آموزش

آموزش خرید خودرو از بورس کالا

در این پست آموزش خرید خودرو از بورس کالا را مشاهده خواهید کرد. پاسخ همه سوالات‌تان در این مقاله یافت می‌شود؛ با پدال همراه باشید.

۸ گام خرید خودرو از بورس کالا

فیدلیتی بورس کالا


گام اول: احراز هویت در سامانه سجام

اولین قدم برای خرید خودرو در بورس کالا، احراز هویت آنلاین است که از طریق سامانه سجام انجام می‌شود. اگر قبلا در سامانه سجام، ثبت نام کرده‌اید، پس به مرحله دوم بروید!

در صورتیکه ثبت‌نام در سامانه سجام را انجام نداده‌اید، راهنمای ثبت نام در سامانه سجام را بخوانید.


گام دوم: دریافت کد معاملاتی بازار فیزیکی بورس کالا

برای خرید خودرو از بورس کالا، دومین کاری که باید انجام دهید، دریافت کد معاملاتی بازار فیزیکی بورس کالا است چراکه بدون داشتن این کد، امکان شرکت در فرآیندهای خرید و فروش خودرو در بورس را ندارید.

“برای خرید خودرو از بورس کالا، داشتن کد بورسی کافی نیست و حتما بایستی کد معاملاتی بازار فیزیکی بورس کالا دریافت کنید”

این کد را می‌توانید هم بصورت آنلاین (غیرحضوری) و هم با مراجعه حضوری به دفاتر کارگزاری دریافت نمایید. توصیه ما روش آنلاین است؛ چرا که بسیار آسان، سریع و بصرفه می‌باشد.

خلاصه کارهایی که باید برای دریافت آنلاین کد بورس کالا انجام دهید عبارتند از:

  • ۱- به سایت ebgo.ir مراجعه کنید و یکی از کارگزاری‌های مورد نظر خود را انتخاب کنید.  آموزش ورود به درگاه معاملات خودرو در بورس کالا
  • ۲- سپس گزینه “اخذ کد آنلاین در بورس کالا” انتخاب نمایید.
  • ۳- در مرحله بعدی اطلاعات خواسته شده را در سامانه مربوطه وارد نمایید.
  • ۴- در مرحله آپلود مدارک، تصویر مدارک هویتی خود را بارگذاری نمایید.
  • ۵- در آخرین مرحله در صورت داشتن حساب وکالتی شماره حساب مذکور را در سامانه ثبت نمایید؛ در غیر این صورت بدون درج شماره حساب نیز کد بورسی از طریق پیامک برای شما ارسال می‌شود. اما باید توجه داشته باشید که پس از افتتاح حساب وکالتی، شماره حسابتان را در سامانه کارگزاری ثبت نمایید. برای یادگیری نحوه افتتاح حساب وکالتی گام بعدی را بخوانید.

گام سوم: افتتاح حساب وکالتی در بانک

حساب وکالتی، حسابی است که مشتری باید پیش‌پرداخت مبلغ خودرو را به آن حساب واریز کند و کارگزاری نیز دسترسی برداشت وجه از این حساب را دارد.

برای افتتاح حساب وکالتی ابتدا باید فرم معرفی‌نامه را از سامانه ثبت‌نام دانلود و چاپ نمایید؛ برای افتتاح حساب به همراه این معرفی‌نامه و سایر مدارک مورد نیاز به یکی از شعب بانک‌های تجارت، سپه، ملت، ملی، سامان، کشاورزی و یا گردشگری مراجعه کنید.

“مجددا یادآوری می‌شود جهت دریافت کد بورسی بصورت آنلاین، نیازی به اعلام حساب وکالتی ندارید؛ اما جهت انجام خرید خودرو از بورس کالا، داشتن حساب وکالتی، الزامی است.”

