلار برسد و ایرکار می‌تواند بخشی از این بازار را تصاحب کند. بااین‌حال، استفاده از ایرکار نیازمند گواهینامه رانندگی و خلبانی است و مالکان باید به باندهای فرود دسترسی داشته باشند که این موضوع کاربرد آن را برای عموم محدود می‌کند.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۵ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۴ دیدگاه‌ها

  1. javad-bmw

    ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
    سوابق: (286 ديدگاه)

    قطعا گواهینامه PPL میخواد دیگه ؟؟؟؟
    تو ترافیک یکی از پشت بهت بزنه کلا همه چی مرخصه.

  2. نه به تفادس

    ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
    سوابق: (285 ديدگاه)

    راهی خیابان که نه ولی راهی آسمان خواهد شد
    با باله هاش خیابون رو پاکسازی می کنه

    موافقم 1
    مخالفم 1
    1. صامورایی

      ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
      سوابق: (464 ديدگاه)

      باله ها و دم، جمع میشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا