چشم اندازموتورسیکلتهفته نامه

جالب‌ترین خودروها با پیشرانه موتورسیکلت، از مورگان سه‌چرخه تا بی‌ام‌و i3

در طول تاریخ، خودروهای زیادی از پیشرانهٔ موتورسیکلت استفاده کردند که در اینجا با جالب‌ترین آن‌ها آشنا خواهیم شد.

هرچند خودروها و موتورسیکلت‌ها هردو از پیشرانه‌های درون‌سوز استفاده می‌کنند که اساس کار آن‌ها یکسان است اما پیشرانهٔ موتورسیکلت‌ها خصوصیات کاملاً متفاوتی با موتورهایی دارد که در خودروها می‌بینیم. بسیاری از پیشرانه‌های موتورسیکلت ردلاین نجومی دارند و قدرت تولیدی آن‌ها نسبت به حجم خیره‌کننده است. همچنین این پیشرانه‌ها به دلیل ماهیت دور بالای خود، صدای شگفت‌انگیزی دارند که می‌تواند توجه هرکسی را جلب کند. از سوی دیگر اما این موتورها حتی در قیاس با پیشرانهٔ خودروهای معمولی هم گشتاور کمتری دارند. بااین‌وجود، پیشرانهٔ موتورسیکلت‌ها به لطف تولید قدرت بالا در کنار وزن سبک و اندازهٔ جمع‌وجور، برای خودروهای اقتصادی کوچک و حتی خودروهای اسپرت سبک‌وزن مناسب هستند. به همین دلیل، در طول تاریخ خودروسازان زیادی ایدهٔ استفاده از پیشرانهٔ موتورسیکلت در خودرو را امتحان کرده‌اند. ازاین‌رو، در ادامه با جالب‌ترین خودروهایی که با پیشرانهٔ موتورسیکلت تولید شدند آشنا خواهیم شد.

همچنین بخوانید: ۱۰ موتورسیکلت اسپرت که از فراری سریع‌تر هستند

ب‌ام‌و ۷۰۰

خودروهای کوچک شهری به دلیل وزن سبک، با شخصیت دور بالا و گشتاور پایین پیشرانهٔ موتورسیکلت سازگاری دارند. به همین دلیل، ب‌ام‌و در میکروکار ایزتا از پیشرانهٔ موتورسیکلت استفاده کرد. سازندهٔ آلمانی حتی این رویه را در مدل جدید ۷۰۰ که در سال ۱۹۵۹ به‌عنوان جایگزین ایزتا معرفی کرد هم ادامه داد. ۷۰۰ که بر اساس شاسی کشیدهٔ ب‌ام‌و ۶۰۰ (نسخهٔ بزرگ‌تر ایزتا) ساخته شده بود، به پیشرانهٔ موتورسیکلت ب‌ام‌و R67 مجهز شد که حجم آن با کمی افزایش به ۷۰۰ سی‌سی رسید. این پیشرانهٔ دو سیلندر تخت که در عقب خودرو نصب شده بود، با ۴۰ اسب بخار قدرت، خودروی ۶۵۰ کیلوگرمی ب‌ام‌و را به حداکثر سرعت ۱۲۵ کیلومتر بر ساعت می‌رساند. موفقیت ۷۰۰ در بازار ب‌ام‌و را از ورشکستگی نجات داد.

هوندا N600

هوندا پیش از آنکه خودروسازی را در سال ۱۹۶۳ آغاز کند، به خاطر موتورسیکلت‌هایش شهرت داشت اما N600 شرایط را تغییر داد زیرا این خودرو علاوه بر ژاپن، در بازارهای دیگری مثل آمریکا و اروپا هم عرضه شد. این هاچ‌بک کوچک به یک پیشرانهٔ دو سیلندر خطی برگرفته از موتورسیکلت هوندا CB450 مجهز شده بود. این پیشرانهٔ هوا خنک، ۴۲ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد و می‌توانست به دور ۹ هزار rpm برسد. N600 با این پیشرانه به حداکثر سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت دست میافت. N600 اولین خودروی هوندا در آمریکا بود و در سال ۱۹۷۲ با نسل اول سیویک جایگزین شد.