پس از افتتاح حساب بایستی شماره حساب خود را در فرم ثبت‌نام سامانه کارگزاری وارد کنید. در ادامه، زمینه درخواست فعالیت خود در بازار فیزیکی بورس کالا را “خرید خودرو” انتخاب کنید. در صورت موفقیت‌آمیز بودن کلیه مراحل ثبت‌نام و افتتاح حساب، شما مجاز به خرید خودرو از بورس کالا خواهید بود.


گام چهارم: مطالعه شرایط خرید خودروی مدنظر و قوانین عمومی معاملات خودرو در بورس کالا

اگر تمام مراحل ثبت نام و افتتاح حساب را انجام داده‌اید، حال نوبت مطالعه قوانین است! چراکه برخی خودروسازان، قوانین و محدودیت‌های خاصی را برای متقاضیان خرید خودرو از بورس، تعیین کرده‌اند. به عنوان مثال، برای برخی از خودروهای عرضه شده در بورس:

۱- ممکن است «محدودیت کد ملی» وجود داشته باشد. یعنی هر شخص حقیقی، فقط مجاز به خرید یک دستگاه خودرو از بورس کالاست.

۲- ممکن است شرکت‌ها یا سازمان‌ها و به طور کلی «افراد حقوقی» مجاز به ثبت نام نباشند یا اینکه، ظرفیت خرید محدودی داشته باشند.

۳- ممکن است افرادی که در عرضه‌های قبلی، موفق به خریداری خودرو از بورس شده‌اند، مجاز به ثبت نام مجدد نباشند.

شرایط خرید خودرو از بورس کالا

قبل از اقدام به خرید و ثبت سفارش پیشنهاد می‌کنیم قوانین عمومی معاملات خودرو در بورس کالا را نیز مطالعه کنید:

  • متقاضیان ملزم به واریز میزان مبلغ پایه و درصد وجه قیمت پایه اعلام شده برای هر خودرو در حساب وکالتی نزد بورس هستند، که از زمان ثبت و ارسال سفارش تا زمان اعلام نتایج این مبلغ در حساب مذکور مسدود خواهد شد.
  • ثبت و ارسال سفارش از سوی متقاضی به منزله برنده شدن در رقابت نیست و متقاضیان باید تا زمان اعلام نتایج منتظر بمانند.
  • متقاضیان خرید خودرو باید با توجه به قیمت پایه اعلام شده از سوی شرکت خودروسازی و هزینه‌های جانبی هر خودرو (مالیات و عوارض شماره‌گذاری خودرو، ۹ درصد مالیات ارزش افزوده بر مبنای قیمت نهایی فروش، هوشمندسازی کارت خودرو، خدمات حمل و نقل پستی، تولید پلاک، شماره‌گذاری و بیمه شخص ثالث) قیمت پیشنهادی خود را اعلام کنند.
  • افراد منتخب در رقابت خرید خودرو، در صورتی که بنا به هر دلیلی قصد انصراف از خرید و تکمیل وجه داشته باشند، موظفند میزان «۵ درصد» ارزش کل معامله را به عنوان هزینه انفساخ به علاوه «۰.۵ درصد» هزینه کارمزد دو سر معامله (در مجموع پنج و نیم درصد ارزش کل معامله) را پرداخت نمایند.
  • منتخبان رقابت، ۳ روز کاری (تا ساعت ۱۵ روز سوم) مهلت دارند تا مابقی مبلغ (باقی مانده) را به حساب وکالتی خود واریز کنند. در صورت عدم تکمیل وجه بعد از روز سوم، به ازای هر روز تاخیر (از روز چهارم) به میزان «۰.۲۵» درصد ارزش کل معامله برای آن‌ها به عنوان جریمه محاسبه می‌شود.
  • چنانچه منتخبین رقابت پس از پایان روز ششم برای تکمیل وجه تاخیر داشته باشند، معامله آن‌ها فسخ می‌گردد. و میزان «۵.۵ درصد» ارزش کل معامله به‌عنوان هزینه انفساخ معامله برای آ‌ن‌ها محاسبه می‌گردد.

