پس از مدتی نسبتا طولانی، یک راننده با خودروی فراری روی سکوی رفت و رقابت طولانی مکلارن -ردبول را تنوع داد. جایزه بزرگ بسیار مشهور موناکو، امسال با پیروزی نوریس و مقام دومی لکلرک به پایان رسید.
موناکو در تاریخ رقابتهای سالانهی فرمول یک، جایگاه مهمی دارد. از دید کارشناسان موتوراسپرت، لمان ۲۴ ساعته، ایندی ۵۰۰ و جایزه بزرگ موناکو (مونت کارلو)، متفاوت از دیگر مسابقات اتومبیلرانی دنیا هستند. به همین دلیل، موفقیت در هر کدام از این رقابتها، اهمیت زیادی برای رانندگان و دوران حرفهای آنها دارد.
اولین جایزه بزرگ موناکو، سال ۱۹۲۹ انجام شد و حالا نزدیک به یک قرن از سابقهی این کشور کوجک در موتوراسپرت میگذرد. پیست موناکو در خیابانهای شهر مونت کارلو جای گرفته و به همین دلیل، تجربهی خاصی برای بینندگان فراهم میکند. از سویی دیگر، مسیر ۳/۳ کیلومتری مسابقه از پیچهای تند و خطرناک با عرض کم تشکیل شده است تا مهارت رانندگان را به چالش بکشد. این مسابقه ۷۸ دور با مجموع مسافت ۲۶۰ کیلومتر دارد و از نظر زمانی هم، طولانی است. آیرتون سنا ۶ مرتبه در موناکو روی سکوی اول رفته و همچنان رکورددار این پیست است. تیم مکلارن نیز، تنها گروه شرکتکننده با ۱۵ پیروزی در این رقابت محسوب میشود. سال ۲۰۲۴ چارلز لکلرک به سکوی اول در موناکو رسید.
لاندو نوریس با مهارت کامل، موقعیت پول پوزیشن را به پیروزی در جایزه بزرگ موناکو تبدیل کرد و در پایان یک مسابقه جذاب و تاکتیکی، چارلز لکلرک و اسکار پیاستری همتیمی خودش را پشت سر گذاشت. در این مسابقه، مکس وستاپن تا یک دور مانده به پایان، با استراتژی متفاوت خود در جایگاه اول قرار داشت.
نوریس پس از یک قفل شدگی شدید چرخ در اولین پیچ، از مراحل ایمنی مجازی (VSC)، ترافیک و قانون توقف دو مرحلهای عبور کرد تا دومین پیروزی فصل خود را به دست آورد و از اختلاف امتیازی پیاستری در جدول قهرمانی بکاهد.
لکلرک در مراحل مختلف مسابقه، از جمله در شروع تا پیچ سنت دوت و در اواخر مسابقه که وستاپن سرعتش را کاهش داد، فشار زیادی وارد کرد، اما در نهایت به جایگاه دوم رسید. پیاستری که حالا تنها با سه امتیاز اختلاف نسبت به نوریس در جدول قرار دارد، جایگاه سوم را تکمیل کرد. وستاپن با استراتژی متفاوت تایرها، تا اواخر مسابقه در صدر قرار داشت، اما پس از توقف دوم اجباری در یک دور مانده به پایان، به جایگاه چهارم سقوط کرد.
مهراد
۴ خرداد ۱۴۰۴فرمول یک همچنان قله تکنولوژی خودروسازیه
ولی با این قوانین وحشتناک و سختگیرانه و محدودیت بودجه ای که قائل شدن خیلی جای تعجب داره که این مسابقات هنوز بیننده و درآمد داره
شما مگه سریعترین ماشین ممکن توی پیست رو نمیخواید ؟ پس وردارید تمام محدودیت های اضافه رو
نمیگم اجازه بدید انجین ۷ لیتری بزارن ولی حداقل ۸ یا ۱۰ سیلندر تا حجم موتور ۲.۴ یا ۳ لیتر رو مجاز کنید ، محدودیت بودجه رو بردارید تا سقف تکنولوژی ماشین رو جر بدن دوستان در فراری و بنز و تیم های پولدار ، اجازه بدید برای تایرها محفظه و گلگیر تعبیه کنند
چرا الکی پرفورمنس ماشین هارو میارید پایین
ضمنا اون تبلیغ مارلبرو خیلی به ماشینا میومد 😂
اینجوری خودتون پول بیشتر در میارید
آدم فکر میکنه فقط مسئولین ایرانی خودزنی میکنن و توی هپروتن نگو که این خارجیا هم کم خل نیستن
این فرمول یک اگر دست من بود سالی ۲۰ میلیارد دلار سود میکشیدم بیرون ( نه اینکه من شخص خاصی باشم منظورم من نوعی یه آدم بی طرف معمولی خارج از گود )
ممد ژانگولر
۴ خرداد ۱۴۰۴عه دبیا .داداش اول شدی نوش جونت
JaMsHiD-B
۵ خرداد ۱۴۰۴نهایت پرفورمنس این ماشین ها بدون همین گلیگر حاصل میشه
بخوان گلگیر و اینا بذارن که میشه استقامتی
بعدش قوانین خیلیاشون بخاطر محدودیت نیست
بخاطر ایمنی هست
کاری نداره بیان ماشین دو هزار اسبی با پنج تن داون فورس تولید کنن .