LCC راکت

این خودرو توسط گوردون موری طراحی و بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۸ تنها ۵۵ دستگاه از آن ساخته شد. راکت شبیه یک خودروی مسابقه‌ای بود که امکان تردد در جاده‌ها را داشت. در این خودرو، صندلی دوم پشت سر راننده جای گرفته بود تا آرایش سرنشینان شبیه موتورسیکلت شود. این خودروی اسپرت به پیشرانهٔ ۱ لیتری چهار سیلندر یاماها مجهز شده بود که با ردلاین فوق‌العادهٔ بیش از ۱۱ هزار rpm، قدرتی برابر با ۱۴۵ اسب بخار تولید می‌کرد. علاوه بر این، به لطف استفاده از کامپوزیت‌های سبک‌وزن گران‌قیمت، وزن راکت به تنها ۳۷۶ کیلوگرم رسیده بود و ظرف ۴.۷ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت دست پیدا می‌کرد.

وستفیلد مگابوسا

وستفیلد یک شرکت کوچک بریتانیایی است که مثل کاترهام به تولید خودروهای اسپرت سبک‌وزن مشابه لوتوس سون می‌پردازد. برخلاف دیگر محصولات این شرکت، مگابوسا که در سال ۲۰۰۰ معرفی شد، به پیشرانهٔ ۱.۳ لیتری چهار سیلندر سوزوکی هایابوسا مجهز است که ۱۸۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند و نیروی خود را به یک گیربکس شش سرعتهٔ سکوئنشال تحویل می‌دهد. مگابوسا با وزن تنها ۴۴۰ کیلوگرم، ظرف ۳.۶ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و به حداکثر سرعت ۲۲۵ کیلومتر بر ساعت دست پیدا می‌کند.

تایگر Z100

تایگر هم یک شرکت بریتانیایی دیگر با محصولات مشابه کاترهام است. مالک این شرکت، «جیم دادلی» که در سال ۲۰۰۱ قصد شکستن رکورد شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر بر ساعت را داشت، تایگر Avon را به دو پیشرانهٔ ۹۰۰ سی‌سی چهار سیلندر کاوازاکی ZX9R مجهز کرد. این موتورها مجموعاً ۳۰۵ اسب بخار قدرت تولید می‌کردند. Z100 به لطف این نیرو و وزن ۵۶۰ کیلوگرمی، ظرف ۲.۸ ثانیه از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت رسید و رکورد شتاب را شکست. از Z100 اما فقط همان یک نمونه ساخته شد.

آریل اتم ۵۰۰

آریل اتم یکی از مشهورترین خودروهای پیست محور سبک‌وزن لخت است که از سال ۲۰۰۰ در نسخه‌های مختلفی تولید می‌شود. افراطی‌ترین و وحشی‌ترین نسخهٔ این خودرو، اتم ۵۰۰ بود که در سال ۲۰۰۸ معرفی شد. این نسخه به یک پیشرانهٔ V8 مجهز شد اما نه یک هشت سیلندر معمولی. این موتور ۳ لیتری از اتصال دو پیشرانهٔ چهار سیلندر سوزوکی هایابوسا ساخته شد و ۵۰۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. چنین قدرتی در کنار وزن تنها ۵۵۰ کیلوگرمی، پرفورمنس فوق‌العاده‌ای را فراهم می‌کرد. اتم ۵۰۰ ظرف تنها ۲.۳ ثانیه از به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و یکی از وحشی‌ترین خودروهای جاده‌ای جهان محسوب می‌شود.

مورگان سه‌چرخه

وقتی حرف از پیشرانهٔ موتورسیکلت در خودرو می‌شود، یکی از اولین نام‌هایی که به ذهن می‌آید مورگان سه‌چرخه است. البته برخلاف دیگر خودروهای اسپرت این لیست، مورگان صرفاً روی پرفورمنس تمرکز ندارد و برای کسانی ساخته شده که به دنبال لذت رانندگی در هوای آزاد هستند. ویژگی برجستهٔ این ماشین، پیشرانهٔ ۲ لیتری V2 هارلی دیویدسون است که بیرون از خودرو در جلو نصب شده است. این ویژگی ریشه در میراث مورگان دارد زیرا اولین خودروی این برند که در سال ۱۹۰۹ ساخته شد از پیشرانهٔ موتورسیکلت استفاده می‌کرد. با این حال، نسل جدید سه‌چرخه که با نام سوپر ۳ از سال ۲۰۲۲ به بازار آمد به پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری سه سیلندر فورد مجهز شده است.