گام پنجم: واریز پیش‌پرداخت و ثبت سفارش

پنجمین قدم برای خرید خودرو از بورس کالا، ثبت سفارش خرید خودرو است. در روز عرضه خودرو در بورس کالا، فقط آن دسته مشتریانی می‌توانند در حراجآموزش پرداخت پول خودرو به بورس کالا تابلو شرکت کنند که در مهلت زمان قانونی، ثبت سفارش خرید خودرو را انجام داده باشند:

  • ۱- برای ثبت سفارش خرید خودرو در بورس کالا، بایستی مبلغی از قیمت پایه خودرو (که رقم آن توسط خودروساز اعلام می‌شود) را به حساب وکالتی واریز کنید. این مبلغ، ممکن است ۱۰ درصد یا ۲۵ درصد یا ۳۰ درصد یا حتی ۱۰۰ درصد قیمت پایه خودرو باشد.
  • ۲- مهلت ثبت سفارش خرید خودرو، از زمان درج شده در اطلاعیه سازمان بورس و خودروساز شروع شده و تا قبل از آغاز معاملات ادامه خواهد داشت.
  • ۳- برای اطلاع از زمان و مهلت دقیق ثبت سفارش و  مبلغ دقیق پیش پرداخت خرید خودرو، همواره از طریق اطلاعیه های بورس کالا و خودروساز، پیگیر جزییات عرضه مورد نظر خود باشید.

راهنمای عملیات ثبت سفارش خودرو به این شرح است:

  • ۱- واریز «درصد مبلغ پیش پرداخت قیمت پایه اعلام شده» خودرو به حساب وکالتی یک روز قبل از ثبت سفارش
  • ۲- ثبت درخواست خرید در سامانه خرید آنلاین بورس کالای مفید یک روز قبل از عرضه
  • ۳- تعیین نمایندگی جهت دریافت خودرو در سامانه بورس کالای کارگزاری

# مشتریانی که قصد ثبت سفارش روی خودروها را دارند، ابتدا نیاز است تا در سامانه ایبیگو لاگین کنند. پس از ورود به سامانه باید بر روی گزینه «عرضه‌ها و سفارشات» کلیک کنند تا به صفحه کالاهای عرضه شده هدایت شوند.

# پس از کلیک روی گزینه «عرضه‌ها و سفارشات» به صفحه‌ای هدایت می‌شوید که باید در آن تابلوی معاملات مورد نظر را انتخاب کنید. در اینجا منظور «تالار خودرو» است. پس از انتخاب تالار، لیستی از خودروهای قابل عرضه به همراه تاریخ عرضه، قیمت پایه، محل انبار، نوع تسویه و سایر اطلاعات به شما نمایش داده می‌شود.

# در مقابل نام هر کالا (خودرو)، گزینه اطلاعات بیشتر وجود دارد که با کلیک بر روی آن می‌توانید در خصوص هر خودرو اطلاعات کامل را مشاهده کنید. این اطلاعات شامل مشخصات خودروی قابل عرضه، حداکثر قیمت مجاز، درصد پیش‌پرداخت، فایل پیوست مربوط به هر خودرو و …  است.

# فایل پیوست شامل اطلاعات، بخشنامه‌ها و نکات لازم برای ثبت سفارش است. همچنین در این فایل لیست عاملیت‌ها (نمایندگی‌ها) به همراه آدرس و شماره تماس آن‌ها به‌منظور تحویل خودرو درج شده است. علاوه‌ بر‌ این بازه زمانی دریافت خودرو و مواردی همچون هزینه نگهداری نیز در این فایل ذکر شده است.

پس از مطالعه فایل‌ها می‌توانید با کلیک بر روی گزینه ثبت سفارش اقدام به ارسال سفارش با قیمت مورد نظر خود کنید.


گام ششم: شرکت در فرآیند معاملات در روز عرضه

به محض شروع عرضه خودرو در زمان اعلام شده، رقابت مشتریان برای خریداری خودروها آغاز می‌شود. توجه داشته باشید که این رقابت، شبیه فرآیند مزایده است؛ یعنی هر کسی‌ که بیشترین قیمت را داده باشد، به‌‌عنوان برنده رقابت مشخص می‌گردد. اما در این میان، ممکن است نکات زیر اتفاق بیوفتد:

۱- اگر تعداد تقاضای ثبت شده برای خرید خودرو، کمتر از ظرفیت عرضه خودروساز باشد، تمامی افرادی که ثبت سفارش کرده باشند، بعنوان برنده نهایی معرفی می‌شوند. در چنین شرایطی، اصطلاحا می‌گویند که خودروها بدون رقابت فروخته شدند.

۲- در شرایطی که رقابت میان خریداران نباشد، خودروها با همان قیمت پایه (که توسط خودروساز اعلام می‌گردد) به برندگان فروخته می‌شود.

۳- در شرایطی که رقابت میان خریداران نباشد، خودروهایی که فروخته نمی‌شوند، به سیستم معاملات مچینگ سازمان بورس، وارد می‌شوند. یعنی پس از اتمام مهلت قانونی، همچنان امکان خرید این خودروها (با قیمت پایه) وجود دارد. از لینک اطلاعیه عرضه‌ های مازاد می‌توانین معاملات مربوط به خودروهای فروخته نشده را پیگیری کنید.


گام هفتم: واریز کل مبلغ تعهد داده شده در صورت برنده شدن در رقابت

خودروهایی که در بورس کالا عرضه می‌شوند، دارای قیمت پایه هستند که همان قیمت خام خودروساز است. بنابراین اگر در بورس کالا، موفق به خریدآموزش برنده شدن خودرو در بورس کالا خودرو شدید، توجه داشته باشید که علاوه بر قیمت نهایی فروش خودرو، باید هزینه‌های زیر را نیز بپردازید:

۱- هزینه‌‌های جانبی خودرو: مانند عوارض شماره گذاری، خدمات پستی، بیمه شخص ثالث، صدور کارت و … که برای هر خودرو، متفاوت بوده و براساس تعرفه‌های دولتی محاسبه می‌شود.

۲- هزینه‌ مالیات بر ارزش افزوده: که براساس «قیمت نهایی فروش» مشخص می‌شود و معمولا ۹ درصد الی ۱۳ درصد است. به عنوان مثال، اگر خودرویی با قیمت پایه ۳۰۰ میلیون تومان در بورس کالا عرضه شود اما با قیمت نهایی ۴۰۰ میلیون تومان به فروش برسد، مالیات بر ارزش افزوده را برمبنای قیمت ۴۰۰ میلیون تومان محاسبه می‌کنند.


گام هشتم: تحویل خودرو

تمامی افرادی که موفق به خرید خودرو از طریق بورس کالا شده‌اند، برای تحویل گرفتن خودروهای خریداری شده باید مراحل زیر را انجام دهند:

  • تسویه حساب نهایی در مهلت قانونی
  • ارائه مستندات مربوط به واریز وجه و انتخاب نمایندگیآموزش تحویل خودرو از بورس کالا
  • اطلاع دادن به کارگزاری (حضوری یا غیرحضوری)
  • ارائه مستندات به شرکت فروشنده خودرو
  • تکمیل مراحل ثبت نام در شرکت فروشنده و تحویل گرفتن خودرو

مدارک مورد نیاز برای تحویل خودرو از نمایندگی به شرح ذیل است:

  • اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه خریدار
  • مدارک احراز محل سکونت که باید مطابق با بخشنامه راهور ناجا باشد.
  • ارائه شماره شبا با تأییدیه بانک مربوطه
  • موعد تحویل خودرو در اطلاعیه عرضه آن ذکر می‌شود.