ولی هیچ راننده ای زنده از ماشین بیرون نمیاد
یعنی کاربردی نیست
درسته الان ماشینای محدود شدن ولی بدون محدودیت میشه قاراشمیشی مثل گروه B
اصلا قصد ندارم برترین دوران رالی رو زیر سوال ببرم
ولی بسیار بسیار مشکلات ایمنی داشت
سر همین قضایا هم تعطیل شد
R@min
۵ خرداد ۱۴۰۴هیچ مسابقه در موتوراسپرت برای ایمنی محدود نشده و نمیشه یعنی اصلا برای راننده ارزشی قائل نیستن ! همیشه بحث بودجه درمیونه ! اون بازه ۸۰ تا ۹۰ هم یه جنون رقابت و ریخت و پاش افتاد بین برندها بخصوص فورد و برندهای ژاپنی خیلی بیشتر که کنترل از دست فیا خارج شد و عملا تیم های کوچک و برندهای ضغیف تر نقش تماشاچی داشتن.
محدودیت بودجه بردارن برندهای ثروتمند مثل مرسدس تا صد سال دیگه هم قهرمان می موندن، امثال فراری، مک لارن و استون و… توان مالی رقابت با برندهایی که سرمایشون نزدیک به بی نهایته، ندارن. تصور کن فیا دو سال اجازه بده فورد، جی ام، مرسدس، تویوتا یا فولکس فول پاور بیان تو موتوراسپرت !!
JaMsHiD-B
۵ خرداد ۱۴۰۴بودجه هم تاثیر گذاره ولی برابر کردن مسابقات و ایمن بودنشون هم مهمه
بعدش چشکلی برای ایمنی راننده ارزش قائل نمیشن؟
پس چرا هیلو رو اضافه کردن؟
یا چرا گروه بی جمع شد؟
همش بخاطر خطر هایی بود که رانندگان رو تهدید میکردن
راننده هم ببینه ایمنی نداره که ببو گلابی نیست
میگه من مسابقه نمیدم
صد ساله داره هرروز ایمنی ماشین های مسابقه ای بیشتر و بیشتر میشه
از ماشین مکعبی رسیدیم به شاسی مونوکوک فیبر کربن و اسپیس فریم
R@min
۵ خرداد ۱۴۰۴راننده نباشه یکی دیگه درست می کنن، جون آدما براشون ذره ای اهمیت نداشته و نداره فقط سود و تبلیغ هدفه اوله همه کمپانی ها در این سطح هست نه فقط خودروسازی بلکه هر حوزه ای همینه. اینا همون زمان هم می تونستن بزارن فقط چون قوانین کاری بهشون نداشت توجهی هم نمی کردن.
ZiZi
۵ خرداد ۱۴۰۴این محدودیت ها و قوانین گذاشته شده تا سطح خودرویی برابر باشه و رقابت بین توانایی و استعداد “رانندهها” باشه، نه ماشین ها. که بشه اسمش رو ورزش گذاشت.
Aranmilan
۴ خرداد ۱۴۰۴قبلا هم گفتم ماشینهای فرمول یک اصلا ماشین به معنای واقعی نیستن صرفا یه وسیله حرکتی بسیار پیشرفته هستن درواقع یه سفینه زمینی! تو فرمول یک تکنولوژی خیلی فراتر از راننده تاثیر گذار شده مثلا مقایسه کنید با فوتبال فقط تکنیک و تاکتیک تیم ها مهمه نه مثلا تکنولوژی ساخت پیراهنشون
بهزاد
۴ خرداد ۱۴۰۴این پیست در حالت عادی هم حوصله سربره و با قانون دو پیت استاپ اجباری هم شاهد یک فاجعه بودیم.
از شانس بد همه به غیر از مکلارن دو راننده ریسینگ بولز و ویلیامز پشت هم افتادن و یکیشون جلوی رقبا را میگرفت تا هم تیمیش دو تا پیت استاپ را بدون دردسر اجرا کنه.
البته همه از این وضعیت شوکه شدند چون فکر میکردند که دو پیت استاپ اجباری قراره هیجان ایجاد کنه.
یانکی من هم فرزند کسی هستم
۴ خرداد ۱۴۰۴فرمول ۱ کلا دوزار.فقط مسابقه بلژیک رو دوست دارم به خاطر پیست اسپا عشق میکنم عاشق یستهایی هستم که اختلاف ارتفاع زیادی دارن مثل پیست لاگونا سکا با اون قسمت معروفش که دو پیچ عکس هم داره از بالا رو به پایین معرکه هست.خلاصه فرمول۱ اینجوری پیش بره چیزی ازش نمیمونه سبقت گرفتن تو ردهای بالا عملا انجام نمیشه خوب چه کاریه مثل رالی برگزار کنن دیگه هر کی تایم خودش رو برنه
froG-driVer
۵ خرداد ۱۴۰۴فقط منم که منتظرم همیشه همیلتون رو تاپ باشه؟!
آرین
۵ خرداد ۱۴۰۴نه منم هستم