ب‌ام‌و i3

هرچند ب‌ام‌و i3 به‌عنوان یک هاچ‌بک تمام الکتریکی به بازار آمد اما نسخه‌ای از آن با نام REx هم ارائه شد که به یک پیشرانهٔ بنزینی کوچک موتورسیکلت به‌عنوان ژنراتور افزایش‌دهندهٔ برد مجهز بود. این نسخه از پیشرانهٔ ۶۵۰ سی‌سی دو سیلندر متعلق به اسکوتر C650 GT ب‌ام‌و استفاده می‌کرد. البته این پیشرانه برای استفاده در i3 دستخوش تغییراتی شد و قدرت آن از ۶۵ به ۳۵ اسب بخار کاهش پیدا کرد. این کاهش قدرت اما ایرادی نداشت زیرا پیشرانهٔ بنزینی به چرخ‌ها نیرو نمی‌داد و صرفاً با شارژ باطری‌ها، برد i3 را از ۲۰۰ کیلومتر در حالت تمام الکتریکی، با باک سوخت ۹ لیتری به ۳۲۰ کیلومتر افزایش می‌داد.

فولکس‌واگن XL اسپرت

فولکس‌واگن سال‌ها درگیر پروژهٔ ساخت کم‌مصرف‌ترین خودروی جهان بود که نتیجهٔ آن عرضهٔ مدل XL1 در سال ۲۰۱۳ شد. XL1 اما خودروی کندی بود که ۱۳ ثانیه طول می‌کشید تا به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد. به همین دلیل یک سال بعد XL Sport معرفی شد. در این مدل، پیشرانهٔ دیزلی دو سیلندر هیبریدی XL1 با پیشرانهٔ ۱.۲ لیتری دو سیلندر V شکل دوکاتی ۱۱۹۹ سوپرلگرا جایگزین شد که با ردلاین ۱۱ هزار دور در دقیقه، ۲۰۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد. ترکیب این پیشرانه با گیربکس هفت سرعتهٔ دوکلاچه و وزن ۹۰۰ کیلوگرمی XL Sport، شتاب صفرتاصد ۵.۷ ثانیه‌ای را فراهم می‌کرد. هرچند فولکس‌واگن قصد داشت ۵۰۰ دستگاه از XL اسپرت تولید و با قیمت ۷۰ هزار عرضه کند اما نهایتاً این خودرو در حد یک کانسپت باقی ماند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۹۲ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۱۳ دیدگاه‌ها

  1. amir

    ۲۳ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (3674 ديدگاه)

    اریل اتم خفن ترینش بود

    موافقم 37
    مخالفم 3
    1. نشناسی بهتره

      ۲۳ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (506 ديدگاه)

      اریل ولش
      چرا تایگر Z100 و وستفیلد مگابوسا شبیه کاترهامن؟😐

      موافقم 7
      مخالفم 1
  2. ۲۳ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (5000 ديدگاه)

    ب‌ام‌و i3
    خودرویی که همراه با i8 باید میومد ایران :))

    موافقم 27
    مخالفم 3
    1. Taha Malek

      ۲۳ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (916 ديدگاه)

      هستش کمه

      موافقم 5
      مخالفم 1
    2. امیر

      ۲۴ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (4 ديدگاه)

      خوبه که حالا i8 هست حداقل یه ماشین درست داریم

      موافقم 5
      مخالفم 0
  3. فرزاد افشار

    ۲۳ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (160 ديدگاه)

    مثل همیشه عالی
    مورگان سه چرخه موتورش بیرون نصبه خیلی جالبه

    موافقم 4
    مخالفم 2
    1. morteza

      ۲۶ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (285 ديدگاه)

      کاشکی یدونه مورگان داشتم. خیلی باهاش حال کردم خصوصا چراغاش

  4. BMW

    ۲۳ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (1499 ديدگاه)

    وای بی ام و 700 رو نگاه چفدر طراحی ساده و بی ریایی داشت لعنتی👍

    موافقم 15
    مخالفم 1
  5. yaghoub

    ۲۳ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (347 ديدگاه)

    مورگان واقعا زیباست .

    موافقم 8
    مخالفم 1
  6. A L i

    ۲۳ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (171 ديدگاه)

    موتور LFA هم بر اساس موتور یاماها طراحی شده
    4800cc با رد لاین 10,000rpm

    موافقم 3
    مخالفم 3
    1. Amir

      ۲۴ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (10 ديدگاه)

      ولی پیشرانه موتور سیکلت نیس

      موافقم 1
      مخالفم 1
  7. Arash IV

    ۲۳ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (114 ديدگاه)

    اون مورگان رو ریچارد هموند تو تاپ گیر سوار شده بود

    موافقم 5
    مخالفم 1
  8. M power

    ۲۳ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (418 ديدگاه)

    BMW I3 لامصب هم قشنگه هم اقتصادی هم خانوادگی هم سریع

    موافقم 5
    مخالفم 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا