مصوبهی دولت برای گاوزئیل سه نرخی، موقتا لغو شد و اعتصاب کامیونداران به شکل کلی، پایان یافت. این حرکت اعتراضی، هنوز در بعضی شهرهای ایران ادامه دارد و رانندگانی وجود دارند که به چرخهی خدمات برنگشتهاند.
براساس مصوبه هیاتوزیران، قرار بود از تیرماه ۱۴۰۴، گازوئیل با سه نرخ عرضه شود. سهمیه دولتی لیتری ۳۰۰ تومان برای ناوگان فعال با بارنامه برخط است. سهمیه نیمهیارانهای با نصف قیمت خرید از پالایشگاهها برای مصرف تا ۴۰درصد بیش از سهمیه درنظر گرفته میشود که برآوردها نشان میدهد احتمالا لیتری ۱۲هزار تومان خواهد بود. نرخ سوم که برای مصرف بالاتر تعریفشده نیز معادل قیمت خرید نفتگاز از پالایشگاهها و نزدیک به فوب خلیج فارس است که ۲۵ تا ۳۰ هزارتومان برآورد میشود.
سوخت ارزان در ایران، نقش مهمی در کاهش تورم و فشار اقتصادی بر عامه مردم دارد؛ اما از سویی دیگر، قاچاق بنزین و گاوزئیل را به تجارتی پرسود تبدیل کرده است. سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در تاریخ ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ادعا کرد روزانه حدود ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل از ایران به دیگر کشورها قاچاق میشود. اگر نرخ واقعی گازوئیل را لیتری ۲۵ هزار تومان فرض کنیم، روزانه ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۵/۵ تا ۶ میلیون دلار به اقتصاد ایران لطمه میزند که در مدت یک سال، ۲ میلیارد دلار است.
فیروز خدایی، رئیس هیأت مدیره کانون رانندگان کشور، از حصول توافقاتی میان اصناف حوزه حملونقل جادهای و سازمان راهداری خبر داد که هدف آن رفع مشکل اصلی رانندگان، یعنی سهمیه سوخت است. بر اساس این توافق، مقرر شده درخواستی رسمی به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ارائه شود تا سوخت پایه رانندگان بازنگری و اصلاح شود.
در بخش دیگری از توافقات، موضوع بیمه تأمین اجتماعی رانندگان نیز در دستور کار قرار گرفته است. خدایی اعلام کرد:
طی مذاکرات انجامشده، قرار شده است اصلاحیهای برای بازگرداندن نرخ بیمه به وضعیت سابق تهیه شود. به گفته وی، مکاتبات لازم برای اجرایی شدن این تصمیم ظرف مدت یک ماه انجام خواهد شد.
عکسر
۱۴ خرداد ۱۴۰۴موالاه راننده قاچاق نمی کنند مگر راننده چقدر باک سوخت دارد قاچاق کنند شماها دنبال قاچاق داخل باشین شش صد کلیومتر لوله با قطر هشتاد سانتی متر زدن مستقیم قاچاق میکنند مردم عادی یک لیتر هم قاچاق نمی کنند دنبال نفراتی باشین دست در کار هستن