چه خودروهایی در بورس کالا عرضه می‌شوند؟

بنابر تصمیم دولت و مجلس شورای اسلامی، تا برقراری شرایط پایدار اقتصادی تمامی خودروهای قابل عرضه در بازار کشور اعم از ساخت داخل و وارداتی، شخصی و تجاری، در تمامی مدل ها و رده ها در این بازار عرضه خواهند شد.

وانت کارا بورس کالاجدیدترین شرایط عرضه خودروها در بورس کالا

برای مشاهده جدیدترین شرایط عرضه خودروها در بورس کالا برند مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

ایران خودرو بورس کالا کرمان موتور بورس کالا سایپا بورس کالا
بهمن موتور بورس کالا لاماری بورس کالا بهمن دیزل بورس کالا

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

مطالب مشابه

‫۵ دیدگاه‌ها

  1. Joker

    ۴ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (521 ديدگاه)

    یه عمره میگن نخرید و تحریم کنید این خودروسازی داخلی رو تا به خودشون بیان بعد پدال کارش شده تحریک کردن یه عده واسه خرید این حلبی ها،والا خجالت داره،والا قباحت داره،شرفتون رو به چند میفروشید،شما چه فرقی با اون زن بازیگر که با خنده از خوبیای یارانه میگه و اون سازنده ای که با بی شرفی کلی آدم رو زیر آوار مدفون کرد دارید،شما هم تو حوزه کاریتون دارید به ملت خیانت میکنید هر چند مخاطبانتون به گستردگی رسانه های دیگه نباشه،از وقتی رفتید زیر سایه ننگ زومیت روزگارتان سیاه شد…

    موافقم 61
    مخالفم 32
    1. کافر مقدس

      ۴ خرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (1635 ديدگاه)

      کار امثال پدال رپورتاژ و پول در آوردنه . رسانه هیچوقت با افکار عمومی نخواهد بود چه در آگاه سازی چه در کمپین نخریدن . رسانه در ایران یا باید کیلو کیلو مثلا ترجمه کنه از خارجی ها . یا باید رپورتاژ بره برای داخلی ها وعلا چیزی درآستین ندارن رسانه ها و همیشه پیاده نظام هستن و مطیع شرایط

      3میلیون نفر در این سالها قربانی خودروسازی شدن ولی هزاران نفر از کنار خودروسازی پول در میارن

      بورس کم بدبخت کردن مردم رو بعد با خودروسازی هم زد و بند دارن و دیگه هیچی پرفکت اندر پرفکت فقط خدمت به مردم محض رضای خدا. خسته شدیم از بس همه دوست دارن به مردم خدمت کنن

      موافقم 39
      مخالفم 5
  2. آرین

    ۴ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (444 ديدگاه)

    این‌ها تقاضای زیادی براشون نیست. اگر دل دارید پژو بیارید تو بورس ببینیم قیمتش سر به فلک می‌کشه.

    موافقم 4
    مخالفم 11
  3. Lione

    ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (222 ديدگاه)

    دیگه چون میدونن تصمیماشون تاثیری روی بازار نداره فقط برای توقف بازار خبر تصمیم ها تاثیر داره وگرنه وقتی اون حرکت انجام میشه دوباره بازار راه خودشو میره این خرابکاری بسیار گسترده تر از اینکه بخوان با چند تا قانون تازه جلوشو بگیرن

    موافقم 5
    مخالفم 1
  4. hamidkabiri

    ۵ شهریور ۱۴۰۱
    سوابق: (1 ديدگاه)

    خدا کنه که مردم انقدر این خودروهای داخلی رو نخرن که واردات ازاد بشه و همه گیر تا خودرو سازای داخلی بدون ماشین ینی چی

    موافقم 2
    مخالفم 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا